Αίμα στα ούρα

και μένα είχε ο γατούλης μου τέτοιο πρόβλημα και τελικά έχει πρόβλημα με την κύστη του και αναγκαστήκαμε να του βάλουμε καθετήρα του καημενούλη μου :( και απο τότε πρέπει να τον ταΐζουμε με ειδική τροφή urinary για να μην το ξαναπάθει... αλήθεια τον πήγες στον κτηνίατρο? είναι καλύτερα ο γατούλης σου?
Κρίμα για τον γατούλη σου.Είναι καλύτερα τώρα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα...και ο δικος μου γατος ταλαιποριοταν με ουρολοιμωξεις και παραλιγο να μου παθει και κρυσταλουσ, απλα περα απο την φαρμακευτικη αγωγη που του εκανα ο γιατρος μου ειπε να του δινω και συγκεκριμενη τροφη. και παρατηρησα οτι μια δυο φορεσ που το παρελειψα και του εδωσα καποια αλλη τροφη, αμεσως ξαναεβγαζε προβλημα. τσεκαρε το και αυτο...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και μένα έτσι ξεκίνησε περυσι με αίμα στα ούρα του. Και τελικά είχε πέθει απόφραξη και τον γλιτώσαμε στο τσάκ. Κατευθείαν στο γιατρό!!!:(

Ουφφφφ πάλι τα ίδια :(
Ενώ για 2 εβδομάδες ο Μαγιούλης μου ( ο γατούλης μου !) ήταν καλά από χθές πάλι είδα αίμα στα ούρα του.
Ο κτηνίατρος ( από το κινητό , πήγε & αυτός διακοπές ) μου είπε να του ξαναδώσω αντιβίωση & αν επιμείνει το πρόβλημα να τον πάω από εβδομάδα εκεί... Τον ρώτησα αν υπάρχει κίνδυνος απόφραξης και μου είπε πως όχι από τη στιγμή που ουρεί κανονικά.
Εν τω μεταξύ φοβάμαι μήπως φταίω & εγώ για όλο αυτό γιατί
1ον ξαναχρησιμοποιήσα μια άμμο που του την είχα πρωτοβάλει όταν δημιουργήθηκε & το πρόβλημα ( αλλά θεώρησα απίθανο να οφείλεται στην άμμο)
2ον του έδωσα ξηρα τροφή ενώ ο γιατρός μου είπε να μη του ξαναδώσω...
Εσείς τη γνώμη έχετε ?
Ευχαριστώ :)

Καλό θα είναι να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του κτηνιάτρου σου, εφόσον τον εμπιστεύεσαι. Σου είπε να του δίνεις κάποια ειδική τροφή για τα προβλήματα του ουροποιητικού; Τέτοιες υπάρχουν και σε μορφή κροκέτας, αν την προτιμάς ή την τρώει πιο εύκολα ο γάτος σου.
Η άμμος δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το πρόβλημα (περίεργο θα μου φαινόταν πάντως:hmm:) αλλά αφού παρατήρησες αυτή τη σύμπτωση άλλαξέ την καλύτερα.
Την προηγούμενη φορά για πόσες μέρες πήρε αντιβίωση; Πολλές φορές χρειάζεται αρκετά μεγάλο διάστημα για να θεραπευθούν εντελώς οι ουρολοιμώξεις. Μην την σταματήσεις νωρίτερα από ότι σου πει ο κτηνίατρος, ακόμα κι αν υποχωρήσουν τα συμπτώματα.
Περαστικά!

Όταν ο γιατρός σου δίνει μια ρητη εντολη για την υγεια του γατούλη σου που αντιμετωπίζει ενα τόσο σοβαρο προβλημα οφειλεις να της τηρησεις.
Προφανως δεν αντιληφθηκες την σοβαροτητα της καταστασης. Αυτη τη φορα προσπαθησε να ακολουθησεις τις οδηγιες του γιατρου κατι παραπανω ξερουν σιγουρα απο εμας.
Καλη αναρρωση στον γατουλη!

χμμμ ναι τη σταμάτησα 2 μέρες νωρίτερα γιατί ο γάτος είχε σιχαθεί εντελώς την αντιβίωση & για να του τη δώσω γινόταν μάχη ;)
Όχι δεν μου πρότεινε κάποια ξηρή τροφή ... απλά μου είπε να την αποφεύγω...
Ευχαριστώ & ελπίζω να τη σκαπουλάρουμε & αυτή τη φορά!

Αυτή τη φορά κάνε ολόκληρο τον κύκλο της αντιβίωσης, για να σκοτωθεί το μικρόβιο που προκαλεί τη λοίμωξη και να μην ξαναφουντώσει. Το ξέρω πως είναι στενάχωρο για μας να πιέζουμε τα γατάκια μας να πάρουν φάρμακα που δεν τους αρέσουν, είναι όμως για το καλό τους.:/: Δες εδώ, για το πώς να του δίνεις το χάπι με όσο το δυνατόν λιγότερη "μάχη".
Ρώτησε και τον κτηνίατρό σου για τις ειδικές τροφές, απ' όσο ξέρω βοηθάνε πολύ στην πρόληψη τέτοιων προβλημάτων.

χμμμ ναι τη σταμάτησα 2 μέρες νωρίτερα γιατί ο γάτος είχε σιχαθεί εντελώς την αντιβίωση & για να του τη δώσω γινόταν μάχη ;)
Όχι δεν μου πρότεινε κάποια ξηρή τροφή ... απλά μου είπε να την αποφεύγω...
Ευχαριστώ & ελπίζω να τη σκαπουλάρουμε & αυτή τη φορά!
Με την αντιβιωση το καταλαβαινω απολυτα, χρειαστηκε να δωσω και στις 3 γατες μου επι μια εβδομαδα 2 φορες την ημερα και την σιχαινονταν τοσο πολυ που μολις με εβλεπαν ετρεχαν. Όμως ηταν για το καλο τους..
Πάντως επειδη ειδα σε αλλο θρεντ οτι ο γατουλης σου ειναι μεγαλος καλο θα ηταν να ψαξεις και να του βρεις μια τροφη που ενδείκνυται για την ηλικια του και για την κατασταση του.Πχ αν ειναι στειρωμενος υπαρχει ειδικη ξηρά τροφη για να μην αντιμετωπιζει ουρολογικα προβληματα και προβληματα για τα νεφρα.
Καλη επιτυχια σου ευχομαι ξανα και καλη αναρρωση:)

Θα το κοιτάξω αυτό με την ειδική τροφή , απλά επειδή η άλλη γατούλα μου δεν τρώει επ' ουδενί ξηρά τροφή πάντα θα υπάρχει μπολάκι με κονσέρβα οπότε... ο Μαγιούλης θα την καβροχθίζει και αυτή !
Τι να πω... ίσως να μην είχε κάνει τον κύκλο της η αντιβίωση & γ ι'αυτό επανήλθε το προβλημα :/:
Ευχαριστώ για τις ευχές !:)

Το γατάκι μου ουρεί αίμα

Γεια σας και Κάλο Πάσχα ειθελα να ρωτήσω κάτι για την γατούλα μου αν θα πρεπει να ανήσυχο η όχι και τη πρεπη να κάνω
Η Γατούλα μου είναι Θηλύκια και είναι περίπου 6 μηνών και είναι αρκετός καιρός που ουρί αίμα και τώρα τελευταία έντονο
μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε ευχάριστο πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας και Κάλο Πάσχα ειθελα να ρωτήσω κάτι για την γατούλα μου αν θα πρεπει να ανήσυχο η όχι και τη πρεπη να κάνω
Η Γατούλα μου είναι Θηλύκια και είναι περίπου 6 μηνών και είναι αρκετός καιρός που ουρί αίμα και τώρα τελευταία έντονο
μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε ευχάριστο πολύ

Σίγουρα δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε ένα τέτοιο πρόβλημα.:hmm:
Δυστυχώς όσο φιλόζωοι και να είμαστε, δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε τον ρόλο του κτηνίατρου.:hmm:
Νομίζω ότι είναι σοβαρή η κατάσταση που περιγράφεις και το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνούσες το συντομότερο με τον κτηνίατρό σας.:hmm::hmm:

Εύχομαι το καλύτερο για την γατούλα σου.:)
Καλό Πάσχα.:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Το Γατάκι μου ουρί αίμα

κι εμενα δεν μου ακουγεται καθολου καλο ολο αυτο!! εγω στην θεση σου θα ανησυχουσα, επρεπε απο την αρχη να την πηγαινατε στο κτηνιατρο, οποτε τωρα οσο πιο συντομα τοσο το καλυτερο για την γατουλα!!!! πολυ πιθανον να ειναι κατι πολυ σοβαρο δυστυχως:/:

Απάντηση: Το γατάκι μου ουρεί αίμα

Μπορεί να είναι κυστίτιδα, μπορεί κάτι πιο σοβαρο (πράγμα που απεύχομαι). Όπως και να 'χει, να πάτε το συντομότερο δυνατό στον κτηνίατρο!

Αρκετος καιρος ...ουρει αιμα...και χωρις να εχει παει στον κτηνιατρο ;Ακουγεται τραγικα τραγικο αγαπητε μου.

Στον κτηνίατρο επειγόντως και περιμένουμε να μας πεις νέα.

Ούρα με αίμα

Γειά σας πάλι εδώ.Ό γάτος μας κατουράει αίμα.Γενικά έχω παρατηρήσει όταν βρίσκονται σέ περιόδο αναπαραγωγής ουρούν σέ διάφορα σημεία καί πολύ συχνά μέχρι πού στό τέλος βγάζουν αίμα.Μπορεί όμως νά είναι από χτύπημα;
Ποιά ή γνώμη σας;

Απάντηση: ουρα με αιμα

εγω στην θεση σου θα επαιρνα τον γιατρο τηλ!.ακουγεται αρκετα σοβαρο να εχει αιμα στα ουρα!!!!

Οταν ειναι σε περιοδο αναπαραγωγης καποιοι ψεκαζουν,ή μαρκαρουν με ουρα,αλλα ποτε δεν εχουν αιμα.Μπορει να ειναι ουρολοιμωξη ή ουρολιθοι,πρεπει οπωσδηποτε αμεσα να τον δει γιατρος.

Κατ' αρχήν πόσες γατούλες έχουν πρόβλημα? Είσαι σίγουρος πως βγάζουν αίμα μόνο την περίοδο αναπαραγωγής?
Μπορεί να είναι και από χτύπημα, αν οι γατούλες βγαίνουν έξω από το σπίτι, αλλά μπορεί να είναι και άλλα πράγματα όπως ουρολιθίαση, ιδιοπαθής κυστίτιδα ή ακόμα και νεοπλασία.
Γι' αυτό καλύτερα να πάτε επίσκεψη στον κτηνίατρο και με την ευκαιρία κλειστε και ένα ραντεβού για στείρωση. Έτσι θα σταματήσουν να ψεκάζουν και να φευγουν για να ζευγαρώσουν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back