Ώρες ώρες απελπίζομαι...

θα το συζητησω με τους γονεις μου και θα αποφανθω(:happy:)
οτι θα γινω θα γινω το ποτε θα συζητησω:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

"Ξέθαψα" αυτό το θέμα γιατί αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι απελπιστική! :( Καλή τύχη σε όλα τα μικρούλια που ζητούν σπίτι και καλή δύναμη σε όσους προσπαθούν μέσω φιλοζωικών ή μη να βελτιώσουν την κατάσταση. Τα κονδύλια που διατίθενται στους Δήμους για στειρώσεις και για περίθαλψη των αδέσποτων καταλήγουν στις τσέπες κάποιων. Η νοοτροπία ενός πολύ μεγάλου ποσοστού ιδιοκτητών σε σχέση με τις στειρώσεις είναι θλιβερή. Τους είναι πιο εύκολο να ανοίξουν τον κάδο και να πετάξουν τη σφιχτοδεμένη σακούλα με τις ψυχούλες από το να ασχοληθούν με τη στείρωση του ζώου τους. Προχθές μια γνωστή μου, που ταΐζει γάτες στον κήπο της, μου είπε ότι είναι κατά των στειρώσεων γιατί φοβάται ότι θα εξαφανιστεί το είδος! Θα μπορέσουμε άραγε ποτέ να προσεγγίσουμε το επίπεδο φιλοζωίας άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής ένωσης? Σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία κλπ για να υιοθετήσεις ένα ζώο από φιλοζωική πληρώνεις ένα συμβολικό αντίτιμο! Εδώ ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν μπορούμε να φανταστούμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει.
Τουλάχιστον ας καταλάβουν οι ιδιοκτήτες ζώων ότι πρέπει να τα στειρώνουν ώστε να μην επιβαρύνουν και άλλο την κατάσταση. Η αναπαραγωγή ας γίνεται μόνο από ευσυνείδητους επαγγελματίες. Ξέρω ότι αυτά κάποιους, ακόμα και από εδώ μέσα, του στεναχωρούν αλλά δεν άντεχα να μην τα επισημάνω…

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι δεν στειρώνουν λόγω άγνοιας ή/και παραπληροφόρησης, επομένως η ενημέρωση είναι το πρώτο που θα 'πρεπε να μας απασχολεί.
Κάτι τέτοιοι όμως:
Προχθές μια γνωστή μου, που ταΐζει γάτες στον κήπο της, μου είπε ότι είναι κατά των στειρώσεων γιατί φοβάται ότι θα εξαφανιστεί το είδος!
φοβάμαι ότι δεν πάσχουν από έλλειψη ενημέρωσης, απλώς έχουν ψάξει κι έχουν βρει τρόπους για να εφησυχάζουν τη συνείδησή τους, επειδή για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν θέλουν να μπουν στη χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία των στειρώσεων.:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

φοβάμαι ότι δεν πάσχουν από έλλειψη ενημέρωσης, απλώς έχουν ψάξει κι έχουν βρει τρόπους για να εφησυχάζουν τη συνείδησή τους, επειδή για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν θέλουν να μπουν στη χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία των στειρώσεων.:mad:
Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω, αλλά ίσως θα πρέπει να πούμε ότι μπορεί κάποιοι να μη κάνουν στείρωση κ από φόβο για το αν θα πάνε όλα καλά με την επέμβαση, νομίζω ότι κ αυτό είναι ένας απο τους ανασταλτικούς παράγοντες

Θέλεις να πεις ότι η γιαγιάκα που ανοίγει τον κάδο και πετάει τη σακούλα έχει τέτοιες ευαισθησίες? Δεν νομίζω!

Θέλεις να πεις ότι η γιαγιάκα που ανοίγει τον κάδο και πετάει τη σακούλα έχει τέτοιες ευαισθησίες? Δεν νομίζω!

Σας έχω πει την ιστορία με τη ... γιαγιάκα που ΒΡΕΘΗΚΕ μέσα στον κάδο ακριβώς επειδή έκανε τέτοιο πράγμα και την έπιασε στα πράσα ένας από τους γείτονές μας:lol: Σας διαβεβαιώ ότι δεν είχε καμία τέτοια ευαισθησία, εμείς βουτάγαμε και στειρώναμε κρυφά όσες μπορούσαμε από τις γάτες... εκείνη απλώς πέταγε τα μωρά.

Το πολύ κακό είναι ότι εδώ μέσα (κι έξω, στον "αληθινό" κόσμο φυσικά) δεν βλέπουμε μόνο γιαγιάδες με τέτοιες πεποιθήσεις αλλά και πιο νέους ανθρώπους που θα περίμενε κανείς να έχουν παιδεία. Αντ'αυτού, πολύ συχνά έχουν π.χ. ανδρισμό σε ποσότητα που περισσεύει:P και δεν στειρώνουν τους γάτους τους (συχνότερα έχουν γάτους) για να μην τους κόψουν τα "στολίδια" και τους πουν οι φίλοι κουνιστούς... ή κοπέλες που δεν θέλουν τη στείρωση για να μην στερηθεί η γάτα τη χαρά του σεξ:blink::blink::blink: και της μητρότητας. Το ότι αντικαθιστούν τη χαρά της αξιοπρεπούς, φροντισμένης και γεμάτης αγάπη ζωής από τους απογόνους με εκείνη του τρόμου, της αγωνίας και του θανάτου τελικά, ε, αυτό... δεν μοιάζει να τους πολυαφορά!

μπορεί κάποιοι να μη κάνουν στείρωση κ από φόβο για το αν θα πάνε όλα καλά με την επέμβαση
Κι αυτό στην έλλειψη ενημέρωσης θα πρέπει να το καταλογίσουμε. Γιατί η στείρωση είναι πια επέμβαση ρουτίνας και οι κίνδυνοι αυτοί (αν και υπαρκτοί) είναι ελάχιστοι, ειδικά αν τους συγκρίνεις με τους κινδύνους που συνεπάγεται το σεργιάνι για ζευγάρωμα, που είναι πολύ περισσότεροι και πολύ πιθανότεροι...:/:

εγώ νομίζω ότι απλά δεν ενδιαφέρονται, βαριούνται να ασχοληθούν και δεν θέλουν να χαλάσουν ούτε 1 ευρώ, άλλο αν δίνουν 400 ευρώ για παπούτσια και τσαντάκια...

δεν γίνεται νέοι μορφωμένοι άνθρωποι να σκέφτονται έτσι, εντάξη από τις γιαγιάδες δεν έχω και μεγάλες απαιτήσεις

Για την παραπληροφόρηση έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και οι γιατροί! Είχα πάει σε κτηνιατρείο της περιοχής όπου ήταν μια κυρία με την κόρη της που κρατούσαν μια κουκλίτσα περσούλα 4 - 5 μηνών. Τους ζήτησα να την πάρω αγκαλίτσα και μου την έδωσαν. Ήταν πολύ γλυκούλα και γουργούρω. Μετά από λίγο η νεαρή κτηνίατρος ρώτησε την κυρία να της πει από που την ξέρει γιατί κάποια της θύμιζε. Η κύρια της απάντησε ότι τους είχε πάει πριν δυο χρόνια μια σκυλίτσα που σώθηκε στο τσακ από πυομήτρα και στο καπάκι εξέφρασε τους φόβους της να μη πάθει και η γατούλα τους το ίδιο. Της απαντάω εγώ άμεσα ότι φυσικά και δεν κινδυνεύει η γατούλα της από πυομήτρα αφού θα στειρωθεί. Αγρίεψαν τα πράγματα! Άρχισαν να με κοιτάζουν με στραβό μάτι. Είπα τη μαγική λέξη. Η κτηνίατρος για να μη χάσει το πελατάκι την καθησύχασε λέγοντας ότι μόνο τα ζώα που δεν αναπαράγονται δεν κινδυνεύουν. Εγώ για να τη φοβίσω και να την κάνω να το ξανασκεφτεί (είμαι και επίμονη ώρες ώρες) της παρουσίασα εν τάχει τη δυσκολία στις γέννες των περσικών και τους αυξημένους κινδύνους. Ωχ!!! Η διπλωμάτισσα κτηνίατρος έσπευσε να απαντήσει: Έλα μωρέ τώρα, απλά φρόντισε το αρσενικό να μην είναι μεγαλόσωμο, κανένα πρόβλημα. Εννοείται ότι η κόρη της μου πήρε ξαφνικά το γατάκι από τα χέρια (κάτσε μη της το στειρώσω και δεν το πάρει και χαμπάρι) λέγοντας ότι έδωσε τόσα λεφτά για να το αγοράσει και δεν ήθελε να πάνε χαμένα! Εγώ εννοείται ότι πλήρωσα τη Young Male μου για το στειρωμένο γατάκι μου και έγινα καπνός γιατί εκεί μέσα αν το συνέχιζα θα πιανόμασταν από τα μαλιά! Το μόνο που με πείραξε από την όλη κατάσταση ήταν η στάση της κτηνιάτρου. Ήμαρτον! Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο? Ίχνος ευσυνειδησίας?

έδωσε τόσα λεφτά για να το αγοράσει και δεν ήθελε να πάνε χαμένα!
Καλά, αυτό με την απόσβεση της επένδυσης με αποτελείωσε. Προφανώς αυτή δεν θεωρεί ότι έχει κερδίσει κάτι από τη σχέση της με τη γάτα της, ε; Ή ό,τι δεν μεταφράζεται σε ευρώ δεν πιάνεται; :down:

Για την παραπληροφόρηση έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και οι γιατροί! Είχα πάει σε κτηνιατρείο της περιοχής όπου ήταν μια κυρία με την κόρη της που κρατούσαν μια κουκλίτσα περσούλα 4 - 5 μηνών. Τους ζήτησα να την πάρω αγκαλίτσα και μου την έδωσαν. Ήταν πολύ γλυκούλα και γουργούρω. Μετά από λίγο η νεαρή κτηνίατρος ρώτησε την κυρία να της πει από που την ξέρει γιατί κάποια της θύμιζε. Η κύρια της απάντησε ότι τους είχε πάει πριν δυο χρόνια μια σκυλίτσα που σώθηκε στο τσακ από πυομήτρα και στο καπάκι εξέφρασε τους φόβους της να μη πάθει και η γατούλα τους το ίδιο. Της απαντάω εγώ άμεσα ότι φυσικά και δεν κινδυνεύει η γατούλα της από πυομήτρα αφού θα στειρωθεί. Αγρίεψαν τα πράγματα! Άρχισαν να με κοιτάζουν με στραβό μάτι. Είπα τη μαγική λέξη. Η κτηνίατρος για να μη χάσει το πελατάκι την καθησύχασε λέγοντας ότι μόνο τα ζώα που δεν αναπαράγονται δεν κινδυνεύουν. Εγώ για να τη φοβίσω και να την κάνω να το ξανασκεφτεί (είμαι και επίμονη ώρες ώρες) της παρουσίασα εν τάχει τη δυσκολία στις γέννες των περσικών και τους αυξημένους κινδύνους. Ωχ!!! Η διπλωμάτισσα κτηνίατρος έσπευσε να απαντήσει: Έλα μωρέ τώρα, απλά φρόντισε το αρσενικό να μην είναι μεγαλόσωμο, κανένα πρόβλημα. Εννοείται ότι η κόρη της μου πήρε ξαφνικά το γατάκι από τα χέρια (κάτσε μη της το στειρώσω και δεν το πάρει και χαμπάρι) λέγοντας ότι έδωσε τόσα λεφτά για να το αγοράσει και δεν ήθελε να πάνε χαμένα! Εγώ εννοείται ότι πλήρωσα τη Young Male μου για το στειρωμένο γατάκι μου και έγινα καπνός γιατί εκεί μέσα αν το συνέχιζα θα πιανόμασταν από τα μαλιά! Το μόνο που με πείραξε από την όλη κατάσταση ήταν η στάση της κτηνιάτρου. Ήμαρτον! Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο? Ίχνος ευσυνειδησίας?

Υποθέτω ότι είναι το γνωστό - και μακριά από εμάς - κτηνιατρείο της περιοχής μας; Με τόσα που έχω ακούσει για το συγκεκριμένο, δεν με εκπλήσει η αντίδραση της γιατρού. Όσο για τους πελάτες της...ε, τόσα ξέρουν τόσα κάνουν:down:

Και μη φανταστείς ότι ήταν και κανένα σοβαρό ποσό! Δεν θέλω να αναφερθώ στο ποσό βέβαια! Από γέννα ιδιώτη το είχε πάρει που κοίταξε και αυτός να βγάλει το κατιτίς του! Μην πηγαίνουν και χαμένα τόσα λεφτά!:down:

Και μη φανταστείς ότι ήταν και κανένα σοβαρό ποσό! Δεν θέλω να αναφερθώ στο ποσό βέβαια! Από γέννα ιδιώτη το είχε πάρει που κοίταξε και αυτός να βγάλει το κατιτίς του! Μην πηγαίνουν και χαμένα τόσα λεφτά!:down:

Εμ, τι τα έχουνε τα ζώα; Για στολίδι; Άσε να βγάλουν και τίποτα οι άνθρωποι...

Ε, ρε ξύλο που θέλουμε...

Υποθέτω ότι είναι το γνωστό - και μακριά από εμάς - κτηνιατρείο της περιοχής μας; Με τόσα που έχω ακούσει για το συγκεκριμένο, δεν με εκπλήσει η αντίδραση της γιατρού. Όσο για τους πελάτες της...ε, τόσα ξέρουν τόσα κάνουν:down:

Όχι Φωτεινή, δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι. Και στόχος μου δεν είναι να δυσφημίσω κανέναν γράφοντας όλα αυτά.

Κι αυτό στην έλλειψη ενημέρωσης θα πρέπει να το καταλογίσουμε. Γιατί η στείρωση είναι πια επέμβαση ρουτίνας και οι κίνδυνοι αυτοί (αν και υπαρκτοί) είναι ελάχιστοι, ειδικά αν τους συγκρίνεις με τους κινδύνους που συνεπάγεται το σεργιάνι για ζευγάρωμα, που είναι πολύ περισσότεροι και πολύ πιθανότεροι...:/:
Για να ξεκαθαρίσω κάτι δεν θέλω να επιχειρηματολογήσω κατά της στείρωσης, γιατί είμαι υπέρ, το ανέφερα σαν λόγο γιατί πριν στειρώσω τη γάτα μου ο μόνος λόγος που το σκεπτόμουν ήταν αυτός, επίσης κ με άλλους γνωστούς που συζητάω το σκέφτονται γι αυτό τον λόγο, σίγουρα οι έξω κίνδυνοι είναι περισσότεροι αλλά δεν μπορεί κ να μη σου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να πάθει κάτι στην επέμβασή ή κάτι να πάει στραβά με τη νάρκωση. Και λέω ότι όλα αυτά τα σκέπτονται άνθρωποι που βλέπουν τα ζώα του σπιτιού τους σαν συντρόφους κ όχι σαν έπιπλα, δεν μιλάω ούτε για γιαγιάδες που πετάνε μωρά ούτε για απάνθρωπους ανθρώπους όλων των ηλικιών, μιλάω για το τι σκέπτονται άτομα με τη δική μου αντίληψη κ το γεγονός του φόβου παραμένει.

Χμ προσφατα ο κτηνίατρος του φίλου μου του είπε ότι στειρώσει δεν στειρώσει το δικό του γάτο ο φίλος μου (επίσης περσίας) ο γάτος θα συνεχίσει να ψάχνει για θυληκιά. Θα το σκάει από το σπίτι δηλαδή ακόμα και στειρωμένο σε αναζήτηση γατούλας... Υπόψην ο φίλος μου αντιμετωπίζει τη στείρωση ώς το μέγα έγκλημα που μπορώ να κάνω στους γάτους μας και βρήκε σύμμαχο και έναν κτηνίατρο που μόλις τελείωσε τη σχολή και γώ δεν ξέρω που....

Γενικά οι κτηνίατροι λένε ότι θέλουν να ακούσουν οι πελάτες τους; Γιατί σε προηγούμενη επίσκεψή μας με το γάτο του εκεί όταν ζήτησα από τον κτηνίατρο να τονίσει στον φίλο μου γιατί δεν κάνει να τρώει σοκολάτα και γενικά δικά μας φαγητά ο γάτος, ο κτηνίατρος ήταν συγκαταβατικός του στύλ "έλα μωρέ, τόσες και τόσες γάτες μεγάλωσαν έτσι"

Έχεις δίκιο, οι περισσότεροι άνδρες «έχουν ένα θέμα» με τη στείρωση του αρσενικού. Βάζουν τον εαυτό τους στη θέση του! Τουλάχιστον η ωμή πραγματικότητα είναι ότι τα αρσενικά δεν γεννάνε και δεν συμβάλουν στον υπερπληθυσμό σε αντίθεση με τα θηλυκά.
Ακούω όμως και πολλές γυναίκες να λένε ότι δεν θέλω να στερήσω τη χαρά της μητρότητας στη γάτα μου και τρελαίνομαι! Πότε θα καταλάβουμε ότι τα ζώα δεν είναι σαν τους ανθρώπους? Το αγαπημένο μας τετράποδο σε μικρό διάστημα αφού γεννήσει παρατάει τα μικρά του στο έλεός τους! Έτσι είναι η φύση, δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί! Πότε θα πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας? Τα ζώα (πλην εξαιρέσεων) δεν δημιουργούν οικογενειακούς δεσμούς!

σε καταλαβαινω απολυτα .και εγω το ιδιο εχω φτασει να κανω.θελω να σε ευχαριστησω που μου προτεινες τοgawf.ειναι πολυ συνεργασιμοι.λογω του οτι δεν ειχα πριν ιντερνετ δεν ξερω πολλα πραγματα και εσεις με εχετε βοηθησει πολυ.παντα προσπαθουσα μονη μου με μονη βοηθεια τον αντρα μου και τα λιγα που γνωριζουμε.να εισαι παντα καλα yasmin.πιστευω οτι σιγα σιγα θα γινουμε περισσοτεροι.πρεπει να γινουμε...

δεν συμβάλουν στον υπερπληθισμό τα αρσενικά? και καλά μόνη της γίνετε η δουλειά?:confused:

:lol: δε πάμε καλά, να σου πω πες στον φίλο σου την επόμενη φορά να δώσει στον γάτο του και κανά σκουφάκι να πάρει μαζί του έξω στην βόλτα ώστε να μη συμβάλει στον υπερπληθισμό και στην μετάδωση του fiv:down:

να του δίξει και πως θα το φοραει οκ? μη κάνουμε μισές δουλειές.....:mad:

η κατασταση παιδια εχει ξεφυγει ομως απο καθε προηγουμενο........ Δυστυχως για να αποκτησεις μια γατα ρατσας θα πρεπει να πληρωσεις .Αυτο ομως που λειπει ειναι η εκπαιδευση.Δηλαδη κανενας ποτε δεν ξεκαθαριζει οτι κυριε σου πουλαω το γατι και σε 5 μηνες σε παιρνω τηλ και ερχομαι εγω σαν πωλητης και σου λεω στειρωσες τη γατα???????????????(βαιβεα πρεπει να ξερουμε ολοι οτι τα γατακια τα στειρωμενα καθαροαιμα διαγωνιζονται σε αλλη κατηγορια απο τα αστειρωτα αλλα ποιος παει σε διαγωνισμους ασε που δεν γινονται) οποτε τι περιμενεις? Οταν ακουω οτι ξερεις εχω ενα γερμανικο σπιτς θυλικο θα παρω και ενα αρσενικο και θα τα ζευγαρωνω......... OMG ΑLΗΘΕΙΑ? ΟΚ τοτε και εγω να κρατησω δυο μωρα ενα θυλικο ενα αρσενικο και να τα ζευγαρωνω και αυτα και παει λεγοντας γιατι να εχω μια γεννα και να βγαζω 1000 ευρω και να μην εχω 2 και να ΒΓΑΖΩ 2000 και παει λεγοντας???? Αν ομως δεν υπαρχει εκπαιδευση η οποια να λεει οτι κυριε δεν μπορεις να αναπαραγαγεις το ζωο σου για αυτο και για αυτο το λογο. Οταν εγω που χαριζω το γατακι σαν ιδιωτης δεν παιρνω τηλ σε 5 μηνεσ να ρωτησω εστω ρε φιλε το στειρωσεσ το γατι η θα γεννησει???????? αλλα εγω εχω χασει πια καθε ελπιδα του τα πραγματα να γινουν καλυτερα οταν εμαθα κατι συνγκλονιστικο. Υπαρχει καπου στην Θεσσαλονικη μια κυρια ,που ως βλακας και ξανθια δεν ρωτησα που μαλλον επειδη απογοητευτικα, που εχει 5 ρατσεσ σκυλιων τα διασταυρωνει και τα πουλαει οσο πιο μικρο ειναι τοσο πιο ακριβο ειναι!!!!!! Αληθεια τι μου λες?
Και βρηκα και στο ιντερνετ σας αποστελουμε το κουταβι που σας αρεσει με το αναλογο αντιτιμο αγιου βερναρδου με 600 ευρω ΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ και εσυ φιλε που το πουλασ το κουταβι παιρνεις τηλ να μαθεις αν το στειρωσε ο αλλος? Αφου δεν υπαρχει νομος που να απαγορευει να πουλαω το ζωο μου αυτη η κυρια θα πλουτιζει οπως και ο μεσιτης στο ιντερνετ. Αυτο πρεπει να σταματισει πρεπει να ξοδεψω και 40 ευρω για να μαθω αν τελικα το ζωο στειρωθικε!!!!!!

Ακουσα και το αλλο τι λες κυρα μου να στειρωσω το ζωο μου οχι θελω να ζησει την εμπειρια της μητροτητας!!!!!!:blink::blink::blink::blink::blink: δεν το στειρωνω!!! οσο για τα αρσενικα τι λες που θα στειρωσω τον αντρακλα μου εσυ να πας να στειρωθεις "οκ θα παω" αυτα!

Η ελπιδα ειναι στην εκπαιδευση των κατοχων των ζωων!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back