Όλγα18774
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχαριχτω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Φαινεται σαν αν ειναι μια κολιτιδα που προκληθηκε μαλλον απο την αποτομη αλλαγη της τροφης επειδη τα περσικα γενικως ειναι ευαισθητα με το πεπτικο τους. Καλο θα ηταν αν την δει ενας κτηνιατρος γιατι μαλλον θα χρειαστει να παρει καποια αγωγηΓειά σας
Με λένε Σόφη και έχω μια γατούλα περσίας 5 μηνών.Την πήρα πριν από ένα μήνα περίπου από το pet shop,από όπου μου πρότειναν να της δίνω τροφή Acana που δεν έχει καλαμπόκι και κριθάρι.Όσο της έδινα αυτή την τροφή όλα πήγαιναν καλά.Πριν κάποιες μέρες όμως η τροφή τελείωσε και επειδή είναι πολύ δύσκολο να την βρώ εδώ που μένω τώρα, της πήρα μια Royal Cannin για γατάκια. Το πρόβλημα είναι όμως ότι από τότε τα κακά της είναι κάτι μεταξύ στερεού και υγρού και επιπλέον έχουν αίμα.Δοκίμασα να της δώσω κονσέρβες και έγινε το ίδιο.Μήπως ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό και αν είναι προσωρινό ή μόνιμο?Ανησυχώ πραγματικά γιατί το προηγούμενο μου γατάκι πέθανε 2 μηνών από γαστρεντερολογικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την διατροφή του.Δεν θέλω να έχει και αυτή την ίδια ατυχία![]()

bella sofia
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα.Τις τελευταίες μέρες παρατήρησα μικρή ποσότητα στα κακά του γάτου(περσικός,1 έτους).Επειδή έπαιρνε μια αγωγή με κορτιζόνη(χάπι),για μια αλλεργία που παρουσίασε στο στόμα,η κτηνίατρος τον συνδίασε με αυτό και είπε να σταματήσουμε την αγωγή.Παρατηρόντασ όμωςκαι πάλι τα κακά του και ενώ έχουν περάσει πάνω απο 10 μέρες,βλέπω και πάλι πότε-πότε να υπάρχουν μικρέσ κόκκινες κηλίδες.Το ζώο είναι ευδιάθετο,τρώει,παίζει...δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.Η κτηνίατροσ μας συμβούλεψε να του δίνουμε κονσέρβα και όχι ξηρά τροφή που προφανώς είναι πιο σκληρή και ερεθίζει το έντερο του.Ξέρει κανείς που μπορεί να οφείλεται?

moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.Μπορει να ειναι δυσκοιλιος,συνηθως εμφανιζεται που και που λιγο αιμα γυρω απο τα κοπρανα σε αυτες τις περιπτωσεις.Μπορεις να ρωτησεις τη γιατρο σας αν επιτρεπεται να του βαζεις μερικες σταγονες ελαιολαδο στις κροκετες του,θα τον βοηθησει.
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το αίμα θα μπορούσε να οφείλεται και σε ενδοπαράσιτα. Αποπαρασίτωση έχει κάνει ο γατούλης?
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Τί τροφή τρώει ο γατούλης; Και ο δικός μου είναι περσικός και περίπου 1 έτους. Είναι λίγο δυσκοίλιος, αλλά δεν έχω δει αίμα μέχρι τώρα. Ωστόσο, ο κτηνίατρος μου συνέστησε να του δίνω ειδική τροφή για τα περσικά, για να αποβάλλουν πιο εύκολα τις τριχόμπαλες. Έτσι, του δίνω Royal Canin Persian.
Γεια σας...
Ελπιζω να με βοηθησετε και να με "αγκαλιασετε" σαν καινουρια που ειμαι.
Εχω ενα γατακι περσιας 40 ημερων.Το πηρα πριν 5 ημερες.
Του δινω κονσερβουλα,αρχισε και την ξηρα τροφη(friskies junior).
Απο χθες βλεπω μαλακα κοπρανα και λιγο(πολυ λιγο)αιμα στα κοπρανα του.Φωτεινο κοκκικο.
Εχω τρομοκρατηθει τοοοοσο πολυ.
Μενω σε χωριο.Ο κτηνιατρος του χωριου εχει φυγει και 8α επιστρεψει σε εναν μηνα

Δεν εχω μεσο να παω στην κοντινοτερη πολυ και ειναι αρκετα μακρια.
Το γατακι το εχω μεσα στο σπιτι(κοιμομαστε και αγκαλιτσα
).Τι μπορει να εχει?
Α!Χθες εφαγε ενα ληγμενο σαλαμι χωρις να το παρω ειδηση...
Σας παρακαλω.
Πειτε μου τι μπορει να ειναι και τι να κανω?
Τι να του δωσω???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Kαλησπερα.
Καταρχην το γατακι ειναι παρα παρα πολυ μικρο για να φυγει απο τη μαμα του.Κατα δευτερον η τροφη που του δινεις δεν ειναι καλης ποιοτητας,και μαλλον του εκανε κολλιτιδα.Αν μπορεις να βρεις παρε Royal Canin.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θα του περασει?
Ή πρεπει να του δωσω και καποιο φαρμακο?
moukelis
Επιφανές μέλος
Tι να σου πω,αυτο μονο γιατρος μπορει να στο πει.Αν δεν βρεις αλλη τροφη αμεσα,δινε του βραστο κοτοπουλακι,χωρις λαδι και μπαχαρικα.
Θα βρω τροφη...αλλα το αιμα αν δεν σταματησει και αυριο???

Δεν υπαρχει και κτηνιατρος τωρα...

Υπαρχει περιπτωση να μου μεταφερει καποιον ιο?
Με τρομαζουν ολα αυτη την στιγμη...

moukelis
Επιφανές μέλος
Αλλος οργανισμος η γατα,αλλος ο ανθρωπος,πως να σου μεταδωσει κατι;Το μονο που μπορει να μεταδοθει απο το ενα ειδος στο αλλο ειναι οι μυκητες,και δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που εχει το γατακι σου.Δε μπορεις να το μεταφερεις σε καποια κοντινη πολη με γιατρο;
Οχι...Ειναι αδυνατο.Δεν εχω μεσο και ειναι πολυ μακρια η κοντινοτερη πολη...
Θεε μου!Ανησυχω τοοοοσο πολυ...
moukelis
Επιφανές μέλος
Η μαμα του δεν ειναι διαθεσιμη;Αποπαρασιτωση της ειχαν κανει πριν ζευγαρωσει;
Ναι της ειχαν κανει...
Η μαμα του ειναι πολυ μακρια...

moukelis
Επιφανές μέλος
Τι να σου πω,δοκιμασε με το κοτοπουλακι,και αν δε σταματησει προσπαθησε να βρεις καποιο γιατρο εστω μεσω τηλεφωνου.
Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου.Βρηκα το τηλ.ενος πολυ καλου κτηνιατρου απο Αθηνα και ισως μπορεσει να με βοηθησει λιγο εστω μεσω τηλεφωνου...
Θα ενημερωσω για οποιαδηποτε εξελιξη...
moukelis
Επιφανές μέλος
Περαστικα!
Ευχαριστω πολυυυυ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool