Αγορά γάτας (ή αλλιώς "ο Πρωτάρης")

Το ότι κανεις πως δεν καταλαβαίνεις είναι φυσικά επιλογή σου, το ότι έχουμε διαφορετικές γνώμες φυσικά και δεν είναι κακό... όμως για να σε διευκολύνω να με καταλάβεις... μιας και είναι επίκαιρο θα σου θυμίσω τον ορο μνημόνιο με ευρωπαϊκή ένωση και εμπρό η χωρίς μνημόνιο και εκτος ευρωπαϊκής ένωσις και εμπρό και ακόμη πιο τραγικά... "φτοχεφσι"! Πιο συγκεκριμένα υπερβολή και φόβος στο μεγαλείο του!!! ενώ εσύ και εγώ γνωρίζουμε την πραγματικότητα κατά βάθος και χαμογελάμε απλά υποστηρίζοντας τις θέσεις μας ανεξάρτητα από την πραγματικότητα και το γενικό σωστό όπως κάνουν στα παράθυρα τις τηλεόρασης κάποιοι άλλοι ιδρώνουν και προσπαθούν να αντιληφθούν. Υπερβάλλεις! υπερβάλλεις! υπερβάλλεις! τι πιο απλό? δημιουργείς προϋπόθεσης και δεδομένα που δεν στέκουν!!!:)))
ΟΚ,οπως νομιζεις,καλο σου απογευμα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε έναν σεβαστό βαθμό είναι αλήθεια... όμως αγαπητοί μου δεν γίνετε ένα ζωάκι ούτε 3 μηνών να κοστίζει 850€ λόγο τον βασικών του εξόδων!!! ποιον κοροϊδεύουμε!!! ναι στα 50 και στα 100 όμως και πάλι υπάρχει το αλλα...! ΣΤΑ 850 όμως βρόντο φωνάζω πως ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ armani και versace ΟΧΙ μια ψυχή έναν σύντροφο... θέλεις να είσαι "δαχτιλοδεχτουμενος" γιατί είσαι άχρηστος να δείξεις τα προσόντα σου με την μόρφωση και τα επίτευγμα σου, όχι πως έχω κάτι με τους σχεδιαστές αντίθετος τους υπέρ αγαπώ και είμαι fun!!! άλλο όμως να τα έχεις και να τα δίνεις σε υλικά agatha και άλλο σε ψυχές.:clapup::clapup::clapup::clapup: :):):):)

Αγαπητέ Pascaliscious, λυπάμαι αλλά θεωρώ ότι το μήνυμα σου περιέχει στοιχεία αυθαίρετων γενικεύσεων και ταμπελοποιήσεων. :(
Εγώ θα ήμουν πολύ φειδωλός στο να αποφανθώ εάν ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πάρει ένα γατάκι από κάποιο εκτροφείο αγαπάει τα ζώα ή όχι.
Προσωπικά, το δεύτερο γατάκι που μένει πλέον μαζί μου το πήρα από εκτροφείο, αυτό συνεπάγεται ότι - κατά τα δικά σου λεγόμενα - δεν αγαπάω τα ζώα, ότι θέλω να είμαι "δαχτυλοδειχτούμενος", ότι είμαι άχρηστος να δείξω τα προσόντα μου και τη μόρφωση μου μέσω των επιτευγμάτων μου;
Το εάν αγαπάει κάποιος τα ζώα ή όχι, το γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος.
Το εάν έχει προσφέρει/συνεχίζει να προσφέρει είτε ένα κόκκο άμμου είτε μια ολόκληρη παραλία για τα ζώα, πάλι το γνωρίζει ο ίδιος.
Το εάν τον ενδιαφέρει το ζήτημα της εικόνας του και το τι έχει καταφέρει στη ζωή του, πάλι το γνωρίζει ο ίδιος.
Δεν είναι ανάγκη ούτε να βγει να το βροντοφωνάξει, ούτε να λέει δημοσίως ποιος και τι είναι...

Υ.Γ. Θα σε παρακαλέσω να μην γράφεις με greeklish, κοίταξε και στα προσωπικά σου μηνύματα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ότι κανεις πως δεν καταλαβαίνεις είναι φυσικά επιλογή σου, το ότι έχουμε διαφορετικές γνώμες φυσικά και δεν είναι κακό... όμως για να σε διευκολύνω να με καταλάβεις... μιας και είναι επίκαιρο θα σου θυμίσω τον ορο μνημόνιο με ευρωπαϊκή ένωση και εμπρό η χωρίς μνημόνιο και εκτος ευρωπαϊκής ένωσις και εμπρό και ακόμη πιο τραγικά... "φτοχεφσι"! Πιο συγκεκριμένα υπερβολή και φόβος στο μεγαλείο του!!! ενώ εσύ και εγώ γνωρίζουμε την πραγματικότητα κατά βάθος και χαμογελάμε απλά υποστηρίζοντας τις θέσεις μας ανεξάρτητα από την πραγματικότητα και το γενικό σωστό όπως κάνουν στα παράθυρα τις τηλεόρασης κάποιοι άλλοι ιδρώνουν και προσπαθούν να αντιληφθούν. Υπερβάλλεις! υπερβάλλεις! υπερβάλλεις! τι πιο απλό? δημιουργείς προϋπόθεσης και δεδομένα που δεν στέκουν!!!:)))

Αν δεν έχεις να διαθέσεις το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, τότε απλά συμβιβάζεσαι με κάτι άλλο. Νομίζω έχεις αρκετές επιλογές. Συγγνώμη, αλλά δεν γίνεται να τα θέλουμε όλα τσάμπα. Προσωπικά το βρίσκω τραγικό να παίρνουμε γατάκι τσιπαρισμένο, εμβολιασμένο, στειρωμένο, αποπαρασιτωμένο από κάποια φιλοζωική ή ιδιώτη και να μη δίνουμε ούτε ένα ευρώ. Είναι η απόλυτη γαϊδουριά να πάρεις το γατάκι και να μη δώσεις ούτε ένα ευρώ στον άνθρωπο αυτό που πλήρωσε από την τσέπη του και σπατάλησε χρόνο και χώρο για να το φροντίσει. Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω και αν έπαιρνα αδέσποτο γατάκι που χαρίζεται, θα έδινα το λιγότερο ένα 50ρικο.

Αναρωτιέσαι που πηγαίνουν τα 850 ευρώ; Αν αφαιρέσουμε τα έξοδα της γέννας, ένα νεογέννητο γατάκι μέχρι την ηλικία των 3 μηνών που τα δίνουν οι εκτροφείς, εμένα θα μου κόστιζε:
τετραπλό εμβόλιο x2= $80
εξέταση x2 (το ελάχιστο 2 φορές)= $120
μικροτσιπ= $60
χάπι αποπαρασίτωσης x3= $45
εξωτερική αποπαρασίτωση= $20
στείρωση= $150
άμμος για 3 μήνες= $10 (θεωρητικά η άμμος που χρησιμοποιούσε ένα μικρό γατάκι, το ποσό μπορεί να είναι και μεγαλύτερο)
τροφή για 3 μήνες= $30 (χωρίς να περιλαμβάνω την τροφή της μάνας του)

Σύνολο: $515

Αν βάλεις μέσα την εγκυμοσύνη της γάτας, την αγορά των γονιών του, τα ταξίδια που ίσως χρειαστεί να κάνουν για ζευγάρωμα, την κτηνιατρική περίθαλψη της εγκυμονούσας γάτας (δεν κοστίζει και λίγο ο υπέρηχος), οι γενετικές εξετάσεις, οι απλές εξετάσεις, τα διάφορα προβλήματα με την σύλληψη (πολλές φορές δεν αρκεί να βάλεις 2 γάτες μαζί για να έχεις γατάκια), τροφή, άμμο, έκτακτα προβλήματα υγείας, βενζίνη (πολλές φορές στο φέρνουν σπίτι), registration papers, κοκ, το κοστος εκτινασσεται κατακορυφα.

Εναλλακτικά, θα μπορούσε να σου δώσει ένας εκτροφέας γατάκι με πολύ χαμηλό κόστος, χωρίς εμβόλια, στείρωση, τσίπ, αποπαρασιτώσεις, κτλ, και να αφηνε τα κανεις ολα εσυ. Τότε θα διαμαρτυρόσουν για το κόστος; Τώρα παίρνεις ένα γατάκι έτοιμο και υγιέστατο.

συμφωνώ

ο Μαυρούλης πηγαίνει στην ντηνίατρο 2 χρόνια
το μήνα δίνουμε 30 ευρώ σε αντιβίωση(έχει αιώνιο πρόβλημα με μύξες) και φάρμακο για τους ψύλλους, δηλαδή σε αυτά τα 2 χρόνια 720
η τροφή ας πούμε πως είναι (ανάλογα με την τροφή) 10 ευρώ τους 3 μήνες, δηλαδή 80 τα 2 χρόνια.
η στείρωση ήταν 50 ευρώ (είναι αρσενικός)

(λέτε όλοι για 850, 850 μου βγήκε :P)

οπότε αν παίρνεις γάτα από εκτροφείο θα πληρώσεις όλα τα έξοδά της μέχρι τότε, μπορεί και λιγότερα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back