ruko
Διάσημο μέλος
Ό,τι και να κάνει ένας άνθρωπος μόνος του, δεν μπορεί να αναπληρώσει την υποδομή που χρειάζεται για τέτοια πράγματα. Ούτε βέβαια μπορεί να αλλάξει τα μυαλά των άλλων. Τουλάχιστον σκέψου ότι προσφέρεις πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής στα αδεσποτάκια που φροντίζεις κι αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AperfectCircle
Νεοφερμένο μέλος
θέλω να πάρω μία τροφή να βάζω στις αδέσποτες γάτες της περιοχής μου αλλά δεν ξέρω ποιά συγκεκριμένα ώστε να είναι καλή και οικονομική(ακόμα να έχει μέσα μία λογική ποσότητα και να μπορώ να την μεταφέρω).τέλος επειδή έχουν σε μία μεριά κανά δύο μικρά γατάκια δεν θα έχουν πρόβλημα αν τρώνε όλες την ίδια?
υγ αν είστε απο πάτρα πείτε μου ένα μαγαζί για να με διευκολύνεται..

υγ2 έχω δεί μία της pro plan στα 14 ευρώ ,κιλά δεν θυμάμαι ...

υγ3 είδα κάτι περίεργο πρίν λίγο ,άκουγα μία γάτα απο έξω να φωνάζει περίεργα ..έτσι μετά απο λίγο βγήκα να δώ και παρατήρησα δύο γάτες να είναι δίπλα η μία στην άλλη σαν να συζητούσανε
, ώσπου ανέβηκε το σκυλί μου στο μπαλκόνι για να δεί τι κοιτάζω.αποτέλεσμα να τις τρομάξει με τα γαβγίσματα του ,έτσι φύγανε αυτές πιό πέρα ήρεμα και με βάδισμα περίεργο.νομίζω ζευγάρωναν αλλά δεν της έπιασα στην φάση την λογική για να σιγουρευτώ! έχτε ν απροσθέσετε κάτι??Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
A perfect circle, μια σχετικά καλή κ πιο οικονομική είναι η Purina Tonus (της εταιρείας που βγάζει την Pro Plan, αλλά η 2ης ποιότητας ας πούμε...καλύτερη όμως από τις ομώνυμες μάρκες των σούπερ-μάρκετ κι από τα Friskies/Whiskas). Το 1.5 kg κάνει γύρω στα 5-6 eur. Τα 14 eur της proplan είναι για 1.5 kg, είναι ακριβή τροφή αν δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Από όσο μου είπαν διάφοροι κτηνίατροι, είναι καλό να αποφεύγονται οι λεγόμενες 'τρίχρωμες' τροφές, γιατί μπορεί να προκαλέσουν ουρολιθίαση (ειδικά σε στειρωμένες γάτες ή γάτες που θηλάζουν).
Αν πάρεις την Purina Tonus για γατάκια (στη γαλάζια συσκευασία) κάνει κ για γάτες που είναι έγκυες ή θηλάζουν. Αν ξέρεις ότι κάποιες γάτες είναι στειρωμένες, έχει κ για τέτοιες η σειρά της Tonus.
Εγώ στα αδέσποτα δίνω συνήθως την ίδια τροφή σε όλα, εκτός αν είναι πολύ μικρά τα γατάκια οπότε τους δίνω για kittens κ στα υπόλοιπα συνήθως την tonus για urinary care με κοτόπουλο (βοηθάει στην αποφυγή ουρολιθίασης που παθαίνουν αρκετά συχνά τα αδέσποτα, ειδικά αν δεν έχουν πρόσβαση σε νερό ή είναι στειρωμένα κ τρώνε λάθος τροφές).. Τώρα τελευταία ανακάλυψα μια πιο οικονομική τροφή, από όσο μου είπαν καλή, τη JosiCat της Josira. Την πήρα από ένα online pet shop, 18 eur τα 10 kg.
Οι έτεροι γατοειδικοί θα έχουν κι άλλες συμβουλές φαντάζομαι, όπως κ να υποδείξουν κάποιο pet shop στην Πάτρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AperfectCircle
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστώ για την απάντηση.. https://www.mypetz.gr/threads/purina-tonus-kitten.231188/ εννοείς αυτήν όπως κατάλαβα!μικρά κανά δύο όπως είπα κυκλοφορούν ,οι μεγάλες δεν θα έχουν πρόβλημα με την τροφή?
περιμένω και άλλες απαντήσεις να δώ απόψεις για διάφορες καλές,οικονομικές τροφές!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δυστυχως Σωτηρη μου ειναι ακομα εποχη ζευγαρωματος, το ιδια γινονται παντου. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι οταν τελειωνει ο γαταρος να του συμπληρωνεις φαγητο, εγω αυτο κανω. Κι αυτα τα ερμα τα αρσενικα που γυριζουν τις γειτονιες σε αναζητηση θυληκιας πρεπει να φανε, ισως απο καπου εφυγαν ακολουθωντας το ενστικτο τους και μενει σε μας ολους να φροντισουμε οταν θα γυρισουν εκει που μενουν μονιμα να ειναι τουλαχιστον φαγωμενα.

Mμμμ γι'αυτο λες ε, δεν ειχα ιδεα...Δυστυχως Σωτηρη μου ειναι ακομα εποχη ζευγαρωματος, το ιδια γινονται παντου. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι οταν τελειωνει ο γαταρος να του συμπληρωνεις φαγητο, εγω αυτο κανω. Κι αυτα τα ερμα τα αρσενικα που γυριζουν τις γειτονιες σε αναζητηση θυληκιας πρεπει να φανε, ισως απο καπου εφυγαν ακολουθωντας το ενστικτο τους και μενει σε μας ολους να φροντισουμε οταν θα γυρισουν εκει που μενουν μονιμα να ειναι τουλαχιστον φαγωμενα.![]()

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Ο Ζαφείρης φοβάται τον Μουτζουρομύτη, ο Μουτζουρομύτης τον Γκρίζο, ο Γκρίζος το Φάντασμα και το Φάντασμα εντέλει τρώει όλο το φαγηρό και έχει γίνει σαν ντουλάπα!!!!!
Η μόνη λύση είναι να μένεις εκεί όταν του ρίχνεις το φαγάκι ή να τον παίρνεις κάπου που να νιώθει ασφαλής για να φάει. Και αν θέλεις αφήνεις και κάτι για τον περαστικό..

Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος
Χα, καλό το σχέδιο της bluecat! Κ εγώ που ταϊζω κάτι αδεσποτάκια κοντά στη δουλειά μου, υπάρχουν 2 μικρά αρσενικά που ήταν φιλαράκια. Τώρα που είναι η εποχή του ζευγαρώματος, είναι στις αντιπαλότητες κι ας είναι μικρά...οπότε τους βάζω φαγητό σε 2-3 μέρη κ σκορπίζονται (6 τον αριθμό) να φάνε άρα δεν μένει κανένα νηστικό. Άσε που η μια αδεσποτούλα είναι έγκυος (δεν μπορούμε να την πιάσουμε ούτε με γατοπαγίδα να την πάμε για στείρωση), κι τα υπόλοιπα είναι πολύ γλυκό να βλέπεις ότι της δίνουν τη σειρά τους να φάει πρώτη...
Χα, καλό το σχέδιο της bluecat! Κ εγώ που ταϊζω κάτι αδεσποτάκια κοντά στη δουλειά μου, υπάρχουν 2 μικρά αρσενικά που ήταν φιλαράκια. Τώρα που είναι η εποχή του ζευγαρώματος, είναι στις αντιπαλότητες κι ας είναι μικρά...οπότε τους βάζω φαγητό σε 2-3 μέρη κ σκορπίζονται (6 τον αριθμό) να φάνε άρα δεν μένει κανένα νηστικό. Άσε που η μια αδεσποτούλα είναι έγκυος (δεν μπορούμε να την πιάσουμε ούτε με γατοπαγίδα να την πάμε για στείρωση), κι τα υπόλοιπα είναι πολύ γλυκό να βλέπεις ότι της δίνουν τη σειρά τους να φάει πρώτη...

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
!!Κατέβηκα να βάλω φαγάκι και άκουσα μια φωνή...φωνάρα! Ψάχνω και τι να δω;; 'Εβγαινε από ένα μπεμπάκι μια σταλιά!!

Με το που έσκυψα κάτω από το αμάξι έτρεξε και χώθηκε κάτω από μια πόρτα που μαντεύω είναι ο λέβητας της απέναντι πολυκατοικίας. Προς το παρόν πολύ πετυχημένη κρυψώνα! Μεγάλη γάτα δε μπορεί να μπει αλλά είναι κλειδωμένη οπότε ούτε εγώ μπορώ!

'Εκανα παραπέρα και βγήκε και έφαγε ξηρά τροφή,τα αυτάκια του έχουν σηκωθεί και είναι ολίγον μεγάλα
οπότε πρέπει να είναι περίπου 2 μηνών.Περιττό ότι κρυβόταν πίσω από τον άσπρο γατούλη ο οποίος τα έπαιρνε και του τραβούσε κατακέφαλους!!
Και οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:
Το ακούω που κλαίει συνέχεια αλλά δεν κάθεται και να το πιάσω! Σήμερα του πήγα λιωμένο κρόκο αυγού και το άφησα έξω από την πόρτα. Βγήκε να φάει αλλά μόλις έκανα μισό βήμα μου έκανε κχχχ (τρομάρα του!! γατάκια...
) και έκανε να φύγει προς την πόρτα. Τι να κάνω για να ηρεμήσει μήπως και το πιάσω;Το πρωί εμφανίστηκε η γατούλα που νομίζω πως είναι η μαμά του αλλά μετά από 5 λεπτά το άκουσα πάλι να κλαίει.Υπάρχει περίπτωση να θηλάζει ακόμα και να το μαζέψω ενώ δεν πρέπει;
Επίσης, σήμερα ο παππούς που έχει το χωράφι δίπλα κάτι έκανε στην αποθήκη του και έχει γεμίσει όλη η γειτονιά κάτι κούτσικα ποντικάκια!!
Γλυκούλια είναι αλλά ο άνθρωπος προφανώς δεν ξέρει τι σημαίνει δημόσια υγιεινή!! Υπάρχει περίπτωση να το πειράξουν το γατουμπάκι; Πέρασε ένα την ώρα που έτρωγε και δεν έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα!
Συγνώμη αν είναι χαζές οι ερωτήσεις αλλά στο συγκεκριμένο θέμα είμαι άσχετη!

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Το μικρουλάκι να προσπαθήσω να το πιάσω; Εφόσον τρώει στέρεη τροφή, φαντάζομαι θα είναι εντάξει...τι λέτε;
(Εγώ δε θα είμαι εντάξει που θα με πετάξουν έξω οι δικοί μου!!!!!
)Ενημέρωση: Πέτυχα τον άνθρωπο που μένει απέναντι εντελώς τυχαία (απλά την είχα στήσει στο μπαλκόνι κάτι ώρες!!
)και του εξήγησα και του ζήτησα να ανοίξει την πόρτα. Δε χάρηκε...βιαζόταν κιόλας...αλλά άνοιξε. Και μόλις άνοιξε χώθηκε το σκασμένο κάτω από το λέβητα! Μου είπε βέβαια ο άνθρωπος μόλις ξαναμπορέσει θα μου πει. Εγώ ήδη κανόνισα και δανείστηκα λεφτά από την κολλητή μου για τον κτηνίατρο!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Marianda
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα ,πως θα μπορούσα να φροντισω γατακια αλλα και την μαμα τους που ειναι αδεσποτα και φοβισμενα χωρις να υπαρχει δυνατοτητα επισκεψης σε κτηνιατρο;Μηπως υπαρχει κατι που θα μπορουσα να χρησιμοποιησω στο νερο τους προληπτικα να μην αρρωστησουν, δεδομενου οτι ζουν σε ακαλυπτο χωρο πολυκατοικιας οπου διερχονται κι αλλες γατες ,ευχαριστω.

Γεια σας,
εδώ και περίπου ένα μήνα έχουμε δει ένα γατάκι στην γειτονιά το οποίο φαίνεται πολύ άρρωστο. Στην αρχή ήταν μικρό και άρρωστο τώρα έχει μεγαλώσει αρκετά αλλά είναι ακόμα άρρωστο. Από την αρχή που το είδαμε αρχίσαμε να το ταΐζουμε. Όταν του ανοίγαμε κονσέρβα ξεκινούσε και την έτρωγε αλλά δεν καθόμαστε να δούμε αν την έτρωγε όλη. Σήμερα του δώσαμε κονσέρβα πήγε από πάνω αλλά δεν την έφαγε. Του την έβαλα στην μύτη, την ξαναμύρισε αλλά πάλι δεν την έφαγε. Βρήκε όμως ένα κομματάκι από ξηρά τροφή δίπλα εκεί, και το έφαγε. Είναι σκελετωμένο και φαίνεται άρρωστο. Και μικρό έτσι ήταν αλλά τώρα έχει μεγαλώσει λίγο χωρίς όμως να έχει αλλάξει το πόσο σκελετωμένο φαίνεται. Επίσης τώρα που περίμενα για να φάει, φταρνίστηκε και του έφυγαν αρκετές μύξες.
Δεν μπορούμε να το πιάσουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε? Μπορώ να του βάζω τίποτα στο φαγητό του? Επίσης φαντάζεστε τι μπορεί να έχει? Παραθέτω φωτογραφίες για βοήθεια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Αν σκοπεύετε να το πάτε αλλά δε μπορείτε να το πιάσετε, μπορείτε να ζητήσετε από κάποια Φιλοζωική να σας δανείσει μια γατοπαγίδα.
Εδώ θα βρείτε λίστα με φιλοζωικά σωματεία: Λίστα φιλοζωικών οργανώσεων και σωματείων.
Εν τω μεταξύ και μέχρι να το δει ο γιατρός, δίνε του ξηρά τροφή αν βλέπεις ότι την τρώει.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Συμφωνώ με την Ειρήνη, κανονικά θα έπρεπε να το δει κτηνίατρος. Αφού όμως λέτε πως δεν μπορείτε να το πιάσετε και μέχρι να βρεθεί τρόπος να γίνει αυτό, δίνετέ του ότι βλέπετε πως τρώει καλύτερα. Αν η κονσέρβα είναι κομματάκια και έχει τεράστια κομμάτια όπως κάποιες φθηνές που έχω δει και αν έχει πρόβλημα με το στοματάκι του, είναι φυσικό να μην την τρώει. Θα μου πεις αν ισχύει αυτό, πως τρώει την ξηρή;
Οι γάτες γενικά είναι περίεργα πλάσματα και έχει τύχει να δω γάτο χωρίς καθόλου δόντια να τρώει ξηρά τροφή καταπίνοντάς την ολόκληρη.
Εγώ πάντως θα έλεγα να πάρετε χαπάκια vibramicin και να του βάζετε στο φαγητό του μισό χαπάκι μέχρι να δείτε τι θα κάνετε, είναι και τα φτερνίσματα στην μέση βλέπεις.
Υ.Γ. Αν η κονσέρβα όπως είπα παραπάνω ήταν κομματάκια, δοκιμάστε και πατέ μήπως και του αρέσει καλύτερα.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τι κάνει το Vibramicin? Επίσης η τροφή που του δίνουμε σε κονσέρβες δεν είναι κομματάκια. Είναι σαν ένα σώμα, "ζελέ"... ΑΒ βασιλοπουλος με 50 λεπτά. Δεν είναι ότι δεν την τρώει. Τις προηγούμενες φορές ξενκινούσε και την έτρωγε. Απλά το έγραψα, γιατί ενώ αυτή την μύρισε και δεν την έφαγε, βρήκε δίπλα ένα "γαριδάκι" από ξηρά τροφή και το έφαγε. Και μου έκανε εντύπωση για αυτό το ανέφερα.
Μήπως υπάρχει και τίποτα άλλο να του βάζουμε στο φαγητό να γίνει καλύτερα? Καμιά αντιβίωση? Κάτι να δυναμώσει?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool