'Αγριο γατάκι... τι να κάνω;

Εμείς εξημερώσαμε γατάκι πανάγριο, που είχε κρυφτεί σε απίθανο σημείο, με.... κεφτέδες!!!:lol::lol:(προ 35ετίας). Έγινε ο πιο χαδιάρης και υπέροχος γάτος που γνώρισα στη ζωή μου!!!Μην απελπιζεσαι. Μόνο πρόσεξε, αν τυχόν του φύγουν τσισάκια ή κακά, να καθαρίσεις πολύ καλά σ'αυτό το σημείο, βάλε και ξύδι (όχι χλωρίνη, γιατί σε μερικά αρέσει πολύ και ξαναπηγαίνουν), ώστε να μη συνηθίσει και ενεργείται εκτός άμμου!!Άντε, περιμένουμε τα νέα του "Κρυφτούλι":D:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απόψε είχαμε εξελίξεις.Κατάφερε το μικρούλι και "'εσπασε" τα εμπόδια που είχα βάλει για να μην μπει κάτω απο τα ντουλάκπια της κουζίνας και χώθηκε εκει κάτω.Βέβαια γρατζουνούσε όλο το βράδυ για να το κάνει αυτό.Μετά κάποια στιγμή το βρηκα να καθεται απέναντι απο το κρεβάτι και να μας κοιτάει και μόλις με είδε που το είδα χώθηκε στη γνωστή κρυψώνα κάτω απο το κρεβάτι. Πήγα και έκλεισα πάλι το κενό κάτω απο τα ντουλάπια αλλά το άτιμο το ξανάνοιξε και κινείται τώρα στον άξονα κρεβάτι-νεροχύτης. Αλλά είναι πιο ξεθαρεμένο νομίζω οσων αφορά τον χώρο.Με εμας αποφεύγει την επαφή ακόμη.

Το πολύ θετικό είναι οτι σήμερα το πρωι αντιλήφθηκα οτι χρησιμοποίησε την αμμο του για τσίσα. Προχτές είχε κάνει τσίσα του εκεί που είχαμε μια γλάστρα ,την οποία έβγαλα έξω γιατι την καταμάδησε.Καθάρισα και έβαλα εκεί την άμμο του και μέσα στην άμμο ένα κατουρημένο φιλαράκι και τη βρήκε. Το θέμα όμως είναι οτι δεν πίνει το νεράκι του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προσωπικα και χωρις καμμια ενοχη αν ειχα κανει το λαθος να αφησω φοβισμενο γατακι σε ανοιχτο χωρο θα εκλεινα ολες τις πορτες λκαι θα προσπαθουσα να το κατευθυνω με κατι ( πχ σκουπα) αλλα μαλακα) στο μπανιο οπου θα ειχα βαλει αμμο τροφες και θα του ειχα βαλει ενα σκεπασμενο γατοφορο να παει να κρυφτει.

Οταν θα πηγαινε εκει να κρυφτει θα το αφηνα μονο του να ησυχασει καμια ωριτσα κι αν θελει να φαει.

Μετα θα πηγαινε να κατσω μαζι του μιλωντας του γλυκα και θα του εφερνα φαγητα που αρεσουν. Αυτο θα το εκανα για μια δυο μερες και θα το εβλεπα να ξεθαρευει σιγα σιγα. Οτα θα ξεθαρευε θα ειχα ετοιμη μια πετσιτα και θα το κουκουλωνα να το παρω αγγαλια. Αυτο πιανει παντα με τα φοβισμενα. οσο πιο πολύ "καταναγκαστική" αγγαλια τους κανεις τοσο πιο γρηγορα καταλαβαινουν οτι δεν κινδυνευουν και ανοιγονται.

Να ξερεις οτι ειναι πολύ πιο δυσκολο αν δε το περιορισεις και δεν πρεπει να βιαζεσαι., αυτο που σε περιορισμενο χωρο παιρνει μια δυο μερες εκει μπορει να παρει και βδομαδες. Οτι λαθος και να κανεις μετα θα το ταραξεις στην αγγαλια αμα τα φτιαξετε και δε θα σου κρατησει κακκια οποτε ολα καλα.

Δυστυχως δεν με βοηθάει καθόλου το σπίτι.Το μπάνιο μας είναι μετα βιας 3τμ και ο χωρος του σπιτιού ειναι ενιαίος.Έκλεισα όσα ανοίγματα μπορούσα και λειτούργησε αλλά μερικά τα άνοιξε.Μάλλον το υποτίμησα!!Γενικά δεν ξαναχρησιμοποίησε κρυψώνα που το είδαμε εκτός απο το κρεβάτι.Με τον νεροχύτη επέμεινε. Βέβαια αν το καταφέρω να με εμπιστευτεί σκοπεύω να το ταράξω στις αγκαλιές. Σήμερα θα δοκιμάσω τη τύχη μου και με κονσέρβα.

Το γατοφόρο που χρησιμοποιήσαμε μόλις το βλέπει πάντως εξαφανίζεται στην αντίθετη μερια.

Αυτο που λεει η yasmin με την καταναγκαστικη αγκαλια το κανω κι εγω τον τελευταιο καιρο με μια αδεσποτουλα και αποδιδει. Να θυμασαι ομως οτι πρεπει να του μιλας σιγα και γλυκα και τα χαδια που θα του κανεις να ειναι πολυ απαλα και προσεκτικα.. Οχι αποτομες κινησεις ή φωνες ή θορυβοι...
Αντε καλη επιτυχια!

Τοτε προσπαθησε να κανεις κατω απο το κρεββατι τα ιδια βαλε απο κατω ξηρη τροφουλα και νερακι και σε μια λεκανιτσα πιο περα λιγη αμμο everclean ( δεν μυριζει). Καλυψε με πραγματα τα πλαινα του κρεββατιου και καντα φωλιτσα του. Αν νιωσει ασφαλες κι οτι το σεβονται, που ειναι φοβισμενο, σιγα σιγα θα αρχισει οταν λειπετε να βγαινει και μυριζοντας σας απο τα ιχνη σας σε καμμια βδομαδα θα σας εχε συνηθισει.

Γενικα σεβαστειτε την αναγκη του να κρυβετε και γλυκομιλατε του ενω ειστε αδιάφοροι. Τα πολλα παιχνιδια και η ενταση στο να βγει εξω δεν θα το χωσουν παρα μονο πιο μεσα, ενω αν δειξεις οτι "οκ, σεβομαι οτι φοβασαι, να, σου φτιαχνω και φωλιτσα για να βολευτεις στη κρυψωνα σου" θα καταλαβει την καλη προθεση.,

Να δούμε θα με τιμήσει! Να δούμε και αν είναι γατούλα ή γατούλης.

Πάντως όταν λείπουμε βγαίνει έξω.Βρήσκω πατουσάκια παντού.Εχθές γυρνώντας το είδα πριν ανέβω στο παράθυρο μπροστα στο τζάμι.Οταν μπήκα σπίτι εξαφανίστηκε βέβαια. Θέλω να πιστεύω οτι δεν θα ξαναπλησιάσει σε επικίνδυνα σημεία όπως το ψυγείο γιατί δείχνει να μαθαίνει απο τα λάθη του. Απλώς προβλέπεται το κρυφτούλι να συνεχιστεί για πολύ μάλλον.

Τις κροκέτες που έβαλα κάτω απο το κρεβάτι δεν τις έφαγε αλλά μετά απο 3 μέρες δεν θα πεινάσε; Σκεφτηκα να τις βάλω στο μπολάκι κάποια στιγμή που θα με βλέπει μήπως και πάρει το μήνυμα. Τώρα που είναι σαβατοκύριακο θα έχω χρόνο για πειράματα μαζί του. Αν μου δώσει την ευκαιρία βέβαια.

Με τάραξε πάρα πολύ έτσι όπως έτρεμε και έκλαιγε την πρώτη μέρα, δεν θα το πίεζα ξανά.

Μετά απο 5 μέρες έχουμε μια μικρή βελτίωση αλλά εξακολουθούμε να ζούμε με ένα φαντασματάκι. Έχουμε να τη δούμε 2 μέρες στα μάτια αλλά παίρνουμε τα μηνύματα και τα "δωράκια" της. Βγαίνει αργά τη νύχτα, τρώει το φαγητό της, πάει στην άμμο της και επιστρέφει στην κρυψώνα της και εκεί μένει όλη τη μέρα. Το σ/κ που είμασταν μαζί πολλές ώρες την ζόρισε νομίζω, δεν ξεμύτισε καθόλου.

Αν όμως βρήκε τον τρόπο να είναι μόνιμα κρυμμένη και μάλιστα κάπου που δεν την φτάνουμε ούτε την βλέπουμε πως θα συνηθιστούμε και θα αγαπηθούμε;

Στο άρθρο στο οποίο σε παρέπεμψα παραπάνω (για ευκολία: εδώ) έχει κάποιες συμβουλές στη δεύτερη και τρίτη σελίδα. Απλώς στο λέω γιατί ίσως δεν είναι προφανές στα νέα μέλη ότι τα άρθρα μπορεί να έχουν περισσότερες σελίδες.:)

Πιστεύω ότι πρέπει να το "πιέσετε" λίγο να βγει έξω με το κόλπο της τροφής, αλλιώς θα καταλήξετε να έχετε ένα άγριο αδεσποτάκι μέσα στο σπίτι σας.

Το θέμα είναι οτι η κρυψώνα που διάλεξε το άτιμο δεν επιτρέπει ανθρώπινη επαφή. Αν δεν του έβαζα φαγητό για μια μέρα και μετα το περίμενα να βγεί για να φάει; Φοβάμαι όμως οτι μολις με δει θα ξεχάσει και πείνα και δίψα και θα ξανακρυφτεί. Δεν ξέρω πάντως αν όλα τα γατάκια είναι λαίμαργα, το δικό μας έκανε 4 μέρες να φάει το παραμικρό και μόλις είδαμε άδειο μπολάκι μόνο πάρτι δεν κάναμε.

Δεν πειράζει για την κρυψώνα, δεν είναι ανάγκη να πάτε να το χαϊδέψετε. Αυτό θα το κάνετε όταν σας πλησιάσει.

Όσο για το αν μπορείς να το αφήσεις νηστικό για μια μέρα δεν ξέρω...:hmm: Θα έλεγα όχι. Είναι σημαντικό να έχει σταθερή ρουτίνα και να αισθάνεται ότι οι ανάγκες του είναι καλυμμένες. Αφού έχει αρχίσει να τρώει, σημαίνει ότι αισθάνεται σχετικά άνετα στο σπίτι σας. Τώρα πρέπει να του μάθετε να τρώει μπροστά σας.

Βάλε το μπολάκι στην άκρη της κρυψώνας και κάτσε μακριά του, στο πάτωμα, όχι σε καρέκλα, όχι όρθια, χωρίς να το κοιτάς. Αυτό θα του δώσει θάρος να ξεμυτίσει - ακόμα κι αν είναι για ένα εκατοστό.:P Το πιθανότερο είναι να βγει, αλλά αν δεις ότι περνάει κανά 20λεπτο κι αυτό δεν κάνει καμία κίνηση, μάζεψε το μπολάκι και φύγε. Κάποια στιγμή η πείνα θα το αναγκάσει να βγει. Ακούγεται σκληρό, αλλά μην ξεχνάς ότι το γατάκι σας έχει ήδη πλησιάσει μια φορά (όταν το πιάσατε). Επίσης έχει καταλάβει ότι δεν έχετε κακές προθέσεις, απλώς διστάζει. Οπότε θέλει λίγη (ήπια) πίεση.:)

Α, και να συμπληρώσω, νερό πρέπει να έχει πάντα! Μην το αφήσεις χωρίς νερό.

Αυτο με το νερό είναι ένα θέμα. Έχω μπολάκι με νερό κολλήτα δίπλα στο φαγάκι του και κάτω απο το κρεββάτι που αντιλαμβάνομαι οτι κάποιες φορές κρύβεται.Δεν μου φαίνεται όμως ότι πίνει, δεν βλέπω να αλλάζει η στάθμη και πολύ αλλά μάλλον πίνει γιατί μεχρι στιγμής κάνει μόνο τσίσα. Εχθες και σήμερα περίμενα να δω και κακάκια γιατί την κυριακή το βράδυ ήταν η πρώτη μέρα που έφαγε αλλά δεν έκανε. Σήμερα πάλι τσισάκια βρήκα.Δεν πιστεύω να τα έχει κάνει αλλού γιατί άρχισε να χρησιμοποιεί την άμμο του στο σπίτι σχεδόν αμέσως.

Αφού κάνει τσίσα, τότε πίνει νερό. :P Όσο για τα κακάκια, ίσως να τα έκανε αλλού. Απ' την άλλη, μπορεί να έχει και μια μικρή δυσκοιλιότητα, λόγω του άγχους. Για μια φορά, δεν νομίζω να πειράζει, άλλωστε δεν έχει φάει και τίποτα σπουδαίο, αλλά δες αν ενεργείται από δω και πέρα.

Αν ανησυχείς, μπορείς να του ανακατέψεις στην τροφή μια μικρή ποσότητα Defurr-um, είναι πάστα για τις τριχόμπαλες, αλλά βοηθάει σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, καθώς μαλακώνει το περιεχόμενο του εντέρου. Συνήθως την τρώνε αρκετά ευχάριστα.

Edit: μάλλον άκυρο αυτό για το Defurr-um, νομίζω ότι το γατάκι σου είναι κάτω των 6 μηνών. :( Ίσως να μπορείς να χρησιμοποιήσεις duphalac (αν το γράφω σωστά), το έχω δώσει και σε πιο μικρό γατάκι. Αλλά περίμενε να βεβαιωθείς ότι έχει πράγματι δυσκοιλιότητα.

Θα δω πάντως τις κροκετούλες τις τρώει κανονικά όπως και το ψητό κοτόπουλο που του έβαλα.Μόλις νυχτώνει καλά πάντως βγαίνει και κάθεται στο περβάζι του παραθύρου.Σήμερα που θα γυρίσω βράδυ θα περιμένω να τη δώ τη σκατούλα.Είναι και το απόλυτο νυχτόβιο.Η όποια δραστηριότητα ξεκινάει μετά τις 10 και μόλις κλείσει η τηλεόραση κατα τις 1 βγαίνει για βόλτες.Το θέμα είναι οτι τότε εγώ είμαι στον τρίτο ύπνο.Θα συνεχίσουμε έτσι μάλλον μέχρι το σ/κ για να μπορέσω να ξενυχτήσω μαζί της με το φαγάκι στο χέρι.

Ανάμεσα στα αδεσποτούλια που ταϊζω, πολλές φορές υπάρχουν και κάποια πολύ φοβισμένα. Μερικά από αυτά ημερεύουν από μόνα τους, χωρίς να τα έχω αγγίξει, και έρχονται και τρίβονται στα πόδια μου από μόνα τους κάποια στιγμή. Κάποια άλλα πάλι δεν το κάνουν. Μερικά είναι ήμερα αλλά απλά δεν τους αρέσει να τα αγγίζεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον καιρό θα ημερέψει το γατούλι, και θα δείξει τον ρπαγματικό του χαρακτήρα...

Μία παρατήρηση: το φαί πρέπει να το συνδέσει με την παρουσία σας. Πρέπει να ΔΕΙ ότι το φαγάκι το βάζετε εσείς εκεί. Στις 10 το βράδυ βάλτε του ένα μπωλάκι φωνάζοντάς το.

Καλή τύχη :)

Θα προσπαθήσω και έτσι μήπως και μας βρεί κάτι καλό το μικρούλη. Θέλω να πιστεύω οτι θα ενδιαφερθεί αργά η γρήγορα και για εμάς σαν κομμάτι το σπιτιού έστω. Έψαξε πάρα πολύ να βρεί μια κρυψώνα που να μην μπορούμε να τη βλέπουμε αν και δεν την πειράξαμε όταν κρυβόταν εκτός απο την περίπτωση του ψυγείου.Πηγαίναμε και τη βλέπαμε όμως να ξέρουμε οτι είναι και καλά και προφανώς της το χαλούσαμε. Μέχρι στιγμής ξέρουμε οτι φοβάται την τηλεόραση, το γατοφόρο και τους άντρες και οτι δεν τρώει την πέτσα απο το κοτόπουλο.

Μεχρι την παρασκευη καντε οτι σας ειπαν παραπανω την παρασκευη θα φερω το μαγικο ελεφαντακι που χαλαρωνει τα φοβισμένα γατακια ( πλακα κανω, δεν υπαρχει. ) Ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερουμε μια χαρα.

Καλησπέρα. Σήμερα διάβασα για το "θεματάκι" με το "αγρίμι". Συμφωνώ με όλες τις συμβουλές για υπομονή και ψυχραιμία. Επειδή το περάσαμε και εμείς πριν από 3 χρόνια με δύο αδερφάκια "αγριμάκια", να σου πω ότι η πλήρης συμφιλίωση μας πήρε αρκετούς μήνες και η πρόοδος ερχόταν μέρα με τη μέρα. Αυτό που μας βοήθησε πάρα πολύ, ήταν μια θρεπτική και νόστιμη τροφή σε σωληνάριο, το καλοπέτ. Τους το δίναμε και έγλυφαν από το στόμιο του σωληνάριου και σιγά σιγά μας πλησίασαν. Τώρα δεν ξεκολάνε από τις αγκαλιές. Καλή δύναμη και ενημέρωνέ μας για τις εξελίξεις!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back