Αίμα στα κακά και εμετοί

rodirdi

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η τόνια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 381 μηνύματα.
το Ηράκι χθες το απόγευμα έκανε κακάκια(φυσιολογικά, απλά δεν τα έκανε με τη μια, ξαναπήγε στην άμμο της μετα απο 2 λεπτά και έκανε λίγα ακόμα) και μετά εμετό( έβγαλε το φαγητό που έφαγε το μεσημέρι), απο τότε έκανε συνέχεια εμετό, της έκοψα το φαγητό και το νερό γιατί άρχιζε να κάνει ροζουλί εμετό( δηλ πρέπει να είχε και αιματάκι) το βράδυ 12 ώρες μετά την πρώτη εκδήλωση των συμπτωμάτων έκανε κόκκινα κακάκια υγρά με αίμα, τρελάθηκα. πρωί-πρωί την πήγα στον κτηνίατρο οπου μου είπε οτι μάλλον έχει τριχόμπαλα, μου έδωσε πάστα και πρεπεραν και θα την ξαναδεί το απόγευμα. μετά απο 1 ώρα περίπου που γυρίσαμε ξαναέκανε εμετό και κακάκια με αίμα. επίσης δεν έχει πυρετό, αλλά έχει χάσει τελείως την όρεξη της. Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο? ανησυχώ πάρα πολύ... το τελευταίο καιρό συνέχεια στον κτηνίατρο την πάω........

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αίμα στα κακάκια και τον εμετό λόγω τριχόμπαλας; Εγω θα την πήγαινα ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ σε άλλο κτηνιατρείο! Από απλή τριχόμπαλα αποκλείεται να έπαθε κάτι τέτοιο! Εκτός αν είναι τόσο μεγάλη που της έχει φράξει το έντερο - κάτι το οποίο θέλει ΑΜΕΣΗ προσοχή! Τι θα πει μάλλον έχει τριχόμπαλα?! Ακτίνες έβγαλε; Υπέρηχο έκανε; Κάτι τέλος πάντων για να δει αν έχει φράξει το έντερο; Πώς δίνει φάρμακο με ένα "μάλλον έχει τριχόμπαλα";;;; Εμένα μου φαίνεται πολύ σοβαρή η κατάσταση της γατούλας σου και αφού όπως λες την πας συνέχεια στον κτηνίατρο νομίζω πως είναι καλή ιδέα να κάνετε γενικές εξετάσεις: αιματολογικές, ακτίνες, υπέρηχο, καλλιεργεια κοπράνων, τεστ για αλλεργία.... οτιδήποτε χρειάζετε για να δείτε από τι υποφέρει. Μπορεί βέβαια να μην είναι και κάτι σοβαρό, αλλά νομίζω πως είναι καλύτερα να ξέρεις τι έχει παρά να τρέχεις στον κτηνίατρο καθέ τρεις και λίγο.

Περαστικά και καλή ανάρρωση!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελικά το μεσημεράκι την ξαναπήγα στον κτηνίατρο γιατι έκανε ξανά και εμετούς και έβγαζε βλέννα με αίμα απο πίσω, την παρακολούθησε, της βάλαμε ορό και τουλάχιστον για 3 ωρες που ήμασταν εκεί δεν έκανε τίποτα. Την ψηλάφισε και δεν είχε τίποτα, έπειτα της κάναμε ακτινογραφία η οποία ήταν καθαρή και μάλλον έχει κολίτιδα... απαγορεύεται ρητά το νερό και το φαγητό και αύριο το πρωί θα ξαναπάμε. Είναι απο τους καλύτερους κτηνιάτρους, τον εμπιστεύομαι, είναι φιλόζωος και καθόλου φιλοχρήματος!!! Ελπίζω να πάνε όλα καλά! Αυτό που έκανα λάθος ήταν οτι ενώ της δίνω για φαγητό obessity μια μέρα πρίν εμφανιστούν τα συμπτώματα της έδωσα κοτόπουλο που έτρωγα (πρέπει να είχε και λίγα μπαχαρικά παραπάνω...) και ενώ δεν τρώει ποτέ απο το φαγητό μου, ο γιατρός μου είπε οτι μπορεί να είναι και η αιτία της κολίτιδας. Προσοχή λοιπόν δεν ταϊζουμε τις γάτες μας ότι τρώμε, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα απο το πουθενά.........

Ετσι ειναι οπως τα λες.Ακομα και στους ανθρωπους που εχουν ευαισθητο εντερο,τα μπαχαρικα μπορουν να δημιουργησουν προβλημα,ποσο μαλλον για τη γατα.Μαλιστα καποια απαγορευονται ρητα...
Καλη σας αναρρωση..:)

Ετσι ειναι οπως τα λες.Ακομα και στους ανθρωπους που εχουν ευαισθητο εντερο,τα μπαχαρικα μπορουν να δημιουργησουν προβλημα,ποσο μαλλον για τη γατα.Μαλιστα καποια απαγορευονται ρητα...
Καλη σας αναρρωση..:)

η Μουντζουρίτσα μου είναι λιχούδα, ζητιανεύει το οτιδήποτε-μέχρι μπανάνα ετρωγα κι αυτή το χαβά της!
Επειδή δε θέλω να της δίνω αλλά ούτε και να της χαλάω χατίρι βρήκα τη λύση:
αν τρώω κρέας, ξεχωρίζω 2-3 μικρές μπουκίτσες καθαρό, μαλακό κρεατάκι.
Αν είμαι σπίτι ξεπλένω τις μπουκίτσες, αν είμαι στο αυτοκίνητο, σε ταξίδι πχ τις γλείφω ώστε ν απομακρύνω μπαχαρικά και σαλτσες και μετά της τις δίνω!
Ετσι είναι ευχαριστημένη και δεν κινδυνεύει η παλιολαιμαργη....
Περαστικούλια και καλή ανάρρωση!

επισης την περιπτωση καρκινου την εξετασες αφου εχει αιμα στα κοπρανα?

Τελευταία επεξεργασία:
αυτό που μας απασχολεί είναι να γινει καλά το γατακι
περαστικά, να μας ενημερώνετε!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Περαστικά σας!!!

Εγώ δίνω από αυτό που τρώω αλλά με προσοχή εννοείται. Να μην έχει κρεμμύδι, πιπέρι και άλλες τοξικές ουσίες. Αν έχει ρίγανη και άλλα τέτοια χόρτα του το δίνω το κρέας όπως είναι. Σήμερα τσάκισε 1/3 φέτα τηγανητό μπέηκον :P Αν το άφηνα θα την έτρωγε όλη :whistle:

Κοίτα, σε γενικές γραμμές δεν είναι κακό να της δίνεις κρεατικά, αρκεί βέβαια να είναι χωρίς τοξικές ουσίες (πχ κρεμμύδι). Εμείς δίνουμε αρκετές φορές από αυτό που τρώμε, συνήθως ως treat (εκτός αν πρόκειται για ωμό κρέας... τότε μπορεί να φάει και κανονικό γεύμα).

Σε καμια περιπτωση δεν θα εδινα μπεηκον..και γενικα,λιπαρα κρεατα.Ενοχοποιουντια για την εμφανιση παγκρεατιτιδας ...https://webcache.googleusercontent.c...nyV9w6bQJ:www.vets.gr/article.php?article_id=

Η Ήρα δεν τρώει τιποτα άλλο εκτός απο obessity, μόνο αυτές της αρέσουν, απλά πρώτη φορά με κοιτούσε που έτρωγα και της έδωσα, εννοείται οτι το έγλυψα και μετά της το έδωσα, απλά δεν ήταν συνηθισμένη μάλλον, σε αντίθεση με τον άλλον μου γάτο τον Δία, οπου του δίνω κρεατάκια παντα προσετικά γιατι και με μπαχαρικά δεν τα πλησιάζει. Τι να πώ... σήμερα της πήρε και αίμα για εξέταση.Περιμένω.... Ελπίζω να μην είναι τίποτα άλλο γιατι τον περασμένο μήνα της αφαιρέσαμε ένα ινοσάρκωμα οπου όλα πήγαν καλά και το ξεπέρασε κυριολεκτικά σε 3 μέρες.

Η Ήρα δεν τρώει τιποτα άλλο εκτός απο obessity, μόνο αυτές της αρέσουν, απλά πρώτη φορά με κοιτούσε που έτρωγα και της έδωσα, εννοείται οτι το έγλυψα και μετά της το έδωσα, απλά δεν ήταν συνηθισμένη μάλλον, σε αντίθεση με τον άλλον μου γάτο τον Δία, οπου του δίνω κρεατάκια παντα προσετικά γιατι και με μπαχαρικά δεν τα πλησιάζει. Τι να πώ... σήμερα της πήρε και αίμα για εξέταση.Περιμένω.... Ελπίζω να μην είναι τίποτα άλλο γιατι τον περασμένο μήνα της αφαιρέσαμε ένα ινοσάρκωμα οπου όλα πήγαν καλά και το ξεπέρασε κυριολεκτικά σε 3 μέρες.

Αναφερομουν στο προηγουμενο ποστ απο το δικο μου..αυτο που λεει για μπεηκον.:)

Είναι καλύτερα η γατούλα σου τώρα;; Είδα το θέμα σας με το ινοσάρκωμα και φρίκαρα :( Πολύ άτιμη ασθένεια και χαίρομαι πολύ που το ξεπεράσατε! Καταραμένα εμβόλια :( Μη της κάνεις ξανά εμβόλια, εγώ με τίποτα δεν εμβολίαζα ξανά αν εμφάνιζε η γάτα μου ινοσάρκωμα. Ρώτα τον κτηνίατρό σου μήπως μπορείτε να κάνετε τέστ αντισσωμάτων αντί για εμβόλια ώστε να αποφεύγετε τους πολλούς εμβολιασμούς και να κάνετε μόνο όσα εμβόλια χρειάζονται :)

:offtopic:
Σε καμια περιπτωση δεν θα εδινα μπεηκον..και γενικα,λιπαρα κρεατα.Ενοχοποιουντια για την εμφανιση παγκρεατιτιδας ...https://webcache.googleusercontent.c...nyV9w6bQJ:www.vets.gr/article.php?article_id=

10.gif
10.gif
10.gif

Όσο επικίνδυνα είναι τα κόκκαλα (ωμά), άλλο τόσο επικίνδυνο είναι και το λίπος στα 10γρ μπεηκον. Δεν μπορώ παρά να γελάσω με αυτά που είδα σε εκείνο το site. Επικίνδυνα κόκκαλα (αναφέρομαι στα ωμά); Από που θα πάρει η γάτα το ασβέστιο της αν δεν φάει κόκκαλα; Με συμπληρώματα διατροφής; Υπέροχα! Παρακάτω λέει και για τα ωμά αυγά.... κίνδυνος σαλμονέλλας :lol: Αν κινδύνευαν από σαλμονέλλα θα έπρεπε να είχε νοσήσει η γάτα μου από ωμά αυγά και κρέατα εδώ και 3 χρόνια. Όχι γάλα και γαλακτοκομικά; Αν η γάτα δεν έχει κανένα πρόβλημα με διάρροια γιατί να μη πιει γάλα; Εγώ δίνω περιστασιακά λίγο γιαούρτι και σπανιότερα γάλα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, το γιαούρτι τους κάνει καλό!

Λυπάμαι που έχουμε φτάσει σε σημείο να πιστεύουμε ότι μια σακούλα τροφή γεμάτη με καλαμπόκι, σιτάρι, πατάτα και κρέατα-υπολείματα των σφαγείων είναι ότι καλύτερο για μια γάτα. Δυστυχώς οι εταιρίες γατοτροφών μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι οτιδήποτε φάει μια γάτα, πλην των τροφών που πουλάνε αυτοί, είναι επικίνδυνη και δεν είναι πλήρης και ότι μόνο τα ποσοστά που αναγράφονται στις συσκευασίες των τροφων (συνήθως πρόκειται για συνθετικές βιταμίνες) είναι ο μόνος τρόπος για να νιώθουμε σίγουροι για την διατροφή της γάτας μας. Εδώ φυσικά μπορούμε να θέσουμε το εξής ερώτημα: Τρώτε πάντα x mg ασβεστίου, y gr πρωτείνης, z gr λίπος, a mg μαγνησίου, b% βιταμίνη Α, Β, C, D, E τη μέρα; Μετράτε πόσες φυτικές ίνες πήρατε από την σαλάτα που μόλις φάγατε; Πάθατε έμφραγμα έπειτα από κατανάλωση 10 φορές παραπάνω χοληστερίνης σε μια μέρα; Ή μήπως έπαθε κανείς διαβήτη όταν έφαγε 5 παγωτά σε μια μέρα;

Το καταλαβαίνω να αποφεύγουμε να δίνουμε τροφές που είναι πραγματικά τοξικές στην γάτα όπως οι σταφίδες ή η σοκολάτα. Αλλά το να αποφεύγουμε να δίνουμε χοιρινό ή αρνί ή σολωμό ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο επειδή είναι λιπαρά κρέατα είναι άκρως υπερβολικό. Εννοείται φυσικά πως συμφωνώ να μη δίνουμε μαγειρεμένα κρέατα συνέχεια και σε μεγάλες ποσότητες ή ως βασική διατροφή για τον απλούστατο λόγο: δεν αποτελούν πλήρη διατροφή (πχ δεν έχουν αρκετό ασβέστιο) και έχουν καταστραφεί αρκετά από τα θρεπτικά συστατικά τους.

Creme Puff lived with her owner, Jake Perry, in Austin, Texas, United States.[1] Perry also owned Granpa Rexs Allen, a registered sphynx. Granpa was claimed to have been born in Paris, France in 1964 and died 1998, aged 34 years and 2 months and was posthumously awarded 1999 Cat of the Year by Cats & Kittens magazine.[3][4] Granpa was featured in an earlier edition of Guinness World Records.[5] The co-authors of at least one book have pondered whether the longevity of Perry's cats may have had something to do with an unusual diet of, among other things, bacon and eggs, asparagus, and broccoli, concluding that Perry "must be doing something right."
https://en.wikipedia.org/wiki/Creme_Puff_(cat)

Είναι καλύτερα η γατούλα σου τώρα;; Είδα το θέμα σας με το ινοσάρκωμα και φρίκαρα :( Πολύ άτιμη ασθένεια και χαίρομαι πολύ που το ξεπεράσατε! Καταραμένα εμβόλια :( Μη της κάνεις ξανά εμβόλια, εγώ με τίποτα δεν εμβολίαζα ξανά αν εμφάνιζε η γάτα μου ινοσάρκωμα. Ρώτα τον κτηνίατρό σου μήπως μπορείτε να κάνετε τέστ αντισσωμάτων αντί για εμβόλια ώστε να αποφεύγετε τους πολλούς εμβολιασμούς και να κάνετε μόνο όσα εμβόλια χρειάζονται :)

προς το παρόν δεν έχει κάνει ούτε κακάκια ούτε εμετό (κλείνουμε 14 ώρες με λίγο πρεπεραν) , μόνο τσισάκια( πήρε αρκετό ορό) :clapup: και ελπίζω να πάει έτσι. Πριν απο λίγο έφαγε τα πρώτα της κρακεράκια της royal canin για πεπτικά προβλήματα(μας την έδωσε ο γιατρός)! την έχει πιάσει βέβαια λίγη γκρίνια για το χεράκι της μάλλον που έχει καθετήρα μήπως και χρειαστεί και αύριο ορό. Όσο για τα εμβόλια της έκανα μόνο το τριπλό (δεν περιέχει αυτό για την λευχαιμία) μια φορά το χρόνο γιατί δεν βγαίνει εκτός σπιτιού.Τουλάχιστον πήγαν όλα καλά τότε όπως ελπίζω να πάνε και τώρα:worry:

περαστικά τότε! και να γίνει καλά η γατούλα !

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back