μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
έχω πολύ καιρό να γράψω αλλά είναι καιρός να μοιραστώ μαζί σας αυτή την απορία μου..
τί γίνεται όταν η γάτα που έχουμε για πολύ καιρό δε μας συμπαθεί;
και όταν μάλιστα δείχνει έντονα αυτή την αντιπάθειά της προς το πρόσωπό μας;
από τότε που πήρα την χουαιτάρα δηλαδή 10.10.2009 κλείσαμε μαζί 5 μήνες, αλλά το γατάκι αυτό φαίνεται ότι δεν έδειξε ιδιαίτερη συμπάθεια προς το πρόσωπό μου....όχι ότι της φέρομαι άσκημα, ίσα ίσα, είναι η αρχηγός στο σπίτι... και μάλιστα λειτουργώ όπως αυτή θέλει, όταν πάω να την αγκαλιάσω κάθεται 1 λεπτό και μετά εξαφανίζεται και άλλα τέτοια σχετικά..
όπως φαίνεται δε με συγχώρεσε που της στέρησα την παλιά της παρέα γιατί το παιδί που την φιλοξενούσε μου περιγράφει μια εντελώς διαφορετική γάτα... μια γάτα απίστευτα φιλική και δεμένη με την παρουσία του..
με την πρώτη μου γάτα, έκαναν ένα μικρό διάστημα να συμφιλιωθούν, με διάφορα προβλήματα αλλά γενικά τα πάει μια χαρά..αλλά αν δει άλλη γάτα στο σπίτι εκνευρίζεται έντονα και επιτίθεται...
η κατάσταση που σας περιγράφω είναι πολύ δύσκολη γιατί είναι σα να μην έχω γάτα, λειτουργεί εντελώς αυτόνομα και τα πάει καλά μόνο με την μουσταρδούλα που είναι υποχωρητική και μαλακή... εμένα σχεδόν δεν θέλει να με βλέπει και ποτέ δεν με ακούει.. αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις της είναι όπως του πρώτου καιρού που ήρθε σπίτι... δηλαδή αδιαφορία.. και με αποφεύγει με όποιον τρόπο μπορεί...
μετά από καιρό υπομονής σκέφτηκα να το μοιραστώ αυτό το πρόβλημα συμπεριφοράς μαζί σας και να μου δώσετε ίσως τις πολύτιμες συμβουλές σας...
ευχαριστώ πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ισως σιάξει μετα τη στείρωση, σε πολλες συμβαινει . Δεν ειναι οτι δεν σε συμπαθει απλα ειναι ο χαρακτηρας της πιο απομακρος, εξισου ο πρωην ητο ανδρας παιζει ρολο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
μην ανησυχεις, εγω τον ναρουτο τον εχω σχεδον 2 χρονια και ειναι ο ιδιος απο την 1η μερα που ηρθε σπιτι μου, απομακρος
Ισως ειναι ο χαρακτηρας της αυτος. Δεν ειναι ολες οι γατες χαδιαρες και δεμενες με τους ανθρωπους της. Το οτι πριν την παρεις ηταν χαδιαρα δε μου λεει κατι. Και ο ναρουτο ηταν πιο χαδιαρικο γατι μικρο. Τωρα ομως δεν θελει να τον χαιδευεις, εξοργιζεται οταν τον χτενιζεις και γουργουριζει μια στις τοσες και οποτε φυσικα θελει αυτος.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
αν και νιώθω πάλι ένα κενό... αυτό που λέει η yasmin1gr ότι η γατίτσα προήλθε από αγόρι μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο...
ότι μου περιέγραψε το παιδί που προηγουμένως την είχε δεν ισχύει καθόλου σε εμένα...
απλά το γατάκι αυτό δεν μπορείς να το χαϊδέψεις καθόλου, κάθεται ένα λεπτό και μετά σε αποφεύγει..ακόμα και γρυλίζει για να το αφήσεις, αντιστέκεται και με κάνει να είμαι κι εγώ πιο δυστακτική και προβληματισμένη...
σα να μην το έχω νιώθω και δεν ξέρω καν αν είναι ευτυχισμένο γιατί ποτέ δε με πλησιάζει....από μόνο του δεν έρχεται ποτέ....ούτε στο κρεββάτι ούτε πουθενά... έχω προβληματιστεί πολύ με αυτή τη συμπεριφορά γιατί κι εμένα με στεναχωρεί...και προσπαθώ να περνάω ώρα μαζί της, αλλά σα να μην κάνω καμία προσπάθεια είναι...όλες αποτυγχάνουν..
και έχουν περάσει 5 μήνες από τότε που ήρθε... μόνο με τη μουσταρδούλα κάθεται και με κανέναν άλλο...
ευχαριστώ και πάλι..
konstans
Περιβόητο μέλος
μπορώ να πω ότι δεν είναι όλες οι γάτες χαδιάρες. Η κάθε μία εκδηλώνει την αγάπη της με τον τρόπο της. Μετά από τόσα χρόνια, τώρα στα γεράματα έχει γίνει πιο εκδηλωτική και αυτό κυρίως σε εμένα και όχι στους υπόλοιπους κατοίκους του σπιτιού. Από μικρή ήταν συνέχεια στο γρύλισμα και στη δαγκωνιά και έβαζε τα όρια της με ξεκάθαρο τρόπο
.Έχω καταλάβει πλέον ότι αυτή η γάτα δεν θέλει πολλά-πολλά και πάω με τα νερά της. αν το γατί σου τρώει, παίζει κανονικά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα.

xr1st1na
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας τις οποίες σκέφτηκα πάρα πολύ αυτές τις μέρες...
η γατούλα και από τότε που ήταν με τη μουσταρδούλα έδειχνε αντιπάθεια για μένα αλλά μεγάλη συμπάθεια για τον πατέρα μου τον οποίο βλέπει ελάχιστα και όμως κάνει χαρές...
απλά αυτές τις μέρες αλλά και όλο τον προηγούμενο καιρό,σκεφτόμουν έντονα πως είναι να ζεις με μια γάτα που δεν σε συμπαθεί και σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας.. με τις άλλες γάτες του σπιτιού [που φιλοξενώ και τη μουσταρδούλα που έχω] φέρεται έντονα αλλά καταφέρνει και επιβάλλεται, έχει χαρακτήρα αρχηγού... πώς είναι να δέχεσαι την αντιπάθεια για 15-17 χρόνια;
κι εγώ αποφάσισα να συνεχίσω τις προσπάθειές μου μαζί της....και να σεβαστώ τον χαρακτήρα της, αφού εσείς μου λέτε ότι δεν είναι η μοναδική γατίτσα που το κάνει αυτό.. πιστεύω ότι και αυτή θα με καταλάβει με τον καιρό, μπορεί να έχω συνθηθίσει με τα άλλα πλασματάκια του σπιτιού και την πολυετή εμπειρία μου με σκύλους να περιμένω ανυπόμονα μια σκυλίσια συμπεριφορά και την γατίσια αφοσίωση που ίσως κερδίζεται με τον καιρό..
πάντως ήμουν πιο αγχωμένη πριν σας γράψω και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με χαλαρώσατε αρκετά...
να είστε καλά..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Να φανταστεις, ειδα μια calico γατα 9 χρονων, η οποια αρχισε να γουργουριζει απο τη στιγμη που την ακουμπησα και με εγλειφε συνεχεια και ελεγα ποσο τελεια γατα ειναι! Αν μου κανει κατι τετοιο ο ναρουτο, θα ειμαι 100% σιγουρη οτι ονειρευομαι
Ειναι τοσο ψυχρος γατος που δεν θυμαμαι ποτε ηταν η τελευταια που τον ακουσα να γουργουριζει 
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
πολύ χάρηκα που το μοιράστηκα μαζί σας παιδιά αυτό το θέμα που με προβλημάτιζε!
είστε ομοιοπαθείς και με βοηθήσατε πραγματικά....

μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
την κατέβασα στο γραφείο και την άφησα με τον πατέρα μου για μερικές ώρες..μετά όταν ήρθε η ώρα του φαγητού της έδωσε εκείνος την αγαπημένη της τροφή...
ε παιδιά ο πατέρας μου που του δείχνει τόσο αγάπη μου είπε οτι η χουαιτάρα μαράζωσε!
και δεν έφαγε καθόλου....
πριν λίγο ανέβηκε επάνω και έφαγε μια χαρά!!!
λέτε αυτό τελικά να είναι ένδειξη συμπάθειας απλά να το παίζει δύσκολη;
να συμπαθεί και τους συγκάτοικούς της και απλά να μας το κάνει όλο αυτό για να κερδίζει εντυπώσεις;;;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool