Αίσχος στο Ηράκλειο!

• Thread starter Thread starter Anima
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Anima

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Anima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 79 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.082 μηνύματα.
Μόλις πριν λίγο το κανάλι κλασσικής μουσικής της ΕΤ στο ραδιόφωνο διέκοψε για να μεταδώσει ότι σε χωριό κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης θανατώθηκαν με φολλες όλα τα αδέσποτα γατιά και σκυλιά! ΄΄Οχι μόνον αυτό αλλά αφέθηκαν να κοίτονται στους δρόμους!

Σας παρακαλώ όσοι και όσες είσαστε οργανωμένοι σε σωματεία και ενώσεις ή άλλες ομάδες κάντε ότι μπορείτε για διαμαρτυρία καταγγελίες και τα απαραίτητα για να συλληφθούν και τιμωρηθούν οι δολοφόνοι. Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε μαζί σας!
----------------------------------------

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μηπως εχεις ακουσει σε πιο χωριο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άκουσα ότι ίδιο έγινε και στο Γραμματικό και ότι έχει να κάνει με τους
¨κυνηγούς¨...
Για να εκτονόνωνται οι κύριοι σκοτώνουν ότι να ΄ναι. Από πουλιά, σκυλιά, λαγούς...
Νευρίασα πάλι..

δεν ξεκινησε ομως καλα η εβδομασα...περιοχη ηρακελιου...
ξεκιναμε ενα γραμμα στον δημαρχο...
αν και στην κρητη δεν υπαρχουν ποινες παρα μονο για τους βιαστες....:/:

Παιδιά, σοκαρισμένη πολύ από αυτό που έγινε στο Ηράκλειο το είπα σε μερικούς ανθρώπους και καθώς πήγα στον κτηνίατρο για τροφή το είπα και κει. Τότε μια πελάτισσα που ήταν παρούσα μου λέει: Μα αυτό μόνο είναι ? εδώ υπάρχει έξω από τα Χανιά λάκκος όπου πετάνε οι κάτοικοι τα ζωα τους πεθαμένα ή ζωντανά όταν ταχουν βαρεθεί και δεν τα θέλουν πια. Και συμπληρώνει μια άλλη: Μα τέτοιος λάκκος υπάρχει και στη Χαλκιδική!
Δηλαδή έχουμε δημιουργήσει δίπλα στην πόρτα μας σύγχρονους Καιάδες με την σιωπηρή συμφωνία των αρχών!
Πως κοιμούνται ήσυχα το βράδυ αυτοί οι άνθρωποι? Σημαίνει πια κάτι η λέξη συνείδηση?
Φίλες και φίλοι, σε τι μέρος ζούμε? δεν το χωράει ο νούς μου! τι χώρα είναι αυτή? ποιοι είμαστε εμείς οι κάτοικοί της? Δεν τάξερα όλ' αυτά! Πρέπει να γίνουν καταγγελίες στην Ε.Ε. στην UNESCO δεν ξέρω και γω που. Τι πρέπει να γίνει??????????

Παιδιά, σοκαρισμένη πολύ από αυτό που έγινε στο Ηράκλειο το είπα σε μερικούς ανθρώπους και καθώς πήγα στον κτηνίατρο για τροφή το είπα και κει. Τότε μια πελάτισσα που ήταν παρούσα μου λέει: Μα αυτό μόνο είναι ? εδώ υπάρχει έξω από τα Χανιά λάκκος όπου πετάνε οι κάτοικοι τα ζωα τους πεθαμένα ή ζωντανά όταν ταχουν βαρεθεί και δεν τα θέλουν πια. Και συμπληρώνει μια άλλη: Μα τέτοιος λάκκος υπάρχει και στη Χαλκιδική!
Δηλαδή έχουμε δημιουργήσει δίπλα στην πόρτα μας σύγχρονους Καιάδες με την σιωπηρή συμφωνία των αρχών!
Πως κοιμούνται ήσυχα το βράδυ αυτοί οι άνθρωποι? Σημαίνει πια κάτι η λέξη συνείδηση?
Φίλες και φίλοι, σε τι μέρος ζούμε? δεν το χωράει ο νούς μου! τι χώρα είναι αυτή? ποιοι είμαστε εμείς οι κάτοικοί της? Δεν τάξερα όλ' αυτά! Πρέπει να γίνουν καταγγελίες στην Ε.Ε. στην UNESCO δεν ξέρω και γω που. Τι πρέπει να γίνει??????????

Στην Κρήτη συγκεκριμένα, ξέρω ότι κάποιοι κυνηγοί πυροβολούν τα ίδια τους τα σκυλιά αν τύχει να φάνε το θήραμα (λαγό, πουλί) και δεν τους το πάνε πίσω... Έχοντας αυτό το μυαλό μας, τι άλλο να περιμένουμε!

Πρέπει να γίνουν καταγγελίες στην Ε.Ε. στην UNESCO δεν ξέρω και γω που. Τι πρέπει να γίνει??????????[/quote]

Συμφωνώ απόλυτα δεν μπορούμε να τα ανεχόμαστε όλα έτσι αδιαμαρτύρητα:mad:

Σημερα το πρωι μολις γυρισα απο Ηρακλειο αλλα δεν ακουσα τιποτα!Ευτυχως στο σπιτι που εμεινα ειχαν 8 γατες και τις φροντιζουν πολυ καλα!Παντου υπαρχουν και οι φωτεινες εξεραισεις!!

για δεςτε και στα Χανια...

το κειμενο ειναι πολυ μεγαλο για να το αντιγραψω αλλα αξιζει να το διαβασετε εδω
https://www.pets.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=734&Itemid=66

:down:

Προσωπικά μου έχει τύχει στην Κρήτη (στην Ιεράπετρα) πριν αρκετά χρόνια να δω να συμπεριφέρονται άσχημα σε νεογέννητα γατάκια & αποφάσισα ότι δεν θα ξαναπάω ποτέ εκεί διακοπές. Αλλά και στην Χίο, σε ξενοδοχείο "αφρόκρεμα" του νησιού, όπως μου έλεγε ο σερβιτόρος πέρυσι τον Ιούλιο, δηλητηρίασαν τις γατούλες πριν από την έναρξη της σαιζόν. Επίσης banned από τόπος διακοπών. Κάτι παρόμοιο έχω κι από τη Μύκονο. Δυστυχώς, η κουλτούρα της "φιλοζωίας" δεν είναι δεδομένη στο DNA μας

Λυπαμαι πολυ που το λεω αλλα δεν ειναι θέμα χώρας, είναι θέμα παιδείας και ψυχής!Ειναι τρομερο αυτο που συμβαίνει και ακόμα πιο σοβαρο για μένα προσωπικά είναι οταν βασανίζουν ή σκοτώνουν ανυπερασπιστα πλάσματακια, τα μικρα μικρα παιδια!Ειναι απαράδεκτο!
Ελπίζω να γίνει κάτι κάποια στιγμή και να τιμώρηθουν ολοι αυτοι!

πολυ φοβαμαι και ας πικρανω πολλα μελη απο εδω, οτι στην ελληνικη περιφερεια συμβαινουν αυτα πολυ συχνα.

αντιμετωπισα το ιδιο στη Σιφνο, αλλα και στη Κερκυρα οταν πηγα.

οπως πολυ σωστα ειπατε, ειναι θεμα παιδειας. δε σκοτωνεις κατι που δε σου ειναι πια χρησιμο. στη χειροτερη περιπτωση, ειλικρινα πιστευω καλυτερα να το αφησουν σε ενα ασυλο ζωων.

αυτα.

Λυπαμαι πολυ που το λεω αλλα δεν ειναι θέμα χώρας, είναι θέμα παιδείας και ψυχής!Ειναι τρομερο αυτο που συμβαίνει και ακόμα πιο σοβαρο για μένα προσωπικά είναι οταν βασανίζουν ή σκοτώνουν ανυπερασπιστα πλάσματακια, τα μικρα μικρα παιδια!Ειναι απαράδεκτο!
Ελπίζω να γίνει κάτι κάποια στιγμή και να τιμώρηθουν ολοι αυτοι!
Εγώ θα συμφωνήσω σε αυτό όσο πιο απολίτιστος κ κοινωνικά αμόρφωτος είναι κάποιος, τόσο πιο επικύνδυνος γίνεται για το περιβάλλον που ζει

Έχω συγκλονιστεί πραγματικά!Δεν μπορώ να καταλάβω όταν έχεις ένα ζώο τόσα χρόνια πώς μπορείς να το σκοτώσεις ή να το παρατήσεις αβοήθητο?
Επειδή γέρασε και δέν αποδίδει πιά?
Πολλοί απο αυτούς τους ανθρώπους ζούν με το όνειρο να μην παιθάνουν παρατημένοι απο τους δικούς τους ανθρώπους σε κανένα γηροκομείο που τουλάχιστον εκεί οι συνθήκες είναι καλές!
Αν τους πετάγαμε σε μία σπηλιά χωρίς φαγητό πώς θα ένιωθαν?
Γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν οτι ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ οτι ΝΙΩΘΟΥΝ οτι δεν είναι αντικείμενα που τα πατάμε έχουν ζωή και την προσφέρουν σε όλους εμάς και το μόνο που ζητάνε είναι αγάπη και φροντίδα!Που είναι το δύσκολο???
Συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου αλλα ειλικρινά δεν μπορώ γνωρίζοντας οτι αυτοί είναι Άνθρωποι!

Έχω συγκλονιστεί πραγματικά!Δεν μπορώ να καταλάβω όταν έχεις ένα ζώο τόσα χρόνια πώς μπορείς να το σκοτώσεις ή να το παρατήσεις αβοήθητο?
Επειδή γέρασε και δέν αποδίδει πιά?
Πολλοί απο αυτούς τους ανθρώπους ζούν με το όνειρο να μην παιθάνουν παρατημένοι απο τους δικούς τους ανθρώπους σε κανένα γηροκομείο που τουλάχιστον εκεί οι συνθήκες είναι καλές!
Αν τους πετάγαμε σε μία σπηλιά χωρίς φαγητό πώς θα ένιωθαν?
Γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν οτι ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ οτι ΝΙΩΘΟΥΝ οτι δεν είναι αντικείμενα που τα πατάμε έχουν ζωή και την προσφέρουν σε όλους εμάς και το μόνο που ζητάνε είναι αγάπη και φροντίδα!Που είναι το δύσκολο???
Συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου αλλα ειλικρινά δεν μπορώ γνωρίζοντας οτι αυτοί είναι Άνθρωποι!

Μη ψαχνεις μακρυα.. παρε παραδειγμα τη Καλυψουλα 8 χρονω γατουλα παρατημενη απο την εγγυο "ανθρωπίνα" μαμα της. 8 χρονια την ειχε και τη μεγαλωσε με μπιμπερο κι ομως...

Μη ψαχνεις μακρυα.. παρε παραδειγμα τη Καλυψουλα 8 χρονω γατουλα παρατημενη απο την εγγυο "ανθρωπίνα" μαμα της. 8 χρονια την ειχε και τη μεγαλωσε με μπιμπερο κι ομως...
Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να το χωνέψω!!!
Και ούτε πρόκειτε!

δεν ξεκινησε ομως καλα η εβδομασα...περιοχη ηρακελιου...
ξεκιναμε ενα γραμμα στον δημαρχο...
αν και στην κρητη δεν υπαρχουν ποινες παρα μονο για τους βιαστες....:/:
χμ μπα ....που ακριβως εγινε αυτο; μπορω να μαθω;

εχει και ανθρωπους που αγαπανε τα ζωα, ειναι βεβαια αληθεια οτι αναφερθηκε παραπανω ειναι αυτο που γραφει ...θεμα παιδειας και χωρας οχι μονο περιεφερειας

πολυ φοβαμαι και ας πικρανω πολλα μελη απο εδω, οτι στην ελληνικη περιφερεια συμβαινουν αυτα πολυ συχνα.

αντιμετωπισα το ιδιο στη Σιφνο, αλλα και στη Κερκυρα οταν πηγα.

οπως πολυ σωστα ειπατε, ειναι θεμα παιδειας. δε σκοτωνεις κατι που δε σου ειναι πια χρησιμο. στη χειροτερη περιπτωση, ειλικρινα πιστευω καλυτερα να το αφησουν σε ενα ασυλο ζωων.

αυτα.

Aς κάνουν κάτι όσοι είναι οργανωμένοι σε σωματεία και πολιτικές οργανώσεις. Εμείς μαζί τους είμαστε. Η τηλεόραση και ο εισαγγελέας πρέπει να παίξουν το ρόλο τους.

δεν εχει καμοια σχεση με την μορφωση το θεμα αυτο εχει σχεση με τις εμπειριες του καθε ατομου π.χ ξερω γιατρο που δεν συμπαθει τα ζωα γενικα αλλα οταν εχεις μεγαλωσει κοντα σε ζωα απο μικρη ηλικια δεν θες το κακο τους.Ο πατερας μου ειχε παντα απο 3 σκυλους και πανω!!ειχαμε και κανα δυο γατες περιστερια περδικες κοτες και οπως ηταν φυσικο οταν εχεις τετοια βιωματα οσο να ναι τα σεβεσαι τα ζωα οταν ομως σε εχει δαγκωσει σκυλι και δεν εχεις επαφη με τα υπολοιπα ζωντανα του θεου λογικο ειναι να μην θες να τα δεις στα ματια σου τα σκυλια!!! αυτο ξεκιναει οπως ολα τα μεσα απο την οικογενοια . αν εγω δεν σεβομαι τα ζωα και τα κακομεταχειριζομαι η απλα δεν τα συμπαθω εστω τι θα κανουν τα παιδια μου στο μελλον οσο για τον εισαγγελεα και την τηλεοραση εδω δεν ενδιαφερθηκαν για τα παιδια των φαναριων που καποια περιοδο αν θυμαστε ειχαν εξαφανιστει ολα τα καημενα???η τηλεοραση ενδιαφερεται μονο για ακροαματικοτητες θυμαστε τον αλεξ??1/5 χρονο ασχολιωταν μαζι του μεχρι που τον παρατησαν γιατι το ειχε βαρεθει ο κοσμος το θεμα βρες ενα πιασαρικο τιτλο που να προβληματισει και να ευαισθητοποιησει λιγο τους ανθρωπους κανε καμοια ερευνα σε αυτα τα μερη που θαβουν τα κατοικιδια οταν τα βαρεθουν και πηγαινε με ετοιμο το θεμα διαφορετικα ξεχνα τις κινητοποιησεις στην τηλεοραση!!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back