aretha
Περιβόητο μέλος
Χμμμ... δεν ξέρω.προσπαθώ να μεγαλώσω μικρά δεντράκια σε γλαστρούλες στυλ μπονσάι. Έχω τώρα κάτι νεραντζιές μωρά και μια αμυγδαλίτσα. Αλλά φοβάμαι με το κρυο μην καούν και δεν μπορώ να τα βάλω μέσα λογω χώρου. Καμιά ιδέα για μικρό θερμικηπιάκι;;
Έχω ακούσει όμως ότι δεν κάνει να τα καλύπτεις με πλαστικό (όπως είδα να γίνεται σε πολλά μπαλκόνια με το χιονιά) γιατί ασφυκτιούν.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Πρέπει να χώσω τον δικό μου να μου φτιάξει κατι σαν θερμοκηπιάκι αλλά δεν ξέρω καθολου πως να το κάνουμε αυτό, για αυτο ρωτάω.
Και δεν μπορώ να το αφήσω έτσι γιατι πέρυσι μου κάηκαν οι μικρές αμυγδαλίτσες που ειχα αναθρεψει απο σπορο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

φωτογραφική δεν έχω δυστυχώς θα δω αν είναι να δανιστώ καμιά ψυφιακή μέχρι να αξιοθώ να πάω να αγοράσω μία (βαριέμε τα ψώνια)

κοντά στη δουλιά μου είχε γεννήσει μια γατούλα και σκεφτόμουν να πάρω ένα από τα μικρά της αφού επέστρεφε η αδερφή μου από το μήνα του μέλιτος ώστε να μην έχω 2 γατιά μέσα στο σπίτι και ιδικά ένα μικρούλι μαζί με το θηρίο της αδερφής μου, το ένα ήταν μαύρο με καφέ και το άλλο όλο μαυρό, το είχα πεί στην αδερφή μου αλλά αυτή μου έφερε δώρο τον μικρούλι που είναι σιαμέζος
Αυτο με τα πλαστικά ειναι φρικτό... εμεις παλεύουμε για αληθινά φυτά στην είσοδο αλλά δεν έχει πολύ φως και δεν την παλεύουν. Δοκιμάσαμε τελευταία με κάτι που μοιάζουν με γιούκα αλλά είναι πιο μικρά κι έχουν πιο ανοιχτόχρωμα φύλλα. Αλλα και παλι δεν πήγανε πολύ καλά.
Μεσπαιρος, τι προτείνεις που να αντέχει στο λίγο φως να βάλουμε εκει;;;
Στην πολυκατοικία μου κάτι κουτσογίνεται με τα φυτά, εγώ έχω τα πιο πολλά και τα πιο χαοτικά βέβαια.
Α, άλλο ερώτημα: προσπαθώ να μεγαλώσω μικρά δεντράκια σε γλαστρούλες στυλ μπονσάι. Έχω τώρα κάτι νεραντζιές μωρά και μια αμυγδαλίτσα. Αλλά φοβάμαι με το κρυο μην καούν και δεν μπορώ να τα βάλω μέσα λογω χώρου. Καμιά ιδέα για μικρό θερμικηπιάκι;;
τα πλαστικά φυτά είναι αίσχος καλύτερα καθόλου παρά ψεύτικα
δεν μου είπες στην είσοδο ενοείς από έξω στην είσοδο ή μέσα στο κτίριο, βέβαια δεν έχει πολύ σημασία γιατί οι χειμώνες στην Ελλάδα σπάνια έχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα τα φυτά εσωτερικών χώρων να τα έχουμε μόνιμα και έξω
όλων των ειδών οι φτέρες κάνουν και είναι ότι ποιο ανθεκτικό για λίγο φως, από εσωτερικού χώρου φυτά μπορείτε να βάλετε μία σεφλέρα, μπένζαμιν ή ακόμα καλύτερα μια κέντια (πολύ ποιο αριστοκρατική και πολύ ανθεκτική στο σκοτάδι αλλά θα την πρότεινα μόνο για μέσα γιατί είναι ακριβό φυτό και παίζει να σας το κλέψουν)
αν θέλετε κάτι εσωτερικού χώρου στην είσοδο αλλά στο ποιό χαμηλό μπορείτε να φτιάξετε μια ζαρντινιέρα με σπαθίφυλλά (το μεγάλο πίσω και μια ποικιλία του ποιο μικρή - νάνα μπροστά) έχουν λευκά λουλούδια οπότε αν θέλετε και λίγο χρώμα βάζεις και ένα ή δύο ανθούρια μέσα κόκκινα.
οι νερατζιές δεν χρειάζονται θερμοκήπιο

αν παρόλα αυτά θες να φτιάξης κάτι, κάνε ένα σκελετό από καλάμια, απλό τετράγωνο ξεσκέπαστο από κάτω γιανα τα καπακώνεις και πέρασέ τον με μεμβράνη (το ρολό όπως το αλουμινόχαρτο για το φαγητό), αν θες κάτι ποιό ανθεκτικό κάντο με σακούλες από σουπερμαρκετ, μετά πας για πολυεθιλένιο όπως έχουν τα μεγάλα θερμοκήπια ή πλέξιγκλας αλλά δεν χρειάζετε
καλά τα μπονζάι δεν στα τρώνε οι γάτες? εμένα πάντα μου τα τζακίζανε, όταν δούλεβα σε ανθωπολία και στην έκθεση της Βάρκιζας μου έδειναν πολλά φυτά δώρα οι γείτωνες και τα μπονζάι πάντα μου τα έτρωγαν

το ποιό καλό και ανθεκτικό φυτό για μπονζάι είναι η ελιά (γιατί δεν θέλει ούτε πολύ χώμα ούτε πολύ νερό), δοκίμασε να φτιάξεις και ένα τέτοιο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Πώς θα τον πεις;Σας ευχαριστώ για το καλοσόρισμα του γατούλι μου![]()

Συμφωνώ απόλυτα! Σίγουρα τα συνέλαβε κάποιο πολύ διεστραμμένο μυαλό...τα πλαστικά φυτά είναι αίσχος καλύτερα καθόλου παρά ψεύτικα![]()
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
Χμμμ... δεν ξέρω.Έχω ακούσει όμως ότι δεν κάνει να τα καλύπτεις με πλαστικό (όπως είδα να γίνεται σε πολλά μπαλκόνια με το χιονιά) γιατί ασφυκτιούν.
το πρόβλημα ειναι η υγρασία, με την εξατμισοδιαπνοή τον φύλλων το πλαστικο "δακριζει" και δεν πραίπει να ποτήζονται τα φυτά όπως πριν μπεί το πλαστικό γιατί σαπίζουν, μπορούμε να κάνουμε λίγες τρύπες με ένα μαχέρι στο πλαστικό ώστε να αναπνέουν και να διατηρήτε και η ατμόσφαιρα ποιο ζεστή απότι θα ήταν χωρίς το πλαστικό καθόλου.
ο καλίτερος τρόπος γιανα ελέγχουμε την υγρασία (επιδή οι συνθίκες πάντα αλλάζουν, ιδικά τώρα που ο καιρός έχει μουρλαθεί) είναι να βουτάμε το δάχτυλό μας στο χώμα και όταν αυτό είναι στεγνό τότε να ποτίζουμε.
η μέθοδος της σακούλας δεν χρεισιμοποιήτε μόνο τον χειμώνα αλλά και άνοιξη και φθινόπωρο όταν θέλουμε να φτιάξουμε μοσχέυματα

στους σπόρους δεν χρεισιμοποιήτε γιατί οι μικρές φύτρες σαπίζουν εύκολα, πρεπει να φυτέβουμε τους σπόρους ποιο νωρίς Άνοιξη που δεν χρειάζονται προστασία έτσι ώστε τον χειμώνα τα φυτά μας να έχουν μεγαλώσει και να είναι ποιο ανθεκτικά
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
Πώς θα τον πεις;
Συμφωνώ απόλυτα! Σίγουρα τα συνέλαβε κάποιο πολύ διεστραμμένο μυαλό...
είπα στον άντρα μου να του διαλέξει όνομα ώστε να οικιοποιήτε σιγά σιγά και το όνομα αυτού Μπέκερ, ο μικρούλης μέσα σε 2 μέρες το έμαθε το όνομα του, το ψι ψι ψι δεν τον συγκηνεί καθόλου μόνο στο όνομα του τρέχει

το πρόβλημα είναι ότι πλακόνονται πολύ με την άλλη, δηλαδή μάλον παίζουν σφαλιάρες γιατί όταν τους απομονόνω σε ξεχωριστά δωμάτια κλαίνε και ψάχνει ο ένας να βρεί την αλλή και τούμπαλι :/
rotonda
Δραστήριο μέλος
Aλίκη αυτό είναι αντικανονικό. Σε όλες τις πολυκατοικίες διαχειριστές αναλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες και αλλάζουν μια φορά το χρόνο.
Επίσης τα καθήκοντα του διαχειριστή δίνονται και σε γραφεία.
Πήγαινε εδω για περισσότερα.
Είναι μεγάλος μπελάς η διαχείριση. Δυστυχώς, τον άχαρο αυτό ρόλο τον έχω εγώ στη δικιά μας πολυκατοικία εδώ και 8 χρόνια, γιατί κανείς άλλος δεν θέλει να αναλάβει... Η χειρότερή μου είναι η παραλαβή πετρελαίου και οι άπειροι καβγάδες με τους πετρελαιάδες.
Κατά τα άλλα, από φυτά έχουμε μπόλικα. Επίσης υπάρχει και "γατάκι πολυκατοικίας" (που ζει και ταϊζεται στον κοινόχρηστο χώρο).
Για φυτά ανθεκτικά σε σκοτεινούς χώρους, εγώ βάζω πόθο (αναρριχώμενο φυτό) σε ένα βάζο με νερό και βγάζει ρίζες. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι δεν πιάνει μυγάκια (οι γλάστρες με χώμα σε σκοτεινούς χώρους πιάνουν, γιατί δε στεγνώνουν καλά). Κρατάνε 2-3 χρόνια και μετά βάζω καινούρια μοσχεύματα. Επίσης, ανθεκτικές στην έλλειψη φωτός βρίσκω και τις δράκαινες.
drusilia
Διάσημο μέλος
Θα παραμείνω με τις σακούλες προς το παρον και θα το ΄ψαξω για την κατασκευή με τα καλάμια.
Ναι, σε κανονικές συνθήκες ξέρω οτι δεν χαλάνε στο κρύο οι νερατζιές, αλλά γενικά δεν είναι λιγο ευαίσθητα τα εσπεριδοειδή στο πολύ κρύο; Και προτιμώ να μην το ρισκάρω.
Τα φυτά για την πολυκατοικία είναι για μέσα απο την κεντρική είσοδο. Έξω σε ένα μικρό παρτέρι είναι ΟΚ. Μπέντζαμιν που ειχαμε βάλει δεν πήγαν καλά...
Η φτέρη ίσως ειναι μια καλή ιδέα.
2 μπονσαι που είχα αγοραστά τα είχα στο περβάζι παραθύρου και δεν τα πλησίαζε ο Ραούλ γιατι δεν περνάει απο εκείνο το σημείο. Γενικά τσιμπολογάει πρασινάδες που φυτρώνουν μονες τους στις γλάστρες, οποτε τα φυτά γλυτώνουν. (Θα του βάλω και σιτάρι βέβαια).
Τα μικρά μπονσάι που έχω ξεκινήσει απο σπορο δεν τα πειράζει. Ελιά έχω σε πιο μεγάλο μέγεθος, 1 μέτρο περίπου, οποτε δεν αποτελει προς το παρον πρόκληση να την φτιάξω μικρή.
Το ονειρο μου θα ηταν ενα πεύκο σε μπονσαι, αλλά δύσκολα τα πράγματα....
yodaki
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θαυμάστε μας με τα λουλουδάκια μαςhttps://www.mypetz.gr/gallery/showimage.php?i=2996&c=3&userid=2267
Τέλιο το θέμα για κηπουρική

drusilia
Διάσημο μέλος
Εμένα μου πιάνει αυτο το χορτράκι στα πετ σοπ που δίνουν μαζί με το υλικό να το φυτέψεις.
Άλλο θέμα που έχω να θέσω ειναι η χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων στις γλάστρες. Εγώ δεν χρησιμοποιώ καθόλου γιατί είμαι υπέρ της βιολογικής καλλιέργειας, αλλά κυρίως λόγω του Ραούλ.
Χρησιμοποιώ βιολογικό λιπασμα που παίρνω απο φυτώριο, αλλά έπίσης και φύλλα τσαγιού (πίνω πολύ!) τα οποία αφήνω σε τενεκεδάκια καιρό να "γίνουν". Είναι λιγο αηδιαστικό μέχρι να "γ'ινει", αλλά καλό λίπασμα.
rotonda
Δραστήριο μέλος
δεν μου κρατάνε αυτά τα χορταράκια του εμπορίου για γάτες.
Ούτε εμένα μου κρατάνε πολύ, άντε κάνα μήνα ή ενάμισι. Και θέλουν συχνό βρέξιμο. Τα έχω μέσα στο σπίτι. Στο μπαλκόνι όμως, έχω μια γλάστρα με στάρι και αγριάδες η οποία κρατάει χρόνια! Πού και πού το κουρεύω λίγο και είναι πάντα πράσινο, έτοιμο για... μασούλημα!
boy_gr
Νεοφερμένο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Έτσι κάνουν, το μαδάνε. Άφηνέ το 5-10 πόντους πριν τους το δώσεις θα έλεγα. Αλλά αυτός ειναι ο σκοπός, να το μαδήσουν!

boy_gr
Νεοφερμένο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

ίσως και ένα κρεμαστό καλαθάκι πάνω από το τραπεζάκι να πρόσθετε μία πινελιά ακόμα ή μια ονειροπαγίδα ή ένας "ανεμοκράχτης" είτε από καλάμια είτε μεταλικός κάτι σαν διακοσμιτικό στοιχείο ότι σου αρέσει
τα σποράκια που πουλάνε στα petshop μέσα στον λευκό πλαστικό δίσκο λέτε? υποτήθεται ότι τα φυτέβεις μέσα στον δίσκο αλλά ο δίσκος δεν έχει τρύπες αποστράγκισης οπότε είναι πολύ δύσκολο να μην σαπίσουν αν πέσει λίγο νερό παραπάνω καλίτερα να τα βάλετε σε κανονική γλάστρα με τρύπες, ριχή και φαρδιά ή μια μικρή ζαρντινιέρα θα ήταν καλά.
τα σποράκια αφού φυτρώσουν πρέπει να μεγαλώσουν λίγο και μετά να αρχίσει το μασούλιμα,ακόμα καλύτερο είναι να δοθεί και στις ρίζες τους η ευκερία να αναπτυχθούν για να αντέξουν ποιο πολύ. Το σιτάρι είναι ποιο σκληρό και ανθεκτικό ενώ τα σποράκια του εμπορίου ποιο τρυφερά. Για να βοηθήσετε το φυτό να δέσει καλό θα ήταν το πρώτο κούρεμα να το κάνετε εσείς και όχι η γάτα σας, αφού ψηλώσει λίγο το χορτάρι πάρτε ένα ψαλίδη και κόψτε το χαμηλά αφήνοντας 2 δάχτυλα ύψος από την επιφάνια του εδάφους.
την σοδιά δώστε την στην γάτα αλλά μην την αφήσετε να πάει στην γλάστρα, όταν ξαναψυλώσει το χόρτο οι ρίζες θα έχουν δέσει ποιο πολύ και οι φύτρες θα έχουν ποιο πολές πιθανότιτες να αντέξουν στο κλάδεμα της γάτας

drusilia
Διάσημο μέλος
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
κάθε έντομο έχει και τον εχθρό του, πασχαλίτσες και μυρμίγκια είναι σύμαχοί μας αλλά και αυτά ψοφάνε όταν ψεκάζουμε :/
κάποια έντομα είναι εύκολο να τα διόξουμε με καθαρίζοντας το φυτό με βαμβάκι βουτηγμένο στο οινόπνευμα, ψεκασμό με νερό που περιέχει 2 ή 3 σταγώνες από σαπούνι πιάτων ή με νερό στο οποίο έχουμε αφήσει μέσα να ποτίσουν για ένα βράδυ αποτσίγαρα

κάποια άλλα όμως έντομα δεν φεύγουν τόσο εύκολα και εκεί η χρήση φυτοφαρμάκων είναι απαραίτητη, πρέπει να τιρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης, να μην ψεκάζουμε κόντρα στον άνεμο να πλενόμαστε και να αλλάζουμε ρούχα μετά και να μην καπνίζουμε πίνουμε ή τρώμε ενώ ψεκάζουμε
επίσης δεν πρέπει τα φυτοφάρμακα να χρεισημοποιούνται προληπτικά ούτε να γίνεται κατάχρηση, συνήθως ένας επαναληπτικός ψεκασμός και το πολύ ένας δεύτερος είναι αρκετοί αρκή να γίνονται σύμφονα με τις οδηγίες χρήσεις και εφόσον η ασθένια δεν έχει υποχωρήσει δηλ. αν η συσκεβασία λέει να ξαναψεκάσετε μετά από 15 μέρες αυτό θα πρέπει να γίνει αν υπάρχουν ακόμα έντομα και στις 15 μέρες ούτε στις 16 ούτε στις 14

αν μετά από αυτό η ασθένια επιμένει καλύτερα πετάξτε το φυτό και το χώμα και πλύντε την γλάστρα με χλωρίνη πριν φυτέψετε κάτι άλλο σε αυτήν
και ναι κάποιες ασθένιες είναι ανίατες όπως πχ. τα καρκινώματα, οι αγρότες σε αυτές τις περιπτώσεις καίνε το δέντρο για να μην κολήσουν και τα υπόλοιπα

η πρόληψη πάντα είναι επιθυμητή αλλά όχι με φυτοφάρμακα γιατί αναπτύσετε όπως είπα πριν ανθεκτικότητα, αντιθέτως επειδή πολλά έντομα γεννάνε τα μη ορατά από εμάς αυγουλάκια τους στους τοίχους των σπιτιών μας όπου χτυπάει ο ήλιος και το καλοκαίρι αναπτύσετε η ιδανική για αυτά θερμοκρασία (βράζει το τσιμέντο) καλό είναι όταν ποτήζουμε να καταβρέχουμε και τους τοίχους μας, ο απλός αυτός τρόπος με το νεράκι του θεού καταστρέφει ολοσχερός τις αποικίες τους

να μην ξεχνάτε να καταβρέχετε που και που και τα φυτά σας, με αυτόν τον τρόπο τα βοηθάτε να αντιμετοπίσουν πέρα από τα έντομα και την σκόνη και το καυσαέριο (τα φυτά μας αναπνέουν από τα φύλλα τους)
να μην ποτήζετε ποτέ αργά το βράδυ (υγρασία ιώσεις και μύκητες) και όταν υπάρχει ήλιος (καψαλίζει τα φύλλα, βράζει το χώμα), οι καλύτερες ώρες είναι νωρίς το πρωί και απογευματάκι (ακόμα καλύτερα πάντα πρωί αλλά ποιος ξυπνάει στις 5
)να αγοράζετε πάντα καλό χώμα αποστηρωμένο, χύμα χώμα από λαϊκή ή περιπλανόμενους είναι πιθανό να περιέχει σκουλίκια ή αυγά τους, δεν είναι όλα τα σκουλίκια βλαβερά αλλά πχ ένα κοντόχοντρο λευκό (κρεμιδοφάγος λέγετε νομίζω δεν είμαι σίγουρη
) τρώει ρίζες τα πάντα και δεν αφήνει τίποταόταν αγοράζετε φυτά να ελέγχετε τα φύλλα τους από κάτω και γενικότερα την κατάστασή τους γιατί τα περισσότερα χωρίς να το ξέρουμε τα αγοράζουμε ήδη άρωστα, ένα μόσχευμα από ένα άρρωστο φυτό θα μας δώσει ένα επιπλέον άρρωστο φυτό

το καλύτερο λίπασμα εξακολουθεί να είναι η κοπριά αλλά πρέπει να είναι καλά χωνεμένη και απαλαγμένη από αυγά σκουλικιών και εντόμων

Ismini
Διάσημο μέλος
Επίσης το βρέξιμο στα φύλλα δεν πρέπει να αποφεύγεται τις ώρες του προανέφερες?
Πάντως έχω ακούσει ότι το πλύσιμο των φύλλων είναι βλαβερό γιατί το νερό περιέχει χλώριο ...

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

ευτηχώς δεν είναι όλα τα φυτά ευαίσθητα σε αυτό συνηστάτε σε πολλά οξύφυλλα επιδή το χλώριο επιρεάζει το ph του εδάφους και το κάνει αλκαλικό (άλλα φυτά θέλουν αλκαλικό έδαφος όπως πχ, πεύκο και άλλα όξινο γαρδένιες, καμέλιες κτλ.) να αφήνουμε έναν κουβά με νερό μια μέρα έξω και μετά να ποτήζουμε (όπως κάνουμε γιανα αλλάξουμε και το νερό στα χρυσόψαρα)
το να ραντίζουμε με νερό από την βρήση φυτά (όχι οξίφυλλα) περισσότερο καλό τους κάνει παρά κακό αν υπολογίσει κανείς το καυσαέριο ή γαρδένια επειδή αγαπά την υγρασία θέλει καθημερινούς ψεκασμούς αλλά με νερό που έχουμε αφήσει έξω για μια ημέρα
ναι δεν ποτίζουμε με ήλιο και δεν καταβρέχουμε όταν ο ήλιος χτυπάει τα φύλλα των φυτών μας.
επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι φυσικά ο άνθρωπος ευθήνετε καθαρά για την ανάπτυξη των ασθενιών από την στιγμή που επενέβει στην φύση, επιδή όπως είπα κάθε έντομο έχει και τον φυσικό εχθρό του αλλά πολύ περισσότερο επειδή έχουμε επενέβει γενετικά στα φυτά
Προσπαθούμε διαρκώς να δημιουργήσουμε ποικηλίες που δήνουν μεγαλίτερη παραγωγή, ποιο έντονη και πλούσια ανθοφορία, με μεγαλύτερα λουλούδια με νέα χρώματα κτλ. Οι σπόροι από υβρίδια είναι εκφυλισμένοι και τζούφιοι αν φυτέψετε πχ σπόρους από πανσέ που φυλλάξατε από φυτό σε γλαστράκι του εμπορίου δε θα φυτρώσει τίποτα ή θα φυτρώσει ένας πανσές που δεν θα κάνει λουλουδι ή θα κάνει μικρό λουλούδι και γενικότερα θα είναι εκφυλισμένος

Ακόμα η παρθενογέννηση (φυτά από μοσχεύματα) κοινώς κλονωποίηση έχει το αποτέλεσμα τα νέα μας φυτά να είναι ακριβώς όμοια με το μητρικό μας φυτό, με αυτόν τον τρόπο Δεν έχουμε φυσική εξέλιξη του γένους ή ακόμα καλύτερα Δεν έχουμε εξέλιξη καθόλου όπως έχουμε στην περίπτωση των εχθρών τους (έντομα, παράσιτα ακκάρεα ιώσεις μήκητες κτλ.) έτσι τα φυτά μας μεγαλώνουν σε ένα περιβαλλόν που εξελίσετε διαρκώς και γίνετε όλο και ποιό εχθρικό για αυτά ενώ τα ίδια μένουν για γεννιές ολόκληρες στάσιμα

ο φυσικός σπόρος έίναι αποτελέσμα γονημοποίησης και και το νέο φυτό που προέρχετε από αυτόν είναι διαφορετικό από το μητρικό φυτό, εξελιγμένο αναπτύσοντας και αυτό με την σειρά του ανθεκτικότιτα στις νέες περιβαντολλογικές συνθίκες (μέσα εκεί συμπεριλαμβάνονται και οι εχθροί του)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool