Όταν λένε "κουκουλοφόροι" ποιούς εννοούν;

Αυτός που παλεύει για το δίκιο του δεν φοράει κουκούλα, δεν χτυπάει πισώπλατα!!Δεν αφήνει άλλους να ερμηνεύουν αυθαίρετα τί θέλει, τι επιδιώκει και τί τον οδήγησε ως εκεί, γιατί έτσι ο ένας ερμηνευτής λέει ότι τους κουκουλοφόρους τους οδηγεί η ανέχεια, ο άλλος ερμηνευτής λέει ότι τους οδηγούν ξένες δυναμεις, ο τρίτος ερμηνευτής ότι είναι ψυχασθενείς. Δεν θα παίξω εγώ το παιχνίδι κανενός, να ενστερνίζομαι απόψεις που εκπορεύει ο καθένας κατά πως τον βολεύει και να με παρακινεί κιόλας να δράσω ανάλογα με την ερμηνεία που έχει δώσει αυτός.Καμιά επανάσταση δεν έγινε με καλυμένα πρόσωπα. Ακόμη και οι βομβιστές αυτοκτονίας τουλάχιστον πάνε με το κεφάλι ξεσκέπαστο και φωνάζουν "ο Αλλάχ είναι μεγάλος", σου δίνουν να καταλάβεις ότι το κάνουν για την πίστη τους. Αυτοί, ποιοί είναι, τί θέλουν; Κανείς δεν ξέρει και αφήστε τις ερμηνείες, δεν θα ορίσουν οι άνανδροι αυτοί ουτε οι αυτόκλητοι ερμηνευτές τους το πώς θα δράσω και θα αντιδράσω εγώ στα στραβά της Δημοκρατίας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτός που παλεύει για το δίκιο του δεν φοράει κουκούλα, δεν χτυπάει πισώπλατα!!Δεν αφήνει άλλους να ερμηνεύουν αυθαίρετα τί θέλει, τι επιδιώκει και τί τον οδήγησε ως εκεί, γιατί έτσι ο ένας ερμηνευτής λέει ότι τους κουκουλοφόρους τους οδηγεί η ανέχεια, ο άλλος ερμηνευτής λέει ότι τους οδηγούν ξένες δυναμεις, ο τρίτος ερμηνευτής ότι είναι ψυχασθενείς. Δεν θα παίξω εγώ το παιχνίδι κανενός, να ενστερνίζομαι απόψεις που εκπορεύει ο καθένας κατά πως τον βολεύει και να με παρακινεί κιόλας να δράσω ανάλογα με την ερμηνεία που έχει δώσει αυτός.Καμιά επανάσταση δεν έγινε με καλυμένα πρόσωπα. Ακόμη και οι βομβιστές αυτοκτονίας τουλάχιστον πάνε με το κεφάλι ξεσκέπαστο και φωνάζουν "ο Αλλάχ είναι μεγάλος", σου δίνουν να καταλάβεις ότι το κάνουν για την πίστη τους. Αυτοί, ποιοί είναι, τί θέλουν; Κανείς δεν ξέρει και αφήστε τις ερμηνείες, δεν θα ορίσουν οι άνανδροι αυτοί ουτε οι αυτόκλητοι ερμηνευτές τους το πώς θα δράσω και θα αντιδράσω εγώ στα στραβά της Δημοκρατίας.

Aν κατάλαβα καλά, προσπαθείς να αναπτύξεις "αμυντικά" αντανακλαστικά. Και, πίστεψέ με, το θεωρώ τελείως φυσιολογικό. Τα αμυντικά αυτά αντανακλαστικά, ο καθένας μας δεν τα φέρει μέσα στα γονίδιά του. Αναπτύσσονται στις κοινωνίες, μέσα από ειδικούς μηχανισμούς και διάφορες πατέντες και έτσι πετυχαίνεται η κάθε μορφής συμμόρφωση, νοικοκύρεμα, ακόμα και ο εκφοβισμός στον κάθε ένα από μας. Και έτσι,φοβάμαι να κατέβω στη συγκέντρωση γιατί οι κουκουλοφόροι σπάνε βιτρίνες, πετάνε μολότωφ. Κάθομαι στον καναπέ μου, βλέπω τα γεγονότα από την τηλεόραση,ασφαλής, διαμορφώνω άποψη, έχω και εικόνα και τα όρια της συνταξιοδότησής μου πάνε στα 65 χρόνια.
Μας έχουν πείσει ότι ζούμε έναν εμφύλιο πόλεμο χαμηλής έντασης, γιατί αυτός είναι ένας πρόσφορος τρόπος για να πετύχουν τους στόχους τους, σε πολλά επίπεδα. Το ξέρουν καλά το παραμύθι. Και πιάνει πάντα και παντού.
Οι κουκουλοφόροι δεν είναι αυτοί που φοράνε μόνοι τους τις κουκούλες και ανοίγουν το δρόμο για νέα ιδιώνυμα. Οι αληθινοί κουκουλοφόροι είναι αυτοί, που το ίδιο το σύστημα τους σβήνει το πρόσωπο, συμβολικά τους φοράει τις κουκούλες, όταν τους αποκλείει από την εργασία, όταν τους αποκλείει από τη μόρφωση, από την ουσιαστική ένταξη στην κοινωνία και ουσιαστικά τους αφαιρεί την ταυτότητά τους. Τους φοράει την κουκούλα πριν προλάβουν μόνοι τους να την βάλουν. Εγώ αυτούς τους ανθώπους τους καταννοώ και ας μην βλέπω τα προσωπά τους. Δεν τους θεωρώ άνανδρους. Άνανδροι, για μένα, είναι αυτοί που ονειρεύονται επαναστάσεις στα όνειρά τους και το άλλωθί τους είναι οι φασαρίες που γίνονται στις πορείες, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα...Οι κουκουλοφόροι που μπαίνουν μέσα στα μπλόκς.....και μας κακοχαρακτηρίζουν...
Αυτές τις απόψεις δεν τις ενστερνίζομαι. Δεν ενστερνίζομαι τον ωχαδελφισμό , που σήμερα τον λέμε"συνείδηση", την κάμψη της κοινωνικής αλληλεγγύης, που όλο και βαθαίνει.
Τα στραβά " της Δημοκρατίας" θα τα αντιμετωπίσουμε όλες μαζί οι Δημοκρατικές δυνάμεις και θα δεχτούμε όλα τα κινήματα, γιατί όλοι μαζί, μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι έτσι ώστε να σταματήσουμε να πιάνουμε άλλο πάτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aν κατάλαβα καλά, προσπαθείς να αναπτύξεις "αμυντικά" αντανακλαστικά. Και, πίστεψέ με, το θεωρώ τελείως φυσιολογικό. Τα αμυντικά αυτά αντανακλαστικά, ο καθένας μας δεν τα φέρει μέσα στα γονίδιά του. Αναπτύσσονται στις κοινωνίες, μέσα από ειδικούς μηχανισμούς και διάφορες πατέντες και έτσι πετυχαίνεται η κάθε μορφής συμμόρφωση, νοικοκύρεμα, ακόμα και ο εκφοβισμός στον κάθε ένα από μας. Και έτσι,φοβάμαι να κατέβω στη συγκέντρωση γιατί οι κουκουλοφόροι σπάνε βιτρίνες, πετάνε μολότωφ. Κάθομαι στον καναπέ μου, βλέπω τα γεγονότα από την τηλεόραση,ασφαλής, διαμορφώνω άποψη, έχω και εικόνα και τα όρια της συνταξιοδότησής μου πάνε στα 65 χρόνια.
Μας έχουν πείσει ότι ζούμε έναν εμφύλιο πόλεμο χαμηλής έντασης, γιατί αυτός είναι ένας πρόσφορος τρόπος για να πετύχουν τους στόχους τους, σε πολλά επίπεδα. Το ξέρουν καλά το παραμύθι. Και πιάνει πάντα και παντού.
Οι κουκουλοφόροι δεν είναι αυτοί που φοράνε μόνοι τους τις κουκούλες και ανοίγουν το δρόμο για νέα ιδιώνυμα. Οι αληθινοί κουκουλοφόροι είναι αυτοί, που το ίδιο το σύστημα τους σβήνει το πρόσωπο, συμβολικά τους φοράει τις κουκούλες, όταν τους αποκλείει από την εργασία, όταν τους αποκλείει από τη μόρφωση, από την ουσιαστική ένταξη στην κοινωνία και ουσιαστικά τους αφαιρεί την ταυτότητά τους. Τους φοράει την κουκούλα πριν προλάβουν μόνοι τους να την βάλουν. Εγώ αυτούς τους ανθώπους τους καταννοώ και ας μην βλέπω τα προσωπά τους. Δεν τους θεωρώ άνανδρους. Άνανδροι, για μένα, είναι αυτοί που ονειρεύονται επαναστάσεις στα όνειρά τους και το άλλωθί τους είναι οι φασαρίες που γίνονται στις πορείες, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα...Οι κουκουλοφόροι που μπαίνουν μέσα στα μπλόκς.....και μας κακοχαρακτηρίζουν...
Αυτές τις απόψεις δεν τις ενστερνίζομαι. Δεν ενστερνίζομαι τον ωχαδελφισμό , που σήμερα τον λέμε"συνείδηση", την κάμψη της κοινωνικής αλληλεγγύης, που όλο και βαθαίνει.
Τα στραβά " της Δημοκρατίας" θα τα αντιμετωπίσουμε όλες μαζί οι Δημοκρατικές δυνάμεις και θα δεχτούμε όλα τα κινήματα, γιατί όλοι μαζί, μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι έτσι ώστε να σταματήσουμε να πιάνουμε άλλο πάτο.

Η Δημοκρατία στηρίζεται στον διάλογο και την συναίνεση.Αρα οι "Δημοκρατικές δυνάμεις" που αναφέρεις καλά θα έκαναν να κάτσουν στο τραπέζι όλες μαζί και να συζητήσουν για λύσεις και όχι να δρούν "παρακρατικά".Γιατί λοιπόν οι Δημοκρατικές" δυνάμεις δεν κάθονται να κάνουν διάλογο για την παιδεία,για την υγεία,για την ακρίβεια και για όσα άλλα θέματα απασχολούν την χώρα μας?Γιατί εκπρόσωποι των "δημοκρατικών δυνάμεων" βγαίνουν στα παράθυρα της τηλεόρασης προκαλώντας το κοινό αίσθημα πχ καλώς έγινε η κατάληψη της Ακρόπολης,καλώς πήγαμε να κάψουμε ζωντανούς τους τσολιάδες στον Αγνωστο Στρατιώτη,καλώς κάψαμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα και άλλα πολλά παρόμοια..Συγγνώμη αλλά τέτοια "δημοκρατία" που ξεφτιλίζει την χώρα μου στο όνομα κάποιων δήθεν "επαναστατών" οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα γίνουν η επόμενη γενιά των golden boys δεν την θέλω την θεωρώ επικίνδυνη.Με ποιό δικαίωμα οι "δημοκρατικές" αυτές δυνάμεις μου στερούν το δικό μου δημοκρατικό δικαίωμα της εργασίας,της ελεύθερης μετακίνησης,του θαυμασμού των πολιτισμικών αγαθών της πατρίδας μου?Αναφέρεσαι στο "σύστημα".Για ποιό σύστημα μιλάμε όταν κάποιοι δάσκαλοι και καθηγητές ξεχνούν την παιδαγωγική τους και παιδοπλαστική τους ιδιότητα και το παίζουν "μπροστάρηδες" σε μια "επανάσταση" ενάντια στο Ελληνικό έθνος ξεσηκώνοντας άβουλα παιδιά?Για ποιά προστασία πανεπιστημιακού άσυλου μιλάμε όταν στο όνομα του ασύλου αυτού καίγονται και καταστρέφονται σπάνια βιβλία,πανάκριβα όργανα εργαστηρίων,σπάνια έργα τέχνης και τόσα άλλα?Αυτά είναι εγκλήματα ποινικού δικαίου και θέλουμε να τα προστατέψουμε?Θέλουμε δηλαδή να καταστρέφουμε τα πάντα και να μένουμε ατιμώρητοι?Ποιά Δημοκρατία έχει ανάγκη ύπαρξης "ασύλων" και για ποιό λόγο?Για να τρυπώνουν εκεί άτομα τα οποία διαπράτουν αξιόποινες" πράξεις?Σε ΚΑΜΜΙΑ χωρα δεν συμβαίνουν αυτά τα παράλογα.Σε καμμιά χώρα δεν καίνε τιε σημαίες τους,δεν καταστρέφουν τον πολιτισμό τους.Μόνο εδώ..στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία.Και κάτι τελευταίο..μην μπλέκουμε "σκόπιμα" την έννοια΅της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" με την "ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ" και την καταστροφή..

οι δημοκρατικες δυναμεις κανουν διαλογο για την παιδεια, την ακριβεια, την οικονομια. ειδες να γινεται κατι?
για μενα παρακρατικα δουλευει το κρατος και οι εκφραστες του.

τελικα εκ των υστερων λεω οτι καλα καναμε και καψαμε το χριστουγενιατικο δεντρο. αν σκεφτεις οτι αυτο ηταν ψευτικο εκανε λιγοτερο κακο απο τα αληθινα δεντρα που εκοψε ο κακλαμανης στη πατησιων.
επισης καλα εκαναν και εκαναν καταληψη στην ακροπολη. γιατι οποιαδηποτε μορφη αντιδρασης καποιους θα ενοχλησει. δλδ να κανω πορεια αλλα στο πεζοδρομιο, να μη με πληρωνουν αλλα να μη κλεισω την ακροπολη. οι ανθρωποι αυτοι εχουν να πληρωθουν ποσο καιρο, αυτο δεν ειναι πιο τραγικο απο το αν ειναι ανοικτη η ακροπολη?

αυτο που ξεφτιλιζει τη χωρα μας δεν ειναι η "τετοια δημοκρατια" που αναφερεις αλλα η ιδια η χωρα μας.

λες οτι οι καθηγητες ξεσηκωνουν αβουλα παιδια. για μενα δεν ειναι αβουλα και καλα κανουν και τα ξεσηκωνουν.

αναφερεις οτι πια δημοκρατια εχει αναγκη απο ασυλα. εδω κανεις λαθος. το ασυλο εχει το νοημα της ελευθερης διακινησης ιδεων, ωστε οποια ιδεα κι αν ειπωθει να μη διωκεται ποινικα. για μενα το πανεπιστημιακο ασυλο ειναι η πεμπτουσια της δημοκρατιας.
αλλα δεν καταλαβαινω γιατι οι πολιτικοι θελουν να αρουν το ασυλο και δεν μιλαει κανεις για το βουλευτικο ασυλο??

εκτος απο τα απλα εγκληματα ποινικου δικαιου που ειναι να καιω βιβλια και πολυτιμα εργαλεια, ειναι επισης εγκληματα να κλεβω το δημοσιο, να κανω ρεμουλες και αλλα τετοια ωραια.
αν μπει καποιος στο σπιτι σου και νοιωσεις οτι απειλεισαι δεν θα αντιδρασεις με βια? ετσι νοιωθω κ εγω οτι συμβαινει στη χωρα μου.

το πιο σημαντικο που καταλαβαινω απο ολη αυτη τη κουβεντα ειναι οτι εχουν ηδη καταφερει να μετακινησουν το προβλημα μεταξυ μας και να πεταξουν την οργη που εχουμε απο πανω τους.
συζηταμε οτι φταιει ο κουκουλοφορος, ο καταληψιας, ο απεργος, γιατι εμποδιζει το δικαιωμα στην ελευθερη μετακινηση, στον θαυμασμο πολιτιστικων αγαθων, κτλ
φτασαμε στο σημειο να συζηταμε μεταξυ μας το ασυλο.
αυτη ειναι η μεγαλυτερη νικη τους.

εμενα προσωπικα πολυ λιγο με ενδιαφερει αν θα καψουν τη σημαια, που το θεωρω μια συμβολικη πραξη αντιδρασης, αλλα με ενδιαφερει περισσοτερο οτι αυτοι που κλεισαν την ακροπολη δεν πληρωνονται.

οι δημοκρατικες δυναμεις κανουν διαλογο για την παιδεια, την ακριβεια, την οικονομια. ειδες να γινεται κατι?

τελικα εκ των υστερων λεω οτι καλα καναμε και καψαμε το χριστουγενιατικο δεντρο. αν σκεφτεις οτι αυτο ηταν ψευτικο εκανε λιγοτερο κακο απο τα αληθινα δεντρα που εκοψε ο κακλαμανης στη πατησιων.
επισης καλα εκαναν και εκαναν καταληψη στην ακροπολη. γιατι οποιαδηποτε μορφη αντιδρασης καποιους θα ενοχλησει. δλδ να κανω πορεια αλλα στο πεζοδρομιο, να μη με πληρωνουν αλλα να μη κλεισω την ακροπολη. οι ανθρωποι αυτοι εχουν να πληρωθουν ποσο καιρο, αυτο δεν ειναι πιο τραγικο απο το αν ειναι ανοικτη η ακροπολη?

αυτο που ξεφτιλιζει τη χωρα μας δεν ειναι η "τετοια δημοκρατια" που αναφερεις αλλα η ιδια η χωρα μας.

λες οτι οι καθηγητες ξεσηκωνουν αβουλα παιδια. για μενα δεν ειναι αβουλα και καλα κανουν και τα ξεσηκωνουν.

αναφερεις οτι πια δημοκρατια εχει αναγκη απο ασυλα. εδω κανεις λαθος. το ασυλο εχει το νοημα της ελευθερης διακινησης ιδεων, ωστε οποια ιδεα κι αν ειπωθει να μη διωκεται ποινικα. για μενα το πανεπιστημιακο ασυλο ειναι η πεμπτουσια της δημοκρατιας.
αλλα δεν καταλαβαινω γιατι οι πολιτικοι θελουν να αρουν το ασυλο και δεν μιλαει κανεις για το βουλευτικο ασυλο??

εκτος απο τα απλα εγκληματα ποινικου δικαιου που ειναι να καιω βιβλια και πολυτιμα εργαλεια, ειναι επισης εγκληματα να κλεβω το δημοσιο, να κανω ρεμουλες και αλλα τετοια ωραια.
αν μπει καποιος στο σπιτι σου και νοιωσεις οτι απειλεισαι δεν θα αντιδρασεις με βια? ετσι νοιωθω κ εγω οτι συμβαινει στη χωρα μου.

το πιο σημαντικο που καταλαβαινω απο ολη αυτη τη κουβεντα ειναι οτι εχουν ηδη καταφερει να μετακινησουν το προβλημα μεταξυ μας και να πεταξουν την οργη που εχουμε απο πανω τους.
συζηταμε οτι φταιει ο κουκουλοφορος, ο καταληψιας, ο απεργος, γιατι εμποδιζει το δικαιωμα στην ελευθερη μετακινηση, στον θαυμασμο πολιτιστικων αγαθων, κτλ

εμενα προσωπικα πολυ λιγο με ενδιαφερει αν θα καψουν τη σημαια, που το θεωρω μια συμβολικη πραξη αντιδρασης, αλλα με ενδιαφερει περισσοτερο οτι αυτοι που κλεισαν την ακροπολη δεν πληρωνονται.[/quote]

Νομίζω ότι στην τελευταία σου πρόταση συνοψίζονται πολλά...ελλείματα περισσότερα απο εκείνα του κρατικού προϋπολογισμού..Αγαπητή μου Βίκυ η τοποθέτησή σου είναι ΑΚΡΑΙΑ και ΛΥΠΑΜΑΙ.προφανώς δεν θέλεις ή δεν μπορείς να κατανοήσεις την διαφορά της πολιτικής,του κομματισμού,του εθνους και των συμβόλων.Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η όποια οργή σου μπορεί να σε οδηγεί σε συμπεράσματα τα οποία είναι τουλάχιστον άτοπα..Πού βλέπεις εσύ αλήθεια περιορισμό στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών για να υπερασπίζεσαι την έννοια του Παν/κού ασύλου?Μήπως κατά την άποψή σου ζούμε σε μια ολιγαρχική περιοριστική πραγματικότητα?Και σε κάθε περίπτωση δεν εθελοτυφλώ αλλά δεν νομίζω ότι βοηθάει μια κατάσταση να φτάνει στα άκρα γιατί οι απόψεις σου περί χριστουγεννιάτικου δέντρου και σημαίας είναι -και συγγνώμη εκ των προτέρων αλλά προκαλείς-και ΑΚΡΑΙΕΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ..

Μη μου μιλάτε άλλο για κουκουλοφόρους:lol:, γιατί με όλο το ντόρο που έχει γίνει για την εγκληματικότητα, μου ζήτησαν εδώ να γράψω πλήρη αναφορά για ΟΛΑ τα επεισόδια και ΟΛΑ τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα:( Πολλή δουλειά με περιμένει γμτ

επειδη ανεφερεις το εθνος, ακουσα μια πολυ ενδιαφερουσα ερμηνεια του τι ειναι εθνος. ειπε καποιος ιστορικος, οτι εθνος ειναι το συνολο των ανθρωπων που τους ενωνουν κοινα ιστορικα ψεμματα του παρελθοντως και ενας κοινος εχθρος.
οσον αφορα την δικη μας ιστορια -και φανταζομαι κι αλλων λαων- βριθει απο προπαγανδα και παραπληροφορηση. μια και ειναι επικαιρο το θεμα, ας πουμε ο ρολος της εκκλησιας στην επανασταση, που ηταν ανυπαρκτος μη σου πω και αρνητικος και που εμβολιμα ξαφνικα πηρε καποιο ρολο. και αλλα τρελα ψεμματα. ας πουμε, εμεις και οι τουρκοι ειχαμε καποια κοινα χρονια ιστοριας. αλλα αναφερουμε εμεις, αλλα αναφερουν αυτοι.
ποιος λεει την αληθεια??
δεν λεω οτι το εθνος δεν εχει κι αλλα κοινα χαρακτηριστικα. κοινη γλωσσα, ριζες, ταυτοτητα κτλ αλλα μη κανουμε και τη παπια στην αληθεια. μη μου πεις οτι δεν πιστευεις οτι η ιστορια γραφεται κατα παραγγελια?

για μενα συμβολο ειναι ο συνταξιουχος, ο συμβασιουχος, ο απληρωτος, ο ανεργος, ο αλλοδαπος, ο πολυτεκνος.
ολοι αυτοι αν θελουν να διαμαρτυρηθουν τι πρεπει να κλεισουν το da capo αντι για την ακροπολη ή θα εχουμε κ εκει διαμαρτυριες στο διακαιωμα του καθενος στον καπουτσινο.

οσον αφορα το κομματισμο δεν εχω να κανω κανενα σχολιο. νομιζω οτι στην ελλαδα λειτουργει εντελως πελατιακα. οποτε τι να πω. ειναι επιχειρησεις που εχουν τους πελατες τους.

κατα τη γνωμη μου ζουμε σε ολιγαρχικη περιοριστικη πραγματικοτητα.
πριν 2 ή 3 χρονια δε θυμαμαι, οι συνταξιουχοι καναν πορεια στο μεγαρο μαξιμου. θυμαστε τι σφαλιαρες επεσαν. αυτοι ουτε κουκουλοφοροι ηταν ουτε καιγαν τη σημαια. το ξυλο ομως το φαγανε.

δεν διαφωνω πληρως με οτι λες, υπαρχουν σημεια που μας βρισκουν συμφωνες, αλλα νοιωθω οτι ο τροπος ελεγχου των μαζων λειτουργει εντελως αποτελεσματικα στη προκειμενη περιπτωση.
ριξε στους ανθρωπους ελεγχο μεσα απο τη θρησκεια, την απειλη κατα του εθνους, τον εχθρο και ολα αυτα με μπολικες ανακριβιες και προπαγανδα και εχεις ετοιμους οπαδους.

εμενα προσωπικα πολυ λιγο με ενδιαφερει αν θα καψουν τη σημαια, που το θεωρω μια συμβολικη πραξη αντιδρασης, αλλα με ενδιαφερει περισσοτερο οτι αυτοι που κλεισαν την ακροπολη δεν πληρωνονται.[/quote]

Νομίζω ότι στην τελευταία σου πρόταση συνοψίζονται πολλά...ελλείματα περισσότερα απο εκείνα του κρατικού προϋπολογισμού..Αγαπητή μου Βίκυ η τοποθέτησή σου είναι ΑΚΡΑΙΑ και ΛΥΠΑΜΑΙ.προφανώς δεν θέλεις ή δεν μπορείς να κατανοήσεις την διαφορά της πολιτικής,του κομματισμού,του εθνους και των συμβόλων.Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η όποια οργή σου μπορεί να σε οδηγεί σε συμπεράσματα τα οποία είναι τουλάχιστον άτοπα..Πού βλέπεις εσύ αλήθεια περιορισμό στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών για να υπερασπίζεσαι την έννοια του Παν/κού ασύλου?Μήπως κατά την άποψή σου ζούμε σε μια ολιγαρχική περιοριστική πραγματικότητα?Και σε κάθε περίπτωση δεν εθελοτυφλώ αλλά δεν νομίζω ότι βοηθάει μια κατάσταση να φτάνει στα άκρα γιατί οι απόψεις σου περί χριστουγεννιάτικου δέντρου και σημαίας είναι -και συγγνώμη εκ των προτέρων αλλά προκαλείς-και ΑΚΡΑΙΕΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ..
Λυπαμαι πολυ και εξοργιζομαι ακομη περισσοτερο γι'αυτο που διαβασα ως αναφορα τη σημαια!Για μενα η προσβολη του εθνικου μας συμβολου ειναι πραξη απαραδεκτη για να μη πω τιποτα πιο βαρυ!Αλλα ετσι σου μαθανε οτι η σημαια ειναι ενα απλο πανι και οτι το εθνοσ ειναι ενα συνολο ανθρωπων που τους ενωνουν τα ψεματα!ΟΧΙ "αγαπητη" μου δεν ειναι ενα συνολο ανθρωπων που τα συνδεουν ψεματα και ενας κοινος εχθρος!Ειναι ενα συνολο ανθρωπων που τα συνδεει η ιδια γλωσσα,η ιδια θρησκεια τις ,τα ιδια ηθη και εθιμα και το πιο σημαντικο το αιμα που χυσαν οι προγονοι μας για να μιλαμε τωρα ελληνικα και οχι τουρκικα!Ολα αυτα ειναι αποτυπωμενα πανω στη σημαια!Να δουμε στο τελος τι θα μεινει αν αρχισουμε να καιμε σημαιες!Ειμαστε μια γενια χωρις οσιο χωρις ιερο χωρις τιποτα!Μονο το αθλιο βολεμα μας κοιταμε και τιποτα αλλο!Εννοιες οπως η πατριδα και η σημαια ειναι ξεπερασμενες και ντεμοντε!Που καιρος για τετοια!:mad:

Ειναι ενα συνολο ανθρωπων που τα συνδεει η ιδια γλωσσα,η ιδια θρησκεια τις ,τα ιδια ηθη και εθιμα και το πιο σημαντικο το αιμα που χυσαν οι προγονοι μας για να μιλαμε τωρα ελληνικα και οχι τουρκικα!Ολα αυτα ειναι αποτυπωμενα πανω στη σημαια!:mad:
νομιζω οτι ξεχασες να πεις για το αιμα των εχθρων που εχυσαν οι ελληνες. γιατι ολοι οι αγωνες των ελληνων δεν ηταν αμυντικοι. υπηρξαν και πολλοι επιθετικοι αγωνες και φανταζομαι οτι δεν μπαιναν με τριανταφυλα στις επιθετικες τους μαχες. κι αυτο το αιμα δεν ειναι αποτυπωμενο στη σημαια??
αποτυπωμενο στη σημαια δεν ειναι οτι φυλακισανε τον κολοκωτρωνη, οτι δολοφονησαν τον καποδιστρια, οτι σκοτωσαν τον παναγουλη, οτι στελναν εξορια τον κοσμο, οτι υπηρχε λογοκρισια, οτι υπαρχει ανισοτητα.
για μενα υπαρχουν πολλα ψεμματα στην ελληνικη ιστορια, αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας

εσυ την σημαια την βλεπεις συμβολο. εγω παλι τη βλεπω συμβολο που μπορεις να διαμαρτυρηθεις. δεν ειναι αστειο να μεινουμε μονο σ αυτο ενω εχουν ειπωθει τοσα αλλα?
ας πουμε οτι η θεση μου για τη σημαια ειναι λαθος -δεν λεω πως οτι γραφω ειναι σωστο- αλλα απο οσα εγραψα η σημαια μονο σας εκανε εντυπωση.

αλλα σεβομαι την γνωμη ορισμενων που τη θεωρουν συμβολο. και θα πω οτι δεν θελω να προσβαλλω την εθνικη τους συνειδειση και δεχομαι να μη καιω τη σημαια.

αλλα αφηστε με καπως να διαμαρτυρηθω.
μη καις τη σημαια, ειναι συμβολο.
μη κανεις πορειες, κλεινεις τους δρομους
μη κανεις πορειες, παρυσφρυουν αναρχικα στοιχεια κ κανουν ζημιες
μη κλεινεις την ακροπολη, ειναι πολιτιστικο μνημειο.
μη σπας τη βιτρινα, ειναι περιουσια του αλλου.
μη προτρεπεις τα παιδια να διαμαρτυρηθουν, ειναι αβουλα
μη καις το χριστουγιεννατικο δεντρο, ειναι συμβολο χαρας
μην υπαρχει ασυλο, η δημοκρατια δεν το εχει αναγκη

δηλαδη ρε παιδια πως ειναι για σας η διαμαρτυρια. να φορεσω ενα ασπρο περιβραχιονιο οπως κανουν οι γιαπωνεζοι.

αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι ισχυει εδω το διαιρει και βασιλευε.
ολα τα παραπανω μη καποιος απο εμας τα λεει, να πω οτι τα ακουγα απο το κρατος να πω ενταξει τη δουλεια τους κανουν, αλλα εδω το κολπο λειτουργει εκ των εσω. διαιρει και βασιλευε

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι που με τρώει εδώ και ώρα.:P
Λέτε ότι οι πολιτικοί είναι λαμόγια, διεφθαρμένοι κ.λπ. (μαζί σας 100%). Οπότε προς τι η διαμαρτυρία; Δηλαδή τι, ζητάμε από τα λαμόγια να φτιάξουν την κατάσταση;

κατα τη γνωμη μου τα λομογια λειτουργουν επειδη δεν υπαρχει αντιδραση. για μενα η αντιδραση δεν ειναι για να φτιαξουν τα λαμογια την κατασταση, αλλα για να φυγουν τα λαμογια.
αυτη ομως ειναι η δικη μου σκεψη.

Τη γνώμη μου την έχω πει. Απλώς θέλω να επισημάνω μερικές σημαντικές λεπτομέρειες.
Ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία σε μια εποχή κατά την οποία στην Ευρώπη ευδοκιμούσαν γενικά τα φασιστικά καθεστώτα. Να θυμίσω πως περίπου την ίδια εποχή η Ιταλία είχε τον Μουσολίνι, εμείς τον Μεταξά κι η Ισπανία τον Φράνκο.
Ο Στάλιν δεν έκανε μόνο διωγμούς. Παρέλαβε μια ΕΣΣΔ που αποτελούνταν κυρίως από αγράμματους αγρότες και την έκανε οικονομική δύναμη. Αυτό το διάβασα σε βιβλίο του Mark Mazower, Άγγλου ιστορικού, που δεν είναι καν κομμουνιστής.
Ο κομμουνισμός ως πολιτική-οικονομική θεωρία, μόνο χρεωκοπημένος δεν είναι. Από τις μέχρι τούδε προτάσεις, λυπάμαι αν θα σας στενοχωρήσω, αλλά αυτός έχει τα περισσότερα θετικά στοιχεία. Απόδειξη πως σήμερα μέχρι κι οι καρακαπιτάλες τον μελετούν για να καταφέρνουν να εκμεταλλεύονται καλύτερα την πλέμπα...
Αν δεν ήθελαν Άγγλοι, Γάλλοι και Ρώσοι, σιγά μην υπήρχε σήμερα ελληνικό έθνος. Κι η πραγματική ιστορία της επανάστασης του '21, όπως διδάσκεται στο πανεπιστήμιο, είναι εντελώς άλλη από αυτή που μαθαίνουμε εμείς και τα παιδιά μας στα σχολεία.
Επίσης, η Ελλαδίτσα μας υπήρξε και επεκτατική και εθνικιστική (όρα "Μεγάλη Ιδέα"). Βέβαια όλα αυτά έγιναν σε μια εποχή όπου όοοολοι ήταν επεκτατιστές και εθνικιστές.

Αυτά είπε ο Καρράς
και πέθανε, ο φουκαράς! :P:lol:

Η Δημοκρατία στηρίζεται στον διάλογο και την συναίνεση.Αρα οι "Δημοκρατικές δυνάμεις" που αναφέρεις καλά θα έκαναν να κάτσουν στο τραπέζι όλες μαζί και να συζητήσουν για λύσεις και όχι να δρούν "παρακρατικά".Γιατί λοιπόν οι Δημοκρατικές" δυνάμεις δεν κάθονται να κάνουν διάλογο για την παιδεία,για την υγεία,για την ακρίβεια και για όσα άλλα θέματα απασχολούν την χώρα μας?Γιατί εκπρόσωποι των "δημοκρατικών δυνάμεων" βγαίνουν στα παράθυρα της τηλεόρασης προκαλώντας το κοινό αίσθημα πχ καλώς έγινε η κατάληψη της Ακρόπολης,καλώς πήγαμε να κάψουμε ζωντανούς τους τσολιάδες στον Αγνωστο Στρατιώτη,καλώς κάψαμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα και άλλα πολλά παρόμοια..Συγγνώμη αλλά τέτοια "δημοκρατία" που ξεφτιλίζει την χώρα μου στο όνομα κάποιων δήθεν "επαναστατών" οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα γίνουν η επόμενη γενιά των golden boys δεν την θέλω την θεωρώ επικίνδυνη.Με ποιό δικαίωμα οι "δημοκρατικές" αυτές δυνάμεις μου στερούν το δικό μου δημοκρατικό δικαίωμα της εργασίας,της ελεύθερης μετακίνησης,του θαυμασμού των πολιτισμικών αγαθών της πατρίδας μου?Αναφέρεσαι στο "σύστημα".Για ποιό σύστημα μιλάμε όταν κάποιοι δάσκαλοι και καθηγητές ξεχνούν την παιδαγωγική τους και παιδοπλαστική τους ιδιότητα και το παίζουν "μπροστάρηδες" σε μια "επανάσταση" ενάντια στο Ελληνικό έθνος ξεσηκώνοντας άβουλα παιδιά?Για ποιά προστασία πανεπιστημιακού άσυλου μιλάμε όταν στο όνομα του ασύλου αυτού καίγονται και καταστρέφονται σπάνια βιβλία,πανάκριβα όργανα εργαστηρίων,σπάνια έργα τέχνης και τόσα άλλα?Αυτά είναι εγκλήματα ποινικού δικαίου και θέλουμε να τα προστατέψουμε?Θέλουμε δηλαδή να καταστρέφουμε τα πάντα και να μένουμε ατιμώρητοι?Ποιά Δημοκρατία έχει ανάγκη ύπαρξης "ασύλων" και για ποιό λόγο?Για να τρυπώνουν εκεί άτομα τα οποία διαπράτουν αξιόποινες" πράξεις?Σε ΚΑΜΜΙΑ χωρα δεν συμβαίνουν αυτά τα παράλογα.Σε καμμιά χώρα δεν καίνε τιε σημαίες τους,δεν καταστρέφουν τον πολιτισμό τους.Μόνο εδώ..στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία.Και κάτι τελευταίο..μην μπλέκουμε "σκόπιμα" την έννοια΅της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" με την "ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ" και την καταστροφή..
Διακρίνω κάποιο εκνευρισμό και ειλικρινά δεν τον καταλαβαίνω. Οι διαφορετικές απόψεις είναι αυτές που συνθέτουν τη δημοκρατία μας και την εμπλουτίζουν. Οι άνθρωποι που μπορούν και σκέπτονται και παράλληλα μπορούν να επιχειρηματολογούν, νομίζω ότι δεν πρέπει να μας προκαλούν εκνευρισμό, αλλά θετική διάθεση.
Πολύ σωστά, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας στερεί το δικαίωμα της εργασίας, της παιδείας. Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα. Όμως μας το στερούν. Και εκεί αντιδρούν οι νέοι άνθρωποι. Αλλοίμονο αν οι νέοι άνθρωποι στην πατρίδα μας -και σε όλο τον κόσμο -δεν αντιδρούσαν. Αντιδρούν γιατί δεν έχουν δουλειά, και αν έχουν, τα χρήματα δεν φτάνουν...Θέλουν να σπουδάσουν και τα φροντιστήρια κοστίζουν...και αν τα καταφέρουν τα σχολεία είναι υποδιάλυση γιατί ο στόχος των κυβερνώντων είναι η ιδιωτική παιδεία...Αντιδρούν έτσι....όπως τύχει, όπως το καταλαβαίνουν. Δεν με ενοχλεί γιατί είναι αυθόρμητο. Αν ήταν κομματικοποιημένο και σεμνό, τότε δεν θα συμφωνούσα.
Εχουν θυμό αυτά τα παιδιά. Σου έχει τύχει ποτέ να αισθανθείς ότι σε αδικούν, ότι σε κλέβουν εσένα και τους γονείς σου; Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα με πειράξει όταν ξεπουλάνε τα μοναστήρια ολόκληρο τον δασικό πλούτο της χώρας μου; Την Ελληνική σημαία την ξεφτιλίζουν κάθε μέρα αυτοί που μας κυβερνάνε. Αυτό εσένα δεν σε ενοχλεί; Δεν σε ενοχλεί που άδειασαν τα ταμεία των συντάξεων, που ξεπούλησαν τα πάντα, που άν δεν έχεις λεφτά δεν έχεις δικαίωμα στη ζωή σου μια και ο τομέας της υγείας έχει γίνει απλησίαστος.
Ευτυχώς που υπάρχουν και δάσκαλοι ακόμα στα σχολεία μας που μπαίνουν μπροστά, με οποιοδήποτε κόστος, και διδάσκουν τα παιδιά να μην σκήβουν το κεφάλι τους στα κάθε είδους αφεντικά και να συμπεριφέρονται ως πολίτες με αξιοπρέπεια που ξέρουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να μην είναι γυμνοσάλιαγκες να έρπουν και να γεμίζουν σάλια το διάβα τους.
Όσο υπάρχει αντίδραση στη χώρα μου για όλα αυτά που γίνονται , θα είμαι ικανοποιημένη, θα αγωνίζομαι , θα ελπίζω και σίγουρα δεν θα ντρέπομαι.
Ειλικρινά θα ντρέπομαι, όταν στην πατρίδα μου δεν θα υπάρχει αντίδραση.

Τη γνώμη μου την έχω πει. Απλώς θέλω να επισημάνω μερικές σημαντικές λεπτομέρειες.
Ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία σε μια εποχή κατά την οποία στην Ευρώπη ευδοκιμούσαν γενικά τα φασιστικά καθεστώτα. Να θυμίσω πως περίπου την ίδια εποχή η Ιταλία είχε τον Μουσολίνι, εμείς τον Μεταξά κι η Ισπανία τον Φράνκο.
Ο Στάλιν δεν έκανε μόνο διωγμούς. Παρέλαβε μια ΕΣΣΔ που αποτελούνταν κυρίως από αγράμματους αγρότες και την έκανε οικονομική δύναμη. Αυτό το διάβασα σε βιβλίο του Mark Mazower, Άγγλου ιστορικού, που δεν είναι καν κομμουνιστής.
Ο κομμουνισμός ως πολιτική-οικονομική θεωρία, μόνο χρεωκοπημένος δεν είναι. Από τις μέχρι τούδε προτάσεις, λυπάμαι αν θα σας στενοχωρήσω, αλλά αυτός έχει τα περισσότερα θετικά στοιχεία. Απόδειξη πως σήμερα μέχρι κι οι καρακαπιτάλες τον μελετούν για να καταφέρνουν να εκμεταλλεύονται καλύτερα την πλέμπα...
Αν δεν ήθελαν Άγγλοι, Γάλλοι και Ρώσοι, σιγά μην υπήρχε σήμερα ελληνικό έθνος. Κι η πραγματική ιστορία της επανάστασης του '21, όπως διδάσκεται στο πανεπιστήμιο, είναι εντελώς άλλη από αυτή που μαθαίνουμε εμείς και τα παιδιά μας στα σχολεία.
Επίσης, η Ελλαδίτσα μας υπήρξε και επεκτατική και εθνικιστική (όρα "Μεγάλη Ιδέα"). Βέβαια όλα αυτά έγιναν σε μια εποχή όπου όοοολοι ήταν επεκτατιστές και εθνικιστές.

Αυτά είπε ο Καρράς
και πέθανε, ο φουκαράς! :P:lol:
Μπορει η Ελλαδα τοτε να ηταν μια ανυπαρκτη δυναμη αλλα οι αγωνες που ειχαν κανει οι Ελληνες εχουν μεινει στην ιστορια σαν λαμπρα παραδειγματα φιλοπατριας,ηρωισμου και αυταπαρνησης!Ηταν και αλλες πολλες χωρες στην ιδια θεση με την Ελλαδα αλλα δεν προεβαλαν καμια αντισταση και σβηστικαν απο το χαρτη εκεινη την εποχη!Οποτε ειναι τουλαχιστον γελοιο να λεμε κουβεντες του στυλ"αν δε θελαν οι ξενοι" και "ποια ηταν τοτε οι Ελλαδα"!Σεβομαι της αποψεις του καθενος αλλα λιγο προσοχη πως αναφερομαστε σε τετοια σημαντικα θεματα!Λιγο σεβασμο σε καποιους που αποτελουν τη λαμπρη ιστορια της Ελλαδας μας!

νομιζω οτι ξεχασες να πεις για το αιμα των εχθρων που εχυσαν οι ελληνες. γιατι ολοι οι αγωνες των ελληνων δεν ηταν αμυντικοι. υπηρξαν και πολλοι επιθετικοι αγωνες και φανταζομαι οτι δεν μπαιναν με τριανταφυλα στις επιθετικες τους μαχες. κι αυτο το αιμα δεν ειναι αποτυπωμενο στη σημαια??
αποτυπωμενο στη σημαια δεν ειναι οτι φυλακισανε τον κολοκωτρωνη, οτι δολοφονησαν τον καποδιστρια, οτι σκοτωσαν τον παναγουλη, οτι στελναν εξορια τον κοσμο, οτι υπηρχε λογοκρισια, οτι υπαρχει ανισοτητα.
για μενα υπαρχουν πολλα ψεμματα στην ελληνικη ιστορια, αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας

εσυ την σημαια την βλεπεις συμβολο. εγω παλι τη βλεπω συμβολο που μπορεις να διαμαρτυρηθεις. δεν ειναι αστειο να μεινουμε μονο σ αυτο ενω εχουν ειπωθει τοσα αλλα?
ας πουμε οτι η θεση μου για τη σημαια ειναι λαθος -δεν λεω πως οτι γραφω ειναι σωστο- αλλα απο οσα εγραψα η σημαια μονο σας εκανε εντυπωση.

αλλα σεβομαι την γνωμη ορισμενων που τη θεωρουν συμβολο. και θα πω οτι δεν θελω να προσβαλλω την εθνικη τους συνειδειση και δεχομαι να μη καιω τη σημαια.

αλλα αφηστε με καπως να διαμαρτυρηθω.
μη καις τη σημαια, ειναι συμβολο.
μη κανεις πορειες, κλεινεις τους δρομους
μη κανεις πορειες, παρυσφρυουν αναρχικα στοιχεια κ κανουν ζημιες
μη κλεινεις την ακροπολη, ειναι πολιτιστικο μνημειο.
μη σπας τη βιτρινα, ειναι περιουσια του αλλου.
μη προτρεπεις τα παιδια να διαμαρτυρηθουν, ειναι αβουλα
μη καις το χριστουγιεννατικο δεντρο, ειναι συμβολο χαρας
μην υπαρχει ασυλο, η δημοκρατια δεν το εχει αναγκη

δηλαδη ρε παιδια πως ειναι για σας η διαμαρτυρια. να φορεσω ενα ασπρο περιβραχιονιο οπως κανουν οι γιαπωνεζοι.

αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι ισχυει εδω το διαιρει και βασιλευε.
ολα τα παραπανω μη καποιος απο εμας τα λεει, να πω οτι τα ακουγα απο το κρατος να πω ενταξει τη δουλεια τους κανουν, αλλα εδω το κολπο λειτουργει εκ των εσω. διαιρει και βασιλευε
Οι αγωνες που καναν οι προγονοι μας ηταν κυριως αμυντικοι!Δεν θυμαμαι στην ιστορια που εχω διαβασει οι Ελληνες να κανανε επεκτατικο πολεμο!Και σε καμια περιπτωση δεν θελω να ακουσω για Βαλκανικους πολεμους και εκστρατεια Μ.Αλεξανδρου!Θα γελασω!Ως αναφορα τωρα για τους τοπους αντιδρασεις κανεις δε σου ειπε να μην κανεις πορειες!Ειναι αλλωστε αναφαιρετο δικαιωμα του καθε πολιτη στην "δημοκρατια :lol:" μας!Αλλο ομως να κανεις πορειες να διαμαρτυρηθεις και να φωναξεις αντε να πεσει και καμια σφαλιαρα,αλλο να κανεις πορειες που να μην μπορεις η να μη θες να τις περιφρουρησεις και να μπαινουν καποια ατομα που δε εχουν καια σχεση με την πορεια και με τον εκαστοτε αγωνα που γινεται απο ενα κομματι συμπολιτων μας,αλλο να καις το χ.δεντρο:lol:και αλλο να καις τη σημαια!Και κατι τελευταιο ως αναφορα το ασυλο αυτο ειναι μια παγκοσμια πρωτοτυπια της νεοΕλλαδας μας!Σε κανενα κρατος του κοσμου δεν μπορει να μπει καποιος σε πανεπιστημιακο χωρο και να τελεσει αξιοποινες πραξεις καιγοντας και καταστρεφοντας σπανιες βιβλιοθηκες,σπανια εργα τεχνης και την περιουσια του κοσμου!

Εδώ που τα λέμε παιδιά θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το άσυλο μόνο ελεύθερη διακίνηση ιδεών δεν αποτελεί στην χώρα μας. Εγώ που έχω σπουδάσει και εδώ και στο εξωτερικό αυτά που έχω να πω συγκρίνοντας είναι ότι στην Ελλάδα το άσυλο αποτελεί ως επι το πλείστον ελεύθερη διακίνηση μικροπωλητών και κομματόσκυλων που δρουν ανεξέλεκτα στα πανεπιστήμια και εκβιάζουν από φοιτητές μέχρι ακαδημαικούς:hmm:. Και όσο πάει γίνεται χειρότερη η κατάσταση. Πήγα μετά από χρόνια στην σχολή μου και ήταν ένα πανηγυράκι και οχλαγωγία. Αντίθετα στο εξωτερικό οι φοιτητές σέβονται τα πανεπιστήμια. Να φανταστείτε. Εξετάσεις δίνουν καλοντυμένοι και σέβονται το χώρο τους. Οπότε μην κατηγορούμε μόνο πολιτικούς να κατηγορούμε και τους ακαδημαικούς που για να διατηρήσουν την θεσούλα τους και να είναι αρεστοί στα κομματόσκυλα επιτρέπουν αυτές τις καταστάσεις και δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για σεβασμό του χώρου.
Όσο για την σημαία παιδιά ας την σεβαστούμε γιατί αποτελεί σύμβολο του έθνους μας το οποίο άλλοι αγαπούν και άλλοι όχι. Ας σεβαστούμε τους προγόνους μας που την υπεράσπισαν και πέθαναν τυλιγμένοι σε αυτή για να ζούμε εμείς ελεύθεροι. Ας μην ξεσπάμε στο σύμβολο της χώρας μας και ας κοιτάξουμε ατομικά τι μπορεί να κάνει ο καθένας για να βελτιώσουμε την κατάσταση της χώρας μας. Εγώ θέλω να μου πει ένας μόνο ένας εδώ μέσα ότι δεν έχει κάνει κάποιο αλισβερίσι με κάποιον να μην του κόψει απόδειξη σε κάποιο ποσό για να πληρώσει λιγότερα σε κάποιο λογαριασμό. Ας αλλάξουμε λοιπόν την νοοτροπία μας και μετά να κατηγορούμε όλους τους υπόλοιπους. Εμείς είμαστε το κράτος και οι πολιτικοί είναι άνθρωποι εκλεγμένοι από εμάς και αντικατροπτίζουν την διεφθαρμένη αφεντομουτσουνάρα μας :hmm:

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι που με τρώει εδώ και ώρα.:P
Λέτε ότι οι πολιτικοί είναι λαμόγια, διεφθαρμένοι κ.λπ. (μαζί σας 100%). Οπότε προς τι η διαμαρτυρία; Δηλαδή τι, ζητάμε από τα λαμόγια να φτιάξουν την κατάσταση;
Αυτο δεν σας λεει τιποτα?
Δεν ειναι μονο λαμογια, δεν εχουν ιδεα του πως να λυσουν τα σημερινα προβληματα...
Το διαιρει και βασιλευε εχει παει συνεφο, στο σημειο που δεν το περνουμε καν χαμπαρι πια.
Νομιζετε οτι με την ψηφο σας κανετε κατι? Αφου τα ιδια λαμογια ειναι που επιλεγουν ποιους θα εκλεξετε!
Θελετε να τους χτυπισετε εκει που τους ποναει? Αυτο ειναι η ΤΣΕΠΗ τους και ΜΟΝΟ η τσεπη τους! Σαν αρχη σας προτεινω τα εξης:
- Ανεξαρτητοποιηση απο ΔΕΗ (να ειναι καλα η ελλαδιτσα εχει αφθονο ηλιο και αερα)... Εαν μπορεσετε να παραγετε παραπανω απο οτι μπορειτε να χρησιμοποιηστε, ΔΙΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ στην γειτονια σας.
- Ανεξαρτητοποιηση απο ΟΤΕ, wifi παντου... ναι πραγματι ενας θα πληρωνει για ολους...
- Μην στιριζετε τα μεγαμαρκετ. Δωστε την ευκαιρια στα τοπικα μαγαζακια σας να σας εντυπωσιασουν.
- ΜΗΝ παινετε δανεια!!! Μακροπροθεσμα βγαινετε παντα χαμενοι.

Τωρα, Δημοκρατια?! Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα, ουτε στο παρελθον ουτε στο μελλον, ειναι ολιγαρχια ψευτο-καμουφλαρισμενη... αν θελετε πειτε το πλουτοκρατια!
Ισοτητα στον Νομο?!?! αυτο και αν ειναι ανεκδοτο!

Βλεπω οτι πολλοι ψαχνουν για εναλλακτικες λυσεις...
Να μια: www.thezeitgeistmovement.gr αραξτε με το καφεδακι σας η την λεμοναδα σας και δειτε το. Αν δεν δουλευει το συγκεκριμενο (εχει πολυ traffic), μπορειτε να το δειτε και εδω:
https://www.zeitgeistmovie.com/add_greek.htm

Αυτο δεν σας λεει τιποτα?
Δεν ειναι μονο λαμογια, δεν εχουν ιδεα του πως να λυσουν τα σημερινα προβληματα...
Το διαιρει και βασιλευε εχει παει συνεφο, στο σημειο που δεν το περνουμε καν χαμπαρι πια.
Νομιζετε οτι με την ψηφο σας κανετε κατι? Αφου τα ιδια λαμογια ειναι που επιλεγουν ποιους θα εκλεξετε!
Θελετε να τους χτυπισετε εκει που τους ποναει? Αυτο ειναι η ΤΣΕΠΗ τους και ΜΟΝΟ η τσεπη τους! Σαν αρχη σας προτεινω τα εξης:
- Ανεξαρτητοποιηση απο ΔΕΗ (να ειναι καλα η ελλαδιτσα εχει αφθονο ηλιο και αερα)... Εαν μπορεσετε να παραγετε παραπανω απο οτι μπορειτε να χρησιμοποιηστε, ΔΙΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ στην γειτονια σας.
- Ανεξαρτητοποιηση απο ΟΤΕ, wifi παντου... ναι πραγματι ενας θα πληρωνει για ολους...
- Μην στιριζετε τα μεγαμαρκετ. Δωστε την ευκαιρια στα τοπικα μαγαζακια σας να σας εντυπωσιασουν.
- ΜΗΝ παινετε δανεια!!! Μακροπροθεσμα βγαινετε παντα χαμενοι.

Τωρα, Δημοκρατια?! Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα, ουτε στο παρελθον ουτε στο μελλον, ειναι ολιγαρχια ψευτο-καμουφλαρισμενη... αν θελετε πειτε το πλουτοκρατια!
Ισοτητα στον Νομο?!?! αυτο και αν ειναι ανεκδοτο!

Βλεπω οτι πολλοι ψαχνουν για εναλλακτικες λυσεις...
Να μια: www.thezeitgeistmovement.gr αραξτε με το καφεδακι σας η την λεμοναδα σας και δειτε το. Αν δεν δουλευει το συγκεκριμενο (εχει πολυ traffic), μπορειτε να το δειτε και εδω:
https://www.zeit geistmovie.com/add_greek.htm
Αν η Τεχνολογία χρησιμοποιηθεί εναντίον της ανθωπότητας; Πιστεύω οτι αυτό είναι πολιτική. Είναι μεγάλο λάθος η απαξίωσή της. Λειτουργεί εναντίον των λαών. Δεν μας συμφέρει αυτή η λογική.

οσο αφορα τους αμυντικους πολεμους της ελλαδας, θα σου θυμησω κατι που ειπε και η zbeepz. η εκστρατεια στην μικρα ασια επι βενιζελου ηταν καθαρα επιθετικος πολεμος. και μη μου πεις οτι πηγαινε να βοηθησει τους ελληνες της μικρας ασιας, γιατι την ιδια δικαιολογια ειχαν και οι τουρκοι εισβαλοντας στη κυπρο. οι θηριωδιες που εγιναν κατα τη διαρκεια αυτης της εκστρατειας απο τους ελληνες εχουν σβηστει απο την ιστορια μας πολυ εντεχνα.

επισης στο αν θελαν οι ξενοι να νικησουμε η οχι στο 1821 ειναι σαφες οτι θελαν και βοηθησαν και νικησαμε. οτι δεν θελαν οι ξενοι να νικησουμε στην εκστρατεια της μικρας ασιας παλι ηταν σαφες και χασαμε.

τωρα για τον ηρωικο ελληνικο λαο που αντιστεκεται κι αλλα τετοια ωραια (που μπορει και να ισχυουν) το μονο που εχω να πω, ειναι οτι μετα την ηρωικη μας αντισταση, στην ελλαδα παντα ακολουθει ο εμφυλιος.
γιατι οι ελληνες δεν ειναι ικανοι να χωρισουν δυο γαιδαρων αχυρα χωρις να τσακωθουν.
ειναι δυσκολο να διαφωνεις στην ελλαδα χωρις να χαρακτηριζεις διοτι ο αλλος σε προκαλει. ειναι επιχειρημα αυτο. δεν φταιω εγω που τη χτυπησα με προκαλεσε, δε φταιω εγω που τη βιασα με προκαλεσε
παντως για την επικριτικη σταση δεν φταιει ο αλλος που λεει τη γνωμη του-καλη ή ασχημη-φταιει αυτος που εχει επικριτικη σταση.

αφου ορισμενοι ειναι τοσο ευαισθητοι με την ελληνικη σημαια, δεν θελω να τους προκαλεσω και δεν θα πω κατι πια για αυτο το συμβολο, σεβομενη του αλλου την επιθυμια και την ευαισθησια.
αλλα οσο αφορα την ιστορια μη τρελαθουμε κιολας με τη προπαγανδα.

σ οτι λεει η ουρανια συμφωνω. εγω η ιδια ειπα οτι φταιμε πρωτα εμεις και μετα οι πολιτικοι κ ολοι οι αλλοι. οτι το δικο μας το κεφαλι θελει σπασιμο.

σαν πολιτης δεν θα δεχτω να συζητησω το πανεπιστημιακο ασυλο αν δεν μπει στο ιδιο τραπεζι και το βουλευτικο ασυλο.
με αυτο δλδ δεν εξοργιζεστε, μονο το ασυλο των φοιτητων πειραζει.

εγω με τον vlad συμφωνω:up::up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back