Αίτηση για να επιτραπεί η είσοδος των σκύλων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

irene_marga

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η irene_marga αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 323 μηνύματα.
https://www.petitiononline.com/dogsGR/petition.html

Αίτηση για να επιτραπεί η είσοδος των σκύλων στα μέσα μαζικής μεταφοράς (EL)
Στην Ελλάδα τα κατοικίδια και κυρίως οι σκύλοι δεν επιτρέπται να έχουν πρόσβαση στα περισσότερα Μ.Μ.Μ. Τουλάχιστον 1.500.000 Έλληνες έχουν σκύλο και 16.000.000 τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα ετησίως -πολλοί από αυτούς μαζί με τα σκυλιά τους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι όταν επιχειρούν να μετακινηθούν με τα Μ.Μ.Μ καλούνται να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που δεν υφίσταται σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Οι σκύλοι δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε τραίνα, λεωφορεία και τραμ στην Ελλάδα ακόμα και οταν είναι δεμένοι με λουρί! Η υποχρεωτική μετακίνηση σε κλουβί, η οποία πολλές φορές επίσης απαγορεύεται, καθιστά αδύνατη τη μεταφορά- με τη χρήση Μ.Μ.Μ- σκύλων μεσαίου και μεγάλου μεγέθους.
Με αυτήν την αίτηση απαιτούμε το προφανές για μία χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης. Υπό την προϋπόθεση ότι οι σκύλοι δεν είναι επιθετικοί θα πρέπει να μπορούν να συνοδεύουν τα αφεντικά τους στα Μ.Μ.Μ. Πληρώνοντας εισιτήριο όπως οι υπόλοιποι επιβάτες οι σκύλοι μας πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν μαζί μας . Οι τουρίστες αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι οφείλεται να μπορούν να ταξιδεύουν μαζί με τους φίλους τους στην Ελλάδα χωρίς να υποχρεούνται να διαθέτουν η να νοικιάζουν αμάξι για να το καταφέρουν!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φυσικά και το υπέγραψα.:). Στο ourdog έχει μπει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

έχω μια απορία καιρό τώρα... Με τόσες online/επί του καναπέος-petitions που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , που ακριβώς αποσκοπούν και τι βγαίνει με αυτή τη κίνησή που γίνεται; [εκτός βέβαια από τη συλλογή εκατομμυρίων e-mail και ονομάτων..]

Κι εγώ την ίδια απορία έχω, αν και φοβάμαι ότι δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.:hmm: Όχι ότι δεν συμφωνώ απόλυτα με το να επιτραπούν τα σκυλιά σε όλες τις συγκοινωνίες.

απο οτι ειδα στις σελιδες του μετρο, τραμ κτλ αφηνουν ζωα σε κλουβι και σκυλους-οδηγους τυφλων. Και σε μας εδω ετσι ειναι. Αν εχεις σκυλο με λουρι δεν σε αφηνουν να το παρεις μεσα. Φαντασου τι θα γινει αν ο καθενας παιρνει τα σκυλια του μεσα στο λεωφορειο (και ειναι πολλοι αυτοι που εχουν σκυλια, και οχι μονο ενα αλλα 2-3). Πιστευω οτι εχουν και ενα δικιο.

Petition for Αllowing Dogs in Greek Public Transport / Σκυλιά στα Μ.Μ.Μ.

Βοηθείστε στην προσπάθεια που κάνουμε για να επιτραπεί η μετακίνηση των σκύλων με τα Μ.Μ.Μ. στην Ελλάδα.

Γίνετε μέλη της ομάδας και υπογράψτε το petition που θα βρείτε στο τέλος της σελίδας:
https://www.facebook.com/group.php?gid=59108807654

Αν δεν είστε μέλη στο facebook, υπογράψτε απλα το petition: https://www.petitiononline.com/dogsGR/petition.html

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του happypuppycafe.com

Οι υπογραφές που θα μαζευτούν θα σταλούν στο Υπουργείο Μεταφορών, στο Υπουργείο Πολιτισμού (μια και αφορά και τους τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας), στην Ε.Ε., και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.

Στο μεταξύ αποφασίστηκε να στείλουμε όλοι e-mail διαμαρτυρίας στον ΟΣΕ μια και δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να ταξιδέψει σκύλος με τρένο μια και οι κανονισμοί έχουνε αλλάξει από τότε που έχουνε βάλει καινούργιες σκευοφόρους όπου δεν υπάρχουνε κλουβιά.
Με λίγα λόγια, αν δεν έχεις αυτοκίνητο στην Ελλάδα είσαι καταδικασμένος να μην μπορέσεις να ταξιδέψεις με το σκύλο σου!

ολα οκ συμφωνω, αλλα υπαρχει προβλημα στην Ελλαδα με την "ανατροφη" των σκυλων και των αφεντικων τους.Διοτι φανταστειτε αυτες τις κυρατζες που κυκλοφορουν με τα σκυλια τους και τα χουν σαν μωρα και τ αφηνουν να κανουν οτι θελουν να σου κατουρησουν το ποδι στο τρενο ή να σου δαγκωσουν το παιδι στη μουρη! Δεν νομιζω να εχει θεσπιστει κανενας νομος που να υποχρεωνει τους σκυλους να εκπαιδευονται;). Εκτος των αλλων υπαρχουν ανθρωποι που ειναι αλλεργικοι στα σκυλια. Ποσο μαλλον να τους υποχρωσεις να συνυπαρξουν σε ενα κλειστο χωρο για μιση ωρα! Και δεν νομιζω να βαζουμε την ανθρωπινη ακεραιοτητα κατω απ τις αναγκες ενος σκυλου!Στο κατω κατω αν ειναι καποιος τοσο φιλος των ταξιδιων ας μην παρει σκυλο και τον ταλαιπωρει αλλιως ας τον παει σε ξενοδοχειο σκυλων! Αν καποιος εχει τοσα χρηματα να διαθεσει για ενα πολυημερο ταξιδι στο εξωτερικο ας διαθεσει και για τον σκυλο του!:)

ολα οκ συμφωνω, αλλα υπαρχει προβλημα στην Ελλαδα με την "ανατροφη" των σκυλων και των αφεντικων τους.Διοτι φανταστειτε αυτες τις κυρατζες που κυκλοφορουν με τα σκυλια τους και τα χουν σαν μωρα και τ αφηνουν να κανουν οτι θελουν να σου κατουρησουν το ποδι στο τρενο ή να σου δαγκωσουν το παιδι στη μουρη! Δεν νομιζω να εχει θεσπιστει κανενας νομος που να υποχρεωνει τους σκυλους να εκπαιδευονται;). Εκτος των αλλων υπαρχουν ανθρωποι που ειναι αλλεργικοι στα σκυλια. Ποσο μαλλον να τους υποχρωσεις να συνυπαρξουν σε ενα κλειστο χωρο για μιση ωρα! Και δεν νομιζω να βαζουμε την ανθρωπινη ακεραιοτητα κατω απ τις αναγκες ενος σκυλου!Στο κατω κατω αν ειναι καποιος τοσο φιλος των ταξιδιων ας μην παρει σκυλο και τον ταλαιπωρει αλλιως ας τον παει σε ξενοδοχειο σκυλων! Αν καποιος εχει τοσα χρηματα να διαθεσει για ενα πολυημερο ταξιδι στο εξωτερικο ας διαθεσει και για τον σκυλο του!:)

Yπάρχουν και άνθρωποι αλλεργικοί στις γάτες όμως ταξιδεύουν άνετα με το αεροπλάνο στην γατοφόρο. :) Δεν είπαμε τα σκυλάκια τα μεγαλόσωμα γιατί τα μικρά μπαίνουν και σε κλουβάκι μεταφοράς να τριγυρίζουν ανεξέλεκτα μέσα στο τρένο απλά να υπάρχουν ειδικοί χώροι με κλουβιά οι οποίοι να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Άλλωστε και εγώ είμαι αλλεργική όταν βρωμάει ένας άνθρωπος αλλά έχω τύχει να κάνω ταξίδι με έναν τέτοιο βρωμιάρη από Αθήνα έως Κέρκυρα και δεν είχα και διέξοδο διαφυγής. Να φανταστείς από τα πίσω καθίσματα μύριζε στον οδηγό.:lol: Για όλα υπάρχουν λύσεις όπως υπάρχουν και σε πιο πολιτισμένα μέσα μεταφοράς όπως είναι το αεροπλάνο ή και το πλοίο.

Yπάρχουν και άνθρωποι αλλεργικοί στις γάτες όμως ταξιδεύουν άνετα με το αεροπλάνο στην γατοφόρο. :) Δεν είπαμε τα σκυλάκια τα μεγαλόσωμα γιατί τα μικρά μπαίνουν και σε κλουβάκι μεταφοράς να τριγυρίζουν ανεξέλεκτα μέσα στο τρένο απλά να υπάρχουν ειδικοί χώροι με κλουβιά οι οποίοι να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Άλλωστε και εγώ είμαι αλλεργική όταν βρωμάει ένας άνθρωπος αλλά έχω τύχει να κάνω ταξίδι με έναν τέτοιο βρωμιάρη από Αθήνα έως Κέρκυρα και δεν είχα και διέξοδο διαφυγής. Να φανταστείς από τα πίσω καθίσματα μύριζε στον οδηγό.:lol: Για όλα υπάρχουν λύσεις όπως υπάρχουν και σε πιο πολιτισμένα μέσα μεταφοράς όπως είναι το αεροπλάνο ή και το πλοίο.

Εξαιρετικό και ξεκαρδιστική κειμενάκι!!! Συν τοις άλλοις, επειδή λέω συχνά ότι από τις πολλές αλλεργίες που έχω, η χειρότερη είναι στους βρωμερούς ανθρώπους (ψυχή τε και σώματι)... Και όχι τίποτα, αλλά έχω και εντολή γιατρού να κυκλοφορώ με μαντηλάκι με αιθέρια έλαια στη μύτη και ένα άλλο, όταν είμαι όρθια, για να πιάνομαι από τις λαβές...Οπότε τώρα σας έδωσα ένα στίγμα...Αν δείτε μία παλαβή στα ΜΜΕ σαν τον Μάικλ Τζάκσον (ΟΚ, ακόμη δεν φορώ μάσκα χαχαχαχα...), εγώ είμαι! χαχαχαχα...

Στο μετρό να σας πω ότι έχω δει άτομα με τα γατουλίνια τους σε κλουβάκι... Αλλά και με σκυλάκια σε κλουβάκι... Έτοιμη είμαι κάθε φορά μήπως αντιδράσει κάποιος να ορμήσω, χαχαχαχα...

βρε κοριτσια! καλα πεθανα με τα κειμενακια σας:lol::lol:!Μαλλον δεν διαβασατε το αρχικο κειμενο γιατι δεν λεει για ζωακια σε κλουβακια αλλα να μπαινουν στα μεσα μεταφορας με το λουρακι τους (κυριως μεγαλωσωμα σκυλακια) ! Αφου η κοπελα λεει οτι ηδη κυκλοφορουν τα ζωακια στα κλουβακια! Αυτο ελειπε να θες να πας το ζωακι σου στον κτηνιατρο π.χ. και να μην μπορεις.Εγω παντως δεν συμφωνω να υπαρχουν μεγαλωσωμα σκυλια στο λεωφορειο και ΜΟΝΟ με το λουρι! :hmm:Σκεφτειτε το!!!!!!!!!! Φιλακια

Αυτο ελειπε να θες να πας το ζωακι σου στον κτηνιατρο π.χ. και να μην μπορεις.Εγω παντως δεν συμφωνω να υπαρχουν μεγαλωσωμα σκυλια στο λεωφορειο και ΜΟΝΟ με το λουρι!
Επειδή όμως κι αυτό πρέπει να πάει πχ στον κτηνίατρο, τί πειράζει αν είναι με λουρί και φίμωτρο;

Δεν ειδα πουθενα την λεξη φιμωτρο!
Προς Θεου! δεν εχω τιποτα εναντιων των σκυλιων , αλλωστε κι εγω ειχα καποτε.Εχω ομως εναντιων πολλων ιδιοκτητων τους που τα εχουν πολυ χυμα! Και μην μου πειτε οτι αν οντως ειπτραπει δεν θα βλεπουμε ολη μερα αυτες τις "αρρωστες" να πηγαινουν βολτουλες με τα λεωφορεια και τα τραμ τα σκυλακια τους για να παρουν τον αερα τους!;)Και δεν νομιζω να τους εχουν ολοι καλη ανατροφη!!!!!!!!!!!!!!!!!Μεγαλοσωμα ή μη!
Μην ξεχνατε οτι εμεις οι Ελληνες καλως ή κακως ειμαστε λαος της υπερβολης!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back