Αίσχος!

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
Σημερα που βγηκα εξω βρηκα ενα εξαθλιωμενο γατακι σε ενα μπαρακι. Το κακομοιρο ετρεμε και καποιοι "φιλοζωοι" το ταιζαν...πατατακια. Πεινουσε τοσο πολυ που τα ετρωγε. Τοσα ατομα το εβλεπαν και αδιαφορουσαν. Προτεραιοτητα ειχε η διασκεδαση τους.
Καποιοι μαλιστα μου ελεγαν να το αφησω: "δεν εχει αναγκη, θα φαει απο τα σκουπιδια και θα ζησει" μου ελεγαν. Οταν το πηρα αγκαλια ενας αλλος "εξυπνος" μου ελεγε οτι δεν εχει κανει εμβολια και οτι μπορει να εχει καποια ασθενεια και να κολλησω κατι. "τα εμβολια γινονται για να προστατευουν την γατα απο ασθενειες και οχι τον ανθρωπο" του απαντησα. "Θα κολλησεις τοξοπλασμα" μου ειπε. "Ας κολλησω, αν δεν το εχω κολλησει ηδη. Θα περασει σαν μια κοινη ιωση". "Το ξερεις πως μια εγκυος φιλη μου απεβαλλε λογω τοξοπλασμωσης;" μου ειπε. "Ναι" του λεω "γνωριζεις καλα τον γνωστο μυθο για το τοξοπλασμα, επετρεψε μου ομως να σωσω μια ζωουλα γιατι δεν μπορω να συνεχισω να πινω το ποτο μου με ησυχη την συνειδηση μου οπως εσεις" και σηκωθηκα και εφυγα.

Δυστυχως απο τοτε που εξαφανιστηκε ο γατουλης που ταιζα δεν ειχα αγορασει αλλη τροφη και δεν ειχα τι να δωσω στο γατακι, οποτε του εδωσα λιγο κονσερβα σολωμου για ανθρωπους και νερο για να πιει. Ξερω πως το αλατι δεν ειναι καλο, αλλα δεν μπορουσα να το αφησω νηστικο γιατι φαινοταν ποσο πεινουσε. Αμμο δεν εχω, οποτε του εβαλα λιγο χωμα απο γλαστρα σε ενα πιατακι απο γλαστρα. Το εχω τωρα σε μια γατοφορο με το πιατακι με το χωμα και ενα μπλουζακι για να κοιμαται (μολις το εβαλα στην γατοφορο με το μπλουζακι τρελαθηκε να γουργουριζει!!!). Το πηρα στο δωματιο μου γιατι οταν το αφηνω μονο του κλαιει και δεν ξερω τι να κανω. Σε 4 μερες παω αθηνα και σε 16 μερες επιστρεφω καναδα και δεν ξερω τι θα απογινει αν δεν βρεθει καποιος να το παρει. Θα περιμενω να ερθει η δευτερα να το παω στον κτηνιατρο για να δω κιολας μηπως μπορει να το κρατησει. Βοηθηστε με, δεν ξερω τι να κανω!!! Ουτε να κοιμηθω δεν μπορω αυτη τη στιγμη γιατι φωναζει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πωπω ρε το καημένο, ατυχο ή τυχερό να το πει κανείς; :/:
Δεν μπορώ να βοηθήσω, παρα μόνο να σου ευχηθώ και σε αυτό και σε σένα καλη συνεχεια και καλή τύχη.:)
Περιττό να σου πω ότι οι φίλοι σου είναι όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, ανίδεοι και αναίσθητοι. :mad:
Μπράβο σου όμως που το μάζεψες.:up:
Καλο κουράγιο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπραβο σας παντως που το μαζεψατε.Υπαρχουν καποιοι ανθρωποι...για να φανταστειτε μια γνωστη μου εχει ενα γατακι στην αυλη της.Εχθες ημασταν κοντα στο σπιτι της με κατι αλλα παιδια(οχι απο την ταξη)και το γατακι βγηκε στο δρομο,αμεσως ενα αγορι να παει να το χτυπησει...ελεος.Τον κραταγα για να μη το κλοτσισει το καημενο.*Λιγο ασχετο...:redface:

το γατακι εχει διαρροια και δεν ειναι κανενας κτηνιατρος ανοιχτος! Μαλλον ειναι απο τα παρασιτα γιατι η κοιλιτσα του ειναι πρησμενη :( Εσπασα ενα χαπακι drontal και του εδωσα λιγο. Τι αλλο να κανω; Του εδωσα κονσερβα σολωμο για ανθρωπους γιατι δεν εχω τιποτα αλλο. Θα του δωσω ρυζι αργοτερα με λιγο κρεατακι που θα φτιαξει η μανα μου για να συνελθει λιγο. Παντως σε γενικες γραμμες ειναι ευδιαθετο, παρα πολυ κοινωνικο και παιζει ολη την ωρα.

νομιζω οτι καλη ειναι κ η ξηρα για την διαρροια....εχεις καθολου?:hmm:
η κοτοπουλο με ρυζακι;)

δεν εχω καθολου ξηρα! Ο γατουλης που ταιζα εξαφανιστηκε 1 βδομαδα αφοτου εφυγα διακοπες τον ιουλιο και απο τοτε δεν εχει εμφανιστει και η μανα μου ειχε δωσει ολες τις κροκετες σε κατι αδεσποτα παρακατω. Δυστυχως τα παντα ειναι κλειστα σημερα, οποτε ειπα στην μαμα μου να κανει ρυζι με κοτοπουλο να του δωσω το μεσημερακι. Ουφ, τι αναισθητος λαος ειμαστε; Τοσα ατομα στο μπαρακι και κανενας δεν ενδιαφεροταν για το αμοιρο το γατακι που ετρεμε.

Καλυτερα που δεν ενδιαφερθηκε κανεις αλλος ''καλος'' ανθρωπος γιατι ο μονος λογος που θα ενδιαφεροταν ηταν για να το χτυπησει:(.''Πολιτισμενος''λαος σου λεει μετα...παλι καλα που ησασταν εσεις εκει.Βρεθηκατε στο σωστο μερος τη σωστη στιγμη.Τουλαχιστον τωρα θα ζησει γιατι αν ηταν εεκι εξω....................

αφου δεν το κλωτσαγαν παλι καλα......:(

ηρω, δωσε του κοτοπουλο με ρυζακι οπως κ κανεις, μια χαρα εκανες κ του εδωσες χαπακι, και λογικα θα ειναι καλυτερα. οτι μπορεις εκανες, δεν εισαι κ θεος. μονο να βρεθει ενα σπιτι φιλοξενιας τωρα:(:(
εχει ψυλλους?????

καθαρισε το οσο μπορεις και βαλε μια φωτογραφια .Βοηθαει.Πες μασ και ταυπολοιπα στοιχια του αγορι κοριτσι ηλικια περιπου.Για την δοιαρια μη δωσεις καθολου γαλα.Κοψε το.Μπορει να φταιει και το drontal.καλη τυχη στο μικρο

αφου δεν το κλωτσαγαν παλι καλα......:(

ηρω, δωσε του κοτοπουλο με ρυζακι οπως κ κανεις, μια χαρα εκανες κ του εδωσες χαπακι, και λογικα θα ειναι καλυτερα. οτι μπορεις εκανες, δεν εισαι κ θεος. μονο να βρεθει ενα σπιτι φιλοξενιας τωρα:(:(
εχει ψυλλους?????

δεν φαινεται να εχει ψυλλους. Το εψαξα οσο καλυτερα μπορουσα και δεν ειδα τιποτα. Το κακο ειναι οτι η διαρροια δεν εχει σταματησει. Η κοιλιτσα του ειναι πρησμενη και το γατακι ειναι σκελετωμενο. Μιλαμε δεν εχει καθολου μυες στα ποδια του. Πρεπει να ειναι και αφυδατωμενο γιατι πινει συνεχεια και νερο και λογω της διαρροιας η κατασταση ειναι χαλια.

καθαρισε το οσο μπορεις και βαλε μια φωτογραφια .Βοηθαει.Πες μασ και ταυπολοιπα στοιχια του αγορι κοριτσι ηλικια περιπου.Για την δοιαρια μη δωσεις καθολου γαλα.Κοψε το.Μπορει να φταιει και το drontal.καλη τυχη στο μικρο

το καθαρισα αλλα δεν τολμαω να το κανω μπανιο γιατι φαινεται αρκετα εξασθενημενο. Ειναι κοριτσακι (την ονομασα Yuuki που σημαινει θαρρος στα ιαπωνεζικα γιατι πιστευω πως της ταιριαζει), απο το μεγεθος δεν φαινεται πανω απο 50 ημερων, αλλα αν κρινω απο τα ματια της που εχουν αλλαξει χρωμα (ειναι χρυσαφι), πρεπει να ειναι πανω απο 2.5 μηνων. Η ουριτσα της ειναι λιγο κοντη (λιγο πιο μακρια απο της Μοιρα), ειναι ασπρομαυρη με χρυσα ματακια και πααααααααααρα πολυ κοινωνικη. Οταν βλεπει ανθρωπο τρεχει απο πισω του!!! Μιλαμε δεν εχω ξαναδει τετοιο γατι. Ειναι παρα πολυ φιλικο και κλαιει οταν ειναι μονο του :( Δεν εχω δωσει καθολου γαλα, μονο κονσερβα σολωμου και εναν ωμο κροκο αυγου. Θα φαει σε λιγο κοτοπουλακι με ρυζι. Ειναι απιστευτο το ποσο πειναει. Θελει να τρωει ολη την ωρα. Αν δει να κραταω κατι στο χερι μου φωναζει γιατι νομιζει πως ειναι τροφη! Η διαρροια του παντως ειναι απο χθες το βραδυ οποτε δεν φταιει το drontal. Θα επικοινωνησω σε λιγο με εναν φιλο μου κτηνιατρο να δω τι θα γινει.

Το ειχα το βραδυ σε γατοφορο με αμμο στο δωματιο μου και σημερα το εχω κατεβασει κατω και το αφηνω να κανει βολτες στην αυλη με επιτηρηση και οταν φευγω το κλεινω στην γατοφορο και κλαιει. Μου σπαραζει την καρδια το κλαμμα της και στεναχωριεμαι που την κλεινω. Δεν μπορω να την εχω στο δωματιο μου, κοντεψα να πεθανω απο τις αναθυμιασεις το βραδυ (2 φορες διαρροια και μυριζει πολυ εντονα). Οποτε την κατεβασα στο αλλο μας το διαμερισμα κατω που δεν μενει κανεις, αλλα την αφηνω κλεισμενη στην γατοφορο γιατι με την διαρροια θα γινει χαμος.

Απο τις 9 το πρωι σημερα, μεχρι τωρα εχει πιει 7 φορες νερο! Ειδα και το δερμα του και ειναι παρα πολυ αφυδατωμενο :(

ελπιζω να τα καταφερει το μικρο γιατι μαλλον ειναι ασχημα τα πραγματα :( Της εδωσα κοτοπουλο με ρυζι και εφαγε ελαχιστο και τωρα το βραδυ της εδωσα ψαρι με ρυζι και δεν εφαγε πολυ. Εχει κανει 5-6 φορες διαρροια απο το πρωι και σε καποιες φασεις εκει που καθεται ή κοιμαται της φευγουν μερικες σταγονες. Μυριζουν πολυ ασχημα και το χρωμα τους ειναι πορτοκαλι προς κοκκινο. Φοβαμαι πως ειναι αρκετα σοβαρα :( Ο πρωκτος της προεξεχει και νομιζεις πως θα σκασει. Αυριο πρωι πρωι θα την παω στον γιατρο και ελπιζω να την κρατησει και να την δωσει για υιοθεσια γιατι δεν μπορω να την βαλω μεσα στο σπιτι. Οπου καθεται λερωνει και ειμαι με χλωρινη στο χερι ολη την ωρα. Κλεισμενη στην γατοφορο δεν μπορω να την εχω γιατι κλαιει ασταματητα :( Γιατι ρε γμτ να υποφερει απο τοσο μικρο; :(

ελπιζω να τα καταφερει το μικρο γιατι μαλλον ειναι ασχημα τα πραγματα :( Της εδωσα κοτοπουλο με ρυζι και εφαγε ελαχιστο και τωρα το βραδυ της εδωσα ψαρι με ρυζι και δεν εφαγε πολυ. Εχει κανει 5-6 φορες διαρροια απο το πρωι και σε καποιες φασεις εκει που καθεται ή κοιμαται της φευγουν μερικες σταγονες. Μυριζουν πολυ ασχημα και το χρωμα τους ειναι πορτοκαλι προς κοκκινο. Φοβαμαι πως ειναι αρκετα σοβαρα :( Ο πρωκτος της προεξεχει και νομιζεις πως θα σκασει. Αυριο πρωι πρωι θα την παω στον γιατρο και ελπιζω να την κρατησει και να την δωσει για υιοθεσια γιατι δεν μπορω να την βαλω μεσα στο σπιτι. Οπου καθεται λερωνει και ειμαι με χλωρινη στο χερι ολη την ωρα. Κλεισμενη στην γατοφορο δεν μπορω να την εχω γιατι κλαιει ασταματητα :( Γιατι ρε γμτ να υποφερει απο τοσο μικρο; :(
Το ίδια συμπτώματα είχε κ ένα από τα γατάκια που βρήκα εγώ, ακόμα κ σήμερα έχει μια ελαφρά διάρροια αλλά ευτυχώς για την Αυγούστα τα πραγμάτα μετά την αγωγή που έδωσε ο γιατρός πάνε πολύ καλά. Ελπίζω το ίδιο κ για το μικράκι γιατί πραγματικά είναι πολύ κρίμα ακόμα δεν γεννήθηκε να υποφέρει τόσο πολύ κ στο τέλος να πεθάνει:(:(:(

ειχε και αυτο που βρηκες πρησμενη κοιλιτσα; Ελπιζω να πανε ολα καλα γιατι το μικρο εχει και κομμενη ουρα συν τοις αλλοις

Ελα ρε... Η ψυχούλα μου ταλαιπωρια που τραβάει απο τις πρωτες μερες της ζωής της. Ελπίζω να τελειώσουν τα προβλήματά της και να βρει συντομα μια ζεστη αγκαλίτσα.

ειχε και αυτο που βρηκες πρησμενη κοιλιτσα; Ελπιζω να πανε ολα καλα γιατι το μικρο εχει και κομμενη ουρα συν τοις αλλοις
ναι η πρησμένη κοιλιά είναι δείγμα ότι έχει υγρά άρα διάρροια, μέχρι να το πας αύριο στο γιατρό να του δίνεις μόνο κοτόπουλο με ρύζι κ αν μπορείς κ ρυζόνερο εγώ του έδινε αρκετό με σύριγγα για να μην αφυδατωθεί. Κάναμε κ αποπαρασίτωση με banmith για τα σκουλίκια κ μας έδωσε κ Imodium για την διάρροια κ flagyl σαν αντιβίωση κ από την δεύτερη μέρα της αγωγής έγινε άλλο γατάκι εγώ δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρει γιατί ακόμα κ το νερό που έπινε το έβγαζε.
Το βασικό όμως σ αυτές τις περιπτώσεις είναι η διατροφή, την πρώτη μέρα για παράδειγμα μου είπε να μην της δώσω καθόλου φαγητό μόνο λίγο ρυζόνερο που κ που

αυτο που βρηκα ειναι σκελετωμενο, δεν εχει σχεδον καθολου μυες στα ποδια του και μολις του εδωσα να φαει εκανε σαν τρελο. Επισης πινει αρκετο νερο μονο του οποτε την παλευει καπως την αφυδατωση. Απλα με ανησυχει το χρωμα της διαρροιας του. Δεν ξερω αν πρεπει να ανησυχω για την διαρροια περισσοτερο ή για το οτι φευγω σε 15 μερες και δεν ξερω τι θα απογινει αν δεν βρεθει καποιος να το υιοθετησει μεχρι τοτε. Παιζει να το αφησω στον κτηνιατρο και να το κρατησει για υιοθεσια; Δηλαδη, κρατανε οι κτηνιατροι αδεσποτα γατακια για υιοθεσια;

Τι εγινε με το γατακι;;;

Τι εγινε με το γατακι;;;

το γατακι εξαφανιστηκε :( Δεν πιστευω να εφυγε, οποτε εχουμε 2 εκδοχες:
α) να βγηκε στο πεζοδρομιο, να το ειδε καποιος και να το πηρε
β) να το σκοτωσε ο γειτονας, ο οποιος εχει σκοτωσει απειρες γατες στο παρελθον.

δυστυχως πιο πιθανο μου φαινεται το (β) :(:(:(
νιωθω τρελες ενοχες που το αφηνα να παιζει στην αυλη την ημερα. Επρεπε να το ειχα μεσα ολη μερα και οχι μονο τα βραδια :( Ειλικρινα ευχομαι να το πηρε καποιος και να ζει ευτυχισμενο.

Ελπιζω να μην ειναι το δευτερο....:(:(:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back