vaziliz
Νεοφερμένο μέλος
Καταρχήν οι 2 (δίδυμες ...Mona & Liza) είναι ενός έτους περίπου και ο Marco είναι 9 .
Τρώνε όλες μαζί .... και τα ίδια φαγητά.
Συγκρίνω τις δίδυμες και βλέπω τα εξης :
Η μία είναι χοντρούλα ...και λιγούρη μεγάλο ... η άλλη πολύ αδύνατη και πιο μικροκαμωμένη.
Για δεύτερη φορά είδα στα κακά της μικρής αίμα.
Την πρώτη φορά πήγα σε 2 γιατρούς. Ο ένας μου είπε δεν είναι κάτι το τραγικό άλλαξέ της τροφή.
Ο άλλος μου είπε για ένα σκουλήκι που μπαίνει στο έντερο...μου έδωσε ένα χάπι μετά από πάρα πολύ καιρό όμως ...το αίμα σταμάτησε...
Τώρα πέρασαν περίπου 3 μήνες ...και το αίμα εμφανίστηκε και πάλι ....
Έχει κανείς καμία ιδέα ?
Το φαγητό το αποκλείω να σας πω την αλήθεια διότι φυσιολογικά δεν θα πείραζε και τις άλλες ?
ευχαριστώ,
vasiliz
(το avatar μου είναι η Mona ....που κάνει καταχρήσεις !!! )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Απ'οσο γνωρίζω προκαλείται συνήθως απο:
1. ξύσιμο των εντέρων απο κόκκαλα που έφαγε
2. παρενέργεια απο δηλητηριασμένο φαγητό
3. Αλλεργία/δυσανεξία στο φαγητό
4. Καρκίνο (αν και σου εύχομαι να μην είναι αυτή η αιτία :cry: )
5. Ασθένειες του εντέρου όπως κολίτιδα
6. Διάφορες άλλες ασθένειες του πρωκτού ή του εντέρου
Την τροφή μην την αποκλείεις καθόλου! Δεν σημαίνει οτι επειδή δεν επηρέασε τη μία γάτα δεν θα επηρεάσει και την άλλη! Το βλέπεις άλλωστε και στους ανθρώπους αυτό, μπορεί 2 άνθρωποι να φάνε το ίδιο φαγητό και ο ένας μόνο να αρρωστήσει αν αυτό ήταν χαλασμένο. Άλλες αντοχές έχει ο καθένας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vaziliz
Νεοφερμένο μέλος
Τα περί κολίτιδας κτλ ... δεν αποκλείεται .. όσο για τον καρκίνο ..το εύχομαι να μην είναι ...
Ίσως να φταίει και η τροφή γιατί κάτι χύμα κροκέτες που δοκίμασα να τους δώσω τώρα τελευταία δεν τις έφαγαν .... και ίσως να σημαίνει κάτι αυτό ...
Να σου πω Michelle μου, με τις τροφές ακόμα το ψάχνω ... παίρνω από το Super Market δεν τις τρώνε πάντα... παίρνω χύμα άλλες ναι άλλες όχι...παίρνω από Pet Shop ή κτηνίατρο ... και μυρίζουν άσχημα ...το ψάνχω ακόμα !!! που θα πάει !!!
Subject to change
e-steki.gr Founder

vaziliz
Νεοφερμένο μέλος
Αλήθεια ... μήπως 3έρετε γιατί τα γατάκια μου ...έχουν αέρια ?????
Παιδιά δεν κάνω πλάκα ... μιλάμε για οσμή ... όχι αστεία !!!
(τελικά πολλά κάνουν αυτά τα διαόλια ...αλλά τα αγαπάμε ... )
Α! Αλλή μία απορία .... γιατί όταν έρχονται πάνω σου ... κάθονται και σου "ζυμόνουν" την κοιλιά με τα ποδαράκια τους ??? Κατααλαβαίνετε τι εννοώ ???
vaziliz
Subject to change
e-steki.gr Founder
Όσο για το "ζύμωμα" απο προσωπική εμπειρία δεν το κάνουν όλα! Η Ζαν μου το έκανε πάντα αλλά πχ ο Vector μπορεί να γουργουρίζει με το παραμικρό αλλά αυτό δεν το κάνει! Τώρα που οφείλεται... Θα σε γελάσω, με έπιασες αδιάβαστη!

vaziliz
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα για το "ζύμωμα" δεν είναι τόσο ενοχλητικό ...αλλά κυρίως το κάνουν όταν έχουμε φάει .... οπότε ενοχλεί !!! χε χε !!! Ίσως κάποιος να ξέρει και να μας πει !!!
ladycat
Διάσημο μέλος
το ζυμωμα το κανουν ενστικτωδως γιατι μας βλεπουν σαν τους γονεις τους ο γρινιαρης μου το κανει συνεχεια κ ειδικα οταν θελει να χαλαρωσει η να φτιαξει το μερος που θελει να κοιμηθειΑρχική Δημοσίευση από vaziliz:Εμένα με τα αέρια ... δεν θα μου φαινόταν περίργο ... αν το έκαναν και οι 3 ...συνήθως οι μικρές το κάνουν ... ο χοντρούλης μάλλον πηγαίνει έξω .... τς τς τς τί τρόποι Θεέ μου ... σκέψου να είχα και τζάκι ...χιχιχ
Τώρα για το "ζύμωμα" δεν είναι τόσο ενοχλητικό ...αλλά κυρίως το κάνουν όταν έχουμε φάει .... οπότε ενοχλεί !!! χε χε !!! Ίσως κάποιος να ξέρει και να μας πει !!!
Subject to change
e-steki.gr Founder
Αρχική Δημοσίευση από ladycat:το ζυμωμα το κανουν ενστικτωδως γιατι μας βλεπουν σαν τους γονεις τους
Σωσταα!! Ναι όντως, τα γατάκια το κάνουν αυτό και στη μητέρα τους όταν είναι να πιούν γάλα...
vaziliz
Νεοφερμένο μέλος
Πω πω .... τί τραβάει η κακομοίρα η μαμά ....Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Σωσταα!! Ναι όντως, τα γατάκια το κάνουν αυτό και στη μητέρα τους όταν είναι να πιούν γάλα...
Και εμένα να σου πω την αλήθεια εκεί πήγαινε το μυαλό μου .... αλλά ήθελα και μία άλλη γνώμη .. !!!
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από vaziliz:Αλήθεια ... μήπως 3έρετε γιατί τα γατάκια μου ...έχουν αέρια ?????
Παιδιά δεν κάνω πλάκα ... μιλάμε για οσμή ... όχι αστεία !!!
(τελικά πολλά κάνουν αυτά τα διαόλια ...αλλά τα αγαπάμε ... )
Though normal cats can have very low-grade rare to periodic flatulence, if it is excessive, underlying digestive disorders should always be ruled out by your veterinarian. Inflammatory, food sensitivity, allergic, or other conditions of the bowels that reduce digestion or absorption of food components may lead to abnormal food processing, and thus excessive gas production in the lower bowels. If disease is present, sometimes diarrhea, vomiting, and weight loss will also be noted. Lactose in the diet (feeding milk to cats) will often produce excess gas because after weaning, most cats lose activity of the enzyme needed to process the sugar, and thus it is passed down into the lower bowels to feed the hungry gas-producing bacteria.
The bad odour of flatulence is due to gas compounds such as hydrogen sulfide (the same component that gives rotten eggs their stink). Non-odor forming gases such as nitrogen, carbon dioxide and even oxygen and hydrogen pass out as the bulk of the gases. An interesting note aside is that ruminants such as cows that have large fermentation chambers in their digestive tract produce really significant amounts of methane gas! Some large-scale manure systems even trap the methane gas for fuel.
In cats, flatulence that is clearly evident is abnormal and warrants veterinary evaluation unless an easy explanation is evident such as milk or other poorly digestible foods being fed.
(Από τον Καναδικό Κτηνιατρικό Σύλλογο)
vaziliz
Νεοφερμένο μέλος
ζουζου
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα σε ολους!
Πριν απο 2 μηνες και τα 2 μικρα γατακια μου( 8 μηνων σημερα) ειχαν αιμα ανοιχτοχρωμο στα οπισθια τους και το εγλειφαν συχνα- ετσι το καταλαβα και ειδοποιησα το γιατρο. Εκεινος διεγνωσε ουρολοιμωξη απο τα κοπρανα και συνεστησε Amoxil για 5 μερες. Ολα ηταν καλα ωσπου χτες ειδα αιμα(2-3 σταγονες) στα κακα εξω απο το δοχειο της τουαλετας τους. Ηταν κανονικο το χρωμα του αιματος. Δεν εχω παρατηρησει καποια διαφορα στην συμπεριφορα τους τρωνε κανονικα(οπως και την περασμενη φορα). Τρωνε ξηρα τροφη Hills Kitten πινουν νερο και γαλα εβαπορε αραιωμενο.
Αναρωτιεμαι αν ειναι κατι σοβαρο. Τι μπορει να σημαινει; μηπως προκληθηκε απο την τροφη; Επειδη λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι δεν εχω κατα φερει να ανακαλυψω ποια απο τις δυο ειναι. Κανει να δωσω Amoxil και στις 2;
Περιμενω την συβουλη σας
!!!ευχριστω πολυ....
ζουζου
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ανυσηχητικα σημαδια ειναι να μην εχουν ορεξη να μη κουνιουνται ναεχει εμετο και διαρροια απο οσο θυμαμαι ουτως η αλλως ο γιατρος θα το εξετασει και θα σου πει αλλα πλεον καταλαβα οτιειναι λεπτα τα ορια σε μια φυσιολογικη γαστριτιδα και σοβαρες ασθενειες γιαυτο μη πανικοβαλεσαι και πες στο γιατρο τι διαθεση εχουν τι τρωνε πως συμπεριφερονται και θα τα εξετασει και θα σου πει η αν τα ξερει καλα θα καταλαβει κι απο το τηλεφωνο το πιθανοτερο.Αυτα
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
mel1
Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
Καλημερα σε ολους!
Πριν απο 2 μηνες και τα 2 μικρα γατακια μου( 8 μηνων σημερα) ειχαν αιμα ανοιχτοχρωμο στα οπισθια τους και το εγλειφαν συχνα- ετσι το καταλαβα και ειδοποιησα το γιατρο. Εκεινος διεγνωσε ουρολοιμωξη απο τα κοπρανα και συνεστησε Amoxil για 5 μερες. Ολα ηταν καλα ωσπου χτες ειδα αιμα(2-3 σταγονες) στα κακα εξω απο το δοχειο της τουαλετας τους. Ηταν κανονικο το χρωμα του αιματος. Δεν εχω παρατηρησει καποια διαφορα στην συμπεριφορα τους τρωνε κανονικα(οπως και την περασμενη φορα). Τρωνε ξηρα τροφη Hills Kitten πινουν νερο και γαλα εβαπορε αραιωμενο.
Αναρωτιεμαι αν ειναι κατι σοβαρο. Τι μπορει να σημαινει; μηπως προκληθηκε απο την τροφη; Επειδη λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι δεν εχω κατα φερει να ανακαλυψω ποια απο τις δυο ειναι. Κανει να δωσω Amoxil και στις 2;
Περιμενω την συβουλη σας!!!
ευχριστω πολυ....
ζουζου
Δεν κατάλαβα ούτε τι ακριβώς συνέβη πριν 2 μήνες, ούτε τι συμβαίνει τώρα. Που είδες το αίμα, στα ούρα ή στα κόπρανα;;; Τα κόπρανα πως είναι (διαρροϊκά, πολτώδη, σχηματισμένα);; Τα ούρα πως είναι;; Άλλα συμπτώματα παρατήρησες; Τι φύλο έχουν τα γατιά;;
Η διάγνωση της ουρολοίμωξης πριν 2 μήνες έγινε με καλλιέργεια ούρων; Και αν ναι, επαναλήφθηκε η καλλιέργεια μετά το τέλος της θεραπείας;; Γιατί η θεραπεία κράτησε μόνο 5 μέρες;; Στις ουρολοιμώξεις συνήθως η χορήγηση αντιβιοτικών είναι απαραίτητη τουλάχιστον για 2 εβδομάδες. Αλήθεια πως είναι δυνατόν να παρουσίασαν και τα δύο γατιά ταυτόχρονα ουρολοίμωξη;;;;; Πως το καταφέρατε αυτό;;;
Αν θέλεις απάντησε στα παραπάνω ερωτήματα μήπως βγάλουμε κανένα συμπέρασμα. Δεν θα σου συνιστούσα πάντως να δώσεις κανένα φάρμακο πριν γίνει ακριβής διάγνωση γιατί είναι πιθανό να προκαλέσεις διαγνωστικό πρόβλημα και επιπλέον μπορεί να επιδεινωθεί η κατάσταση των γατιών αν δεν είναι κατάλληλο το φάρμακο.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
ζουζου
Νεοφερμένο μέλος
Η συμπεριφορα τους δεν εχει αλλαξει αλλα ουτε και τοτε ηταν διαφορετικη.
Ελπιζω να βοηθησα καπως.
Και παλι ευχαριστω πολυ για τα ενδιαφερον σας.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool