Όταν λένε "κουκουλοφόροι" ποιούς εννοούν;

• Thread starter Thread starter vlad
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αν η Τεχνολογία χρεισιμοποιηθεί εναντίον της ανθωπότητας;

Τι εννοεις ακριβως? Απο ποιον?

Πιστεύω οτι αυτό είναι πολιτική.
Δεν καταλαβαινω :confused: ...

Είναι μεγάλο λάθος η απαξίωσή της. Λειτουργεί εναντίον των λαών. Δεν μας συμφέρει αυτή η λογική.

Δεν απαξιωνω την πολιτικη γενικως, απλα αυτην που ζουμε... Μπορω να φατναστω ενα κοσμο με τιμιους πολιτικους και πολιτικες... απλα στον ιδιο κοσμο που φανταζομαι, δεν χρειαζονται...:redface:

Η πολιτικη, οπως και η θρησκεια κατα την αποψη μου εχουν λογο υπαρξης... αλλα ανηκουν καθαρα στον τομεα της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λιγο σεβασμο σε καποιους που αποτελουν τη λαμπρη ιστορια της Ελλαδας μας!

Οι αγωνες που καναν οι προγονοι μας ηταν κυριως αμυντικοι!Δεν θυμαμαι στην ιστορια που εχω διαβασει οι Ελληνες να κανανε επεκτατικο πολεμο!Και σε καμια περιπτωση δεν θελω να ακουσω για Βαλκανικους πολεμους και εκστρατεια Μ.Αλεξανδρου!Θα γελασω!Ως αναφορα τωρα για τους τοπους αντιδρασεις κανεις δε σου ειπε να μην κανεις πορειες!Ειναι αλλωστε αναφαιρετο δικαιωμα του καθε πολιτη στην "δημοκρατια :lol:" μας!Αλλο ομως να κανεις πορειες να διαμαρτυρηθεις και να φωναξεις αντε να πεσει και καμια σφαλιαρα,αλλο να κανεις πορειες που να μην μπορεις η να μη θες να τις περιφρουρησεις και να μπαινουν καποια ατομα που δε εχουν καια σχεση με την πορεια και με τον εκαστοτε αγωνα που γινεται απο ενα κομματι συμπολιτων μας,αλλο να καις το χ.δεντρο:lol:και αλλο να καις τη σημαια!Και κατι τελευταιο ως αναφορα το ασυλο αυτο ειναι μια παγκοσμια πρωτοτυπια της νεοΕλλαδας μας!Σε κανενα κρατος του κοσμου δεν μπορει να μπει καποιος σε πανεπιστημιακο χωρο και να τελεσει αξιοποινες πραξεις καιγοντας και καταστρεφοντας σπανιες βιβλιοθηκες,σπανια εργα τεχνης και την περιουσια του κοσμου!
Κι εγώ στενοχωρήθηκα όταν οι γονείς μου μού είπαν πως δεν υπάρχει Άη-Βασίλης, αλλά δεν τους άρχισα και στο φαπίδι...

Δικαίωμά σου να προτιμάς να μένεις με όσα σου έμαθαν στο σχολείο. Δικαίωμά μου κι εμένα να επισημαίνω κάποια λάθη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οσο αφορα τους αμυντικους πολεμους της ελλαδας, θα σου θυμησω κατι που ειπε και η zbeepz. η εκστρατεια στην μικρα ασια επι βενιζελου ηταν καθαρα επιθετικος πολεμος. και μη μου πεις οτι πηγαινε να βοηθησει τους ελληνες της μικρας ασιας, γιατι την ιδια δικαιολογια ειχαν και οι τουρκοι εισβαλοντας στη κυπρο. οι θηριωδιες που εγιναν κατα τη διαρκεια αυτης της εκστρατειας απο τους ελληνες εχουν σβηστει απο την ιστορια μας πολυ εντεχνα.

επισης στο αν θελαν οι ξενοι να νικησουμε η οχι στο 1821 ειναι σαφες οτι θελαν και βοηθησαν και νικησαμε. οτι δεν θελαν οι ξενοι να νικησουμε στην εκστρατεια της μικρας ασιας παλι ηταν σαφες και χασαμε.

τωρα για τον ηρωικο ελληνικο λαο που αντιστεκεται κι αλλα τετοια ωραια (που μπορει και να ισχυουν) το μονο που εχω να πω, ειναι οτι μετα την ηρωικη μας αντισταση, στην ελλαδα παντα ακολουθει ο εμφυλιος.
γιατι οι ελληνες δεν ειναι ικανοι να χωρισουν δυο γαιδαρων αχυρα χωρις να τσακωθουν.
ειναι δυσκολο να διαφωνεις στην ελλαδα χωρις να χαρακτηριζεις διοτι ο αλλος σε προκαλει. ειναι επιχειρημα αυτο. δεν φταιω εγω που τη χτυπησα με προκαλεσε, δε φταιω εγω που τη βιασα με προκαλεσε
παντως για την επικριτικη σταση δεν φταιει ο αλλος που λεει τη γνωμη του-καλη ή ασχημη-φταιει αυτος που εχει επικριτικη σταση.

αφου ορισμενοι ειναι τοσο ευαισθητοι με την ελληνικη σημαια, δεν θελω να τους προκαλεσω και δεν θα πω κατι πια για αυτο το συμβολο, σεβομενη του αλλου την επιθυμια και την ευαισθησια.
αλλα οσο αφορα την ιστορια μη τρελαθουμε κιολας με τη προπαγανδα.

σ οτι λεει η ουρανια συμφωνω. εγω η ιδια ειπα οτι φταιμε πρωτα εμεις και μετα οι πολιτικοι κ ολοι οι αλλοι. οτι το δικο μας το κεφαλι θελει σπασιμο.

σαν πολιτης δεν θα δεχτω να συζητησω το πανεπιστημιακο ασυλο αν δεν μπει στο ιδιο τραπεζι και το βουλευτικο ασυλο.
με αυτο δλδ δεν εξοργιζεστε, μονο το ασυλο των φοιτητων πειραζει.

Σαν να μου φαίνεται ότι κάνεις κάποιο μικρό λάθος...αναφέροντας για την "ευαισθησία ορισμένων προς την Ελληνική σημαία".Ευαισθησία προς το σύμβολο της Ελλάδας έχει η μεγαλύτερη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ξεκινώντας απο την Επανάσταση του '21 και φτάνοντας στην ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου.Αλλά αναρωτιέμαι στα αλήθεια ..στο τέως σταλινικό καθεστώς,έχεις διαβάσει τι πάθαινε κάποιος αν κατέστρεφε την σημαία?
Οσον αφορά τον τρόπο διαμαρτυρίας σου βρές αυτόν που σε εκφράζει λάβε όμως υπόψη σου ότι τα όριά σου σταματούν εκεί που ξεκινούν τα όρια του άλλου..

Τι εννοεις ακριβως? Απο ποιον?

Δεν καταλαβαινω :confused: ...

Δεν απαξιωνω την πολιτικη γενικως, απλα αυτην που ζουμε... Μπορω να φατναστω ενα κοσμο με τιμιους πολιτικους και πολιτικες... απλα στον ιδιο κοσμο που φανταζομαι, δεν χρειαζονται...:redface:

Η πολιτικη, οπως και η θρησκεια κατα την αποψη μου εχουν λογο υπαρξης... αλλα ανηκουν καθαρα στον τομεα της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.

Tην Τεχνολογία την χειρίζονται άνθρωποι. Πολλές φορές χρησιμοποιείται σε σωστή βάση για το καλό της ανθρωπότητας. Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι μπορεί να χρησιμοποιειθεί και εναντίον της. (πυρηνική απειλή).
Η πολιτική που εφαρμόζεται κάθε φορά, σηματοδοτεί και τη χρήση της Τεχνολογίας. Υπέρ ή όχι της ανθρωπότητας.
Η θρησκεία, συμφωνώ, ανήκει καθαρά στον τομέα της φιλοσοφίας.
Η πολιτική σαφώς και όχι. Η πολιτική είναι η ίδια μας η ζωή, ο αέρας που αναπνέουμε είναι πολιτική.(ιδιαίτερα σήμερα που είναι και μολυσμένος). Και εμείς, οι άνθρωποι, παράγουμε πολιτική. Και σίγουρα δεν ανοίκουμε στον τομέα της φιλοσοφίας. Υπάρχουμε με σάρκα και οστά.

Διακρίνω κάποιο εκνευρισμό και ειλικρινά δεν τον καταλαβαίνω. Οι διαφορετικές απόψεις είναι αυτές που συνθέτουν τη δημοκρατία μας και την εμπλουτίζουν. Οι άνθρωποι που μπορούν και σκέπτονται και παράλληλα μπορούν να επιχειρηματολογούν, νομίζω ότι δεν πρέπει να μας προκαλούν εκνευρισμό, αλλά θετική διάθεση.
Πολύ σωστά, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας στερεί το δικαίωμα της εργασίας, της παιδείας. Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα. Όμως μας το στερούν. Και εκεί αντιδρούν οι νέοι άνθρωποι. Αλλοίμονο αν οι νέοι άνθρωποι στην πατρίδα μας -και σε όλο τον κόσμο -δεν αντιδρούσαν. Αντιδρούν γιατί δεν έχουν δουλειά, και αν έχουν, τα χρήματα δεν φτάνουν...Θέλουν να σπουδάσουν και τα φροντιστήρια κοστίζουν...και αν τα καταφέρουν τα σχολεία είναι υποδιάλυση γιατί ο στόχος των κυβερνώντων είναι η ιδιωτική παιδεία...Αντιδρούν έτσι....όπως τύχει, όπως το καταλαβαίνουν. Δεν με ενοχλεί γιατί είναι αυθόρμητο. Αν ήταν κομματικοποιημένο και σεμνό, τότε δεν θα συμφωνούσα.
Εχουν θυμό αυτά τα παιδιά. Σου έχει τύχει ποτέ να αισθανθείς ότι σε αδικούν, ότι σε κλέβουν εσένα και τους γονείς σου; Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα με πειράξει όταν ξεπουλάνε τα μοναστήρια ολόκληρο τον δασικό πλούτο της χώρας μου; Την Ελληνική σημαία την ξεφτιλίζουν κάθε μέρα αυτοί που μας κυβερνάνε. Αυτό εσένα δεν σε ενοχλεί; Δεν σε ενοχλεί που άδειασαν τα ταμεία των συντάξεων, που ξεπούλησαν τα πάντα, που άν δεν έχεις λεφτά δεν έχεις δικαίωμα στη ζωή σου μια και ο τομέας της υγείας έχει γίνει απλησίαστος.
Ευτυχώς που υπάρχουν και δάσκαλοι ακόμα στα σχολεία μας που μπαίνουν μπροστά, με οποιοδήποτε κόστος, και διδάσκουν τα παιδιά να μην σκήβουν το κεφάλι τους στα κάθε είδους αφεντικά και να συμπεριφέρονται ως πολίτες με αξιοπρέπεια που ξέρουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να μην είναι γυμνοσάλιαγκες να έρπουν και να γεμίζουν σάλια το διάβα τους.
Όσο υπάρχει αντίδραση στη χώρα μου για όλα αυτά που γίνονται , θα είμαι ικανοποιημένη, θα αγωνίζομαι , θα ελπίζω και σίγουρα δεν θα ντρέπομαι.
Ειλικρινά θα ντρέπομαι, όταν στην πατρίδα μου δεν θα υπάρχει αντίδραση.

Επειδή με ενοχλούν κάποια πράγματα θα πρέπει να στραφώ εναντίον της ιστορίας και των συμβόλων και όχι εναντίον εκείνων που πραγματικά ευθύνονται για τα προβλήματα?
Ποιά παιδιά έχουν θυμό για εξήγησέ μου..Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε διαλυμένες -αλλά μοντέρνες κατά τα λοιπά -οιικογένειες?τα παιδιά που τα έχουν όλα στα χέρια?Στις μαθητικές πορείες του Δεκεμβρίου το μόνο που έβλεπα ήταν καλοντυμένα 15χρονα τα οποία παπαγάλιζαν πέντε κουβέντες και τίποτε άλλο.Κουβέντες που κάποιοι θερμοκέφαλοι μεγάλοι τους είχαν μάθει απέξω..Χρησιμοποιούν λοιπόν την αφέλεια των παιδιών κάποιοι οι οποίοι με τον τρόπο αυτό αναπαράγουν καταστροφικά μοντέλα.Παραποιούν την ιστορία,τα σύμβολα τις ηθικές μας αξίες..Εχεις ποτέ σκεφτεί γιατί γίνονται όλα αυτά και που στοχεύουν?Και εν πάσει περιπτώσει αν τα πράγματα είναι έτσι τότε γιατί κατά περίπτωση μας πιάνει οίστρος πχ για το όνομασία και την σημαία των Σκοπίων?

σαν πολιτης δεν θα δεχτω να συζητησω το πανεπιστημιακο ασυλο αν δεν μπει στο ιδιο τραπεζι και το βουλευτικο ασυλο.

Εννοείται ότι συμφωνώ και με το πανεπιστημιακό άσυλο και με το βουλευτικό άσυλο αν περιοριζόταν στην ελεύθερη διακίνηση και μόνο ιδεών όπως είναι και ο σκοπός του ασύλου. Δεδομένων όμως των πραγμάτων οφείλω να πω ότι έχουν καταντήσει και τα δύο χώροι συγκάληψης των άπλυτων ακαδημαϊκών και βουλευτών και έχουν καταντήσει ένα μπ.....λο

.Ευαισθησία προς το σύμβολο της Ελλάδας έχει η μεγαλύτερη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ξεκινώντας απο την Επανάσταση του '21 και φτάνοντας στην ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου.
Οσον αφορά τον τρόπο διαμαρτυρίας σου βρές αυτόν που σε εκφράζει λάβε όμως υπόψη σου ότι τα όριά σου σταματούν εκεί που ξεκινούν τα όρια του άλλου..
μιλησα για τη ευαισθησια καποιων σ αυτη τη κουβεντα. νομιζω οτι μονο φανταζεσαι τι σκεφτεται η πλειοψηφια του ελληνικου λαου, δεν μπορει να ξερεις. υποθετεις. μπορει κ να πεφτεις μεσα μπορει κι οχι.

στο θεμα τησ διαμαρτυριας αυτο που γραφεις ειναι τοσο ασαφες και εχει την ερμηνεια που δινει ο καθενας.

Στις μαθητικές πορείες του Δεκεμβρίου το μόνο που έβλεπα ήταν καλοντυμένα 15χρονα τα οποία παπαγάλιζαν πέντε κουβέντες και τίποτε άλλο.Κουβέντες που κάποιοι θερμοκέφαλοι μεγάλοι τους είχαν μάθει απέξω..Παραποιούν την ιστορία,τα σύμβολα τις ηθικές μας αξίες..Εχεις ποτέ σκεφτεί γιατί γίνονται όλα αυτά και που στοχεύουν?Και εν πάσει περιπτώσει αν τα πράγματα είναι έτσι τότε γιατί κατά περίπτωση μας πιάνει οίστρος πχ για το όνομασία και την σημαία των Σκοπίων?
εγω παντως τα 15χρονα τα εβλεπα μια χαρα. δλδ επρεπε να ειναι σε σημειο να ειναι ρακενδητοι για να εχουν λογο διαμαρτυριας.
το οτι κατεβηκαν τοσα παιδια και φωναζαν για το παιδι που σκοτωθηκε, για την "δωρεαν" παιδεια τους, για το πανεπιστημιο κτλ σου φαινεται οτι απλα παπαγαλιζαν. δεν υπαρχουν ελλειψεις.
σε ενοχλει που παραποιουν την ιστορια?? το οτι παραποιειται η ιστορια προς οφελος εγχωριας καταναλωσης δεν σε ενοχλει.
ή θεωρεις οτι ολα εγιναν οπως λενε τα βιβλια του σχολειου?
εγχωρια καταναλωση προς τερψην του κοινου.
ακριβως για τα ιδια γεγονοτα αλλα λενε οι "κακοι" οι τουρκοι και αλλα λενε οι "καλοι" οι ελληνες.
να γιατι γινεται μπαχαλο με το ονομα των σκοπιων, γιατι αλλα λεμε εμεις στην ιστορια μας και αλλα λενε οι σκοπιανοι. και ειμαστε εμεις στη μεση οι λαοι δλδ να φρικαρουμε με τις εθνικιστικες κορωνες ποιανου ειναι ο αλεξανδρος. αντε πες στον σκοπιανο οτι ειναι δικος σου. αφου αλλα εμαθε στην ιστορια του. η αληθεια ειναι οτι το μπαχαλο γινεται μονο και μονο για οικονομικους λογους. πως θα βαλεις τον λαο να συμμετεχει σ ολο αυτο το show. απλα παραποιεις την ιστορια και οποιον παρει ο χαρος.
ή θα δεχομαστε να παραποιουμε ομαδικως την ιστορια και να γινονται διαφορα μπαχαλα ή θα επρεπε να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους ολοι οι λαοι και να δειξουμε και τις κακες μας πλευρες.

τωρα σου απαντησα που στοχευουν ολα αυτα.

Κι εγώ στενοχωρήθηκα όταν οι γονείς μου μού είπαν πως δεν υπάρχει Άη-Βασίλης, αλλά δεν τους άρχισα και στο φαπίδι...

Δικαίωμά σου να προτιμάς να μένεις με όσα σου έμαθαν στο σχολείο. Δικαίωμά μου κι εμένα να επισημαίνω κάποια λάθη.

ο λογος ρε zbeebz ειναι τοσο αμεσος, εξυπνος και με χιουμορ που με εντυπωσιαζεις πολλες φορες

μιλησα για τη ευαισθησια καποιων σ αυτη τη κουβεντα. νομιζω οτι μονο φανταζεσαι τι σκεφτεται η πλειοψηφια του ελληνικου λαου, δεν μπορει να ξερεις. υποθετεις. μπορει κ να πεφτεις μεσα μπορει κι οχι.

στο θεμα τησ διαμαρτυριας αυτο που γραφεις ειναι τοσο ασαφες και εχει την ερμηνεια που δινει ο καθενας.

εγω παντως τα 15χρονα τα εβλεπα μια χαρα. δλδ επρεπε να ειναι σε σημειο να ειναι ρακενδητοι για να εχουν λογο διαμαρτυριας.
το οτι κατεβηκαν τοσα παιδια και φωναζαν για το παιδι που σκοτωθηκε, για την "δωρεαν" παιδεια τους, για το πανεπιστημιο κτλ σου φαινεται οτι απλα παπαγαλιζαν. δεν υπαρχουν ελλειψεις.
σε ενοχλει που παραποιουν την ιστορια?? το οτι παραποιειται η ιστορια προς οφελος εγχωριας καταναλωσης δεν σε ενοχλει.
ή θεωρεις οτι ολα εγιναν οπως λενε τα βιβλια του σχολειου?
εγχωρια καταναλωση προς τερψην του κοινου.
ακριβως για τα ιδια γεγονοτα αλλα λενε οι "κακοι" οι τουρκοι και αλλα λενε οι "καλοι" οι ελληνες.
να γιατι γινεται μπαχαλο με το ονομα των σκοπιων, γιατι αλλα λεμε εμεις στην ιστορια μας και αλλα λενε οι σκοπιανοι. και ειμαστε εμεις στη μεση οι λαοι δλδ να φρικαρουμε με τις εθνικιστικες κορωνες ποιανου ειναι ο αλεξανδρος. αντε πες στον σκοπιανο οτι ειναι δικος σου. αφου αλλα εμαθε στην ιστορια του. η αληθεια ειναι οτι το μπαχαλο γινεται μονο και μονο για οικονομικους λογους. πως θα βαλεις τον λαο να συμμετεχει σ ολο αυτο το show. απλα παραποιεις την ιστορια και οποιον παρει ο χαρος.
ή θα δεχομαστε να παραποιουμε ομαδικως την ιστορια και να γινονται διαφορα μπαχαλα ή θα επρεπε να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους ολοι οι λαοι και να δειξουμε και τις κακες μας πλευρες.

τωρα σου απαντησα που στοχευουν ολα αυτα.

Εχεις δικαίωμα να αμφισβητείς τα πάντα ακόμη και το αυτονόητο τουλάχιστον κάνε το με επιχειρήματα πχ παρέθεσε πηγές απο τις οποίες αντλείς όλα αυτά τα στοιχεία.Τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι τελείως αυθαίρετα πάντως..Αλλο πράγμα είναι η συνειδητοποίηση των προβλημάτων της καθημερινότητας και η διαμαρτυρία με τρόπους κοινωνικά και πολιτικά αποδεκτούς και άλλο η μπαχαλοποίηση των πάντων και η διάλυση της όποιας εθνικής υποδομής έχει απομείνει.Αν δηλαδή σου κάνανε μπάχαλο την δική σου επιχείρηση κάποιοι κουκουλοφόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα το αποδεχόσουν?Θα έβγαινες στα κανάλια να πείς αυτές τις απόψεις που γράφεις εδώ μέσα?Αν απαντήσεις ΝΑΙ τότε ΜΠΡΑΒΟ σου ..έχεις κάνει την υπέρβασή σου..και ανήκεις σε μια πολύ σπάνια ομάδα ατόμων..
Καθένας πίσω απο μια ανωνυμία μπορεί να γράφει ότι θέλει,να αμφισβητεί και να προκαλεί ..έτσι για εκτόνωση ή για προτοτυπία..Ποιά είμαι λοιπόν εγώ που θα σε αποτρέψω απο αυτό?Και κάτι τελευταίο..πιστεύεις ή όχι στο οργανωμένο κράτος?Γιατί ακόμη και ο Μπακούνιν-αν τον έχεις ακουστά-δέχεται ότι μετά απο μια γενικευμένη λαϊκή επανάσταση πάλι θα υπάρξει ανάγκη εγκαθίδρυσης μιας οργανωμένης πολιτείας..

θα ηθελα να μου πεις τι εννοιεις με τη φραση σου "τροπους διαμαρτυριας κοινωνικα και πολιτικα αποδεκτους" θα ηθελα ενα παραδειγμα.
γιατι σε αλλη σου απαντηση ελεγες οτι γιατι να με επμοδιζουν να μετακινουμε, να μου εμποδιζουν το δικαιωμα στην εργασια, και να θαυμασω πολιτιστικα μνημεια.
δωσε μου ενα παραδειγμα διαμαρτυριας που ταυτοχρονα σεβεται ολα αυτα κι αλλα τοσα που καποιοι αλλοι θεωρουν δικαιωμα τους.

αυτο με τις πηγες δεν το πολυκαταλαβα. δλδ εσυ λεγωντας οτι η πλειοψηφια του ελληνικου λαου εχει ευαισθησια στο συμβολο της σημαιας ποια πηγη χρησιμοποιεις?
διαφωνεις οτι καποια κομματια της ελληνικης ιστοριας εχουν σκοπιμα παραποιηθει?

η επιχειρηση μου ειναι ασφαλισμενη αλλα θα εκνευριζομουνα αν μου την σπαγανε. παρ ολα αυτα δεν θα ειχα αλλη γνωμη για το τι συμβαινει και ωθει καποιες ομαδες σ αυτες τις ενεργειες.

την ιδια ανωνυμια που εχω εγω, εχεις κι εσυ και ολοι μας.
με την ιδια ανωνυμια λεω εγω την γνωμη μου αλλα με την ιδια την λενε κι οι αλλοι. θα το δεχομουν αυτο που λες αν ημουν η μοναδικη ανωνυμη εδω.

στο οργανωμενο κρατος οπως ειναι τωρα δεν πιστευω.
συμφωνω και πιστευω με αυτο που ειπε ο vlad εχωντας δει την ταινια zeitgeist. πιστευω στον τροπο που προτεινουν εκει.

Το zeitgeist περιεχει αρκετα factual errors ιδιαιτερα στο κομματι με την εκλησια - θρησκεια. Για αυτο εβαλα το λινκ για το addendum που ειναι σχεδον αλεξισφαιρο.
Τωρα το πιο σημαντικο σε αυτο το σημειο, ειναι να συνειδητοποιησουμε τις μεθοδους που χρησημοποιουνται εναντιον μας.
Η διαμαρτιρια ειναι πλεον ξεπερασμενη επειδη χρησημοποιητε εναντιον μας. Πλεον μας μενει η δραση και ο σεβασμος. Και οταν λεω δραση, δεν εννοω ΒΙΑ!
Πλεον δεν βρησκω κανεναν λογο να διαχωριζω. Ρατσες, εθνικοτητες, ανθρωπους, ζωα... Ολοι τα ιδια θελουμε: Να ζησουμε ευτυχισμενοι... Και επειδη δεν μπορουμε, εχουμε εφευρει ενα καρο τεχνασματα για να αιστανθουμε "ιδιαιτεροι"... Επειδη ετσι μας εχουν μαθει οτι επιτυχανουμε την χαρα... μπαρουφες! Γενιωμαστε ολοι ΚΑΙ ιδιετεροι ΚΑΙ πανομοιτατοι ΚΑΙ ευτυχισμενοι! Ελληνες, Τουρκοι, Ελβετοι, Αμερικανοι, ολοι... Ειμαστε ολοι μια μοναδικη εκδηλωση του ιδιου πραγματος: Της Ζωης... και ο μονος λογος που υπαρχουμε ειναι ωστε να βοηθισουμε ολη την υπολοιπη ζωη να ευημερησει. Αυτη ειναι η πραγματικη μαγια για εμενα και ενα μεγαλο μερος του επιστημονικου κοσμου...
Συνεπως, το μονο συμβολο που αξιζει για εμενα ειναι η μητερα που γενναει. Ολα τα αλλα ειναι πολυ λιγα μπροστα της.

να σας πω κατι που ακουσα προχτες ? για να δειτε ως που φτανει η αδικια σημερα στην ελλαδα.:happy:

οταν υπαρχει τετοια φτωχεια και αναγκη στους καθημερινους ανθρωπους, αποφασιστηκε να δωθουν 30 εκατομμυρια ευρω στην εκκλησια, για να στηριξουν το εργο της. :blink::blink::blink::blink::blink:

τα συμπερασματα δικα σας.:)

καλα το θεμα της εκκλησιας ειναι μια πονεμενη ιστορια:/::/:
οτι κι να ακουσω για την εκκλησια δεν με σοκαρει πια.

να σας πω κατι που ακουσα προχτες ? για να δειτε ως που φτανει η αδικια σημερα στην ελλαδα.:happy:

οταν υπαρχει τετοια φτωχεια και αναγκη στους καθημερινους ανθρωπους, αποφασιστηκε να δωθουν 30 εκατομμυρια ευρω στην εκκλησια, για να στηριξουν το εργο της. :blink::blink::blink::blink::blink:

τα συμπερασματα δικα σας.:)

Ποιό έργο:blink::blink::blink::blink:.

Που το άκουσες?

Καλά η εκκλησία είναι.........άλλου παππά ευαγγέλιο:lol::lol::lol:

Ποιό έργο:blink::blink::blink::blink:.

Που το άκουσες?

ειρωνικα παιδια το ειπα το "εργο" θα πεσει φωτια να με καψει αν το εννοω :lol::lol::lol:

το ακουσα στις ειδησεις, αλλα μαλλον περασε στα γρηγορα, για να μην κανει αισθηση...:down:

ειρωνικα παιδια το ειπα το "εργο" θα πεσει φωτια να με καψει αν το εννοω :lol::lol::lol:

το ακουσα στις ειδησεις, αλλα μαλλον περασε στα γρηγορα, για να μην κανει αισθηση...:down:

Κι εγώ ειρωνικά το έγραψα βρε το κατάλαβα:)

Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν μενω σ'αυτα που εμεθα στο σχολειο γιατι το σχολειο σου μαθαινει αυτα που συμφερουν στη ειρηνη των λαων ξεχνοντας εγκληματα και σφαγες!Μαλλον εσυ μενεις σ'αυτα που σου μαθανε στο σχολειο!
Υγ:και δεν αρχισα κανενα στο φαπιδι!Ειμαι πολυ πιο δημοκρατικος απο καποιους που ειναι της αντιθετης ιδεολογιας!Να'σαι σιγουρη γι'αυτο!

οσο αφορα τους αμυντικους πολεμους της ελλαδας, θα σου θυμησω κατι που ειπε και η zbeepz. η εκστρατεια στην μικρα ασια επι βενιζελου ηταν καθαρα επιθετικος πολεμος. και μη μου πεις οτι πηγαινε να βοηθησει τους ελληνες της μικρας ασιας, γιατι την ιδια δικαιολογια ειχαν και οι τουρκοι εισβαλοντας στη κυπρο. οι θηριωδιες που εγιναν κατα τη διαρκεια αυτης της εκστρατειας απο τους ελληνες εχουν σβηστει απο την ιστορια μας πολυ εντεχνα.

επισης στο αν θελαν οι ξενοι να νικησουμε η οχι στο 1821 ειναι σαφες οτι θελαν και βοηθησαν και νικησαμε. οτι δεν θελαν οι ξενοι να νικησουμε στην εκστρατεια της μικρας ασιας παλι ηταν σαφες και χασαμε.

τωρα για τον ηρωικο ελληνικο λαο που αντιστεκεται κι αλλα τετοια ωραια (που μπορει και να ισχυουν) το μονο που εχω να πω, ειναι οτι μετα την ηρωικη μας αντισταση, στην ελλαδα παντα ακολουθει ο εμφυλιος.
γιατι οι ελληνες δεν ειναι ικανοι να χωρισουν δυο γαιδαρων αχυρα χωρις να τσακωθουν.
ειναι δυσκολο να διαφωνεις στην ελλαδα χωρις να χαρακτηριζεις διοτι ο αλλος σε προκαλει. ειναι επιχειρημα αυτο. δεν φταιω εγω που τη χτυπησα με προκαλεσε, δε φταιω εγω που τη βιασα με προκαλεσε
παντως για την επικριτικη σταση δεν φταιει ο αλλος που λεει τη γνωμη του-καλη ή ασχημη-φταιει αυτος που εχει επικριτικη σταση.

αφου ορισμενοι ειναι τοσο ευαισθητοι με την ελληνικη σημαια, δεν θελω να τους προκαλεσω και δεν θα πω κατι πια για αυτο το συμβολο, σεβομενη του αλλου την επιθυμια και την ευαισθησια.
αλλα οσο αφορα την ιστορια μη τρελαθουμε κιολας με τη προπαγανδα.

σ οτι λεει η ουρανια συμφωνω. εγω η ιδια ειπα οτι φταιμε πρωτα εμεις και μετα οι πολιτικοι κ ολοι οι αλλοι. οτι το δικο μας το κεφαλι θελει σπασιμο.

Σκεψου μονο τι ιστορια ειχαν οι Ελληνες στη Μ.Ασια και τι οι γειτονες μας στη Κυπρο!Δε θα χρειαστει πολυ σκεψη....το προδιδουνε τα μνημεια που υπαρχουν στη Μ.Ασια και στη Κυπρο!;)

Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν μενω σ'αυτα που εμεθα στο σχολειο γιατι το σχολειο σου μαθαινει αυτα που συμφερουν στη ειρηνη των λαων ξεχνοντας εγκληματα και σφαγες!Μαλλον εσυ μενεις σ'αυτα που σου μαθανε στο σχολειο!
παντως στην καταστροφη της σμυρνης τα εγκληματα και τις σφαγες απο τους τουρκους τα θυμηθηκαν μια χαρα. τα δικα μας λιγο ξεχασαν:hmm::hmm:
λες αυτο να γινεται για να συμφερει την ειρηνη των λαων ή φανταζεσαι οτι οι ελληνες δεν καναν σφαγες και εγκληματα??

Σκεψου μονο τι ιστορια ειχαν οι Ελληνες στη Μ.Ασια και τι οι γειτονες μας στη Κυπρο!Δε θα χρειαστει πολυ σκεψη....το προδιδουνε τα μνημεια που υπαρχουν στη Μ.Ασια και στη Κυπρο!;)
δλδ οποιος εχει ιστορια μπορει να κανει εισβολη, οποιος δεν εχει δεν μπορει.
απο οτι ξερω η μικρα ασια ηταν τουρκικη 400 χρονια και κατοικουσαν ελληνες εκει. πριν ανηκε στο βυζαντιο και κατοικουσαν ελληνες εκει.
το βυζαντιο δεν ηταν ελλαδα.
εισβολη η μια, εισβολη κι η αλλη. βοηθησαν ξενες δυναμεις στη μια, βοηθησαν και στην αλλη.
οταν εχουν οικονομικα συμφεροντα οι ξενες δυναμεις καπου, βρισκουν τροπο να κανουν μια εισβολη. η ιστορια επαναλαμβανεται.
αν οι ελληνες δεν χαναν στην μικρα ασια θα ειχαν φτασει μεχρι τα βαθη της τουρκιας που εκει δεν κατοικουν ελληνες.
ξερω πολυ καλα οτι αφησαν την ελλαδα να μπει στην τουρκια μετα καναν τις εγγυητριες δυναμεις για τον κατακερματισμο των εδαφων της οθομανικης αυτοκρατοριας. το ανατολικο ζητημα. τωρα για την απελευθερωση των χαμενων πατριδων ηταν μεγαλη παραμυθα για τους απλους ανθρωπους.
υπαρχει μια περιοχη στο πακισταν που κατοικει μια φυλη που λεγεται καλάς. θεωρουνται κατευθειαν απογονοι του μεγαλου αλεξανδρου, μιλανε μια διαλεκτο που μοιαζει με αρχαια ελληνικα κτλ.
μηπως να κανουμε εισβολη??

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back