Ώρες ώρες απελπίζομαι...

η κατασταση παιδια εχει ξεφυγει ομως απο καθε προηγουμενο........ Δυστυχως για να αποκτησεις μια γατα ρατσας θα πρεπει να πληρωσεις .Αυτο ομως που λειπει ειναι η εκπαιδευση.Δηλαδη κανενας ποτε δεν ξεκαθαριζει οτι κυριε σου πουλαω το γατι και σε 5 μηνες σε παιρνω τηλ και ερχομαι εγω σαν πωλητης και σου λεω στειρωσες τη γατα???????????????(βαιβεα πρεπει να ξερουμε ολοι οτι τα γατακια τα στειρωμενα καθαροαιμα διαγωνιζονται σε αλλη κατηγορια απο τα αστειρωτα αλλα ποιος παει σε διαγωνισμους ασε που δεν γινονται) οποτε τι περιμενεις? Οταν ακουω οτι ξερεις εχω ενα γερμανικο σπιτς θυλικο θα παρω και ενα αρσενικο και θα τα ζευγαρωνω......... OMG ΑLΗΘΕΙΑ? ΟΚ τοτε και εγω να κρατησω δυο μωρα ενα θυλικο ενα αρσενικο και να τα ζευγαρωνω και αυτα και παει λεγοντας γιατι να εχω μια γεννα και να βγαζω 1000 ευρω και να μην εχω 2 και να ΒΓΑΖΩ 2000 και παει λεγοντας???? Αν ομως δεν υπαρχει εκπαιδευση η οποια να λεει οτι κυριε δεν μπορεις να αναπαραγαγεις το ζωο σου για αυτο και για αυτο το λογο. Οταν εγω που χαριζω το γατακι σαν ιδιωτης δεν παιρνω τηλ σε 5 μηνεσ να ρωτησω εστω ρε φιλε το στειρωσεσ το γατι η θα γεννησει???????? αλλα εγω εχω χασει πια καθε ελπιδα του τα πραγματα να γινουν καλυτερα οταν εμαθα κατι συνγκλονιστικο. Υπαρχει καπου στην Θεσσαλονικη μια κυρια ,που ως βλακας και ξανθια δεν ρωτησα που μαλλον επειδη απογοητευτικα, που εχει 5 ρατσεσ σκυλιων τα διασταυρωνει και τα πουλαει οσο πιο μικρο ειναι τοσο πιο ακριβο ειναι!!!!!! Αληθεια τι μου λες?
Και βρηκα και στο ιντερνετ σας αποστελουμε το κουταβι που σας αρεσει με το αναλογο αντιτιμο αγιου βερναρδου με 600 ευρω ΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ και εσυ φιλε που το πουλασ το κουταβι παιρνεις τηλ να μαθεις αν το στειρωσε ο αλλος? Αφου δεν υπαρχει νομος που να απαγορευει να πουλαω το ζωο μου αυτη η κυρια θα πλουτιζει οπως και ο μεσιτης στο ιντερνετ. Αυτο πρεπει να σταματισει πρεπει να ξοδεψω και 40 ευρω για να μαθω αν τελικα το ζωο στειρωθικε!!!!!!

Ακουσα και το αλλο τι λες κυρα μου να στειρωσω το ζωο μου οχι θελω να ζησει την εμπειρια της μητροτητας!!!!!!:blink::blink::blink::blink::blink: δεν το στειρωνω!!! οσο για τα αρσενικα τι λες που θα στειρωσω τον αντρακλα μου εσυ να πας να στειρωθεις "οκ θα παω" αυτα!

Η ελπιδα ειναι στην εκπαιδευση των κατοχων των ζωων!
Πολύ σωστή.!! Το πιστεύεις ότι όταν πήρα τον περσικό μου από την εκτροφέα και είχαμε συμφωνήσει πως θα τον στειρώσω και τον στείρωσα όλοι οι γνωστοί μου ακριβώς αυτά μου έλεγαν? Και όταν στείρωσα τη Νάλα πριν ένα μήνα πάλι άκουσα τα ίδια από άσχετους? ω Δυστύχώς πιστεύω πως στην πατρίδα μας οι κάτοχοι ζώων δεν θα εκπαιδευτούν ποτέ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να πρωτοσωσω???
Γιατι μου τη δινουν στα νευρα οσοι δε στειρωνουν?

1.Σημερα περπατωντας ειδα τον βουλιτσο junior δαγκωμενο στο λαιμουδακι.. χαδιαρης οπως ητα τον πηρα χωρις αλλη σκεψη εστω να τον φιλοξενησει ο γιατρος η εστω να τον εχω στην πισω αυλη που θα ταν καλυτερα απο εκει που τον βρηκα μεχρι να δωθει... στο δρομο ενω τον ειχα σε μια σακουλα για να μην αισθανεται ασχημα με το κεφαλακι απ εξω και κοντευε να κοιμηθει, ακουω νιαου νιαου απο μικροτερο γατακι μεσα απο αυτοκινητο... με το ενα στην αγγαλια μπαινω σε γνωστο μου παντοπωλειο για κονσερβακι και γραφουμε να μην ξεκινήσει τουλαχιστον ο οδηγος... το μικρο να απανταει στον βουλιτσο τζουνιορ που ειχε ξυπνησει... τι να πρωτοσωσω? Τι να πρωτοπω σε αυτους που δε στειρωνουν και δε τους νοιαζει???διαλεξα να σωσω το ενα και να ασχοληθω και να δωσω τροφη στο αλλο μιας και δεν εβγαινε...εχω φτασει να φοβαμαι να βγω βολτα στη γειτονια παιδια..
2.Τις προαλλες ειχα στειρωσει 3 γατες σε μια πολυκατοικια οπου μετα βρηκα τον πουφ.Χτες ειδα μια κυρια απο εκει μου ειπε οτι οι δυο που ειχαν μεινει αστειρωτες ειχαν γεννησει απο τρια και αν μπορω να τα παρω... ερωτηση: που να τα βαλω? στο κεφαλι μου?
3. χτες παλι με παιρνει μαι κυρια απο κεντρο γιατι ενας γατουλης κλειστηκε σε μια ταρατσα.. προχτες με ειχε παρει για ενα αποκλεισμενο στον τεταρτο ενος αδειου κτηριου και τελικα φωναξαμε γερανο.Της ειπα οτι δεν μπορω συνεχεια να τρεχω για τα απειρα περιεργα περιστατικα της γειτονιας που προερχονται απο το οτι εχουν απειρα γατια γιατι ολοι ταιζουν και κανεις δε στειρωνει και μετα εχουν περιστατικα με αεροβολα εγκλεισμους κλπ. Αν δεν αρχισουν να στειρωνουν αρνουμαι να βοηθησω... το επιχειρημα ηταν οτι στην αυστρια οι φιλοζωικες τρεχουν αμεσως... που ειναι αυτοι οι ανθρωποι? στην αυστριαζουν η εδω???

Εχω αηδιασει με τις κυριες που απο το μπαλκόνι ουτε καν κατεβαινοντας κατω ταιζουν γατες και νομιζουν οτι κανουν καλο... τα ζωα τρωνε ( καλο μεν)αναπαραγονται συχνοτερα( το κακο) και μετα καλουμαστε να επεμβουμε σαν πυροσβεστική..:mad:Ποτε θα φερθουνε με πραγματικο ενδιαφερον για τα ζωα? ΚΙ εγω θα θελα να μασταν αυστρια και να γεννουσαν ολα τα ζωα μου αλλα ξερω οτι δεν ειμαστε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:lol: δε πάμε καλά, να σου πω πες στον φίλο σου την επόμενη φορά να δώσει στον γάτο του και κανά σκουφάκι να πάρει μαζί του έξω στην βόλτα ώστε να μη συμβάλει στον υπερπληθισμό και στην μετάδωση του fiv:down: να του δίξει και πως θα το φοραει οκ? μη κάνουμε μισές δουλειές.....:mad:

Το μόνο που τον ταρακούνησε είναι το fiv και οι υπόλοιπες κολλητικές αρρώστιες. Και το γεγονός ότι έτσι και αποκτήσουμε σοκολατιά ημίαιμα φουντωτά δήθεν περσάκια (που θα βρεί ο γάτος την πέρσα) θα του κόψω τον .... αν δεν τους βρεί σπίτι να τα μοιράσει...

η κατασταση παιδια εχει ξεφυγει ομως απο καθε προηγουμενο........ Δυστυχως για να αποκτησεις μια γατα ρατσας θα πρεπει να πληρωσεις .Αυτο ομως που λειπει ειναι η εκπαιδευση.Δηλαδη κανενας ποτε δεν ξεκαθαριζει οτι κυριε σου πουλαω το γατι και σε 5 μηνες σε παιρνω τηλ και ερχομαι εγω σαν πωλητης και σου λεω στειρωσες τη γατα???????????????(βαιβεα πρεπει να ξερουμε ολοι οτι τα γατακια τα στειρωμενα καθαροαιμα διαγωνιζονται σε αλλη κατηγορια απο τα αστειρωτα αλλα ποιος παει σε διαγωνισμους ασε που δεν γινονται) οποτε τι περιμενεις? Οταν ακουω οτι ξερεις εχω ενα γερμανικο σπιτς θυλικο θα παρω και ενα αρσενικο και θα τα ζευγαρωνω......... OMG ΑLΗΘΕΙΑ? ΟΚ τοτε και εγω να κρατησω δυο μωρα ενα θυλικο ενα αρσενικο και να τα ζευγαρωνω και αυτα και παει λεγοντας γιατι να εχω μια γεννα και να βγαζω 1000 ευρω και να μην εχω 2 και να ΒΓΑΖΩ 2000 και παει λεγοντας???? Αν ομως δεν υπαρχει εκπαιδευση η οποια να λεει οτι κυριε δεν μπορεις να αναπαραγαγεις το ζωο σου για αυτο και για αυτο το λογο. Οταν εγω που χαριζω το γατακι σαν ιδιωτης δεν παιρνω τηλ σε 5 μηνεσ να ρωτησω εστω ρε φιλε το στειρωσεσ το γατι η θα γεννησει???????? αλλα εγω εχω χασει πια καθε ελπιδα του τα πραγματα να γινουν καλυτερα οταν εμαθα κατι συνγκλονιστικο. Υπαρχει καπου στην Θεσσαλονικη μια κυρια ,που ως βλακας και ξανθια δεν ρωτησα που μαλλον επειδη απογοητευτικα, που εχει 5 ρατσεσ σκυλιων τα διασταυρωνει και τα πουλαει οσο πιο μικρο ειναι τοσο πιο ακριβο ειναι!!!!!! Αληθεια τι μου λες?
Και βρηκα και στο ιντερνετ σας αποστελουμε το κουταβι που σας αρεσει με το αναλογο αντιτιμο αγιου βερναρδου με 600 ευρω ΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ και εσυ φιλε που το πουλασ το κουταβι παιρνεις τηλ να μαθεις αν το στειρωσε ο αλλος? Αφου δεν υπαρχει νομος που να απαγορευει να πουλαω το ζωο μου αυτη η κυρια θα πλουτιζει οπως και ο μεσιτης στο ιντερνετ. Αυτο πρεπει να σταματισει πρεπει να ξοδεψω και 40 ευρω για να μαθω αν τελικα το ζωο στειρωθικε!!!!!!

Ακουσα και το αλλο τι λες κυρα μου να στειρωσω το ζωο μου οχι θελω να ζησει την εμπειρια της μητροτητας!!!!!!:blink::blink::blink::blink::blink: δεν το στειρωνω!!! οσο για τα αρσενικα τι λες που θα στειρωσω τον αντρακλα μου εσυ να πας να στειρωθεις "οκ θα παω" αυτα!

Η ελπιδα ειναι στην εκπαιδευση των κατοχων των ζωων!

Fantom-girl νομίζω ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι είσαι εκτροφέας. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους εκτροφείς και ιδιαίτερα με τους ευσυνείδητους. Αλίμονο! Δεν θα καταδικάσουμε τις γάτες ράτσας! Όπως έχω ήδη αναφέρει η αναπαραγωγή πρέπει να γίνεται μόνο ελεγχόμενα και μόνο από επαγγελματίες. Αυτό που κρίνω απαραίτητο όμως είναι ο εκτροφέας να πουλάει το ζώο μόνο με την προϋπόθεση ότι θα στειρωθεί εξαλείφοντας το δικαίωμα δημιουργίας παράνομων εκτροφείων.

Fantom-girl νομίζω ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι είσαι εκτροφέας. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους εκτροφείς και ιδιαίτερα με τους ευσυνείδητους. Αλίμονο! Δεν θα καταδικάσουμε τις γάτες ράτσας! Όπως έχω ήδη αναφέρει η αναπαραγωγή πρέπει να γίνεται μόνο ελεγχόμενα και μόνο από επαγγελματίες. Αυτό που κρίνω απαραίτητο όμως είναι ο εκτροφέας να πουλάει το ζώο μόνο με την προϋπόθεση ότι θα στειρωθεί εξαλείφοντας το δικαίωμα δημιουργίας παράνομων εκτροφείων.

Ξέρεις πόσο δίκιο έχεις σε αυτή την τελευταία πρόταση; Πόσοι παίρνουν καθαρόαιμο και μετά το βάζουν να ζευγαρώσει; Και είναι και ιδιώτες. Αυτοί τώρα θέλουν ή δε θέλουν να βγάλουν λεφτά; Γιατί τα γατάκια δεν θα τα χαρίσουν, χαζοί είναι; Προσωπικά αυτό το θεωρώ εκμετάλλευση των ζώων. Γι' αυτό αρκετοί εκτροφείς δίνουν γατάκια στειρωμένα από 4 μηνών. Για να είναι σίγουροι ότι ο άλλος που τα παίρνει δε θα τα βάλει να ζευγαρώσουν.
Όταν πήρα τον μικρό μου, οι εκτροφείς μου έδωσαν να υπογράψω ένα χαρτί όπου ανάμεσα στα άλλα με "δέσμευσαν" να μην το "χρησιμοποιήσω" για αναπαραγωγή. Δεν είχα σκοπό έτσι κι αλλιώς, αλλά αν άλλαζα γνώμη πώς θα με έλεγχαν από εκεί που βρίσκονται; Δυστυχώς, η αντίληψη των πολλών είναι ότι όσοι έχουν ένα ζευγάρι ζώων ράτσας είναι χαζοί να μην τα βάλουν να ζευγαρώσουν. Πρόσφατα ένας θείος μου είπε στους γονείς μου ότι ήταν λάθος να στειρώσω τη θηλυκιά μου και να μην τη ζευγαρώσω με το αρσενικό που απέκτησα. Φυσικά αναφερόταν στα χρήματα που θα αποκόμιζα από τη διάθεση των παιδιών τους:down: Τι να πεις...

δεν ξερω τι να πω πραγματικα. οσο υπαρχουν ανθρωποι που αγοραζουν τοσο υπαρχουν ανθρωποι που αναπαραγαγουν. Και οσο υπαρχει κερδος θα υπαρχουν και ανθρωποι που θα το επιδιωκουν ειναι νομος της οικονομιας........

Είναι...

...μια γενικότερη νοοτροπία ημιμάθειας,ξεροκεφαλιάς,έλλειψη παιδείας,ανευθυνότητας κ τόσο άλλων πραγμάτων... Από όπου κ να το πιάσεις το θέμα πονάει κ εάν γυρίσουμε κ κοιτάξουμε τριγύρω μας τα πάντα πονάνε...Οι θάλασσες μας.. ο βυθός γεμάτος σακούλες κ μπουκάλια,οι παραλίες αποτσίγαρα,τα βουνά το ίδιο,τα ζώα παρατημένα..Δε μπορείς να τα βάλεις με όλη τη γειτονιά κ όλο το κόσμο για να σώσεις τα πάντα τριγύρω σου..Κάνεις αυτό που νιώθεις κ αυτό που μπορείς..Σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να βοηθήσω ουσιαστικά κ τα βάζω κάτω κ λέω δε μπορώ με τη εργασία μου,το χώρο μου,το χρόνο μου.Έτσι δε μπαίνω σε ένα σύλλογο μόνο κ μόνο για να λέω ότι είμαι εκεί κ όταν θα με χρειαστούν να λέω δε μπορώ.Απλά προσπαθώ καθημερινά να κάνω μικρά πραγματάκια που με κάνουν να νιώθω πιο καλά μέσα μου κ για το περιβάλλον..Από ανακύκλωση προϊόντων, από τασάκια σε παραλίες από μάζεμα σκουπιδιών σε βουνό.Έχω πάντα μέσα στο αυτοκίνητο μου σακούλες σκουπιδιών.Με τα γατάκια να τα ταΐζω όσο μπορώ κ έχω πάει για στείρωση ήδη ένα θηλυκό που το είδα να έχει γεννήσει ήδη μια φορά.ΟΛΟΙ μας μπορούμε να κάνουμε μικρά πραγματάκια στη καθημερινότητα μας κ όποιος πιστεύει ότι μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω,το κάνει... Yasmin μου, κουράγιο,υπομονή κ να ξέρεις ότι δε μπορείς να σώσεις μόνη σου το πλανήτη γη!ΟΛΟΙ μας από λίγο,κάτι μπορούμε να κάνουμε.. Στο χέρι μας είναι!!!

Αυτό το έχουμε διαπιστώσει ήδη. Για μερικούς το ζώο πρέπει κάνει απόσβεση και εν συνεχεία να αποφέρει και κέρδη. Αν εσείς οι εκτροφείς όμως τα πουλούσατε στειρωμένα δεν θα επιτρέπατε να συμβαίνει αυτό. Αντέχετε να πάρετε αυτό το ρίσκο ή η ύπαρξη γατιών stock σας τρομάζει ως ιδέα?

Αυτό το έχουμε διαπιστώσει ήδη. Για μερικούς το ζώο πρέπει κάνει απόσβεση και εν συνεχεία να αποφέρει και κέρδη. Αν εσείς οι εκτροφείς όμως τα πουλούσατε στειρωμένα δεν θα επιτρέπατε να συμβαίνει αυτό. Αντέχετε να πάρετε αυτό το ρίσκο ή η ύπαρξη γατιών stock σας τρομάζει ως ιδέα?

Λένε ότι τα γατιά δεν πρέπει να στειρώνονται μικρά, Κατερίνα. Προσωπικά, δεν θα έπαιρνα ποτέ ένα γατάκι 4 μηνών και στειρωμένο. Οι ορμόνες είναι απαραίτητες για να ολοκληρωθεί σωστά η ανάπτυξή του. Καλά κάνουν οι εκτροφείς που τα δίνουν αστείρωτα, είναι στο μυαλό του ιδιοκτήτη να κάνει σωστές επιλογές για τη γάτα του...

Ναι βρε Φωτεινή, δεν εννοώ να πουλιέται ένα γατάκι 3 - 4 μηνών στειρωμένο! Εννοώ να πουλιέται με την προϋπόθεση και με τη δέσμευση του ιδιοκτήτη να το στειρώσει όταν θα είναι στην κατάλληλη ηλικία.

Και πως θα το διασταυρώσει μετά ο εκτροφέας πως ο ιδιοκτήτης πράγματι το στείρωσε;

Ναι βρε Φωτεινή, δεν εννοώ να πουλιέται ένα γατάκι 3 - 4 μηνών στειρωμένο! Εννοώ να πουλιέται με την προϋπόθεση και με τη δέσμευση του ιδιοκτήτη να το στειρώσει όταν θα είναι στην κατάλληλη ηλικία.

Και πως θα το διασταυρώσει μετά ο εκτροφέας πως ο ιδιοκτήτης πράγματι το στείρωσε;

Αυτό, Κατερίνα...ο εκτροφέας δεν είναι αστυνόμος:/:

Αυτό, Κατερίνα...ο εκτροφέας δεν είναι αστυνόμος:/:

συμφωνω ετσι

παρολα αυτα μπορει να επικοινωνισει και να δει αν οντως το γατι στειρωθικε και να κανει συνγκεκριμενες κινησεις οπως ισως να παει και να δει την γατα. Αν και παλι στην Αμερικη υπαρχει ο νομος περι δικαιωματων των ζωων και το απαγορευει να δεσμευεται ο ιδιοκτητης να στειρωνει το ζωο του (ποιο δικαιωμα καταπαταει βεβαια αυτο δεν ξερω)

συμφωνω ετσι

παρολα αυτα μπορει να επικοινωνισει και να δει αν οντως το γατι στειρωθικε και να κανει συνγκεκριμενες κινησεις οπως ισως να παει και να δει την γατα.
Αυτό θα ήταν εφικτό αν ο αγοραστής μένει κοντά στον εκτροφέα. Αν όμως είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδας ή στο εξωτερικό; Στο τηλέφωνο μπορεί να σου πει οτι "ναι το στείρωσα", ενώ για επίσκεψη μπορεί και να σου την αρνηθεί για χ-ψ λόγους. Αν ζητήσεις χαρτί από γιατρό οτι στειρώθηκε, πόσοι γιατροί για 50€ θα δώσουν; Όχι όλοι αλλά όλο και κάποιος θα βρεθεί.
Εγώ πιστεύω πως όποιος αποκτήσει γατάκι ή σκυλάκι από εκτροφέα ή και μέσα από τις αγγελίες (εδω π.χ.) είναι στο χέρι του αν θα το στειρώσει ή θα το ζευγαρώσει μια φορά ή θα ζει dolce vita. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ενημερώσουμε και να ελπίζουμε για το καλύτερο.

Αυτό θα ήταν εφικτό αν ο αγοραστής μένει κοντά στον εκτροφέα. Αν όμως είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδας ή στο εξωτερικό; Στο τηλέφωνο μπορεί να σου πει οτι "ναι το στείρωσα", ενώ για επίσκεψη μπορεί και να σου την αρνηθεί για χ-ψ λόγους. Αν ζητήσεις χαρτί από γιατρό οτι στειρώθηκε, πόσοι γιατροί για 50€ θα δώσουν; Όχι όλοι αλλά όλο και κάποιος θα βρεθεί.
Εγώ πιστεύω πως όποιος αποκτήσει γατάκι ή σκυλάκι από εκτροφέα ή και μέσα από τις αγγελίες (εδω π.χ.) είναι στο χέρι του αν θα το στειρώσει ή θα το ζευγαρώσει μια φορά ή θα ζει dolce vita. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ενημερώσουμε και να ελπίζουμε για το καλύτερο.

:hmm::hmm::hmm: δηλαδη και παλι dead end οταν το κερδος εμφανιζεται το φιλοτιμο εξαφανιζεται.............

παρολαυτα ελπιζουμε παντα.......

Την απάντηση την είχες δώσει εσύ πιο πάνω "Η ελπιδα ειναι στην εκπαιδευση των κατοχων των ζωων!" .
Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει ο Έλληνας είναι πως η γάτα ή ο σκύλος του δεν είναι μηχανή κοπής χρημάτων ή αυτό που θα εκπληρώσει τα όνειρα του δλδ μητρότητα ή άπειρες ερωμένες. Εκπαίδευση λοιπόν.
Από ποιόν; Οικογένεια; ίσως.
Σχολείο; :|
Το θετικό είναι πως η πρόσβαση στην πληροφορία είναι πολύ εύκολη τώρα(internet, tv).
Θέλω να πιστεύω πως η επόμενη γενιά, τα παιδιά μας, θα είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένη.

ερχονται γατια και σκυλια απο παντου.. ειμαστε λιγοι και πηγμενοι στα ζωα... συνεχεια φετος δεχομαστε το ενα πισω απο το αλλο και δεν τελειωνουν , ουτε καν μια αναπαυλα.. και το χειροτερο ειναι οταν δεν μπορω να βοηθησω...
Ειδικα αυτο με τα σκυλια.. ενα κουταβι προχτες δυο κουταβια σημερα αλλα δυο της λαιφ εκ των οποιων ενα γερικο.... Η ανευθυνη φοιτητρια κτηνιατρικης που δεν βοηθησε καθολου, η κυρια με τα γατια που δεν μπορει να τα κρατησει.. τα δεκα που μας πεταξανε.. ενας κυριος που θελει γατια για τη φαρμα του και με τα χιλια ζορια συμφωνει να τα στειρωσει , τα κανονιζω ολα και τελευταια στιγμη οι ανθρωποι δεν θελουν να τα δωσουν γιατι ειναι σε φαρμα...
Το μιου και το τσαμπουκακι τωρα εχουν τριχοφαγο που τους κολλησε ο Δαφνος που ηταν φορεας προφανως, αρα τα πλενω δυο φορες την εβδομαδα και προσπαθω να πεισω και το καλοκαιρακι και το βουλιτσο να παρουν τα φαρμακα τους...

Τι ωραια που αισθανομουνα χτες που υπηρχαν νεοι εθελοντες... και τι διαφορετικα που ειναι σημερα που γεμισαν κι αυτοι και δεν χωραμε σαν σωματειο αλλα ζωα...κι ομως εξακολουθει να βρεχεο σκυλακια παρατημενα και γατακια... εχω φτασει να μην λκανω βολτα γυρω απο τη γειτονια για να μην ακουσω κανενα μιου..
Καλά και από πού σου ήρθαν όλα αυτά τα ζώα?

Καλά και από πού σου ήρθαν όλα αυτά τα ζώα?
Αν διάβασες το μήνυμα στο οποιο έκανες παράθεση,θα έβλεπες ότι προκειται για εθελόντρια σωματείου.

Yasmin ειναι πολυ δυσκολο το εργο σας, απαιτει απιστευτο χρονο και η συναισθηματικη εμπλοκη ειναι απεριοριστη :/::/: Δυστυχως οι δικες σας παρεμβασεις μονο κανουν σημντικη διαφορα για ολα τα ταλαιπωρα αδεσποτα. Γι' αυτο μην απελπιζεσαι, αλλα πες μπραβο στον εαυτο σου για οσα προσφερεις και να θυμασαι πως δεν εισαι θεος, αλλα ανθρωπος που κανεις περισσοτερα απο οσα σου αναλογουν.... Δεν ειναι μικρο το φορτιο και τα καταφερνεις πολυ καλα αν σκεφτει κανεις τα μεσα που εχεις.... Οσο και να θες περισσοτερα, που ειναι πολυ λογικο, δεν γινεται να αλλαξεις τα παντα. Αρκει που αλλαζεις καποια.... Να εισαι καλα γι' αυτο
Δεν ειναι ακριβως καταγγελια..
Υιοθετω και φροντιζω,η τουλαχιστον προσπαθω,τις αδεσποτες γατες στην περιοχη του κεντρου της Θεσσαλονικης.Η ιστορια ξεκινησε πριν απο 10 χρονια οταν βρηκα στην πισω αυλη του εργαστηριου κεραμικων που διατηρω περιπου 20 με 22 γατες και γατακια.Μεχρι τοτε δεν ειχα καμμια επαφη με γατες,μονο με αδεσποτα σκυλια,κλασσικη dog lover..αρχισα να τους ριχνω τυροπιττακια απο τον κοντινο φουρνο και,πριν να το καταλαβω,ειχαν εγκατασταθει στον χωρο μου και στον ωμο μου.Αρχισε μια σχεση παθους σε σημειο να κυκλοφορω με μια σακουλα γατοτροφη ταιζοντας ολες τις αδεσποτες γατες στον δρομο για τη δουλεια μου μεχρι και να τις υιοθετω φερνοντας τες με καλαθι στο εργαστηριο,με κτηνιατρο να τις παρακολουθει.Ηλπιζα να βρω καποιον τοπικο οργανισμο που να υοπστηριζει τροποντινα τετοιου ειδους προσπαθειες αλλα επι ματαιω.Απο οργανισμους οπως η GREENPEACE η η WWF ,στους οποιους συνδραμω τακτικα,δεν υπαρχει η δυνατοτητα να βοηθηθει ενα π.χ. πληγωμενο αδεσποτο,ειτε γατα ειτε σκυλος..Θεωρω οτι θα επρεπε να σχηματιστει καποιος ιδιωτικος φορεας υποστηριξης σε οσους βοηθουν τα αδεσποτα αλλα δεν μπορεσα να βρω κανενα καναλι επικοινωνιας εχοντας να αντιμετωπισω και την ετικετα του "ψωνιου".
Λοιπον,δεν την δεχομαι..Εκτος απο επαγγελματιας,ειμαι μαμα 2 τεκνων και εχω στο σπιτι 2 σκυλια ημιαιμα,ενα ροδεσιανο λιονταροσκυλο 16 ετων που το βρηκα στην περιοχη των Αμπελοκηπων σε ενα γιαπι, και ενα ημιαιμο λαμπραντορ 7 ετων..Δυστυχως στο σπιτι δεν εχω την δυνατοτητα να παρω αλλο σκυλο..ομως μπορω να υιοθετω γατες αντι να τις βλεπω να σκοτωνονται απο αναισθητους οδηγους η να δηλητηριαζονται ομαδικα απο φολες στο Φαληρο Θεσ/νικης οπου και ειναι η κατοικια μου.
ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ.
Ειλικρινα,εχω κουραστει να παλευω μονη μου η σχεδον μονη μου.

Προσπαθω να μαζεψω απο τους δρομους οσα περισσοτερα μπορω,αλλα εχω δυο εχθρους
1.Την αδιαφορια και τα σχολια
2.ΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ π.χ. ο καλυκοιος που εχει γινει ο εφιαλτης μου..
Το 2006 εχασα 8 γατακια απο καλυκοϊο που τον κολλησε η μαμα τους,παρ'οτι εμβολιασμενη και,οταν επεστρεψε τον μετεδωσε στα γατακια της.Παρ'ολες τις δικες μου προσπαθειες και του κτηνιατρου που τα παρακολουθει,τα εχασα ενα-ενα..Προσφατα καταφεραμε να γλυτωσουμε ενα νεογεννητο που ειχε τον ιο..Αυτην την στιγμη στην αυλη και στον χωρο του εργαστηριου μου ζουν 27 γατακια συν 5 νεογεννητα..
Τελος παντων,για να μην μακρυγορω,οποιος δεν μπορει να κρατησει στο σπιτι του γατα η /και τα μικρα,αντι να τα αφησει στον δρομο,ευχαριστως τα υιοθετω.Και εαν υπαρχει καποιο προγραμμα εθελοντικης υποστηριξης,ενημερωστε με σας παρακαλω!
Ναντια(συγνωμη για την ακαταστασια!)

HPIM1681.jpg
HPIM1693.jpg
HPIM1619.jpg

Συμφωνα απολυτα μετα παραπανω.Εγω εχω μια περσικη Χιονουλα την λενε θα κλεισει τον Σεπτεμβριο τα 2 κ την Μιλυ 3 μηνων.Λοιπον οταν ηταν να στειρωσω την Χιονουλα ο μονος ενδοιασμος μου ηταν η εγχειρηση,ποτε δεν σκεφτηκα να την ζευγαρωσω διοτι δεν θα μπορουσα να δωσω τα μικρα,μετα θα αναρωτιομουν αν εχουν παει σε φιλοζωους ασε που παλι θα ειχαμε οιστρο.
Ειλικρινα δεχ εχω μετανιωσει στιγμη για την στειρωση.Μαλιστα μολις κ η Μιλυ γινει 5 μηνων θα την στειρωσω.
Υπαχουν τοσα αδεσποτα που ζητουν σπιτι.Ενα απο αυτα ειναι κ η Μιλυ μου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back