Αίμα στα ούρα

Kikiriki

Νεοφερμένο μέλος

Η Kikiriki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 83 μηνύματα.
Γεια σας !
Τις 2 τελευταίες μέρες παρατήρησα πως τα ούρα του γάτου μου έχουν αίμα και μάλλον δεν ουρεί και μεγάλη ποσότητα .
Ο κτηνίατρος μου είπε τηλεφωνικά πως μάλλον είναι ουρολοίμωξη και μου σύστησε αντιβίωση ( vibramycin)
Είχε κάποιος από εσας ανάλογη εμπειρία ?
Πόσο επικίνδυνο είναι για το γάτο μου ?
Είναι σκόπιμο να δώσω και στην άλλη μου γάτα μου αντιβίωση?

Ευχαριστώ !
:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας !
Τις 2 τελευταίες μέρες παρατήρησα πως τα ούρα του γάτου μου έχουν αίμα και μάλλον δεν ουρεί και μεγάλη ποσότητα .
Ο κτηνίατρος μου είπε τηλεφωνικά πως μάλλον είναι ουρολοίμωξη και μου σύστησε αντιβίωση ( vibramycin)
Είχε κάποιος από εσας ανάλογη εμπειρία ?
Πόσο επικίνδυνο είναι για το γάτο μου ?
Είναι σκόπιμο να δώσω και στην άλλη μου γάτα μου αντιβίωση?

Ευχαριστώ !
:)

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Πιστεύω κι εγώ πως είναι ουρολοίμωξη. Κάνε αυτό που του είπε ο γιατρός κ ρώτησέ τον για πόσο καιρό πρέπει να πάρει αντιβίωση. Πρόσεχε μην σου πάθει διάρροιες. Παρακολούθησέ τον. Επίσης ρώτησε τον κτηνίατρο για το πότε θα πρέπει να δεις βελτίωση στα ούρα του και στην ποσότητά τους.
Περαστικά στον γατούλη σου.:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ!
καλό βράδυ :)

Η διάγνωση της ουρολοίμωξης δεν γίνεται από τηλεφώνου, χρειάζονται οπωσδήποτε ουρολογικές εξετάσεις (στο λέω γιατί την έχω πατήσει από τέτοια "διάγνωση" του ποδαριού, χωρίς εξετάσεις δηλαδή, και είχα φορτώσει τη γάτα μου με αντιβίωση κι εγώ δεν ξέρω πόσες μέρες, χωρίς λόγο).:down:
Επίσης, επειδή οι αρσενικοί γάτοι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε ουρολιθιάσεις, το αίμα στα ούρα ίσως να σημαίνει και κάτι τέτοιο.
Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται να επισκεφθείτε κτηνίατρο που θα κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να βγει υπεύθυνη και σωστή διάγνωση και να αντιμετωπιστεί εγκαίρως το όποιο πρόβλημα.
Δες εδώ μια λίστα με κτηνιάτρους που προτείνουν τα μέλη του MyCat.
Περαστικά του!:)

Αν δεν ουρεί μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχει φράξει η ουρήθρα του, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη ζωή του.
ΓΡΗΓΟΡΑ στον κτηνίατρο.

από τον κτηνίατρο μας πήραμε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο γράφει..
:''πόνος κατά την ούρηση ,αλλαγές στη συμπεριφορά ,αίμα στα ούρα.κτλ..ίσως παρουσιάζει κάποια πάθηση στην κύστη η' στα νεφρά...ο κτηνίατρος μόλις διαγνώσει τι ακριβώς είναι..θα συστήσει και ειδική τροφή...μην ανησυχείς απλά πρέπει να το πας εκεί για να γίνει διάγνωση σωστή..

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις και το ενδιαφέρον!
Πρέπει να είναι ουρολοίμωξη , γιατί εκτός από όλα τ'αλλα πηγαίνει και συνέχεια στην άμμο και αφήνει από μερικές σταγόνες.
Για σίγουρα θα τον πάω στο γιατρό το απόγευμα!

σαφως και να τον πας σε κτηνιατρο και μαλιστα καλό είναι να σου πάρει και ούρα για καλλιέργεια....οι γάτοι ταλαιπωρούνται πολύ με ουρολοιμώξεις και εμφράξεις της ουρήθρας, πιθανον να σου συστήσει ο κτηνίατρος να αλλάξεις και διατροφη!

και μένα είχε ο γατούλης μου τέτοιο πρόβλημα και τελικά έχει πρόβλημα με την κύστη του και αναγκαστήκαμε να του βάλουμε καθετήρα του καημενούλη μου :( και απο τότε πρέπει να τον ταΐζουμε με ειδική τροφή urinary για να μην το ξαναπάθει... αλήθεια τον πήγες στον κτηνίατρο? είναι καλύτερα ο γατούλης σου?

Όλα δείχνουν πως είναι ουρολοίμωξη...
Ο γάτος κάνει κανονική ( πιστεύω δλδ) ποσότητα ούρων αλλά έχουν ακόμη αίμα :///
Ο γιατρός μου είπε πως θα πρέπει να καθαρίσουν την 4η - 5η μέρα ...
Ελπίζω όλα να πάνε καλά !

Όλα δείχνουν πως είναι ουρολοίμωξη...
Κάνατε ανάλυση ούρων δηλαδή;
Αν είναι ουρολοίμωξη, μην ανησυχείς, με την αντιβίωση θα περάσει. Φρόντισε να πίνει αρκετό νερό ο γάτος σου, βοηθάει κι αυτό πολύ.
Περαστικά σας!:)

όχι δεν του έκανα , γιατί τελικά δεν πρόλαβα να τον πάω την παρασκευή ...
Τηλεφωνικά μίλησα με το γιατρό.
Επειδή ο γάτος μου ουρεί κανονικά ( οχι σταγόνες δλδ ) & δεν πηγαίνει κάθε τρεις & λίγο στην άμμο του πιστεύω πως η αντιβίωση έχει αποτέλεσμα.
Όπως & να 'χει αυρίο έχω κλείσει ραντεβού για να τον δει & από κοντά.
Νερό πίνει πάρα πολύ & για φαγητό έχει πολλή όρεξη !

Καλημέρα
πήγατε κτηνίατρο; πως είναι η ψυχούλα;

Τον πήγα !
Λοιπόνννν.... του πήρε ούρα με ένα σωληνάκι ( ή κάτι τέτοιο) & ήταν πεντακάθαρα.
Ούτε αίμα ούτε τπτ. Τώρα να τον έπιασε η αντιβίωση τόσο γρήγορα ???
Πάντως μου είπε να τη συνεχίσω για μερικές μέρες ακόμη & γενικά να μην ανησυχώ!
Για να δούμε!

Περαστικά εύχομαι στον γατούλη σου. Ολα θα πάνε καλά.

Ευχαριστωωωω !
Ήδη φαινεται να το έχει ξεπεράσει !
Την προηγούμενη εβδομάδα , λες & σαν να ήθελε να μου δείξει το πρόβλημα του, κατουρούσε απο εδώ και από εκεί & έτσι είδα και το αίμα :/
Τώρα μόνο στην άμμο !
Επίσης ερχόταν & κουλουριαζόταν δίπλα μου ενώ συνήθως κοιμάται στο μαξιλαράκι του . Τώρα ανεξαρτοποιήθηκε πάλι :p (χμμμμ δεν ξέρω αν μου αρέσει αυτό ! :D)
Τέσπα όλα περαστικά ελπίζω !

Μπραβο για το γατουλι! Πολύ χαρηκα!!
Περαστικα σας:up::up:

δεν πειράζει καλύτερα ανεξάρτητος και υγειής:P

έξυπνος γατούλης όμως στα σκούρα ξέρει που να ζητήσει βοήθεια και δεν κρύβεται:)

Μπράβο περαστικά!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back