Αδέσποτα: Τροφή και στοιχειώδης περίθαλψη

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
ακομα δεν εφτασα καλα καλα στην ελλαδα και αρχισα να ταιζω γυρω στις 5 αδεσποτες γατες. Η απορια μου ειναι η εξης: τι τροφες να τους δινω; Πηρα ενα σακουλακι whiskas και μερικες κονσερβες gourmet και sheba αλλα τις βρισκω εντελως χαλια. Το προβλημα ειναι παρολο που οι γατουλες ειναι πολυ μικροσωμες, τρωνε πολυ περισσοτερο απο οσο τρωει ο γατος μου στον καναδα που ειναι 7.3 κιλα! Σκεφτομαι να τους δινω κατι καλυτερο απο whiskas αλλα οχι και πολυ ακριβο γιατι θα χρεωκοπησω! Εχετε να μου προτεινετε κατι;

Σκεφτομαι να τις αποπαρασιτωσω αυτες τις μερες. Δεν ξερω ομως το βαρος τους και επομενως δεν ξερω τι χαπι να τους δωσω. Τι να κανω; Να βαλω 1-2 γατες μεσα σε μια γατοφορο που εχω και να τις παω στον γιατρο να τις δει; Μπορω να δωσω drontal σε γατες σε προχωρημενη εγκυμοσυνη;

Τι ειναι αυτο με τα αδεσποτα ρε παιδια; Οπου και αν βρεθω βλεπω αδεσποτα και εχω φτασει σε σημειο να εχω μια σακουλιτσα κροκετες στην τσαντα μου για να ταιζω οσα βλεπω. Ειναι και πολυ πεινασμενα, σαν τρελα κανουν οταν τους βαζω να φανε!

Επισης βρηκα ενα τρομοκρατημενο κουταβι. Το καημενο τι εχει περασει :( Προσπαθουσα να το πλησιασω και εφευγε φοβισμενο :( Εν τω μεταξυ, πολλοι που εχουν σκυλακια ειναι ακρως επιθετικα. Τι κανουν αυτοι οι ανθρωποι; Ουτε τα βασικα της εκπαιδευσης δεν εχουν κανει; :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τωρα φανταζομαι θα καταλαβες γιατι μολις μπαινει καποιος που θελει να ζευγαρωσει τη γατα του τον πιανουμε απο τα μουτρα με τη στειρωση.:(
Γνωμη μου ειναι να συνεχισεις να τις ταϊζεις whiskas και τα χρηματα της καλυτερης τροφης να τα δωσεις σε στειρωσεις.Μπορεις να επικοινωνησεις με καποια φιλοζωϊκή ή σωματειο και να σου δωσουν παγιδα,ή να σου προτεινουν καποιον συμβεβλημενο κτηνιατρο που κανει στειρωσεις σχεδον δωρεαν σε αδεσποτακια.Μπορει να σου φαινεται σκληρο,αλλα οσο περισσοτερη τροφη υπαρχει,τοσο πιο τακτικα θα ζευγαρωνουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Welcome to Greece....
( σε λίγο θα καταλάβεις και την υστερία μας για στείρωση, και γιατί γυρνάει το μάτι μας με τα "αλλα" κουλά που διαβάζουμε ....) :|

Η τροφή μόνο, κάνει κακό.. παρά καλό... ότι και να κάνεις, με αποπαρασίτωση θα είναι μια τρύπα στο νερό... θα ξανακολλήσουν αμέσως. Με κάλυψε δηλ η moukelis...

(Δώρα... μου ρθε τί γίνεται με τα χάπια... δεν προστατεύουν μελλοντικά, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ τα υπάρχοντα. Καθαρίζει το ζώο.. αλλά είναι ευάλωτο σε νέα επαφή.):redface:
Δεν είναι εμβόλιο, να βάζει αντισώματα, για μελλοντική κάλυψη....

Welcome to Greece....
( σε λίγο θα καταλάβεις και την υστερία μας για στείρωση, και γιατί γυρνάει το μάτι μας με τα "αλλα" κουλά που διαβάζουμε ....) :|

Η τροφή μόνο, κάνει κακό.. παρά καλό... ότι και να κάνεις, με αποπαρασίτωση θα είναι μια τρύπα στο νερό... θα ξανακολλήσουν αμέσως. Με κάλυψε δηλ η moukelis...

(Δώρα... μου ρθε τί γίνεται με τα χάπια... δεν προστατεύουν μελλοντικά, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ τα υπάρχοντα. Καθαρίζει το ζώο.. αλλά είναι ευάλωτο σε νέα επαφή.):redface:
Δεν είναι εμβόλιο, να βάζει αντισώματα, για μελλοντική κάλυψη....
Αρα ισως δεν ειχα καθαρισει πληρως την προηγουμενη φορα...:hmm:απλα φανταστηκα οτι για να λενε καθε τρεις μηνες ειναι μικροτερο διαστημα απο αυτο που θελουν τα παρασιτα για να αναπτυχθουν ξανα.Τελος παντων,θα μας πει κι ο γιατρος.

Μπορεί να μην καθάρισε πλήρως( το πιο πιθανό)
και είμαστε και σε Άνοιξη-Καλοκαίρι που γίνεται χαμός....:hmm:

δηλαδη να μην κανω αποπαρασιτωσεις; Το ξερω οτι οσο υπαρχει τροφη πολλαπλασιαζονται, αλλα δεν μπορω να τα βλεπω ετσι :( Για στειρωσεις δεν ξερω τι θα κανω ακομα. Δε νομιζω να υπαρχει φιλοζωικη εδω και δεν ξερω αν μπορεσω να στειρωσω πολλες. Αντε 2-3 αρσενικα το πολυ που κοστιζουν λιγοτερο.

Αυτο σου λεω,οτι τα σωματεια συνεργαζονται με κτηνιατρους που κανουν στειρωσεις θηλυκων πιο φθηνα κι απο οτι των αρσενικων.Στειλε ενα μειλ στο αδεσποτολογιο,ολο και καποιον θα γνωριζουν στην περιοχη σου.Και για την τροφη μην ανησυχεις,τα αδεσποτα τρωνε σκουπιδια,η whiskas ειναι τροφη που ουτε θα την ονειρευονταν.

οποτε θα συνεχισω με whiskas και αλλες φθηνες κονσερβουλες για να παιρνουν και λιγο νερακι και θα ψαξω να δω τι παιζει με σωματεια εδω γιατι πολυ το λυπηθηκα το κουταβι που ηταν φοβισμενο και δεν πλησιαζε ουτε για να φαει :(

Η δικιά μου φιλοσοφία ειναι ότι όσο ζώα μπορείς να στειρώσεις τόσα να ταίζεις. Αλλιώς δεν έχει πολύ νόημα. Ειδικα αν είσαι για λίγο καιρό στην ελλάδα, σκέψου οτι τα ζώα θα συνηθίσουν να ταίζονται απο εσενα και μετά θα φύγεις.
Καλύτερα να επικετνρωθείς στις στειρώσεις. Υπάρχουν γιατροι με καλύτερες τιμές για τα αδέσποτα πάντως.

χμμμ, το προβλημα ειναι οτι εδω υπαρχουν μονο 2 κτηνιατροι και το βρισκω λιγο χλωμο να κανουν ειδικες τιμες (αντιθετα, παιζει να ειναι και φουσκωμενες). Αν ειναι θα ταιζω μονο αυτες τις 5 και αν πεσει κανενα ευρω στα χερια μου θα τις στειρωσω και τις 5.

Και φουσκωμένες υπάρχει λύση...

δηλαδη να μην κανω αποπαρασιτωσεις;

Η θεραπεία για εξωπαράσιτα δεν είναι τόσο επείγουσα, αλλά αν έχεις frontline (το οποίο δρα και προληπτικά) μπορείς να τους βάλεις λίγο, πιο πολύ για να τα ανακουφίσεις κάπως. Αλλά είναι αλήθεια ότι η ενδοαποπαρασίτωση και η στείρωση είναι πιο επείγον να γίνουν. Μπορείς να τους δώσεις ένα drontal για γάτα 4 κιλών - μέσα θα πέσεις.;) Δεν ξέρω αν επιτρέπεται στις εγκύους, αλλά μπορείς να ρωτήσεις στο πετ σοπ να σου διαβάσουν τις αντενδείξεις.

Δεν ξέρω πού είσαι, αλλά αν υπάρχει αμάξι, ίσως να μπορούν να μεταφερθούν σε κάποιον άλλο κτηνίατρο για στείρωση.

Δεν επιτρεπεται εσωτερικη αποπαρασιτωση στις εγκυους και καποιοι γιατροι δεν το συνιστουν ουτε κατα τη γαλουχια.

χμμμ, να υποθεσω οτι σημερα ειναι κλειστοι οι κτηνιατροι; Θα παω να ρωτησω ποσο πανε οι στειρωσεις να δω τι θα κανω. Τα λυπαμαι πολυ, σε μερικα το τριχωμα τους ελειπε απο καποια σημεια και μαλλον θελουν θεραπεια για δερματιτιδες και αλλα τετοια. Ποσο καλα ζει ο ναρουτο μου και ποσο υποφερουν αυτα :( Εκει υπαρχουν αδεσποτα, αλλα οχι οπως εδω. Τα παρατανε, αλλα οχι στον δρομο. Τα δινουν στα shelters. Εχω φρικαρει. Μια μαλιστα με ειδε να τα ταιζω και μου ειπε οτι και αυτοι τα ταιζουν....αποφαγια. Κατι αλλα κ.λοπαιδα παρακατω κυνηγουσαν μια γατουλα με πετρες. Τους εριξα μερικα καντηλια και μου ηρθε να τους φυτεψω. Δεν ειναι μονο που τα παρατανε, αλλα τα χτυπανε και απο πανω. Ποσο αγροικοι και βαρβαροι ειμαστε σαν λαος;
Κατι αλλοι γνωστοι μου πηραν ενα κουταβι και επειδη κλαιει τα βραδια λενε να το αφησουν μοναχουλι του στην αυλη. Θα παω σε λιγο να ζητησω να μου το δωσουν για μερικες βδομαδες να το παρω μεσα στο σπιτι μου και να του μαθω τα στοιχειωδη γιατι αυτοι δεν προκειται να ασχοληθουν. Περιπου 1 μηνων ειναι και το αφηνουν στο μπαλκονι. Ειμαι στα ορια μου και τα εχω παρει ασχημα στο κρανιο με ολα αυτα. Παω να δω αν μπορεσω να βρω παλι το κουταβι που ειδα προχθες να το παρω σπιτι να δω τι θα γινει γιατι ειναι τρομοκρατημενο :(

Η θεραπεία για εξωπαράσιτα δεν είναι τόσο επείγουσα, αλλά αν έχεις frontline (το οποίο δρα και προληπτικά) μπορείς να τους βάλεις λίγο, πιο πολύ για να τα ανακουφίσεις κάπως. Αλλά είναι αλήθεια ότι η ενδοαποπαρασίτωση και η στείρωση είναι πιο επείγον να γίνουν. Μπορείς να τους δώσεις ένα drontal για γάτα 4 κιλών - μέσα θα πέσεις.;) Δεν ξέρω αν επιτρέπεται στις εγκύους, αλλά μπορείς να ρωτήσεις στο πετ σοπ να σου διαβάσουν τις αντενδείξεις.

Δεν ξέρω πού είσαι, αλλά αν υπάρχει αμάξι, ίσως να μπορούν να μεταφερθούν σε κάποιον άλλο κτηνίατρο για στείρωση.

αμαξι δεν εχω, αλλα με το τρενο ειμαι στην θεσ/νικη σε περιπου μιαμιση ωρα. Να επικοινωνησω με ατομα απο εκει;

στην θεσσαλονικη υπάρχει σίγουρα δυνατοτητα για καλύτερες τιμές.
επικοινώνησε με την yasmin1gr με πμ να σου πει.

Αρα ισως δεν ειχα καθαρισει πληρως την προηγουμενη φορα...:hmm:απλα φανταστηκα οτι για να λενε καθε τρεις μηνες ειναι μικροτερο διαστημα απο αυτο που θελουν τα παρασιτα για να αναπτυχθουν ξανα.Τελος παντων,θα μας πει κι ο γιατρος.

Εγω που είχα ρωτήσει τον δικό μας, μας είχε ρωτήσει αν βγαίνει εξω και αν τρώει ωμό κρέας και του είπαμε όχι και μας είπε κάθε 5 μήνες να κάνουμε εσωτερική αποπαρασίτωση για 2 συνεχόμενες μέρες.
Οπότε τα αδέσποτα που είναι έξω θα θέλουν κάθε δύο-τρείς μήνες για 3 συνεχόμενες μέρες
(Η τρίτη μέρα είναι άμα θέλεις να πιάσεις άλλα ήδη παρασίτων.Το είχα διαβάσει στις οδηγίες)
Αυτά αφορουν τις αλοιφές.Για τα χάπια δεν νομίζω να ισχύει να επαναλάβεις και την επόμενη μέρα:hmm:

Μα αυτο λεω κι εγω,εμενα μενει μεσα,τρωει κροκετες,και του κανω αποπαρασιτωση καθε τριμηνο με χαπι.Οι αλοιφες ειναι μονο για τα μωρα.Και αυτη τη φορα δεν προλαβε καν να τελειωσει το τριμηνο...

Και εγώ είχα το ίδιο θέμα όταν ήμουν Αθήνα...:|
(το αιτιολόγησα, με την συχνή επαφή μου με άλλα εκτός σπιτιού, αδέσποτα, και το ότι πήγαινα σε αποικίες...ε, και έφερνα τα πάντα σπίτι..) Το μόνο που κόλλαγε φυσικά ήταν ψύλλους και παράστια.;) Πταίσματα.:P:lol:

καλά για εδώ, δεν το συζητάω....

Το έχω πάρει απόφαση πλέον, δεν τα προλαβαίνω....:/:

χμμ εμενα μου εχουν πει να κανω αποπαρασιτωση στον ναρουτο καθε 6-12 μηνες αλλα του κανω καθε τριμηνο προοληπτικα. Μαλλον θα του κανω καθε εξαμηνο μαζι με αναλυση κοπρανων για να βλεπω αν υπαρχει προβλημα. Ενα επισης καλο χαπι αποπαρασιτωσης ειναι το interceptor της novartis. To προβλημα με τα αδεσποτα ειναι οτι επειδη κολλανε ψυλλους, κολλανε πολλα παρασιτα απο αυτα. Επιπλεον αν τρωνε ποντικια και αρουραιους κολλανε παρασιτα και το προβλημα δεν λυνεται. Θελει τουλαχιστον καθε μηνα εξωτερικη και εσωτερικη αποπαρασιτωση. Θα βρισκεις ομως την ιδια γατα καθε μηνα; Εχω απελπιστει με την κατασταση. Βλεπω παντου γατες :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back