Όλα για τον κήπο

είναι σαν πλαστικό μαλακό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξέρετε ποιά φυτά απωθούν τα κουνούπια; Είχα διαβάσει για τον βασιλικό, ισχύει;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

για τον βασιλικό δεν ξέρω, έχω ακούσει όμως για τον ευκάλιπτο (είναι δέντρο οπότε αν το θες για μπαλκόνι:/:), επίσης η citronella με την οποία φτιάχνουν τα κεριά που διώχνουν τα κουνούπια βγαίνει από ένα φυτό που μιάζει κάπως με τον δυόσμο και λέγετε μελισσόχορτο, για να μυρίσουν τα φυλλαράκια του θα πρέπει να τα τρίψεις, έχει πολύ ωραίο άρωμα σαν τον λεμόνι κάπως.

ένα άλλο φυτό που διώχνει τα κουνούπια και το ξέρετε όλοι εδώ μέσα είναι.... μάντεψε.... Νεπέτα!:lol:

ένα άλλο φυτό που διώχνει τα κουνούπια και το ξέρετε όλοι εδώ μέσα είναι.... μάντεψε.... Νεπέτα!:lol:

Ευχαριστώ πολύ! Για τη Νεπέτα δεν το ήξερα! Να ένας πολύ καλός λόγος να τον φυτέψω!;)

Παιδιά, μήπως ξέρετε πού μπορώ να βρω σπόρους της Νεπέτα; Ρώτησα σε κάνα-δυο καταστήματα γεωπόνων, αλλά δεν είχαν... Πουλάνε σπόρους στην Ευριπίδου, στα μαγαζιά με τα μπαχαρικά;:hmm:

Παιδιά, μήπως ξέρετε πού μπορώ να βρω σπόρους της Νεπέτα; Ρώτησα σε κάνα-δυο καταστήματα γεωπόνων, αλλά δεν είχαν... Πουλάνε σπόρους στην Ευριπίδου, στα μαγαζιά με τα μπαχαρικά;:hmm:
Τι είναι η Νεπέτα? :hmm:

Στην Ευριπίδου δεν νομίζω να έχει. Περίεργο που δεν βρήκες στα εξειδικευμένα καταστήματα, αλλά ίσως η νεπέτα είναι λίγο "ειδικού ενδιαφέροντος", οπότε δεν θα την έχουν πολλοί.
Υπάρχει και η λύση παραγγείλεις σπόρους (π.χ. από εδώ), αλλά σκέφτομαι μήπως στο ρημάξει το φυτό η Ρενάτα και πάει στράφι ο κόπος σου.:P
Προσωπικά θα προτιμούσα το μελισσόχορτο ως φυσικό αντικουνουπικό, που το βρίσκεις και πιο εύκολα.
Ο βασιλικός που είπες νομίζω ότι απωθεί τις μύγες.:hmm:

Στην Ευριπίδου δεν νομίζω να έχει. Περίεργο που δεν βρήκες στα εξειδικευμένα καταστήματα, αλλά ίσως η νεπέτα είναι λίγο "ειδικού ενδιαφέροντος", οπότε δεν θα την έχουν πολλοί.
Υπάρχει και η λύση παραγγείλεις σπόρους (π.χ. από εδώ), αλλά σκέφτομαι μήπως στο ρημάξει το φυτό η Ρενάτα και πάει στράφι ο κόπος σου.:P
Προσωπικά θα προτιμούσα το μελισσόχορτο ως φυσικό αντικουνουπικό, που το βρίσκεις και πιο εύκολα.
Ο βασιλικός που είπες νομίζω ότι απωθεί τις μύγες.:hmm:

Μου είπε η Mespairos πιο πάνω ότι για να "μυρίσει" το μελισσόχορτο πρέπει να του τρίβεις τα φύλλα. Φαντάζεσαι να βγαίνω κάθε τόσο στο μπαλκόνι και να τρίβω;:P Γι' αυτό προτιμώ τον βασιλικό και τη νεπέτα. Παραδόξως τη Ρενάτα δεν την "πιάνει" το γατόχορτο! Της έχω παιχνίδια με catnip και τα φτύνει. Θα σωθεί το φυτό, υποθέτω:hmm:
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, Ρούλα;)

ίσως και την Νεπέτα να χρειάζεται να την τρίψεις στην οικογένεια της μέντας ανοίκει όπως και ο δυόσμος, ο δυόσμος δεν μυρίζει από μακριά αν τον σκουντίσεις όμως μεθάς. Τώρα για τα ζώα και τα έντομα που έχουν ποιό ευαίσθητη όσφρηση ίσως να είναι διαφορετικά

το σίγουρο είναι πως θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα αν τρίψεις 2 φυλλαράκια πάνω στα χέρια σου (όπως πασαλιβόμαστε με τις αντίστοιχες εντομοαπωθιτικές κρέμες) και θα μοιρίζεις και υπέροχα και δεν θα είναι και δηλητήριο όπως οι κρέμες.

το μελισσόχορτο θέλει λίγη προσοχή, δεν θα πασαλίβεσαι την ημέρα αλλά μόνο την νύχτα διότη (όπως λέει και το όνομά του) θα σε κηνηγάνε οι μέλισσες μετά, όχι για να τσιμπήσουν βέβαια αλλά θα νομίζουν ότι είσαι η βασίλισσά τους και θα θέλουν να σε προστατέψουν:lol:

αν βρήτε σπόρους Νεπέτας ή κανονήσετε καμιά μαζική παραγκελία μέσω ίντερνετ (επειδή είμαι της παλιάς σχολής και δεν έχω κάρτα για τέτοιες δουλειές:redface:), θα ήθελα και εγώ να φυτέψω λίγους:)

ps: για την Ρενάτα που δεν πιάνει η Νεπέτα έχε υπόψη σου πως αλλιώς είναι το φρέσκο "πράγμα" και αλλιώς το αποξηραμένο, θα το διαπηστώσεις αυτό αν συγκρίνεις φρέσκο πχ. δυόσμο ή ρίγανη με τα αντίστοιχα αποξηραμένα που πουλιούνται στα μαγαζιά για το φαγητό

αν βρήτε σπόρους Νεπέτας ή κανονήσετε καμιά μαζική παραγκελία μέσω ίντερνετ (επειδή είμαι της παλιάς σχολής και δεν έχω κάρτα για τέτοιες δουλειές:redface:), θα ήθελα και εγώ να φυτέψω λίγους:)

ps: για την Ρενάτα που δεν πιάνει η Νεπέτα έχε υπόψη σου πως αλλιώς είναι το φρέσκο "πράγμα" και αλλιώς το αποξηραμένο, θα το διαπηστώσεις αυτό αν συγκρίνεις φρέσκο πχ. δυόσμο ή ρίγανη με τα αντίστοιχα αποξηραμένα που πουλιούνται στα μαγαζιά για το φαγητό

Λες, ε; Θα δείξει το πράγμα γιατί βρήκα σπόρους στο e-bay και περιμένω να έρθουν! Αν θες, μπορώ να σου δώσω μερικούς γιατί το πακέτο (λένε) έχει μέσα 350! Ευχαρίστως να τους μοιραστώ! Όταν έρθουν, θα σου στείλω ΠΜ;)

Για να καταλάβω:blink:....η νεπέτα είναι το γνωστό κατνιπ;;;;;:confused:
Εγώ νόμιζα ότι το κάτνιπ λέγεται Καλαμίθρα , έτσι τουλάχιστον διάβασα σε ένα βιβλίο βοτάνων που έχω:hmm:

Για να καταλάβω:blink:....η νεπέτα είναι το γνωστό κατνιπ;;;;;:confused:
Εγώ νόμιζα ότι το κάτνιπ λέγεται Καλαμίθρα , έτσι τουλάχιστον διάβασα σε ένα βιβλίο βοτάνων που έχω:hmm:

Ναι. Καλαμίθρα πρέπει να είναι η κοινή, ελληνική ονομασία. Το nepeta cataria είναι το λατινικό της;) και το catnip το αγγλικό της και το "γατόχορτο" το γατικό της, κλπ.:lol:

Ναι. Καλαμίθρα πρέπει να είναι η κοινή, ελληνική ονομασία. Το nepeta cataria είναι το λατινικό της;) και το catnip το αγγλικό της και το "γατόχορτο" το γατικό της, κλπ.:lol:
Το... "ξεπέτα" το γνωρίζεις?? Είναι αυτό που τρώνε πριν το ζευγάρωμα? Αν ναι, με ενδιαφέρει...! :P:lol:

Το... "ξεπέτα" το γνωρίζεις?? Είναι αυτό που τρώνε πριν το ζευγάρωμα? Αν ναι, με ενδιαφέρει...! :P:lol:

Γρήγορα "σπίτι" μας εσύ:lol::lol: Τέτοια κουβέντα χωρίς την Άντα δε γίνεται:lol::lol::lol:

Γρήγορα "σπίτι" μας εσύ:lol::lol: Τέτοια κουβέντα χωρίς την Άντα δε γίνεται:lol::lol::lol:

:redface:Έφυγααααααα!!!:redface:

Λες, ε; Θα δείξει το πράγμα γιατί βρήκα σπόρους στο e-bay και περιμένω να έρθουν! Αν θες, μπορώ να σου δώσω μερικούς γιατί το πακέτο (λένε) έχει μέσα 350! Ευχαρίστως να τους μοιραστώ! Όταν έρθουν, θα σου στείλω ΠΜ;)

:Dευχαριστώ!!!:up::up::up::kiss::kiss::kiss:

Σπόρους για cat nip έχει στο Pet land στην Καλαμαριά στην Πασσαλίδη.;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back