Αδέσποτα: Τροφή και στοιχειώδης περίθαλψη

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Θ' ακολουθήσω τη συμβουλή σου και ίδωμεν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλησπερα σε ολους. Εγω για τα αδεσποτακια εχω βρει ενα σημειο υπερυψωμενο. Πανω σε ενα πεζουλακι. Απο κατω αφηνω το νερο η' οταν εχω υπολοιπο φαγητου, εννοειται καταληλο για γατες. Ας φανε και τα σκυλακια... Παντως στο πεζουλι ανεβαινουν μονο γατουληδες. Εχω και εναν αναπηρουλη...τον Σαριφ. Αυτον τον τα'ιζω ξεχωριστα. Δεν μπορει να ανεβει στο πεζουλι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τραυματισμένο αδέσποτο

Από χθες ένα νεαρό αρσενικό έχει μια μεγάλη στρογγυλή πληγή, πλάγια στην κοιλιά. Από γατοκαυγά, υποθέτω. Προσπαθώ να το πιάσω για να το πάω στο γιατρό αλλά δεν τα καταφέρνω. Τι μπορώ να κάνω για να μην μολυνθεί... Δεν με αφήνει έστω να το απολυμανώ. Μέχρι που σκέφτηκα να του έριχνα pulvo. Αλλά δεν ξέρω αν ειναι σωστό. Και αυτό όμως δύσκολο. Είναι καχύποπτο και κρατάει 1,5 μέτρο απόσταση. Αν έχετε καμμιά ιδέα, ευπρόσδεκτη.

Απάντηση: Τραυματισμένο αδέσποτο

Το pulvo απλά βοηθάει να κλείσει η πληγή. Το καλύτερο είναι να έβρισκες κάποιο αντισηπτικό σε μορφή σπραίυ να τον ψέκαζες. Βέβαια το καλύτερο καλύτερο, θα ήταν να πήγαινε στον κτηνίατρο, ίσως να χρειάζεται και κάποια αντιβιωσούλα, μήπως να μιλούσες με τον κτηνίατρό σου τηλεφωνικά;

Αντιβίωση όμως με ποιον τρόπο. Ίσως στο φαγητό. Τρώνε και άλλες γάτες και μερικές είναι μικρές. Δεν θέλω να πάθουν κάτι. Δεν ξέρω. Το γιατρό τον πήρα. Μου είπε να τον πιάσω για να τον δει. Τον τρόπο δε μου είπε.

Σ΄αυτή την περίπτωση, μπορεί να σου φανεί χρήσιμη η συμβουλή της Julia (ποστ #4) στο σχετικό θέμα μας εδώ.

Διάβασα προσεχτικά το ποστ. Δύσκολο μου φαίνεται να το πιάσω. Πάντως το πρωί δεν τους έβαλα φαγητό και το είπα και σε με μια γειτόνισσα που είναι πολυ ενεργή [Εμείς τα τα'ίζουμε και άλλος ένας τα δηλητηριάζει. Καυγάδες, αστυνομία, φιλοζωική.. δεν υπάρχουν αποδείξεις. Το ίδιο έργο παντού.] Ήταν πέντε και έκλαιγαν σπαρακτικά. Θα φάνε το μεσημέρι. Το είδα το τραύμα. Δαγκωματιά είναι. Δε φαίνεται πολύ βαθύ. Αν δε το τσακώσω θα του ρίξω pulvo. Έχει ανιβιωτικό και ισχυρό. Βοηθάει και στην επούλωση. Νεομυσίν το λένε. Ρώτησα γιατρό. Θα προσπαθήσουμε όμως να το πιάσουμε, να είμαστε σίγουροι.

Βάλε το αντιβιωτικό τριμένο μέσα σε ένα κοματάκι κρέας ή σαλάμι κάντο μπαλίτσα και πέταξέ το να το φάει.

Σήμερα το πρωί καταφέραμε και τον βάλαμε στη γατοφόρο. Η γυναίκα μου δηλαδή και η άλλη κυρία. Όπως ετρωγε το σβέρκωσαν και το χώσανε στη γατοφόρο σε χρόνο μηδέν... Εγώ έμεινα να κοιτάζω σα χαζός με το pulvo στο χέρι:D. Όμως ο σχεδιασμός ηταν δικός μου. Τον πήγαμε σπίτι της κυρίας και του καθαρίσαμε την πληγη. Οι 2 γάτες της δεν έδειξαν να ενοχλούνται.[Η δικιά μου δε θέλει καμμία,δυστυχώς.] Αύριο θα πάνε γιατρό. Πάντως καλά φαίνεται ο Σκούμπυ. Έτσι το βάφτισε ο γιος μου κι ας μην είναι σκύλος.

Μπράβο στον Σκούμπυ που ήταν καλό παιδί και μπράβο και στην γυναίκα σου και την γειτόνισσα που κατάφεραν και τον έπιασαν. ΄Αντε, να πω ένα μπράβο και σ' εσένα που έκανες τον σχεδιασμό.:P
Δεν πειράζει για το όνομα, τι σκύλος, τι γάτα. Ψυχούλες είναι όλα τους.
Εύχομαι καλή ανάρρωση στον γλυκό και καλόβολο γατούλη, σύντομα να είναι όπως πριν.:flowers:

Ευχαριστούμε. Ο Σκούμπυ είναι σαν πάνθηρας. Μαύρος χωρίς κανένα ψεγάδι. Κατάμαυρος. Αν η Ταμάρα δεν ήταν τόσο ζηλιάρα και αρνητική, θα τον υιοθετούσα. Δυστυχώς όμως υπάρχει μεγάλο θέμα με την ζηλιαρόγατα.

'Ιωση στις γάτες της γειτονιάς

Καλημέρα σε όλους/ες,μόλις έκανα εγγραφή και θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με μια ίωση που κυκλοφορεί και προσβάλει τις γάτες της γειτονιάς.
Δακρύζουν,φτερνίζονται,τρέχουν οι μύτες τους και το ένα τους μάτι είναι σχεδόν κλειστό.
Πήγα σε κτηνίατρο και του εδειξα φωτογραφίες των γατιών και μου έδωσε αντιβίωση ronaxan 100 mg και μου είπε να τους δίνω μισό/ημέρα για ενα μήνα.
Δεδομένου ότι οι γάτες είναι περίπου 7-8 και μένω σε χωριό και δεν έχω μεταφορικό μέσο,δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο και λυπάμαι για αυτό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

Απάντηση: 'Ιωση στις γάτες της γειτονιάς

Θα καλυτερεύσουν με την αντιβίωση, θα δεις. Αν και για αυτές τις λοιμώξεις ευθύνονται και κάποιοι ιοί που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Τώρα είναι εποχή που ζευγαρώνουν και μεταδίδονται πολύ πολύ εύκολα όλα αυτά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: 'Ιωση στις γάτες της γειτονιάς

Σε ευχαριστώ πολύ.

Αδέσποτη γάτα σε κλειστό χώρο

καλησπερα!
απο το Φθινοπωρο προσπαθουσα να πιασω μια γατουλα μαυρη που εδειχνε να εχει καποια θεματα, ειχε πληγες στο ποδαρακι,ξυνοτανε μονιμως, δεν περπατουσε καλα, δεν μπορουσε να φαει και εβλεπα σαλια να τρεχουν. Τελικα την επιασα με παγιδα και πηγε στη γιατρο, ηταν ασχημα δαγκωμενη απο σκυλό μικρό η γατα, είχε αποικιες ψυλλων, και στην πορεια με την αντιβιωση εκδηλωθηκε και η πνευμονια της. Να μην τα πολυλογω, καθησε 10 μερες με αντιβιωση ενεσιμη στη γιατρο και την πηρα σε χωροπου δεν εχω άλλα ζωα να ειναι ηρεμη και να δυναμωσει. Ενω πριν , όταν ηταν εξω, ερχοταν για φαγητο πολυ κοντα μου, τωρα που την εχω στο κλειστο μερος κανει λες και δε με ξερει, δε μου κανει απειλητικες φωνες κτλ, απλως με κοιταζει απο μακρια και οταν μπαινω μεσα,κρυβεται..

Θα ηθελα πολυ να την κρατησω και να μην ξαναβγει στην αφιλοξενη γειτονια, ειναι πανω απο 2 ετων σιγουρα και δεν ξερω τι να κανω για να με δει με άλλο ματι...της μαγειρευω καθε μερα και αλλο φαγητο ,τα τρωει ολα , αλλα το κρυψιμο, κρυψιμο

Κατ΄ αρχήν πολλά συγχαρητήρια:clapup:. Νομίζω ότι η γατούλα είναι αγχωμένη από την αλλαγή περιβάλλοντος. Είναι θέμα χρόνου να συνηθίσει. Μέρα με τη μέρα θα προσαρμόζεται και θα γίνεται πιο φιλική. Έξω την περιμένουν κρύα,κακουχίες,πείνα και μια μικρή ζωούλα με βάσανα.Εσύ της εξασφαλίζεις μια διαβίωση ασύγκριτα καλύτερη.Γιατρός την παρακολουθεί και όταν το κρίνει σκόπιμο,θα κάνετε και στείρωση.Θα δεις ότι σε λίγο καιρό η συμπεριφορά της θα αλλάξει προς το πολύ πολύ καλύτερο.

Απάντηση: Αδέσποτη γάτα σε κλειστό χώρο

Έχει απόλυτο δίκιο ο Δημήτρης,η γατούλα σου θα σε αποδεχτεί αφού περάσει το στάδιο προσαρμογής.Εσύ κάνεις κουμάντο από δω και στο εξής και θα επιβάλλεις το καλύτερο γι'αυτήν ,όπως έκανες μέχρι τώρα και σε συγχαίρω:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back