konstans
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vickymoon
Διάσημο μέλος
εσυ που εισουν δηλαδη χθες το βραδυ???Δεν ξέρω, δεν ξέρω, εγώ απλά ρωτάω![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
konstans
Περιβόητο μέλος
(ζάλιζα τον φίλο μου να μην πάμε σε κάτι χαζοεγκαίνεια για να πάω για κοψίδια)

romano82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν εχω κατι προσωπικο μαζι σου,ουτε που σε ξερω αλλωστε.απλα αυτη ειναι η απαντηση μου(ετσι απαντω και σενα)οταν ακουω τετοιες αποψεις!
vickymoon
Διάσημο μέλος
αλλα μπορει να μου αξιζει γιατι κ εγω μαζι με πολλους αλλους ειμαι ενας ανευθυνος πολιτης.
γιατι μου αρεσει το ρουσφετι, γιατι αν δουλευα στην εφορια θα τα επαιρνα, αν δουλευα στη πολεοδομια θα ειχα τριωροφο, αν δουλευα στο δημοσιο θα τα εξυνα, δεν θα εκανα απεργια, δεν θα παλευα για τα δικαιωματα μου, θα εκανα σκουπιδια που θα τα πεταγα στο δρομο, θα εβριζα τους αλλοδαπους.
θα εξοργιζομουνα που δεν πληρωνομαι υπερωριες αλλα θα επαιρνα αλλοδαπους να μου βαψουν το σπιτι με ξεφτιλα λεφτα.
θα παταγα τον κατωτερο και θα εγλυφα τον ανωτερο. θα ψηφιζα τους ηλιθιους για τη βουλη σκεπτομενη μονο να βρω μια δουλιτσα ασχετα αν τη δικαιουμαι.
θα κακοποιουσα τα αδεσποτα, δεν θα εβρισκα ουτε μια ωρα να προσφερω κατι στους συνανθρωπους μου, θα περναγα με κοκκινο, θα εβριζα στο δρομο, αν ημουν εργοδοτης θα ξεσκιζα τους υπαλληλους μου.
μπορω να γραφω 500 σελιδες (κυριολεκτικα) για το ποσο ανευθυνος πολιτης ειμαι ή ειμαστε.
πραγματικα ολοι εμεις οι ανευθυνοι πολιτες, που εχουμε καταστρεψει τα παντα δεν πρεπει να συνετειστουμε, ισως και να τιμωρηθουμε?
ολοι αυτοι οι κουκουλοφοροι ειναι παιδι σου, παιδι μου, παιδι καποιου. δεν ειναι ο διαβολος μεταμορφωμενος. αυτος ο ανθρωπος απο καπου ειδε ολη αυτη την βια. μαλλον μεσα στο σπιτι του, στο σχολειο του, στους φιλους του.
εγω μεγαλωσα ενα παιδι μεσα στην αδικια, οντας αδικη κ εγω και του εμαθα ολα τα παραπανω και τωρα φωναζω γιατι μου σπαει το αυτοκινητο??
κανονικα επρεπε να σκυψω το κεφαλι και να πω συγνωμη εγω και οχι αυτος που τα σπαει.
λυπαμαι για το αυτοκινητο μου, αλλα μου αξιζει να το σπασει κι αυτο και το στραβο μου το κεφαλι.
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Συμφωνώ μαζί σου. Πιστεύω ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός, είναι το πεδίο εκείνο που ευθύνεται και για τους κουκουλοφόρους, αλλά (το πάω και ένα βήμα παραπάνω) και για το οργανωμένο έγκλημα. Και να πω και κάτι που το σκέφτομαι συχνά. Δημιουργούνται διάφορες ομάδες ανθρώπων, χωρίς προοπτική εργασίας και ένταξης και ουσιαστικά δημιουργούνται ομάδες ανθρώπων, χωρίς ταυτότητα. Το οικονομικό και το διοικητικό σύστημα της χώρας μας, ουσιαστικά τους αφαιρεί κάθε είδους αξιοπρέπειας και πιστεύω ότι τους "κουκουλώνει"το πρόσωπο, χωρίς οι ίδιοι να φοράνε κουκούλες και χωρίς να είναι και δική τους επιλογή.δεν θα μου αρεσε καθολου να μου συμβει κατι τετοιο. ουτε να μου σπασουν το αυτοκινητο, ουτε να τραυματιστει καποιος δικος μου.
αλλα μπορει να μου αξιζει γιατι κ εγω μαζι με πολλους αλλους ειμαι ενας ανευθυνος πολιτης.
γιατι μου αρεσει το ρουσφετι, γιατι αν δουλευα στην εφορια θα τα επαιρνα, αν δουλευα στη πολεοδομια θα ειχα τριωροφο, αν δουλευα στο δημοσιο θα τα εξυνα, δεν θα εκανα απεργια, δεν θα παλευα για τα δικαιωματα μου, θα εκανα σκουπιδια που θα τα πεταγα στο δρομο, θα εβριζα τους αλλοδαπους.
θα εξοργιζομουνα που δεν πληρωνομαι υπερωριες αλλα θα επαιρνα αλλοδαπους να μου βαψουν το σπιτι με ξεφτιλα λεφτα.
θα παταγα τον κατωτερο και θα εγλυφα τον ανωτερο. θα ψηφιζα τους ηλιθιους για τη βουλη σκεπτομενη μονο να βρω μια δουλιτσα ασχετα αν τη δικαιουμαι.
θα κακοποιουσα τα αδεσποτα, δεν θα εβρισκα ουτε μια ωρα να προσφερω κατι στους συνανθρωπους μου, θα περναγα με κοκκινο, θα εβριζα στο δρομο, αν ημουν εργοδοτης θα ξεσκιζα τους υπαλληλους μου.
μπορω να γραφω 500 σελιδες (κυριολεκτικα) για το ποσο ανευθυνος πολιτης ειμαι ή ειμαστε.
πραγματικα ολοι εμεις οι ανευθυνοι πολιτες, που εχουμε καταστρεψει τα παντα δεν πρεπει να συνετειστουμε, ισως και να τιμωρηθουμε?
ολοι αυτοι οι κουκουλοφοροι ειναι παιδι σου, παιδι μου, παιδι καποιου. δεν ειναι ο διαβολος μεταμορφωμενος. αυτος ο ανθρωπος απο καπου ειδε ολη αυτη την βια. μαλλον μεσα στο σπιτι του, στο σχολειο του, στους φιλους του.
εγω μεγαλωσα ενα παιδι μεσα στην αδικια, οντας αδικη κ εγω και του εμαθα ολα τα παραπανω και τωρα φωναζω γιατι μου σπαει το αυτοκινητο??
κανονικα επρεπε να σκυψω το κεφαλι και να πω συγνωμη εγω και οχι αυτος που τα σπαει.
λυπαμαι για το αυτοκινητο μου, αλλα μου αξιζει να το σπασει κι αυτο και το στραβο μου το κεφαλι.
Πιστεύω ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε ένα φαύλο κύκλο. Η ένταση της καταστολής, πολύ φοβάμαι, θα οδηγήσει στην αύξηση των φαινομένων αυτών. Και αυτό το ξέρουν καλά οι σύγχρονοι προβοκάτορες οι οποίοι δυστυχώς, ιστορικά δρούν με τον ίδιο πάντα τρόπο. Είναι διαχρονικοί.
Το δυστύχημα είναι, όπως αποδεικνύεται από την εμπειρία, ότι οι κοινωνίες που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές κρίσεις (και εγκληματικά φαινόμενα σε έξαρση λόγω της κρίσης) αναπτύσσουν όλο και πιο συντηρητικά χαρακτηριστικά και στρέφονται όλο και πιο δεξιά. Δεν είναι τυχαίο πότε ο Χίτλερ απέκτισε δόξα.....
roulsydney
Διάσημο μέλος
δεν θα μου αρεσε καθολου να μου συμβει κατι τετοιο. ουτε να μου σπασουν το αυτοκινητο, ουτε να τραυματιστει καποιος δικος μου.
...τότε λοιπόν αγαπητή Βίκυ ας πάμε ως "υπεύθυνοι πολίτες" προς την οχλοκρατία που είναι "καλύτερη και πιο υπεύθυνη μορφή εξουσίας"...Ας πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας και να τα κάνουμε όλα λαμπόγυαλα στο όνομα της όποιας ανευθυνότητας-οικογενειακής,κοινωνικής,πολιτικής κτλπ- έχει επιδειχτεί όλα αυτά τα χρόνια..Ας ξεχαρβαλώσουμε ότι έχει μείνει όρθιο σ΄αυτόν τον τόπο..Ας στήσουμε στον τοίχο όλους τους "τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους" που τρώνε απο τον ιδρώτα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα...
Λυπάμαι πραγματικά όταν διαβάζω κείμενα που βρίθουν απο στειρότητα και είναι γραμμένα απο νέους ανθρώπους.Αυτό έχουμε όμως μάθει ..να κάνουμε κριτική,να πετάμε κακίες και ...ως εκεί..Απο προτάσεις τίποτα..Προτάσεις οι οποίες να είναι ρεαλιστικές γιατί καλή μου Βίκυ νάσαι σίγουρη ότι όλες αυτές οι μορφές βίας,οχλοκρατίας και απορύθμισης οδηγούν σ' έναν μονόδρομο στρωμένον με ...γύψο..
vickymoon
Διάσημο μέλος
θεωρεις οτι οσα εγραψα παραπανω για την ανευθυνοτητα των πολιτων ειναι κριτικη και κακιαΛυπάμαι πραγματικά όταν διαβάζω κείμενα που βρίθουν απο στειρότητα και είναι γραμμένα απο νέους ανθρώπους.Αυτό έχουμε όμως μάθει ..να κάνουμε κριτική,να πετάμε κακίες και ...ως εκεί..Απο προτάσεις τίποτα..

δλδ εσυ δεν εχεις δει ολα τα παραπανω να συμβαινουν κατ επαναληψη παντου? γιατι αν δεν τα εχει δει κανεις ολα αυτα που λεω, τοτε αυτο ειναι πολυ αισιοδοξο γιατι αποτελω τη μειοψηφια που βλεπει τοσα στραβα να γινονται.
η δικια μου προταση ειναι επανασταση ή ας την πω αντισταση, οπως μπορει να την κανει ο καθενας.
ξεκινωντας απο μποικοταζ στα προιοντα και στη καταναλωση (αυτο ειναι κατι που ποναει πολυ ολους αυτους) απο μποικοταζ στις εκλογες, απο απεργιες, απο στασεις εργασιας, απο αλλαγη στον τροπο που σκεφτομαστε.
αυτα για μενα ειναι ρεαλιστικα, απλα δεν υπαρχει συμμετοχη.
και καταλαβαινω απολυτα οσους τα σπανε, μα απολυτα, γιατι ειναι απελπισμενοι. κ αντι η κοινωνια να δει ποιο ειναι το προβλημα και τα σπανε, προσπαθουν απλα να τιμωρησουν.
και ενταξει συμφωνω να υπαρχει τιμωρια αλλα πρεπει να υπαρχει και παιδεια και υποδομη ωστε να προλαβαινουμε αυτα τα φαινομενα.
κανεις δεν αναρωτιεται γιατι συμβαινουν, ολοι θελουν μονο καταστολη.
εμενα αυτη ειναι η προταση μου, ειμαι ομως ανοιχτη να ακουσω κι αλλες προτασεις που μπορει να ειναι πιο ρεαλιστικες
romano82
Εκκολαπτόμενο μέλος
roulsydney
Διάσημο μέλος
θεωρεις οτι οσα εγραψα παραπανω για την ανευθυνοτητα των πολιτων ειναι κριτικη και κακια
δλδ εσυ δεν εχεις δει ολα τα παραπανω να συμβαινουν κατ επαναληψη παντου? γιατι αν δεν τα εχει δει κανεις ολα αυτα που λεω, τοτε αυτο ειναι πολυ αισιοδοξο γιατι αποτελω τη μειοψηφια που βλεπει τοσα στραβα να γινονται.
η δικια μου προταση ειναι επανασταση ή ας την πω αντισταση, οπως μπορει να την κανει ο καθενας.
ξεκινωντας απο μποικοταζ στα προιοντα και στη καταναλωση (αυτο ειναι κατι που ποναει πολυ ολους αυτους) απο μποικοταζ στις εκλογες, απο απεργιες, απο στασεις εργασιας, απο αλλαγη στον τροπο που σκεφτομαστε.
αυτα για μενα ειναι ρεαλιστικα, απλα δεν υπαρχει συμμετοχη.
και καταλαβαινω απολυτα οσους τα σπανε, μα απολυτα, γιατι ειναι απελπισμενοι. κ αντι η κοινωνια να δει ποιο ειναι το προβλημα και τα σπανε, προσπαθουν απλα να τιμωρησουν.
και ενταξει συμφωνω να υπαρχει τιμωρια αλλα πρεπει να υπαρχει και παιδεια και υποδομη ωστε να προλαβαινουμε αυτα τα φαινομενα.
κανεις δεν αναρωτιεται γιατι συμβαινουν, ολοι θελουν μονο καταστολη.
εμενα αυτη ειναι η προταση μου, ειμαι ομως ανοιχτη να ακουσω κι αλλες προτασεις που μπορει να ειναι πιο ρεαλιστικες
Βίκυ μου αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω...ότι αν διαλύσουμε κι αυτό που έχει απομείνει ..ποιό είναι το επόμενο βήμα?Πόσες επαναστάσεις στην Ιστορία κατέληξαν σε θετικότερα δεδομένα?Και ποιός σου λέει εσένα ότι όλοι αυτοί που τα σπάνε είναι αγανακτισμένοι?Οι διάφοροι αλλοδαποί που έκαναν γιουρούσια στα μαγαζιά και πλιάτσικο και τώρα τα πουλάνε διπλή τιμή στα Τίρανα ήταν απογοητευμένοι?Οι "φοιτητές" που καταστρέφουν,λεηλατούν και καίνε μνημεία πολιτισμού,Πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες στο όνομα ποιάς αγανάκτησης τα κάνουν?
Δεν εθελοτυφλώ και να ξέρεις ότι λόγω της δουλειάς μου-είμαι δημόσιος υπάλληλος και είμαι περήφανη γι΄αυτό-μαθαίνω και ανησυχώ πολύ περισσότερο.Ομως δεν νομίζω ότι η λύση βρίσκεται σε οποιαδήποτε μορφή βίας και τραμπουκισμού..
vickymoon
Διάσημο μέλος
Βίκυ μου αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω...ότι αν διαλύσουμε κι αυτό που έχει απομείνει ..ποιό είναι το επόμενο βήμα?Πόσες επαναστάσεις στην Ιστορία κατέληξαν σε θετικότερα δεδομένα?Και ποιός σου λέει εσένα ότι όλοι αυτοί που τα σπάνε είναι αγανακτισμένοι?Οι διάφοροι αλλοδαποί που έκαναν γιουρούσια στα μαγαζιά και πλιάτσικο και τώρα τα πουλάνε διπλή τιμή στα Τίρανα ήταν απογοητευμένοι?Οι "φοιτητές" που καταστρέφουν,λεηλατούν και καίνε μνημεία πολιτισμού,Πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες στο όνομα ποιάς αγανάκτησης τα κάνουν?
Δεν εθελοτυφλώ και να ξέρεις ότι λόγω της δουλειάς μου-είμαι δημόσιος υπάλληλος και είμαι περήφανη γι΄αυτό-μαθαίνω και ανησυχώ πολύ περισσότερο.Ομως δεν νομίζω ότι η λύση βρίσκεται σε οποιαδήποτε μορφή βίας και τραμπουκισμού..
μα η προταση που εκανα παραπανω δεν ηταν για βια, ηταν για μποικοταζ και απεργιες.
εσυ πιστευεις οτι οι αλλοδαποι που καναν πλιατσικο ηταν απλα κλεφτες. δεν ηταν αγανακτισμενοι και παραπεταμενοι και αντε να μη πω τι αλλο?
οι φοιτητες που λες δεν ειναι αγανακτισμενοι?
ποια κοινωνικη ομαδα θεωρεις οτι δεν ειναι αγανακτισμενη?
συμφωνω οτι εσυ εισαι περηφανη που εισαι δημοσιος υπαλληλος, εισαι περηφανη για τον δημοσιο τομεα??
η γραφειοκρατεια ειναι αδερφη της διαπλοκης. εμεις δεν ειμαστε πρωταθλητες και στα δυο.
αν η επανασταση δεν εχει αποτελεσμα, η αντισταση δεν εχει αποτελεσμα, η βια δεν εχει αποτελεσμα (που εν μερει δεν εχει), η αντιδραση δεν εχει αποτελεσμα, τι εχει αποτελεσμα τοτε??
πειτε μου βρε παιδια τι προτεινετε εσεις?? εγω το ξαναλεω προτεινω μποικοταζ προιοντων, υπηρεσιων, απεργιες, διαδηλωσεις. πραγματα που μπορει να κανει ο καθενας μας.
εγω εχω μια επιχειρηση, εχω 4 υπαλληλους, θεωρω τον εαυτο μου καλο εργοδοτη. στα 11 χρονια που εχω την επιχειρηση δεν εχει κανει ουτε ενας υπαλληλος απεργια. δεν εχει κατεβει ουτε μια φορα σε πορεια. εγω εχω κατεβει σε περισσοτερες. μου εχει κανει πολυ μεγαλη εντυπωση αυτο. και μην νομιζεις οτι τους τρομοκρατω.
οι υπαλληλοι μου δεν εχουν ουτε οικογενιες ουτε τρελλες υποχρεωσεις να πω οτι δεν τους παιρνει.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
εγω εχω μια επιχειρηση, εχω 4 υπαλληλους, θεωρω τον εαυτο μου καλο εργοδοτη. στα 11 χρονια που εχω την επιχειρηση δεν εχει κανει ουτε ενας υπαλληλος απεργια. δεν εχει κατεβει ουτε μια φορα σε πορεια. εγω εχω κατεβει σε περισσοτερες. μου εχει κανει πολυ μεγαλη εντυπωση αυτο. και μην νομιζεις οτι τους τρομοκρατω.
οι υπαλληλοι μου δεν εχουν ουτε οικογενιες ουτε τρελλες υποχρεωσεις να πω οτι δεν τους παιρνει.
Βικάκι εδώ έχω ένσταση. Μη θεωρείς ότι είσαι η τέλεια εργοδότης επειδή οι υπάλληλοι σου δεν κάνουν απεργία ή δεν κατεβαίνουν σε πορείες.
Είναι η ψυχολογία του ιδιωτικού τομέα που έχει το αίσθημα της ανασφάλειας του να απέχει από πορείες και εκδηλώσεις. Πολύ σπάνια βλέπεις ιδιωτικό υπάλληλο να κατεβαίνει σε πορείες. Επιπλέον να σου πω ότι οι υπάλληλοι σου επειδή δεν έχουν οικογένειες ή υποχρεώσεις δεν βρίσκονται σε αδιέξοδο και δέχονται αυτό που τους προσφέρεται. Αυτά στα λέω καλοπροαίρετα
vickymoon
Διάσημο μέλος
συμφωνω, αλλα επειδη εχω ξεκινησει σαν υπαλληλος και ξερω πως ειναι, θεωρω οτι εγω εχω κανει προοδους. αν και το θεμα δεν ειμαι εγω το ειπα σαν παραδειγμα.Βικάκι εδώ έχω ένσταση. Μη θεωρείς ότι είσαι η τέλεια εργοδότης επειδή οι υπάλληλοι σου δεν κάνουν απεργία ή δεν κατεβαίνουν σε πορείες.Είναι η ψυχολογία του ιδιωτικού τομέα που έχει το αίσθημα της ανασφάλειας του να απέχει από πορείες και εκδηλώσεις. Πολύ σπάνια βλέπεις ιδιωτικό υπάλληλο να κατεβαίνει σε πορείες. Επιπλέον να σου πω ότι οι υπάλληλοι σου επειδή δεν έχουν οικογένειες ή υποχρεώσεις δεν βρίσκονται σε αδιέξοδο και δέχονται αυτό που τους προσφέρεται. Αυτά στα λέω καλοπροαίρετα
![]()
δεν λεω οτι οι δικοι μου υπαλληλοι ευημερουν επειδη δεν εχουν οικογενεια κτλ αλλα γνωριζοντας το κλιμα στη δικη μου δουλεια μου κανει εντυπωση.
παντως ασχετα με το τι συμβαινει στη δικη μου περιπτωση, δεν συμφωνειτε οτι η προταση που εκανα για μποικοταζ και απεργια ειναι ρεαλιστικη?
πειτε μου μια αλλη ιδεα.
θεωρω οτι σ αυτο το θεμα μπορουμε να κανουμε μια καινοτομια.
να διαφωνουμε καθετα και να μην τσακωθουμε, να μην λεμε χαρακτηρισμους. αρα η καλη προθεση να ειναι δεδομενη.
μου ακουγεται καλυτερο το να πει καποιος "θεωρω αυτο που προτεινεις απαραδεκτο" παρα να πει "λες βλακιες" κτλ.
ειναι ενα θεμα που θα διαφωνησουμε ριζικα, ας το κανουμε με ωραιο τροπο.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Πιστεύω ότι οι προβοκάτορες είναι διαχρονική αξία.
Μακάρι να κάνω λάθος......
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Όσες δεν είχαν σκοτεινούς υποκινητές. Μία που μου έρχεται τώρα είναι, και μη γελάσετε καθόλου, η αμερικανική του 1776. Όταν δημιουργήθηκε το αμερικανικό έθνος, ήταν από τα πιο δημοκρατικά στον πλανήτη. Μην κοιτάτε τι έγινε μετά.Πόσες επαναστάσεις στην Ιστορία κατέληξαν σε θετικότερα δεδομένα?
Η καλλιέργεια πολιτικής συνείδησης. Αυτό πιάνει και όσα λέει παρακάτω η Ουρανία.αν η επανασταση δεν εχει αποτελεσμα, η αντισταση δεν εχει αποτελεσμα, η βια δεν εχει αποτελεσμα (που εν μερει δεν εχει), η αντιδραση δεν εχει αποτελεσμα, τι εχει αποτελεσμα τοτε??
Να ξαναποκτήσουμε πολιτική σκέψη διότι, κάποια στιγμή μετά τη μεταπολίτευση, χάθηκε η μπάλα και ο κόσμος με την ψήφο του δεν επιβράβευε αυτόν που πραγματικά ήθελε να βοηθήσει τον τόπο να πάει μπροστά αλλά... αυτόν που του υποσχόταν πως θα τον κλέψει λιγότερο!Η ψήφος μας θα πρέπει να αποτελεί επιλογή μετά πό ώριμη σκέψη και όχι επειδή και ο παππούς μας είχε τις ίδιες πολιτικές απόψεις.
Και η κλεψιά αρχίζει από το ίδιο το εκλογικό σύστημα...
Μα δεν κάνεις λάθος. Οι προβοκάτορες ευδοκιμούν σε καταστάσεις όπου εκτονώνεται ένταση και βία. Αυτό που τους χαλάει είναι η πολιτική συνειδητοποίηση, η πολιτική σκέψη.Πιστεύω ότι οι προβοκάτορες είναι διαχρονική αξία.
Μακάρι να κάνω λάθος......
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Να, που φτάσαμε στην πεμπτουσία της ανταλλαγής των απόψεων. Όταν θέλεις να αφανίσεις κάτι-ό,τι κι αν είναι αυτό, είτε πολιτικό σύστημα είτε ένα λουλούδι, πρέπει να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο, διότι θα επέμβει ο ανίκητος νόμος του Σύμπαντος:Κάθε κενό, πληρούται. Όταν λοιπόν, με το καλό, οι κουκκούλες αφανίσουν το καταραμένο σύστημα, που τις γέννησε, τί θα μπει στη θέση του; Ένας Χίτλερ ίσως;Ένας Χομεϊνί;Τί προτείνουν οι κουκκούλες; Δεν το έχω καταλάβει ακόμη.Το να λες ότι, επειδή ο άλλος από την όποια θέση κατέχει(πολιτική, οικονομική κλπ) έχει καταστρέψει την οικονομία, το περιβάλλον κλπ, γι'αυτό, θα καταστρέψεις και εσύ ό,τι βρεις μπροστά σου, γίνεσαι ίδιος και χειρότερος, γιατί, ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ. Μόνον ισότητα απέναντι στο νόμο. Βέβαια, οι κουκουλωμένοι στην πραγματικότητα δεν λένε τίποτα. Τα περί οργής, αγανάκτησης ή κακοποιών στοιχείων κλπ, είναι ερμηνείες των ενεργειών τους κατά πώς βολεύει τον καθένα: Κόμματα, δημοσιογράφους, οικονομολόγους, συνδικαλιστές ,πολίτες κλπ. Γι'αυτό ,εγώ βλέπω τους κουκουλοφόρους όπως ακριβώς είναι: Ανθρώπους με σκεπασμένα πρόσωπα, που σπάνε και καίνε αδιακρίτως .Εγώ, ό,τι ερμηνεία και να δίνει ο καθένας, για τους δικούς του λόγους και τα δικά του απωθημένα, λέω: ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!!!!όΤο δυστύχημα είναι, όπως αποδεικνύεται από την εμπειρία, ότι οι κοινωνίες που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές κρίσεις (και εγκληματικά φαινόμενα σε έξαρση λόγω της κρίσης) αναπτύσσουν όλο και πιο συντηρητικά χαρακτηριστικά και στρέφονται όλο και πιο δεξιά. Δεν είναι τυχαίο πότε ο Χίτλερ απέκτισε δόξα.....
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Και γω δεν νομίζω να υπάρχει νοήμων άνθρωπος που ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ στην χώρα του να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Δεν μπορείς όμως να τις αγνοείς ή να τις καταδικάζεις έτσι απλά, χωρίς να ψάξεις και να εντοπίσεις τις πραγματικές αιτίες που τις δημιουργούν. Εκεί θεωρώ ότι βρήσκεται και η πεμπτουσία της ανταλλαγής των απόψεων. Η αιτία και όχι η αφορμή.Να, που φτάσαμε στην πεμπτουσία της ανταλλαγής των απόψεων. Όταν θέλεις να αφανίσεις κάτι-ό,τι κι αν είναι αυτό, είτε πολιτικό σύστημα είτε ένα λουλούδι, πρέπει να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο, διότι θα επέμβει ο ανίκητος νόμος του Σύμπαντος:Κάθε κενό, πληρούται. Όταν λοιπόν, με το καλό, οι κουκκούλες αφανίσουν το καταραμένο σύστημα, που τις γέννησε, τί θα μπει στη θέση του; Ένας Χίτλερ ίσως;Ένας Χομεϊνί;Τί προτείνουν οι κουκκούλες; Δεν το έχω καταλάβει ακόμη.Το να λες ότι, επειδή ο άλλος από την όποια θέση κατέχει(πολιτική, οικονομική κλπ) έχει καταστρέψει την οικονομία, το περιβάλλον κλπ, γι'αυτό, θα καταστρέψεις και εσύ ό,τι βρεις μπροστά σου, γίνεσαι ίδιος και χειρότερος, γιατί, ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ. Μόνον ισότητα απέναντι στο νόμο. Βέβαια, οι κουκουλωμένοι στην πραγματικότητα δεν λένε τίποτα. Τα περί οργής, αγανάκτησης ή κακοποιών στοιχείων κλπ, είναι ερμηνείες των ενεργειών τους κατά πώς βολεύει τον καθένα: Κόμματα, δημοσιογράφους, οικονομολόγους, συνδικαλιστές ,πολίτες κλπ. Γι'αυτό ,εγώ βλέπω τους κουκουλοφόρους όπως ακριβώς είναι: Ανθρώπους με σκεπασμένα πρόσωπα, που σπάνε και καίνε αδιακρίτως .Εγώ, ό,τι ερμηνεία και να δίνει ο καθένας, για τους δικούς του λόγους και τα δικά του απωθημένα, λέω: ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!!!!
Αν εντοπίσεις την αιτία και τη χτυπήσεις στη ρίζα της, τότε και διαφορετικά θα ψηφίζεις τους εκπροσώπους σου στη Βουλή και στη διοίκηση του σωματείου σου. Διαφορετικά εσύ ο ίδιος θα αφήνεις ανοιχτό δρόμο για κάθε 17 Νοέμβρη, για κάθε ομάδα "αντιεξουσιαστών", κουκουλοφόρων και προβοκατόρων. Εσύ θα είσαι ευχαριστημένος με τα νέα σύγχρονα ιδιώνυμα που θα ψηφίζουν και με τη βοήθεια της κάθε σύγχρονης Ευρωπαϊκής αστυνομίας. Αλλά όταν θα αγγίζουν ΕΣΕΝΑ, τότε θα σου φταίει το σύστημα, οι πολιτικοί, οι κουκουλοφόροι, οι δημοσιογράφοι, οι συνδικαλιστές.......το μόνο που δεν θα σου φταίει είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.......Δυστυχώς, πιστεύω ότι στο τέλος βολευόμαστε με το σύστημα που υπάρχει....
vickymoon
Διάσημο μέλος
ποιο νομο, αυτον που εχουν θεσπισει οι ανθρωποι για να καταπιεζουν ο ενας τον αλλον?
δε λεω οτι ολοι οι νομοι ειναι αδικοι, αλλα υπαρχουν πληθωρα φωτογραφικων νομων που εξυπηρετουν συγκεκριμενες ομαδες για συγκεκριμενους σκοπους.
η αναρχια σαν κινημα και ιδεολογια, οχι αυτους που εχουμε στο μυαλο μας, λεει οτι κατω απο οποιοδηποτε συστημα εξουσιας δεν μπορει να υπαρχει δημοκρατια, ισοτητα,ευτυχια. αν και βλεπω πολλα κενα σ ολο αυτο κατα βαθος, στην ουσια της ιδεας, συμφωνω.
στο βιβλιο "η φαρμα των ζωων" απεικονιζει γλαφυρα τη διαστροφη της εξουσιας.
επειδη τα ζωα ειναι καταπιεσμενα απο τους ανθρωπους, αποφασιζουν να κανουν επανασταση. βαζουν αρχηγους τα γουρουνια που ειναι τα πιο εξυπνα ζωα. στο τελος τα καταπιεσμενα γουρουνια, γινονται οι χειροτεροι καταπιεστες της φαρμας και τα ζωα αναπολουν την παλιοτερη κατασταση με τους ανθρωπους.
για μενα δεν υπαρχει συστημα εξουσιας που να μην ειναι καταπιεστικο. βεβαια η αναρχια θελει και ανθρωπους με συνειδηση και παιδεια. δλδ καμια σχεση με μας.
για μενα ειναι απλο. η οποια μορφη βιας και επιθετικοτητας αντικατοπτριζει μια βαθια πληγη στην κοινωνια μας. ειναι σαν να εχεις ενα παιδι επιθετικο, δεν θα ψαξεις τις αιτιες, τι θα κανεις θα το πλακωσεις στις σφαλιαρες και θα θεωρεις οτι ελυσες το προβλημα?
οι κουκουλοφοροι ειναι ανθρωποι χωρις ιδεολογια ή μηπως εχουν αλλη αντιληψη των πραγματων απο εμας??
τα οσα λιγα εχουν πετυχει οι ανθρωποι στις διεκδικησεις τους δεν τα εχουν πετυχει με αγωνες?? συνηθως αιματηρους.
επισης ειναι ποιος βαζει την ταμπελα σε ποιον. για τους τουρκους οι κουρδοι ειναι τρομοκρατες, για τους ισραηλινους οι παλαιστινιοι ειναι τρομοκρατες, για τους αμερικανους οι αφγανοι οι ιρακινοι οι συριοι ειναι τρομοκρατες. ποιος λαος η κοινωνικη ομαδα που αντιστεκεται δεν βαφτιζεται σαν τρομοκρατης? ο ισχυρος εχει τη πιττα εχει και το μαχαιρι.
για εμας οι κουκουλοφοροι ειναι τρομοκρατες και γι αυτους ο τρομοκρατης ειμαι εγω
απο οτι θυμαμαι ο χιτλερ δεν ηρθε επειδη υπηρχε βια, αλλα επειδη υπηρχε ανεχεια και φτωχια και ο κοσμος ειχε βρεθει σε αδιεξοδο. ο τροπος επιβολης του ηταν η βια, οχι η αιτια.
η βια δεν ειναι λυση, ειναι ομως συμπτωμα μιας καταστασης που υποβοσκει, αν δεν δουμε καθαρα τι συμβαινει θα ξαναερθει ενας αντιστοιχος "χιτλερ" (μιλαω αλληγορικα εδω) και η αιτια θα ειναι η ανεχεια και οχι η βια.
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool