Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κατα τα άλλα, να προσθέσω και κάτι άσχετο στο θέμα Μολόχα.
Θυμάστε ότι οι μολόχες φυτρώνουν γενικά στα χωράφια καθώς και στα χαντάκια πλάι στους δρόμους κλπ. Επίσης εκεί, φυτρώνουν αβέρτα και οι βρούβες. Στην Ελλάδα, όταν ένα αυτοκίνητο ντελαπάρει κλπ και βγει απ' το δρόμο λέμε "πήγε για βρούβες". Στην Ισπανία, λένε "πήγε για μολόχες".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος

Πηγε για μολόχες ε;
Ο πατέρας μου τους έχει αδυναμία, θα του το πω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

Εδώ θα δείτε τους τρόπους εφαρμογής του:
https://gardening.about.com/od/gardendesign/ig/Garden-Design-with-Nepeta/Nepeta--Catmint-.htm
aretha
Περιβόητο μέλος

Σε χάσαμε... Καλή χρονιά!
Άντε, και όπου να 'ναι θ' αρχίσω τα κλαδέματα, μη μου φύγεις, θα σε χρειαστώ!!

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
γιορτες ταξιδάκια χάθηκα αλλά τώρα γρηπομένη στο σπίτι βρήκα ευκαιρία να μπω να δω τι κάνετε

ακόμα να κλαδέψεις ε?
μη το αργήσεις πολύ ακόμα γιατί αμα φτιάξει ο καιρός με το που θα τις κλαδέψεις θα ανθίσουν και δε θα προλάβουν να φουντώσουν και να αναπτυχθούν ή αν το καθιστερήσεις ακόμα ποιο πολύ θα χάσεις την ανθοφορία εντελώς, επίσης αν το κάνεις τώρα θα μπορέσεις να βάλεις και μοσχεύματα από τα κλαδιά που θα κόψεις με αρκετές πιθανότητες επιτυχίας. Εγώ δεν έχω πικροδάφνες αλλά 3 μοσχευματάκια γαρδένιας που έβαλα και κάτι από βιγόνιες έπιασανΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Ωχ, περαστικά εύχομαι...τώρα γρηπομένη στο σπίτι βρήκα ευκαιρία να μπω να δω τι κάνετε![]()
Όχι, όχι, δεν θα καθυστερήσω καλέ κυρία, μη με μαλώνετε, έπηξα στις γιορτές, είχα τραπέζια, φιλοξενούμενους, χαμός γενικότερα... Το έχω βάλει στο πρόγραμμα για αυτό το Σ/Κ!! (άνευ απροόπτου)ακόμα να κλαδέψεις ε?μη το αργήσεις πολύ ακόμα

aretha
Περιβόητο μέλος
Δύο σακκούλες σκουπιδιών γέμισα... Έβαλα και μερικά κλαράκια σε καινούριες γλάστρες, να δούμε αν θα πιάσουν. Τα καημένα τα γατόνια μου, που έχουν φάει στέρηση εξόδου λόγω καλυκοϊού και δεν τ' αφήνω στη βεράντα τώρα με το κρύο, είχαν κολλήσει τις φάτσες τους στα τζάμια και με κοιτούσαν καθ' όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος. :greycat:
Είχε πλάκα, κηπουρική με κοινό!!
Ερώτηση για την mespairos και όποιον άλλο ξέρει σχετικά: οι πικροδάφνες μου σε κάποια από τα ψηλά τους κλαδιά έχουν βγάλει κάτι σαν "καρπούς", που άνοιξαν και μέσα φαίνονται σποράκια με το χαρακτηριστικό χνούδι γύρω γύρω... Αυτά τα κλαδιά τα άφησα, αν και ήταν ψηλά, γιατί λυπήθηκα να κόψω τα σποράκια. Έκανα καλά ή όχι; Μήπως πρέπει να περιμένω να ανοίξουν εντελώς και να φύγουν τα σποράκια με τον αέρα για να τα κλαδέψω κι αυτά;

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Καλά που ρώτησα δηλαδή...
Θα τα κόψω σήμερα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
Ακόμα στην περίπτωση που κλαδέψεις ένα θάμνο και αφήσεις ένα μόνο κλαδί ποιό μεγάλο τότε αυτό θα "πάρει τα πάνω του" και αντί να έχεις έναν φουντοτό θάμνο θα αποκτήσεις ένα δεντράκι. Πικροδάφνες διαμορφωμένες σε δέντρα θα δεις στο πεδίο του άρεως, έχουν και αυτές την χάρη τους αλλά από ότι μου είχες πει δεν είναι το αποτέλεσμα που θες.
Όλοι οι θάμνοι μπορούν να διαμορφωθούν σε δέντρα και αντιστρόφως όλα τα δέντρα μπορούν να διαμορφωθούν σε θάμνους, με το σωστό κλάδεμα φυσικά.
Αν έτυχε να κρατήσεις τα σποράκια αφού έτσι κ αλιώς τα αφήσες να σχηματιστούν μπορείς να προσπαθήσεις να τα φυτέψεις σε λίγο (από άνοιξη) που θα φτιάξει ο καιρός
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

τώρα θα αρχίσουμε σιγά σιγά να ξεμυτάμε προς τα έξω για να απολαύσουμε μαζί με τις γατούλες μας τους μικρούς ή μεγάλους μας κήπους και βεράντες ή ότι έμεινε από αυτούς έπειτα από τα χιόνια

για όσους θέλουν να προσθέσουν νέα λουλουδάκια στο μπαλκόνι τους τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή μιας που ο καιρός είναι ότι πρέπει για μεταφυτεύσεις και σχετικές εργασίες.
Για να μην έχουμε όμως απρόοπτες και δυσάρεστες εκπλήξεις, όταν αγοράζεται ένα φυτό να ρωτάτε στο φυτώριο αν είναι δηλητηριώδες, αλλιώς αν ξέρετε το όνομά του μπορείτε να το τσεκάρετε και μέσω του ιντερνετ, δύο σχετικά καλές πηγές πληροφόρησης είναι αυτές:
https://www.valentine.gr/poisonous_houseplants3_gr.htm
https://www.gardensandplants.com/gr/plant_finder.asp
όταν λέμε ότι ένα φυτό είναι τοξικό αυτό σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τις γατούλες μας αλλά και για εμάς, αν έχετε κάποιο τέτοιο φυτό και μικρά παιδάκια καλύτερα να το δώσετε αλλού, όταν ασχολείστε με φυτά να μην τρίβεται τα μάτια σας, τρώτε, πίνετε ή καπνίζετε κ.τ.λ. ταυτόχρονα και μετά να πλένετε πάντα τα χέρια σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fotini
Διάσημο μέλος
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

https://cats.about.com/cs/catmanagement101/a/cat_garden.htm
zorica
Διάσημο μέλος

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
https://landscaping.about.com/od/pestcontrol/a/cat_repellents.htm
όπως να φυτέψεις λεβάντες όπως λέει στο λινκ, αλλά μάλον δεν θα του αρέσουν ούτε του δικού σου

τώρα αν φοβάσε πως με το να βάλεις κοτετσόσυρμα για περίφραξη θα γίνει ο κήπος σου κοτέτσι, υπάρχει και άλλη λύση όπως να βάψεις το σύρμα πράσινο και φυτέψεις περιμετρικά κάποια αναρριχόμενα φυτά που θα μεγαλώσουν γρήγορα και θα το καλύψουν τελείως.
Για τέλεια κάλυψη θα σου πρότεινα, κισσό, παρθενόκισσο (φυλλοβόλο) για σκιά, ρολογιά (αν έχεις ήλιο). Υπάρχουν και άλλα πολλά βέβαια να διαλέξεις ή να προσθέσεις για άρωμα και περισσότερο χρώμα, απλά σου πρότεινα κάποια που με μια ρίζα θα θα καλύψουν γρήγορα γύρο στα 10 μέτρα απόσταση.
και μια εικόνα για παράδειγμα
https://naturedoctors.ca/images/passiflora_incarnata_large.jpg
https://www.gardensandplants.com/gr/plant_profile.asp?plant_id=1788
ο παρθενόκισσος γίνεται κατακόκκινος το φθινώπορο πριν πέσουν τα φύλλα του ΄στην εικόνα του από πάνω υπάρχει συρμάτινη περίφραξη αλλά για να την διακρίνεις χρειάζετε να προσπαθήσεις λίγο

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Προχθες εδωσα παραγγελια για βολβους νταλιας και παιωνιας στο valentine.gr και περειμενω την αποστολη courier.Θα σας πω εντυπωσεις.Η εταιρεια εχει εδρα νομιζω στην Βεροια

Fotini
Διάσημο μέλος

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω μια αυλη αλλα μπαινοβγαινουν ολες η γατες της γειτονιας.Λατρευω και τα λουλουδια,και απο την ανοιξη ειμαι ολο εξω στην αυλη.Πως αλλιως θα μπορουσα να απομακρυνω τις αλλες γατες απο την αυλη μου και να αφησω τον γατακο να βγαινει χωρις να την κανω την αυλη κοτετσι???![]()
τυχαία βρίκα αυτό και σε θυμήθικα
https://www.crocus.co.uk/product/_/o...rip-intruder-cat-excluder/classid.2000006096/
λέει πως δεν πληγώνει τις γάτες απλά δεν τους αρέσει να περπατούν πάνω του
Fotini
Διάσημο μέλος
τυχαία βρίκα αυτό και σε θυμήθικα
https://www.crocus.co.uk/product/_/o...rip-intruder-cat-excluder/classid.2000006096/
λέει πως δεν πληγώνει τις γάτες απλά δεν τους αρέσει να περπατούν πάνω του
Καλόόόό

katerina10
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool