Όσο το ψάχνω άλλο τόσο μπερδεύομαι

• Thread starter Thread starter billio
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

billio

Πολύ δραστήριο μέλος

Η billio αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Παπάγος (Αττική). Έχει γράψει 958 μηνύματα.
Καλησπερα στην γατο ομαδα...
Λοιπον ας μπουμε στο θεμα...Εχω διαβασει αρκετα για τις γατοτροφες σ' αυτο το φορουμ και εχω μπερδευτει αρκετα.

Η γατα μου ειναι 8 μηνων στειρωμενη πριν 2 μηνες και ειναι 3 κιλα. Εχω δοκιμασει 3 ειδη τροφων μεχρι στιγμης και ακομα ψαχνομαι.
1) Hills neutered μου πε ο γιατρος οτι ειναι για στειρωμενες. Τη δοκιμαζω η μικρη δεν ενθουσιαστικε με το ζορι ετρωγε την τροφη της και τα κακα βγαινανε καφε και μαλακα προς το ευκιλιε..
2) Στο πετ σοπ της γειτονια μου συστησανε την Applaws ...Μου ειπε η μαγαζατορας οτι ειναι πολυ καλη τροφη με 80% κρεας (ενω στη hills μου πε οτι δεν αναγραφουν τις αναλογιες και οτι δεν ειναι καθαρο κρεας)...Τη δοκμαζω για ενα διαστημα να δω αντιδρασεις. Παραλληλα αλλαξα και την αμμο τη απο everclean σε catspride (ιδια λεφτα περισσοτερη ποσοτητα αντε να δουμε και ποιοτητα). Το αποτελεσμα; Οντως στην αρχη η μικρη ξετρελαθηκε αλλα μετα κατελληξε παλι στο να τρωει με το ζορι 40-50 γρμμαρια τροφης την ημερα. Αλλα αυτο δεν με πειραζε...Αυτο που με πεθανε ειναι η μοιρωδια της τουαλετας...την καθαριζω καθε μερα πρωι βραδυ...αλλα και παλι η βρωμα αποπνιχτικη...και μονο που το γατι εμπενε μεσα (κλειστη τουαλετα) εβγαινε εξω με μια εσανς φοβερη (την εβγαζα τη γατα εξω να αεριστει μονο με μανταλακια δεν την απλωνα :))...Αμ η ποσοτητα...μιση μεριδα γατι (3 κιλα με το ζορι) αλλα σκατο σκατο!!! Ουτε εγω δεν κανω τοσα...ειμαι και δυσκοιλια και καταλαβαινετε τωρα τι ζηλεια εχω (λες να αρχισω να τρωω και εγω τις κροκετες της;:P) Εμ δεν αντεξα λοιπον αλλαζω αμμο (η catspride δεν τα ζβολιαζει καλα τα τσισακια της οπως η everclean με αποτελεσμα οταν φτιαριζω να μενουν και βρωμικα τσισα στην αμμο μαζι με την καθαρη) και αλλαζω τροφη.

3)Πηρα την royal canin sterilized 37 .μεγεθος 400γρ για δοκιμη...η μικρη ξετρελαθηκε ακομη περισσοτερο αλλα επειδη μπορει και να της αρεσει απλα η καινουρια γευση θα την παρατηρισω για 2-3 βδομαδες και μετα θα κρινω εαν της αρεσει η τροφη ή οχι. Τα κακα της παντως ειναι φυσιολογικα και η μποχα κοπασε λιγακι.

Και σημερα επεσε το ματι μου σε ενα ποστ για τις τροφες Orizen και συγκεκριμενα διαβαζω το εξης
εγω δινω orijen (κοτοπουλο) στον δικο μου εδω και 4+ μηνες (παραλληλα με κονσερβες). Δοκιμασαμε και την 6 fish αλλα επειδη δεν του αρεσουν τα ψαρια γενικως, δεν του πολυαρεσε. Στο θεμα μας παλι. Καταρχην με αυτη τη τροφη τρωει πολυ λιγοτερο και δεν πειναει. Στειρωμενος δεν ειναι ακομα βεβαια, αλλα δεν παρατηρησα καμια διαφορα στο βαρος του οταν αλλαξα κροκετες.
Η συγκεκριμενη τροφη εχει 75% κρεας, 25% πατατες και λαχανικα, και 0% grains. Η διαφορα στα κακακια του ειναι τεραστια. Οχι μονο βγαζει πιο λιγα, αλλα δεν μυριζουν και πολυ. Απο την 1η μερα που δοκιμασε την orijen κοτοπουλο παρατησε το πιατο με την κονσερβα και αρχισε να τρωει απο το πιατο με τις κροκετες (αμφιβαλλω αν υπαρχει πιο επιλεκτικο γατι στο φαγητο απο τον δικο μου).

Αποψη μου ειναι αν θελεις να τον ταιζεις μονο κροκετες, να αγνοησεις τον κτηνιατρο και να δοκιμασεις να του δινεις μονο orijen για ενα διαστημα καταγραφοντας/επιβλεποντας καθημερινα το βαρος του για να δεις αν παρουσιαζει αλλαγες ή οχι. Ο δικος μου παντως απο τοτε που αλλαξα τροφες (γενικα και κονσερβα και κροκετες) εχει γινει πιο μυωδης. Πιστευω οτι δεν θα παχαινει, αλλα πανω απο ολα πρεπει να ακολουθησεις τις οδηγιες της συσκευασιας γιατι η συγκεκριμενη τροφη ειναι διαφορετικη απο τις αλλες και τρωνε πολυ πιο λιγο. Αλλωστε δεν τρωνε ολες οι γατες το ιδιο, αν δεις οτι παχαινει μπορεις να μειωσεις την ποσοτητα. Αν παιρνει την ενεργεια που χρειαζεται δεν θα πειναει, ακομα και αν τρωει λιγοτερο. Στην αρχη οταν ανακατευα κροκετες με κονσερβα, του εβαζα οσες κροκετες εβαζα με την προηγουμενη τροφη του. Δεν ετρωγε ολο το φαι του και ανησυχουσα. Αλλα τελικα διαπιστωσα οτι απλα χορταινει με μικροτερη ποσοτητα.

Α και καπου αλλου διαβασα οτι αμα η τροφη περιεχει πολυ % αμυλο τα κακακια μοιριζουν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι τροφες royal canin & science diet (μη prescription) δεν ειναι καθολου καλες, δες τα συστατικα τους και θα καταλαβεις. Πολλες γατες εχουν αλλεργια στο καλαμποκι και στο wheat gluten και γι'αυτο βγαινουν τα κακακια τους μαλακα και εχουν διαρροιες. Την applaws δεν την ξερω, αλλα απο οτι ειδα στην ιστοσελιδα της, φαινεται καλη! Αν δεν δω ομως τα συστατικα και την δοκιμασω δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι ειναι καλη, γιατι πχ μπορει να λενε εχει τοσο % κρεας, αλλα αν ειναι meat by products, τοτε δεν ειναι καλη. Εγω παντως εχω μεινει με την orijen και με τις κονσερβες evo και τα κακακια του δεν μυριζουν οπως παλια. Πριν ξεκινησω να του δινω orijen ετρωγε chicken soup και καποιες φορες science diet της hills και οταν πηγαινε τουαλετα η μυρωδια εξαπλωνονταν σε ολο το διαμερισμα. Στο τελος αποφασισαμε να τον μαθουμε να χρησιμοποιει την ανθρωπινη τουαλετα για να μη βρωμαει τοσο το σπιτι. Τωρα χρησιμοποιει παλι την αμμο του και τα κακακια του μυριζουν ελαχιστα (συνηθως οταν δεν τα σκεπαζει). Οταν τα σκεπαζει ουτε που παιρνεις πρεφα οτι εχει κανει κακακια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγω το σκεφτομαι με την οριτζεν αντι για ρουαγιαλ δεν ξερω ομως επειδη δεν εχει διαβαθμιση για στειρωμενα η μη ( οπως κα οι βιγκαν τροφες) μηπως δημιουργει προβληματα γιατι εμενα πρεπει να τρωει καιCD hills προληπτικα για την αποφραξη ουρηθρας

Οι τροφες royal canin & science diet (μη prescription) δεν ειναι καθολου καλες, δες τα συστατικα τους και θα καταλαβεις. Πολλες γατες εχουν αλλεργια στο καλαμποκι και στο wheat gluten και γι'αυτο βγαινουν τα κακακια τους μαλακα και εχουν διαρροιες. Την applaws δεν την ξερω, αλλα απο οτι ειδα στην ιστοσελιδα της, φαινεται καλη! Αν δεν δω ομως τα συστατικα και την δοκιμασω δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι ειναι καλη, γιατι πχ μπορει να λενε εχει τοσο % κρεας, αλλα αν ειναι meat by products, τοτε δεν ειναι καλη. Εγω παντως εχω μεινει με την orijen και με τις κονσερβες evo και τα κακακια του δεν μυριζουν οπως παλια. Πριν ξεκινησω να του δινω orijen ετρωγε chicken soup και καποιες φορες science diet της hills και οταν πηγαινε τουαλετα η μυρωδια εξαπλωνονταν σε ολο το διαμερισμα. Στο τελος αποφασισαμε να τον μαθουμε να χρησιμοποιει την ανθρωπινη τουαλετα για να μη βρωμαει τοσο το σπιτι. Τωρα χρησιμοποιει παλι την αμμο του και τα κακακια του μυριζουν ελαχιστα (συνηθως οταν δεν τα σκεπαζει). Οταν τα σκεπαζει ουτε που παιρνεις πρεφα οτι εχει κανει κακακια.

Καπου λες ομως οτι η orijen περιεχει αρκετο λιπος...αυτο δεν ειναιι επικινδυνο για να παχυνει το γατι ;ειναι και στειρωμενη.Εγω την ταιζω μονο ξηρα τροφη..

Εγώ της δίνω τις hills - kitten. Σε αυτές κατέληξα .. Κάτι είχα ακούσει άσχημο για τις orijen και δεν πήρα να τις δοκιμάσω ποτέ. Είναι πολύ ακριβές να ξέρεις.. και απ όσο λένε πολύ καλές. Η μικρή μου εμένα είναι 7 μηνών δεν είναι στειρωμένη γι αυτό της δίνω ακόμα kitten.

Πού και που για να την γλυκάνω:up: της βάζω και κονσερβούλα(περίπου 1-2 φορές την εβδομάδα). Επίσης προσωπικά κάθε 3μηνο της αλλάζω τροφή(δεν έχει πρόβλημα !!! τα τρώει όλα η γάτα μου :p) δηλαδή μία της δίνω την Nutra μία την Hills τώρα μπορεί να δοκιμάσω και την Orijen - αν περισσεύουν τα λεφτά :p

Η Orijen ξέρω ότι είναι η καλύτερη για σκύλους. Ειναι η καλύτερη πλήρης τροφή.

Επίσης καλή είναι και η Super premium Nutra Gold - Holistic Formulas . Αυτές έδινα πριν τις hills και είχα μείνει κατευχαριστημένη!!! Και είναι και φθηνές! Είναι πολύ καλές .. αλλά δεν είναι πολύ γνωστές!!

Τέλος, μην πάρεις Purina και Royal canin εγώ προσωπικά από αυτές δεν είχα μείνει καθόλου ευχαριστημένη, ιδίως από την Purina..

Εγω θεωρω καλες τις ρουαγιαλ παντως ιδιως για μικρα η τις ειδικες τροφες

προσωπικα προτιμω να παιρνει την ενεργεια του απο λιπος και πρωτεινες παρα απο υδατανθρακες. Το λιπος ειναι πολυ παρεξηγημενο, δεν ειναι τοσο κακο οσο νομιζουμε. Αλλωστε οι γατες απο την φυση τους δεν τρωνε υδατανθρακες. Οι υδατανθρακες που δεν μεταβολιζονται μετατρεπονται σε λιπος και αποθηκευονται στον οργανισμο. Σε αυτη την διαδικασια σημαντικο ρολο παιζει η ινσουλινη και αναρωτιεμαι αν η γατα τρεφεται με πολλους υδατανθρακες δεν υπαρχει κινδυνος να εμφανισει διαβητη;

Θα διαφωνισω και θα συμφωνησω με καποια πραγματα.
Αρχικα,οντως οσο το ψαχνεις,τοσο περισσοτερο μπερδευεσαι γτ απλουστατα ΔΕΝ βγαινει ακρη.

Κανονας ειναι πως ''ΔΕΝ υπαρχει μια ΤΕΛΕΙΑ ξηρα'' γιατι πολυ απλα μιλαμε για επεξεργασμενη τροφη.
Επισης ,αν ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ μια ξηρα σε ενα ζωο ΔΕΝ σημαινει και δεν ειναι ΚΑΝΟΝΑΣ πως θα ταιριαζει κ σε ενα αλλο.

Η Orijen ξέρω ότι είναι η καλύτερη για σκύλους. Ειναι η καλύτερη πλήρης τροφή.
Ειναι καλη για οσα σκυλια τους ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.Υπαρχουν σκυλια που ΔΕΝ ειχαν καλα αποτελεσματα με την εν λογω τροφη και ας φαινεται στα χαρτια κορυφη.Ενα απο αυτα τα σκυλια κ το δικο μου.Μετα απο 3-4 δυομισακιλα ειχα σκυλο με ΠΟΛΛΑ κοπρανα,εμφανως αδυνατισμενο και συνεχως πεινασμενο.Οποτε ΔΕΝ ταιριαζει σε ολα τα σκυλια ωστε να λεμε πως ειναι η καλυτερη.;)

Οι τροφες royal canin & science diet (μη prescription) δεν ειναι καθολου καλες, δες τα συστατικα τους και θα καταλαβεις.
Γιατι τα by-products και το wheat gluten ειναι κακο?Το πρωτο ειναι πολυ καλη πηγη πρωτεινης.Το δευτερο μπορει να ειναι filler αλλα δεν ειναι κ καταστροφικο.Η πλειοφηφια των ξηρων περιεχουν corn gluten ή wheat gluten.Aν καποιο ζωο δεν εχει αλλεργία γιατι να μην φαει?Τις τρωνε ζωα και ζουν για πολλα χρονια χωρις προβλημα.
ΔΕΝ υπαρχουν αποδειξεις πως αυτα τα συστατικα δημιουργουν ΟΝΤΩΣ προβλημα.

Παιδια,για να μην φλυαρω(οχι πως δεν μου αρεσει...χοχοχο:lol:),οταν μιλαμε για ξηρες ειναι παρε τη μια και βαρα την αλλη.
Δεν μπορουμε να πουμε στον αλλο πχ ''H royal καταστρεφει το ζωο σου!'' ενω ο ιδιος ανθρωπος εχει δει πως δεν ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ οι μοντερνες organic/holistic στο ζωο του.Στο ΔΙΚΟ του ζωο δουλευει το πραγμα με τις αλλες...τις ''κακες'' τροφες.

Αποδειξεις πιστευω και ερευνες δεν υπαρχουν που να πιστοποιουν πως καποιες ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ τροφες κανουν ζημια στα ζωα μας(δεν αναφερομαι σε recalls).
Ο μονος τροπος για να μαθεις ειναι να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ στο δικο σου ζωο και να δεις τα αποτελεσματα(γενικη εικονα και εξετασεις).

Do your best! Ειτε αυτο λεγεται royal ,ειτε orjen,ειτε whiskas.
Αυτα!
:D

Ναι.. μετα απο αυτα εγω παντως θα δοκιμασω και τις βιγκαν και θα σας πω .

και εμενα με τη χιλλς για στειρωμενα ειχαμε ψιλορευστα κακακια κ τη σταματησα, δεν τρελαινοταν ετσι κι αλλιως. της δινω προ πλαν after care για στειρωμενες γατες, με γευση σολωμο-τονο, αλλα και γαλοπουλα-κοτοπουλο για εναλλαγη κ της αρεσουν πολυκ ουτε ρευστα κακακια ξαναειχε. δοκιμασε τη ειναι πολυ καλη. :):):)

εμεις δοκιμασαμε προσφατα την One sterilized της purina αν το εγραψα σωστα για στειρωμενες και της αρεσει παρα πολυ..σιγουρα αν δοκιμασεις διαφορες θα βρεις τι ταιριαζει στην γατουλα σου!:)

Εμενα τα παντα τρωνε οποτε μονο στην κριση μου βασιζομαι τι θα τους δωσω.Το ιδιο λαιμαργα τρωνε απο τις πιο ακριβες μεχρι τις πιο φτηνες.Τωρα περιμενω να μου φερουν την οριτζεν κοτοπουλο,πιστευω πως θα αξιζουν τα λεφτα τους.Θα σας πω εντυπωσεις ;)

εγω παλι εχω μπερδευτει αρκετα οσο το ψαχνω και μαθαινω θα προτιμησω μαλλον αυτη που της δινω γιατι ολο και μπερδευομαι περισσοτερο για την μικρη γατουλα και την τροφη της.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back