Templar
Νεοφερμένο μέλος
Αρχικά, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια, τόσο στους δημιουργούς και διαχειριστές αυτού του φόρουμ, όσο και στα ίδια τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτό.Παρακολουθώ εδώ και μέρες τα μηνύματα όλων και διαπιστώνω πόσο σοβαρά ασχολούνται σχεδόν όλοι με τις γάτες τους.Ας μπω στο θέμα όμως..
Θέλω να αγοράσω μια γάτα Αγκύρας ή Περσίας. Δεν μπορώ να αποφασίσω όμως ποια από τις δύο ράτσες.Η Περσίας μου φαίνεται πιο προσιτή λόγω του ήμερου χαρακτήρα της για σπίτι.
Το πιο σημαντικό για μένα όμως είναι πώς θα την αποκτήσω. Από pet shop ή από ιδιώτη; Είμαι άσχετος από γάτες και δεν έχω την εμπειρία να ξεχωρίσω αν μια γάτα είναι καθαρόαιμη κλπ... 'Επειτα έχω ακούσει πως είναι κακό να αγοράζουμε από pet shop, διότι ενθαρρύνουμε την κακή μεταχείριση των ζώων.
Τι είναι πιο σωστό να κάνω ; Τι με συμβουλεύετε ;
Θα περιμένω με αγωνία προτάσεις και συμβουλές.
Ευχαριστώ πολύ..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νεκταρια
Διάσημο μέλος
Καλησπερα και καλως ηρθες.Για τους λογους που προειπες καλα θα ηταν να μην απευθυνθεις σε τετοια μαγαζια.Υπαρχουν ευτυχως εκτροφεια που θα βρεις το καταλληλο γατακι.Αν βαριεσαι να ψαξεις στειλε πμ να σου δωσω καποια τηλεφωνα επικοινωνιας.Γεια σε όλους!
Αρχικά, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια, τόσο στους δημιουργούς και διαχειριστές αυτού του φόρουμ, όσο και στα ίδια τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτό.Παρακολουθώ εδώ και μέρες τα μηνύματα όλων και διαπιστώνω πόσο σοβαρά ασχολούνται σχεδόν όλοι με τις γάτες τους.Ας μπω στο θέμα όμως..
Θέλω να αγοράσω μια γάτα Αγκύρας ή Περσίας. Δεν μπορώ να αποφασίσω όμως ποια από τις δύο ράτσες.Η Περσίας μου φαίνεται πιο προσιτή λόγω του ήμερου χαρακτήρα της για σπίτι.
Το πιο σημαντικό για μένα όμως είναι πώς θα την αποκτήσω. Από pet shop ή από ιδιώτη; Είμαι άσχετος από γάτες και δεν έχω την εμπειρία να ξεχωρίσω αν μια γάτα είναι καθαρόαιμη κλπ... 'Επειτα έχω ακούσει πως είναι κακό να αγοράζουμε από pet shop, διότι ενθαρρύνουμε την κακή μεταχείριση των ζώων.
Ευχαριστώ πολύ..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dion1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σε όλους!
Ευχαριστώ πολύ..
Γεια σου!
Εγω θεωρω πως το καλυτερο για σενα ειναι να παρεις τη γατουλα απο καποιο εκτροφειο και οχι απο πετ σοπ.
Περα απο την κακομεταχειρηση των ζωων, που ειναι παρα πολυ σημαντικος λογος, ειναι πολυ σημαντινκο να γνωριζεις και τους γονεις του μικρου και σε τι συνθηκες γεννηθηκε και μεγαλωσε !
Θα ξερεις οτι πηρες ενα καθαροαιμο ζωο και προπαντων ενα ΥΓΕΙΕΣ ζωο και με ισσοροπημενο χαρακτηρα.
Τωρα απο οτι ξερω εκτροφειο Αγκυρας δεν πρεπει να υπαρχει στη χωρα μας.Αν αποφασισεις για τη συγκεκριμενη φυλη 8α πρεπει να ερ8εις σε επαφη με εκτροφεια στην Ευρωπη.
Να εισαι προετοιμασμενος για πιθανη αναμονη μεχρι να γεννηθει το γατακι και να κανεις το ταξιδι για να πας να το φερεις γιατι οι εκτροφεις δεν στελνουν γατακια ασυνοδευτα!
Templar
Νεοφερμένο μέλος
Templar
Νεοφερμένο μέλος
Β Ο Η Θ Ε Ι Α !!!!!!!!!
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.Πάντως η αλήθεια είναι πως όλο αυτόν τον καιρό που ψάχνω, έχω βρει ιστοσελίδες στο ίντερνετ για εκτροφεία περσικών(κάποιοι μάλιστα τις λένε τσιντσιλά ή τσιντσίλα) και είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός ως προς την αυθεντικότητά τους και γενικώς είμαι λίγο καχύποπτος με αυτά. Κάνω καλά ή πρέπει όπου διαβάζω για εκτροφεία να τους έχω εμπιστοσύνη γι αυτό που θα πάρω???
Β Ο Η Θ Ε Ι Α !!!!!!!!!
Το τσιντσιλα ειναι χρωματισμος και αναφερεται στις γατουλες που εχουν λευκο τριχωμα με ασημενιες ακρες,μαυρο περιγραμμα γυρω απο τα ματια,τη μυτη και το στομα,και πρασινα ματια.Υπαρχει σε διαφορες φυλες,οχι μονο στα περσικα.
Θα πρεπει να το σκεφτειτε καλα πριν αποκτησετε ενα γατακι περσιας.Απαιτουν καθημερινη φροντιδα οχι μονο οσον αφορα το τριχωμα τους,αλλα και τα ματια και τη μυτη τους.Μην ξεχνατε οτι η γατουλα σας θα σας συντροφευει φια περιπου δεκαπεντε χρονια,θα μπορειτε να τη φροντιζετε οπως πρεπει;
Επισης θα πρεπει να ρωτησετε αν τα γατακια μεγαλωνουν μεσα στο σπιτι,αν ειναι σωστα κοινωνικοποιημενα,θα πρεπει να μεινουν με τη μαμα τους περιπου δωδεκα εβδομαδες ωστε να εχουν λαβει ολα τα αντισωματα που πρεπει και να εχουν αναπτυξει το χαρακτηρα τους οπως πρεπει.Φυσικα θα πρεπει να εχουν τα χαρτια τους,και οι γονεις τους να εχουν εξεταστει και εμβολιαστει για ασθενειες,κυριως για PKD και HCM.Τα μικρα δινονται απο το εκτροφειο εμβολιασμενα πληρως και τακτικα αποπαρασιτωμενα.Μαλιστα πολλοι επισκεπτονται κιολας το εκτροφειο για να δουν τους γονεις,το χωρο,και τη φροντιδα που τους παρεχει ο εκτροφεας.Φροντιστε να βρειτε καποιον που να σας εμπνεει εμπιστοσυνη,να ειναι προθυμος να απαντησει στις αποριες σας,και να μην δειχνει απλα να θελει να ξεφορτωθει τα γατακια του.
Ριξτε μια ματια κι εδω,ελπιζω να βοηθησει.

lizaxara
Νεοφερμένο μέλος
Πως δείχνουμε την αγάπη μας προς τα ζώα;
Επιλέγοντας ποιο ζώο θα αγαπήσουμε; Είναι αυτή αληθινή αγάπη; Δεν το πιστεύώ συτό.
Μία τέτοια άκακη με την πρώτη ματιά αντίληψη, πραγματικά δεν φαίνεται να βλάπτει κανέναν. ίσα ίσα που θέλω να πάρω ένα γατάκι και να του δώσω τροφή στέγη νερό και ασφάλεια. Σωστά μέχρι εδώ. Επιλέγοντας όμως ράτσα, το μόνο που κάνουμε είναι να βοηθάμε και να στηρίζουμε την εμπορία των ζώων. Γιατί για εμπόριο πρόκειται. Και είναι πραγματικά αδιανόητο να εμπορευόμαστε κάτι που υποτίθεται ότι αγαπάμε. Πως θα μας φαινότανε αλήθεια να μπορούσαμε να πάμε μέχρι την γωνία για να ψωνίσουμε κάνα δυο φίλους, τρεις καινούριους έρωτες και μισό κιλό έμπνευση για τον καινούριο μας δίσκο; Στο δικό μου το μυαλό είναι το ίδιο αδιανόητο να υπάρχουν "μαγαζιά" που που πουλάνε ζώα.
Υπάρχουν πολλές φιλοζωικές και πολλά αδέσποτα ζωάκια και αυτά είναι που πραγματικά έχουνε την ανάγκη μας.
Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο γιατί γίνομαι κουραστική αλλά και μην το λάβεις αυτό Templar σαν επίθεση. Σε καμία περίπτωση δεν είναι. Απλά έτυχε να διαβάσω το post σου και θέλησα να γράψω την άποψη μου.
elvenstar
Επιφανές μέλος
lizaxara
Νεοφερμένο μέλος
Το θέμα όμως δεν είναι τι γνωρίζω εγώ και τι όχι.
Αλλά ότι αυτός ο ανθρωποκεντρισμός μας είναι που μας οδηγεί παντού.
Η γάτα ότι χαρακτήρα και αν έχει, δεν έχει ως αυτοσκοπό την κάλυψη του ανθρώπου - σε διάφορα επίπεδα- που δεν χρειάζεται να αναλύσω. Δεν έχει έρθει στην γη με απώτερο σκοπό την αναμονή μέσα σε ένα pet shop μέχρι να βρεθεί κάποιος καλός άνθρωπος που θα αποφασίσει ότι αυτή είναι η γάτα που θέλει και που του ταιριάζει και που ναι μπορεί να τον κάνει ευτυχισμένο. Ε όχι λοιπόν. Σε λιγάκι θα πιστέψουμε ότι και η ύπαρξη πολυάριθμων ρατσων αυτόν ακριβώς το σκοπό έχει: να καλύψει όλα τα γούστα του ανθρώπου.
Σαφέστατα και θα πρέπει να νιώθουμε τύψεις. Οι κολητοί μας δεν φυτοζωούνε σε κλουβιά νηστικοί και φοβισμένοι μέχρι να τους ανακαλύψουμε και να αποφασίσουμε ότι μας κάνουνε...Ατυχής η παρομοίωση σου.
lizaxara
Νεοφερμένο μέλος
το αν θα απολογηθεί κανείς ή όχι σαφώς και δεν είναι δικό μου θέμα.
Έτσι κι αλλιώς η απολογία θα πρέπει να απευθύνεται προς τα ζωάκια που τα κρεμάμε σε ράφια καταστημάτων σαν κατσαρόλες.
Σε καμία περίπτωση δεν ζήτησα την απολογία κανενός.
Ο καθένας ας κάνει ότι κρίνει σωστό και ας απολογηθεί ή όχι εκεί που πρέπει.
Μπορώ όμως να εκφράσω και εγώ την άποψη μου.
moukelis
Επιφανές μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
lizaxara
Νεοφερμένο μέλος
Είμαι εναντίον οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευσης και εμπορίας των ζώων. Ασφαλώς και δεν είμαι ενάντια στην ύπαρξη φυλών, μιας και υπήρχαν διαφορετικές φυλές πριν από την ανθρώπινη παρέμβαση.
Evelynkar
Το θέμα για εμένα δεν είναι αν έχω δίκιο ή άδικο. Είναι απλά η άποψη μου.
Μέχρι όμως να φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για αγορά ράτσας και το μυαλό όλων μας να πάει φυσικά στα εκτροφεία, όπου τα ζωάκια αναπαράγονται σωστά και των οποίων ο απώτερος σκοπός δεν είναι το κέρδος
, απέχουμε έτη φωτός. Γενικότερα
Τα pet shops είναι ανοιχτή πληγή και ο κύριος πάροχος των ζώων ράτσας.
Όπου ζώο ουσιαστικό –ουδέτερο, κάθε οργανισμός που συναισθάνεται και κινείται.
Συναισθάνεται…συναισθάνεται…συναισθάνεται…
moukelis
Επιφανές μέλος
Κατα τη γνωμη μου,καθολου δεν απεχουμε ετη φωτος.Ο καθε ενας απο εμας οφειλει να ενημερωνει και να ενημερωνεται,και πιστευω οτι αν υπαρχει καλη θεληση και οχι στειρος σχολιασμος ολα μπορουν να αλλαξουν προς το καλυτερο.Πριν μερικα χρονια η στειρωση στην επαρχια ηταν απαγορευτικη για οποιον θεωρουσε οτι ετσι παρενεβαινε στη φυση του ζωου.Με χαρα ανακαλυπτω οτι ολοενα και περισσοτεροι νεοι ανθρωποι ενημερωνονται και μαθαινουν να φροντιζουν πιο σωστα τα ζωα τους.Το ιδιο συμβαινει και με τις γατες φυλης και τα πετ σοπ,σιγα σιγα ο κοσμος ενημερωνεται και δρα αναλογα.Στην εκθεση το Σαββατοκυριακο παντως συναντησα πολλους ανθρωπους που ηταν παραπανω απο προθυμοι να ακουσουν,να ενημερωθουν,και να αποφασισουν αν τους ταιριαζει γατουλα,τι γατουλα,και απο που θα την αποκτησουν.Αυτο το βρισκω πολυ θετικο.Moukelis
Είμαι εναντίον οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευσης και εμπορίας των ζώων. Ασφαλώς και δεν είμαι ενάντια στην ύπαρξη φυλών, μιας και υπήρχαν διαφορετικές φυλές πριν από την ανθρώπινη παρέμβαση.
Evelynkar
Το θέμα για εμένα δεν είναι αν έχω δίκιο ή άδικο. Είναι απλά η άποψη μου.
Μέχρι όμως να φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για αγορά ράτσας και το μυαλό όλων μας να πάει φυσικά στα εκτροφεία, όπου τα ζωάκια αναπαράγονται σωστά και των οποίων ο απώτερος σκοπός δεν είναι το κέρδος, απέχουμε έτη φωτός.
Γενικότερα
Τα pet shops είναι ανοιχτή πληγή και ο κύριος πάροχος των ζώων ράτσας.
Όπου ζώο ουσιαστικό –ουδέτερο, κάθε οργανισμός που συναισθάνεται και κινείται.
Συναισθάνεται…συναισθάνεται…συναισθάνεται…
lizaxara
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ πάντως δεν βλέπω καμία αλλαγή πρός το καλύτερο και πολύ κόσμο να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Μπορεί να γίνονται βήματα, δεν γνωρίζω στατιστικά..., αλλά σίγουρα απέχουμε έτη φωτός. Δεν είμαι απαισιόδοξη απλά ρεαλίστρια.
Επίσης δεν θεωρώ την κατάθεση της άποψης μου στείρο σχολιασμό, αν αυτό είναι που προσπαθείς να μου πεις.
Η εκμετάλευση των ζώων υφίσταται, η κακομεταχείρηση τους επίσης και πολύ λίγα πράγματα φαίνεται να γίνονται για αυτό.
moukelis
Επιφανές μέλος
Δεν απευθυνομουν σε σενα προσωπικα.Φυσικα και υφιστανται ολα οσα ανεφερες,αλλα δε συμφωνω οτι πολυ λιγα πραγματα γινονται.Ριξε μια ματια στη στηλη με τις ελπιδοφορες εμπειριες και θα δεις οτι ακομα και με ατομικη προσπαθεια γινονται αρκετες ενεργειες που βοηθουν προς τη σωστη κατευθυνση.Μακάρι να το πίστευα και εγώ αυτό και χαίρομαι που είσαι αισιόδοξος.
Εγώ πάντως δεν βλέπω καμία αλλαγή πρός το καλύτερο και πολύ κόσμο να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Μπορεί να γίνονται βήματα, δεν γνωρίζω στατιστικά..., αλλά σίγουρα απέχουμε έτη φωτός. Δεν είμαι απαισιόδοξη απλά ρεαλίστρια.
Επίσης δεν θεωρώ την κατάθεση της άποψης μου στείρο σχολιασμό, αν αυτό είναι που προσπαθείς να μου πεις.
Η εκμετάλευση των ζώων υφίσταται, η κακομεταχείρηση τους επίσης και πολύ λίγα πράγματα φαίνεται να γίνονται για αυτό.

lizaxara
Νεοφερμένο μέλος
Τα σαββατοκύριακα που έχω χρόνο ασχολούμαι με τα αδέσποτα της γειτονιάς μου.
Έχω "προσυλιτίσει"
όλους τους φίλους μου και αυτοί με την σειρά τους κάνουνε ότι μπορούνε. Βλέπω τις ελπιδοφόρες προσπάθειες και βλέπω και το αντίθετο.
Τα ζυγίζω και καταλήγω στο ότι είμαστε πολύ λίγοι.
Καταλήγω με μια ευχή να γίνουμε περισσότεροι.
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν ειναι κακο..ουτε κανει καποιον ανθρωπο λιγοτερο ζωοφιλο το να προβει στην αγορα μιας γατας 'ρατσας'...εαν του αρεσει και του ικανοποιει το 'θελω' του..τοτε γιατι οχι...
Προφανως αυτα που ψαχνει ο καθης που θα 'σπαταλησει' ενα σημαντικο ποσο για την 'αγορα' ενος κατοικιδιου ειναι συγκεκριμενα..
α)Την εκλεπτυσμενη ομορφια που προφανως δεν υπαρχει στα ημιαιμα 'μπασταρδακια' που στοιβαζοντε στην κατηγορια 'χαριζοντε' της κοινοτητας
β)Τον αδαμαντινο χαρακτηρα που και αυτος δεν υπαρχει εκει...
γ)Τα χαρακτηριστικα της φυλης που απ οτι καταλαβαινω πρεπει να ειναι υπερ-πολυτιμα και για αυτο κανουν την διαφορα σε σχεση με τα αλλα..τα κοινα..
δ)Την θεση στην αγκαλια μας,την ηρεμια που μας παρεχουν και το γλυκο ξυπνημα απ την πατουσα τους που ουτε και αυτο βρισκεται στα ημιαιαμα..
ε)Το 'θελω' του ιδιοκτητη που θα 'αγορασει' το ζωο...που αυτο σιγουρα δεν βρισκεται σε κανενα μα κανενα ημιαιμο...
Δεν ειναι διολου ασχημο ουτε και κατακριτεο καποιος να προβαινει στη αγορα ενος κατοικιδιου...
Αλλα...θεωρω και παντα θα θεωρω οτι η αγορα ενος κατοικιδιου σε σχεση με την υιοθετηση ενος απ το 'ραφι' ειναι η ειδοποιος διαφορα που ξεχωριζει εναν ζωοφιλο 'ιδιοκτητη' απο εναν ζωοφιλο 'γατογονιο'...
Τεσπα...αποψεις και αποψεις...μενει μονο η γλυκεια γευση οτι τουλαχιστον θα δωθει η ευκαιρια σε ενα γατακι 'ρατσας' που ο λεχριτης που το εμπορευεται βλεπει στην γουνα του καρφιτσωμενα ευρω,και που οταν θα αρχισει να γινεται 'φυρα' για το μαγαζι,θα το στειλει αδιαβαστο..να αποκτησει ενα καλο σπιτι και να εχει και αυτο την ευκαιρια να περασει μια ομορφη ζωη με ανθρωπους που θα το αγαπησουν πραγματικα...
Η γνωμη μου τωρα φιλε μου...πηγαινε στο ποιο βρωμικο pet-shop,στον ποιο βρωμιαρη και λιγδα εμπορα και αγορασε σε τιμη κοστους-παμε και μαζι αν θες(μπορει να μας το χαρισει κιολας)- το ποιο ταλαιπωρημενο γατακι...που αν δεν το παρεις εσυ προφανως μετα τις γιορτες θα βρεθει στα σκουπιδια-μεσα-...
p.s. αν σε παιρνει υιοθετησε και ενα ακομη απ το χαριζοντε...κανουν καλη παρεα τα 'σκασμενα'....

Φιλικα...Σπυρος
moukelis
Επιφανές μέλος
Σπυρο,εχω και αδεσποτακι,και γατουλα ρατσας που μου χαριστηκε,και γατουλα ρατσας που την αγορασα.Οταν αγορασα τα γατακια μου δεν εψαχνα ολα αυτα που εγραψες οτι ψαχνει ο καθε ενας που αγοραζει ενα γατακι ρατσας.Δεν ειναι ουτε πιο ομορφα,ουτε πιο εκλεπτυσμενα,ουτε καλυτερο χαρακτηρα εχουν,ουτε το κομματι μου εκανα,για να εχω να λεω οτι αγορασα ζωο.Απλα ηθελα ενα ζωο με πολυ συγκεκριμενα χαρακτηριστικα μορφολογικα που δεν τα βρηκα σε καποιο ημιαιμο γατακι.Δενκαταλαβαινω γιατι θα πρεπει να θεωρειται αποδιοπομπαιος τραγος οποιος επιλεγει ενα ζωακι ρατσας.Με το ιδιο σκεπτικο,απο τα ημιαιμα γατακια ο καθε ενας επιλεγει ποιο του αρεσει εμφανισιακα και σαν χαρακτηρας.Καποιοι προτιμουν τα μακρυτριχα,καποιοι τα κοντοτριχα,καποιοι τα ζωηρα,καποιοι πιο νωχελικα ζωα.Αυτο σημαινει οτι γατακια κοντοτριχα π.χ. ή λιγοτερο χαριτωμενα,ή μεγαλυτερα σε ηλικια μπορει και να μην υιοθετηθουν ποτε.Δεν ειναι το ιδιο πραγμα;Σημαινει οτι αυτος που διαλεγει γατακι απο αυτα που χαριζονται το αγαπα περισσοτερο,ενω αυτος που το διαλεγει απο καποια γεννα εκτροφειου οχι;Δεν το καταλαβαινω,και δεν το νιωθω...Για εμας ολα μας τα ζωα,καθαροαιμα ή μη,ειναι μελη της οικογενειας μας,και δεν τα ξεχωριζουμε με βαση το αν δοθηκαν καποια χρηματα για την αποκτηση τους ή οχι.Καλημερα...
δεν ειναι κακο..ουτε κανει καποιον ανθρωπο λιγοτερο ζωοφιλο το να προβει στην αγορα μιας γατας 'ρατσας'...εαν του αρεσει και του ικανοποιει το 'θελω' του..τοτε γιατι οχι...
Προφανως αυτα που ψαχνει ο καθης που θα 'σπαταλησει' ενα σημαντικο ποσο για την 'αγορα' ενος κατοικιδιου ειναι συγκεκριμενα..
α)Την εκλεπτυσμενη ομορφια που προφανως δεν υπαρχει στα ημιαιμα 'μπασταρδακια' που στοιβαζοντε στην κατηγορια 'χαριζοντε' της κοινοτητας
β)Τον αδαμαντινο χαρακτηρα που και αυτος δεν υπαρχει εκει...
γ)Τα χαρακτηριστικα της φυλης που απ οτι καταλαβαινω πρεπει να ειναι υπερ-πολυτιμα και για αυτο κανουν την διαφορα σε σχεση με τα αλλα..τα κοινα..
δ)Την θεση στην αγκαλια μας,την ηρεμια που μας παρεχουν και το γλυκο ξυπνημα απ την πατουσα τους που ουτε και αυτο βρισκεται στα ημιαιαμα..
ε)Το 'θελω' του ιδιοκτητη που θα 'αγορασει' το ζωο...που αυτο σιγουρα δεν βρισκεται σε κανενα μα κανενα ημιαιμο...
spyridon1979
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σπυρο,εχω και αδεσποτακι,και γατουλα ρατσας που μου χαριστηκε,και γατουλα ρατσας που την αγορασα.Οταν αγορασα τα γατακια μου δεν εψαχνα ολα αυτα που εγραψες οτι ψαχνει ο καθε ενας που αγοραζει ενα γατακι ρατσας.Δεν ειναι ουτε πιο ομορφα,ουτε πιο εκλεπτυσμενα,ουτε καλυτερο χαρακτηρα εχουν,ουτε το κομματι μου εκανα,για να εχω να λεω οτι αγορασα ζωο.Απλα ηθελα ενα ζωο με πολυ συγκεκριμενα χαρακτηριστικα μορφολογικα που δεν τα βρηκα σε καποιο ημιαιμο γατακι.Δενκαταλαβαινω γιατι θα πρεπει να θεωρειται αποδιοπομπαιος τραγος οποιος επιλεγει ενα ζωακι ρατσας.Με το ιδιο σκεπτικο,απο τα ημιαιμα γατακια ο καθε ενας επιλεγει ποιο του αρεσει εμφανισιακα και σαν χαρακτηρας.Καποιοι προτιμουν τα μακρυτριχα,καποιοι τα κοντοτριχα,καποιοι τα ζωηρα,καποιοι πιο νωχελικα ζωα.Αυτο σημαινει οτι γατακια κοντοτριχα π.χ. ή λιγοτερο χαριτωμενα,ή μεγαλυτερα σε ηλικια μπορει και να μην υιοθετηθουν ποτε.Δεν ειναι το ιδιο πραγμα;Σημαινει οτι αυτος που διαλεγει γατακι απο αυτα που χαριζονται το αγαπα περισσοτερο,ενω αυτος που το διαλεγει απο καποια γεννα εκτροφειου οχι;Δεν το καταλαβαινω,και δεν το νιωθω...Για εμας ολα μας τα ζωα,καθαροαιμα ή μη,ειναι μελη της οικογενειας μας,και δεν τα ξεχωριζουμε με βαση το αν δοθηκαν καποια χρηματα για την αποκτηση τους ή οχι.
Και βεβαια δεν θεωρειτε αποδιοπομπαιος...ειναι αυτο που λεμε..το γουστο..η ομορφια..η επιλογη..το θελω του καθενος ειναι ξεχωριστα..πολυτιμα...και σιγουρα σεβαστα...αλλα ομως δεν εχουν καμια σχεση με την επιλογη ενος ανθρωπου να προβει στην αγορα ενος κατοικιδιου απ το να το υιοθετησει...
Το θεμα δεν ειναι η επιλογη...αλλα ο τροπος της εκμεταλευσης...
Μπορει να χαρακτηριστει ζωοφιλος...η μαλλον καλυτερα 'ανθρωπος' ο εκτροφεας που 'καλλιεργει' Mastino napolitano...και που οταν η γεννα του χρυσορυχειου του βγαλει κουταβια υποπτα για δυσπλασια να τα θανατωνει γιατι θα μεινουν φυρα?
Το προβλημα Moukelis ειναι ολοι οι wannabe μελλοντικοι ιδιοκτητες κατοικιδιων που θρεφουν ολους αυτους τους βρωμιαρηδες στα pet shop σπαταλωντας αγογγυστα πεντακοσαρικα για ζωακια που καν δεν ξερουν γιατι θελουν να τα αγορασουν και που με την πρωτη δυσκολια...ΑΝΤΙΟ...(χωρις να θελω να υποθεσω κατι για τον φιλο που ανοιξε το θεμα- διευκρινιζω-)
P.S. Moukelis μην κρινεις την εικονα εκει εξω απ τα δικα σου δειγματα γραφης και την ευαισθητοποιηση σου σε οτι αφορα την αγαπη σου για τα ζωα...και για εσενα και για αρκετα μελη μεσα στην κοινοτητα..ο κανονας εχει παντα εξαιρεσεις...ειναι θεωρω λιγοι οι ιδιοκτητες κατοικιδιων 'ρατσας' που ειναι συνειδητοποιημενοι και συνεισφερουν ανοικτα στην κοινοτητα για το κοινο καλο και των αδεσποτων...δυστηχως...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool