Αδέσποτα: Τροφή και στοιχειώδης περίθαλψη

Απάντηση: Αδέσποτο γατάκι με βήχα

Καλησπερα και απο μενα Γιωργο.Πρωτα απο ολα θα ηθελα να σε συγχαρω που εισαι διατεθειμενος να κανεις οτι μπορεις για να σωσεις αυτο το γατακι.Δυστυχως δεν νομιζω οτι θα μπορεσεις να μεταπεισεις τη μητερα σου ωστε να το κρατησεις.Οπως σου προτεινε και η Βασω το πρωτο βημα ειναι να το πας στον κτηνιατρο.Να αρχισεις τη χορηγηση vibramycin με την παραπανω δοσολογια.Οσο για την συνεχεια θα σου προτεινα να βγαλεις καποιες φωτογραφιες απο το γατακι και να βαλεις αγγελια στο facebook.Και εγω στις αρχες του σεπτεμβριου ειχα βρει ενα νεογεννητο γατακι και βαζοντας αγγελια στο ιντερνετ βρεθηκε υιοθεσια μεσα σε 1 μερα(καθημερινα βλεπω φωτογραφιες του και ειναι τρισευτιχισμενο).Τα περισσοτερα φιλοζωικα σωματεια αποτελουνται απο εθελοντες οποτε θα ειναι δυσκολο να το αναλαβουν,λογικα θα σου δωσουν καποιες συμβουλες για το πως να το φροντισεις και ισως σε βοηθησουν να βρεις υιοθεσια.Οτιδηποτε χρειαστεις ομως θα χαρω πολυ να σε βοηθησω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά σου και συγχαρητήρια για την στάση σου, απέναντι σε αυτό το ζωάκι. Υπάρχει μήπως κάποια φωτογραφία για να δούμε την ηλικία του?Μπορείς να την υπολογίσεις? Επίσης μπορείς να μου πεις σε ποια περιοχή βρίσκεται το γατάκι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αδέσποτο γατάκι με βήχα

Αυριο θα το παμε στον κτηνιατρο. Σε λιγο θα παω να το βγαλω φωτογραφια. Ανθουπολη ειναι. Η Μητερα μου συμφωνησε στο να του δινουμε φαρμακα αλλα να μενει κατω στην πολυκατοικια. Βεβαια ουτε βγαινει στον δρομο ουτε μπαινει μεσα. Φοβαται. δεν ξερω αν αυτο ειναι σωστο.

Καλημέρα.Έχουμε κανένα νέο με το μικράκι?

Καλησπερα. Ειχε φυγει απο την πολυκατοικια για 3 μερες και δεν το ειχε δει κανενας. Αλλα σημερα ξαναγυρισε. Βεβαια και τις 2 φορες που το ειδα κοιμοταν. Δεν εκατσα να δω πως ειναι γιατι δεν ειχα πολυ χρονο. Αλλα θα παω να το δω το απογευμα και θα σας πω νεα. Οριστε και μια φωτογραφια του https://www.dropbox.com/home?preview=20150616_125800.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα !Τί γνωμη έχετε για την josera , josicat? Tώρα στα αδεσποτάκια δίνω brekkies . Eίναι αντίστοιχη ποιότητα ???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νομιζω ειναι καλυτερη η josera.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα !Τί γνωμη έχετε για την josera , josicat? Tώρα στα αδεσποτάκια δίνω brekkies . Eίναι αντίστοιχη ποιότητα ???
Απ' ότι ξέρω, γιατί κάποτε την χρησιμοποιούσα κι εγώ, josera και josicat είναι της ίδιας εταιρίας τροφές. Είναι πολύ καλή κατά την γνώμη μου, τα αδεσποτάκια μου την τιμούσαν δεόντως. Την brekkies την δίνει στα δικά της μια γνωστή μου αλλά εγώ δεν την πολυσυμπαθώ... Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά θυμάμαι που μου είχε πει κάποτε μια κτηνίατρος να δίνω πάντα τροφούλα που να έχει ένα χρώμα και όχι αυτές τις πολύχρωμες. :hmm:

Ωχ, δεν το ήξερα Βάσω μου αυτό με τις πολύχρωμες.:worry:Brekkies προμηθεύομαι κι εγώ για τα αδεσποτάκια και ενίοτε δίνω και 2-3 κομματάκια και της Τέρψης. Ειδικά γι αυτές, τρελλαίνονται όλα τους (να υποθέσω οτι κι οι γάτες βρίσκουν πιο νόστιμα τα "βρώμικα":P), είναι και πιο ακριβές από τις αντίστοιχες μονόχρωμες. :confused: Βέβαια υπάρχουν και κάτι άλλες πολύχρωμες χύμα, που μια φορά έκανα το σφάλμα και αγόρασα και δεν τις καταδέχτηκε κανένα, τις μύριζαν κι έφευγαν:hmm:

παντως η brekkies για στειρωμενα ειναι μονοχρωμη :D

Σωστά.:yes: Η πολύχρωμη είναι για αστείρωτα.

Ναι υπάρχει και για στειρωμένα και είναι πράγματι μονόχρωμη. :)
Την έχω πάρει κι εγώ μια δυό φορές αλλά είναι τσουχτερή η τιμή της σε σχέση με την josera...
Πάντως έχω παρατηρήσει πως τους αρέσει καλύτερα αυτή που τους δίνω τώρα από την brekkies, αν και η γνωστή μου που σας έγραψα πριν δεν παίρνει αυτή για τα στειρωμένα. Παίρνει την απλή την πολύχρωμη και μάλιστα δίνει την ίδια και στα δικά της που είναι κάμποσα.

Παίρνει την απλή την πολύχρωμη και μάλιστα δίνει την ίδια και στα δικά της που είναι κάμποσα.

Μα σας λέω, τη βρίσκουν νοστιμότατη, δεν υπάρχει γατί που να αντιστέκεται σ'αυτή.
smileys-cats-344376.gif

Το γατάκι του Πάσχα

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Από χτες άκουγα ένα γατάκι να φωνάζει κάτω απ'το σπίτι μου κσι τελικά σήμερα το πρωί το ανακάλυψα. Είναι περίπου 40 ημερών (ίσως και μικρότερο). Του έβαλα κονσερβούλα και έφαγε αλλά δε μπόρεσα να το πιάσω..κρύφτηκε κάτω από ενα αυτοκίνητο και δεν έβγαινε με τίποτα. Θα ξαναπροσπαθήσω όμως και ευελπιστώ, όταν με το καλό το συνεφέρω λίγο (είναι πενταβρόμικο το καημένο), να μπορέσω να το χαρίσω κάπου. Δυστυχώς, μένω σε γκαρσονιέρα με έναν ενήλικο γάτο και δε μπορώ να το κρατήσω.
Ο λόγος που γράφω εδώ είναι να ζητήσω κάποιες συμβουλές..τι να κάνω όταν το φέρω στο σπίτι? Να του κάνω μπάνιο? Φοβάμαι μην έχει και τίποτα και κολλήσει και το γάτο μου. Να συνεχίσω να του δίνω κονσέρβα ή μήπως να του πάρω και γάλα για μωρά? Και τέλος, ό,τι άλλη συμβουλή έχετε, είναι ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ

καλησπέρα.
εδώ και μερικές μέρες, η μαμά μου στην Πάτρα έχει περιμαζέψει 3 μικρά γατάκια που τα παράτησε η μαμά τους. υπολογίζει πως είναι 1μιση μηνός, καθότι πάνε μόνα τους στην άμμο και τρώνε κανονικά όλα τα είδη τροφής.
σήμερα θα προσπαθήσει να μου στείλε βίντεο να τα δω ως πιο έμπειρη(εδω γελάμε) γιατί δεν είχε ποτέ της γάτα και δεν έχει ιδέα.

θα ήθελα να μου προτείνετε μια οικονομική τροφή για τα μικρά, αλλά σχετικά αξιοπρεπούς ποιότητας, καθότι η μαμά μου είναι συνταξιούχος των 500 ευρώ και συντηρεί εν μέρει κι εμένα ακόμη.:redface: κι είναι και τρία αυτά ζωή να 'χουν!

να τονίσω πως η σκέψη είναι να τα ζωντανέψει λίγο να πάρουν τα πάνω τους και σε κανένα μήνα που θα πάει στο εξοχικό να τα πάρει να μείνουν εκεί μαζί τους το καλοκαίρι κι από σεπτέμβρη είτε να μείνουν εκεί είτε στην αυλή στην Πάτρα.

δεν ξέρω και τί παίζει από πετ σοπ στην πάτρα, τα γατιά μου με υιοθέτησαν στην πρωτευουσα.
ήδη με φρίκαρε που πηγε και ζήτησε από πετ σοπ banmith να τους δώσει που της είπα μην έχουν σκουληκάκια και της είπε στο πετ σοπ ότι δεν είχε, κι ότι έπρεπε να ψάξει σε...κτηνιατρικά :confused:

Καλησπέρα!
Επειδή και μένα οι γονείς μου έχουν δύο γάτες στην Πάτρα (βασικά εγώ τους ...ανάγκασα :P), έχω να σου πω ότι σε ό,τι αφορά στα petshops η κατάσταση είναι απελπιστική... τόσο που δεν το πιστεύεις αν δεν το δεις με τα μάτια σου...όλη την Πάτρα γύρισα και το μόνο που έβρισκα ήταν τροφή χύμα, αγνώστου προελεύσεως...
Όμως έχει ανοίξει κάπως πρόσφατα ένα το οποίο είναι αξιοπρεπές από ό,τι μου έχει πει η μητέρα μου βάσει αυτών που ξέρει γιατί και αυτή τώρα μαθαίνει. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι στο ύψος της πλατείας Υψηλών Αλωνίων. Η ίδια δεν έχω πάει οπότε δεν γνωρίζω αν έχει φάρμακα...
Πάντως εγώ κάθε φορά που κατεβαίνω τους εφοδιάζω με αποθέματα διμήνου και έτσι τουλάχιστον αποφεύγουν οι ίδιοι την ταλαιπωρία....

Αδέσποτα γατάκια και διατροφή

Καλήμερα σε όλους! Δεν ξέρω για τις δικές σας πόλεις, αλλά τουλάχιστον στη δική μου αλλά και στο χωριό μου παρατηρώ πολλά αδέσποτα γατάκια. Ναι ξέρω θα πείτε γιατί δεν τα υιοθετείς αλλά δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση να αποκτήσω ένα κατοικίδιο (ποιο το νόημα να το υιοθετήσω και να μην μπορώ να του δώσω την απαραίτητη σημασία; ). Πάρ' αυτα, μου αρέσει να τους δίνω λίγο φαγητό ή νερό διότι τα βλέπω πολύ κουρασμένα πολλές φορές.. Βέβαια δε γνωρίζω τι θα ήταν καλό να φάνε. Μήπως γνωρίζετε ποιες τροφές θα ήταν αρκετά χρήσιμες κ υγιεινές για αδέσποτες γάτες; (δεν αναφέρομαι σε κονσέρβες). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:D

Καλήμερα σε όλους! Δεν ξέρω για τις δικές σας πόλεις, αλλά τουλάχιστον στη δική μου αλλά και στο χωριό μου παρατηρώ πολλά αδέσποτα γατάκια. Ναι ξέρω θα πείτε γιατί δεν τα υιοθετείς αλλά δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση να αποκτήσω ένα κατοικίδιο (ποιο το νόημα να το υιοθετήσω και να μην μπορώ να του δώσω την απαραίτητη σημασία; ). Πάρ' αυτα, μου αρέσει να τους δίνω λίγο φαγητό ή νερό διότι τα βλέπω πολύ κουρασμένα πολλές φορές.. Βέβαια δε γνωρίζω τι θα ήταν καλό να φάνε. Μήπως γνωρίζετε ποιες τροφές θα ήταν αρκετά χρήσιμες κ υγιεινές για αδέσποτες γάτες; (δεν αναφέρομαι σε κονσέρβες). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:D
Καλημέρα Τάσο και καλό σου μήνα.:)
Είναι παρήγορο να βλέπει κανείς πως υπάρχουν άνθρωποι που όχι μόνο θέλουν να βοηθήσουν όσο μπορούν κάποια άτυχα πλάσματα που έτυχε να γεννηθούν αδέσποτα, αλλά να ενδιαφέρεται κιόλας να τους δώσει κάτι σωστό και όχι ότι σκουπίδι του περισσεύει. Πίστεψέ με το κάνουν πολλοί.:(
Στο προκείμενο όμως, θα μπορούσες να πας σε ένα pet shop στην πόλη σου και να ζητήσεις να σου δείξουν τι έχουν από ξηρές τροφούλες για γάτες. Υπάρχουν τροφές που είναι αρκετά οικονομικές και συγχρόνως έχουν όλα τα σωστά συστατικά για τις γατούλες.
Επίσης πολύ σημαντικό, ειδικά τώρα το καλοκαίρι με την ζέστη, είναι να βάζουμε κάποια σκεύη με φρέσκο νεράκι.
Ελπίζω να σε βοήθησα.:)

Παροχή τροφής σε αδέσποτα γατάκια

Εδώ και μερικές μέρες άρχισα να δίνω ξηρή τροφή και νερό στα γατάκια της γειτονιάς μου. Όλοι οι περίοικοι είναι ευτυχώς θετικοί σ' αυτό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο σκύλος ενός γείτονα κάνει "επιδρομές" και την καταβροχθίζει!:mad: Δυνατότητα για περίφραξη δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο χώρο και δε θέλω να τα χαλάσω με το γείτονα, αλλά όχι και να τρώει το φαγητό των καημένων των αδέσποτων ο (καλοθρεμμένος) σκύλος του.... Δοκίμασα να γεμίζω το πιατάκι το βράδυ που τον έχει βάλει μέσα, αλλά εκείνος τρώει το πρωί ο,τι έχει μείνει, που συνήθως είναι αρκετό... Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?

Εδώ και μερικές μέρες άρχισα να δίνω ξηρή τροφή και νερό στα γατάκια της γειτονιάς μου. Όλοι οι περίοικοι είναι ευτυχώς θετικοί σ' αυτό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο σκύλος ενός γείτονα κάνει "επιδρομές" και την καταβροχθίζει!:mad: Δυνατότητα για περίφραξη δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο χώρο και δε θέλω να τα χαλάσω με το γείτονα, αλλά όχι και να τρώει το φαγητό των καημένων των αδέσποτων ο (καλοθρεμμένος) σκύλος του.... Δοκίμασα να γεμίζω το πιατάκι το βράδυ που τον έχει βάλει μέσα, αλλά εκείνος τρώει το πρωί ο,τι έχει μείνει, που συνήθως είναι αρκετό... Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?
Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα φίλη guinever, εκτός ίσως από το να το συζητούσες με τον γείτονα που έχει τον σκύλο. Με καλό τρόπο εννοείται και αν δεν γίνει τίποτα και εφ' όσον δεν θέλεις να τα χαλάσεις μαζί του, μην αφήνεις περισσότερο απ' ότι τρώνε τα γατάκια. Το καλύτερο θα ήταν να τα πρόσεχες όσο τρώνε, αλλά καταλαβαίνω πως θέλεις να υπάρχει τροφούλα και για άλλα που ίσως φοβούνται να φάνε όσο είσαι εσύ εκεί.
΄Οπως και να έχει είναι μπέρδεμα μια τέτοια κατάσταση.:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back