katerina finitsi
Νεοφερμένο μέλος
@@@@@Οι συνθήκες μεταφοράς και διαβίωσης είναι εντελώς αφύσικες για τα άγρια ζώα (κλουβιά-κατοικίες πολύ μικρών διαστάσεων, πλήρης ακινησία για το 90% της ζωής τους, απότομες κλιματικές αλλαγές, τροφή κακής ποιότητας που συχνά περιλαμβάνει και τα περιφερόμενα κατοικίδια αδέσποτα και δεσποζόμενα της περιοχής. www.argosgr.org/lib_tsirko.html@@@@@@
Αυτή είναι μάλλον και η απάντηση στην ερώτηση Που πάνε τα αδέσποτα που κατά καιρούς ταίζουμε στις αυλές μας; που πάνε όταν εξαφανίζονται;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Για τους ανθρώπους λέμε "όπου φτωχός κι η μοίρα του". Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα ζώα. Σε τι κόσμο νομίζετε ότι ζούμε; Τίποτε δε με σοκάρει πια.

Θα ζήσω όσο πάρει και δε θ'αφήσω τίποτε πίσω μου. Αυτό το τρένο τρέχει ιλιγγιωδώς προς την καταστροφή και στο τέλος θα "σωθούν" μόνο όσοι θα'χουνε τα μέσα να "εκτιναχθούν" κάπου αλλού... Για να ξανακάνουν τα ίδια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Αλλά κι αυτό με τα αδέσποτα είναι εξωφρενικό. Δεν φτάνει που τα καημένα είναι στο δρόμο (κατά μεγάλο ποσοστό επειδή κάποιος τα αγόρασε νομίζοντας ότι αγοράζει ένα βάζο και όταν κατάλαβε ότι ένα ζώο απαιτεί φροντίδα το πέταξε στο δρόμο) και περνούν τα πάνδεινα κινδυνεύουν εκτός των άλλων να γίνουν τροφή και για τα ζώα του τσίρκου! Έλεος πια!
katerina finitsi
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ όταν μου το είπαν γιατί ο νούς μου δεν έφτασε ποτέ να σκεφτεί κάτι τέτοιο, δεν το πίστευα! Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα κι όμως είναι Αλήθεια

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Οι παραστάσεις είναι επώδυνες και εξω από τη φύση τους και είναι αποτέλεσμα βασανισμών και τιμοριών. Το μπαστούνι και το μαστίγιο είναι απαραίτητα. Ο κόσμος δεν βλέπει το εργαλείο που χρησιμοποιεί ο θηριοδαμαστής : Μια σουβλερή αγκύλη έιναι κρυμμένη μέσα στις κορδέλες. Κουνόντας αυτό το ραβδί, το ζώο θυμάται και εκτελεί τις εντολές.Αρχική Δημοσίευση από anabou:Ζώα να κάνουν ένα σωρό αφύσικα πράγματα (λιοντάρια να περνούν μέσα από φωτιές, τίγρεις να περπατούν στα 2 πόδια κλπ) τα οποία ένας θεός ξέρει τι τράβηξαν για να μάθουν αυτά τα κόλπα!
Ξύλο, περισσότερο ξύλο.
Μια γνωστή μέθοδος για να λυγίσουν τη θέληση μιας τίγρης είναι να τη ξαπλώνουν με κάθε πόδι δεμένο και να της ρίχνουν πάρα πολύ ξύλο. Στην αρχή το ζώο φωνάζει και βρυχάται όλο και περισσότερο αδύναμο μέχρι που καταλαβαίνει οτι κάθε αντίσταση του είναι άχρηστη. Στα άλογα φοράνε σκληρές κάλτσες που τους ματώνουν τα πόδια, για να αναγκαζονται να μάθουν τον "ωραίο" βηματισμό και τους χτυπούν τη μουσούδα για να σηκώνονται στα δυο τους πόδια. https://www.cres.gr/efap/circo1.html
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από anabou:Εγώ πιστεύω ότι τα τσίρκα με ζώα θα έπρεπε να απαγορευτούν. **
Για παρόμοιους λόγους δε με ευχαριστεί να επισκέπτομαι και ζωολογικούς κήπους. Τώρα αν υπάρχουν εξαιρέσεις, όπου τα φροντίζουν τα ζώα και τα φυλάσσουν σε μεγάλους χώρους σωστά φροντισμένους, δεν μπορώ να είμαι "αυστηρή". Πάντως, όταν πήγα παλιά στης Φλώρινας (να δούμε τις αρκούδες και τους λύκους) δε μ'άρεσε καθόλου, ειδικά οι λύκοι ήταν μαραζωμένοι σε κάτι κλουβάκια. Όταν πήγαμε πέρσι στον "Αρκτούρο" στο Νυμφαίο και είδαμε τις εκεί αρκούδες, τα πράγματα ήταν καλά! Ήταν σε τεράστιο χώρο ελεύθερες
και εμείς έπρεπε να προσέχουμε και να μη βγαίνουμε από το μονοπάτι ούτε να φωνάζουμε και να τις ενοχλούμε...Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πώς είναι; Ακούγονται καλά λόγια.
Όσο για το τσίρκο, ως δασκάλα δεν είχα δεχτεί να πάω την τάξη μου κάποτε που κανόνισε το σχολείο να πάει...
Το τσίρκο έχει περιοριστεί πολύ, δεν είναι όπως παλιά που έρχονταν κάθε τόσο και πήγαινε πολύς κόσμος!Δεν ξέρω αν έγινε για τους σωστούς λόγους (ούτε με πολυαπασχολεί), αλλά έγινε μεγάλη πρόοδος σ'αυτό. Γίνονται όμως τόσα άλλα φριχτά και παράλογα!!!

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι εννοείς;Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:Το τσίρκο έχει περιοριστεί πολύ, δεν είναι όπως παλιά που έρχονταν κάθε τόσο και πήγαινε πολύς κόσμος!Δεν ξέρω αν έγινε για τους σωστούς λόγους (ούτε με πολυαπασχολεί), αλλά έγινε μεγάλη πρόοδος σ'αυτό. Γίνονται όμως τόσα άλλα φριχτά και παράλογα!!!
katerina finitsi
Νεοφερμένο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:Δεν ξέρω αν έγινε για τους σωστούς λόγους (ούτε με πολυαπασχολεί), αλλά έγινε μεγάλη πρόοδος σ'αυτό. Γίνονται όμως τόσα άλλα φριχτά και παράλογα!!!![]()
Θα έπρεπε να σε απασχολεί και όλους μας αυτό νομίζω γιατί άν έχει γίνει για τους σωστούς λόγους σημαίνει ότι οι προσπάθειες που κάνουν άνθρωποι και οργανώσεις κατά των πειραμάτων και κακομεταχείρησης των ζώων έχουν πιάσει τόπο!! ΤΑ άλλα φρικτά και παράλογα ποιά είναι;;
Ismini
Διάσημο μέλος
Π.χ. βασανιστηρια, πολεμοι, κακοποιησεις παιδιων κτλ...
Εξαλλου πολλα απο αυτα μαλλον τα ζουμε κι εμεις οι ιδιοι. Π.χ. Εργασιακη εκμεταλευση.
Tώρα όσον αφορά την εκμεταλευση των ζωων στο τσιρκο, ειναι φοβερο αυτο που συμβαινει, αν και απ' οσο γνωριζω εχουν μειωθει αισθητα οι παραστασεις με ζωα σε σχεση με το παρελθον (
). Αλλα δεν νομιζω οτι τα αδεσποτα ολα πηγαινουν σαν τροφη σε ζωολογικους κηπους και τσιρκο. Πεθαινουν κι απο φολες, αρρωστιες και κυριως αυτοκινητα.... Δυστυχως!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina finitsi
Νεοφερμένο μέλος
Είναι μια αλήθεια κι αυτό, όλα στην ζωή μας είναι παράλογα και φρικτά, τι θα γίνει τελικά; Σε τι κόσμο ζούμε; Πόλεμοι,πείνα, αρρώστιες, κακομεταχείρηση από ανθρώπους σε ανθρώπους,
και στέλνουμε εμείς οι ανυποψίαστοι τρόφιμα και φάρμακα, και βάζουμε λεφτά σε λογαριασμούς τραπεζών, και πάλι προσπαθούμε και τι κάνουμε; ξέρετε πόσα τρόφιμα και φάρμακα και ρούχα μουχλιάζουν σε αποθήκες που υποτίθεται φυλάσονται για να πάνε σε αυτούς τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη; εδώ και χρόνια....
Και ποιός ευθύνεται για όλα αυτά;
Ας κάνουμε κάτι! Για τα ζώα, για τους ανθρώπους, για τον πλανήτη, Ξέρετε τι θα γίνει άν ΟΛΟΙ βγούμε στους δρόμους και φωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε όλα αυτά; θα ήταν το δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ στην ιστορία της Ελλάδας. Δεν το κάνουμε όμως αυτό.
Ας μείνουμε τότε στο θέμα μας, στα Ζώα και στο τί μπορούμε να κάνουμε για αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα, εδώ και τώρα και στο άμεσο μέλλον, αύριο μεθαύριο, γιατί αυτό νομίζω μπορούμε να το κάνουμε ο καθένας από τη μεριά του να προσφέρει οσα μπορεί σε αυτές τις γλυκές ψυχές που το μόνο που θέλουν είναι να ζήσουν χωρίς να υποφέρουν.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Με κάλυψε αρκετά η Ισμήνη για τα "φριχτά και παράλογα" (μες στο μυαλό μου είσαι βρε!
) Δε βλέπετε τι γίνεται στο Λίβανο; Κ.ά. πολλά, έχετε όρεξη για απίστευτη φλυαρία; Δεν μπορώ, έχω δουλειά!Πιο πάνω, διατύπωσα μια μαύρη άποψη για τον κόσμο που ζούμε και ΔΕΝ τη διαμόρφωσα από το πώς κακοπερνάνε τα καημένα τα ζωάκια... Έχουμε αρκετό υλικό που αφορά εμάς τους ίδιους και τους συνανθρώπους μας. Πώς είναι δυνατό να περιμένουμε να είναι καλοί με τα ζώα οι άνθρωποι μετά από όσα κάνουν στο είδος τους και στο "σπίτι" τους; Αφού έμμεσα δε νοιάζονται ούτε για τον εαυτό τους (και αυτή είναι μια τιμωρία που γυρνάει μπούμερανγκ, αλλά τη λούζονται και οι μη φταίχτες).
Το "δε με πολυαπασχολεί", Κατερίνα μου, δεν το κατάλαβες και "πετάς τη σκούφια σου για καβγά" (

, άντε να δω πώς θα πάρεις και τούτο, καλή διάθεση και λίγο χιούμορ παιδιά!!!), λέγοντάς μου τι θα έπρεπε να κάνω (
) . Σημαίνει ότι σημασία έχει που περιορίστηκε το τσίρκο, κι ας έγινε και για άλλους λόγους (π.χ. βαρέθηκε ο κόσμος, κ.λ.π.). Στο θέμα μας, Κατερίνα, στα ζώα: εδώ μέσα όλοι κάτι κάνουμε γι'αυτά, site "γατούχων", χε χε χε, και γατόφιλων είναι... Έτσι παρηγοριόμαστε και μεταξύ μας.
Όσον αφορά τις μαζικές κινητοποιήσεις (εδώ δεν κάνουμε για πιο σημαντικά, και επιπλέον δεν έρχονται και εύκολα τα αποτελέσματα, ΠΑΙΔΕΙΑ είναι η καλύτερη λύση, αλλά πάει κι αυτή...),δες και άλλα θέματα και θα καταλάβεις. Μεγάλα λόγια, δικαιολογίες στη συνέχεια... Δύσκολα τα πράγματα. Το σύστημα αυτού του κόσμου είναι οργανωμένο για να βολεύει άλλους...

katerina finitsi
Νεοφερμένο μέλος
Είναι πολύ δύσκολο
ναι και καμμιά φορά μου φαίνεται είναι και απίστευτο αυτό που συμβαίνει όμως τόση αδιαφορία πιά;

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από katerina finitsi:Είναι πολύ δύσκολοναι και καμμιά φορά μου φαίνεται είναι και απίστευτο αυτό που συμβαίνει όμως τόση αδιαφορία πιά;
![]()
![]()
![]()
Δεν είναι αδιαφορία κορίτσι μου (όχι απ'όλους τουλάχιστον). Πες το πείρα ζωής, πες το παραίτηση, πίκρα, αηδία... Νιώθω πολλάκις βιασμένη από αυτά που μου κάνουν συνάνθρωποι (βέβαια, θα'ταν χειρότερη στην κυριολεξία της η λέξη, έχω συναίσθηση) και τις περισσότερες φορές δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Είναι κι η χώρα μας...
katerina finitsi
Νεοφερμένο μέλος
ΑΘΑΝΑΣΙΑ, δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζεσαι δεν ζητάω καβγά δεν είμαι άνθρωπος που τσακώνομαι απλά λέω τη γνώμη μου, αν με ήξερες και ήμασταν φίλες θα παρεξηγιόσουν αν στο έλεγα αυτό; εξάλλου ο καθένας λέει τη γνώμη του και νομίζω έχω το δικαίωμα και την γνώμη μου να λέω και παρατηρήσεις να κάνω και όσο για τις υποδείξεις δεν το συνηθίζω να κάνω υποδείξεις, εσύ είπες ότι δεν σε πολυενδιαφέρει μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και να λές ότι θέλεις επίσης απλά θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει κι εσένα και όλους μας πως γίνονται αυτά τα πράγματα και που οφείλονται οι αλλαγές και οι καλυτερέυσεις κάποιων άσχημων καταστάσεων.
Κακώς εκνευρίστηκες και χαλάστηκες υπάρχει ένα θέμα και όλοι σχολιάζουμε καλοπροαίρετα, αν πιστεύεις ότι θίχτηκες ζητώ ταπεινά συγνώμη

katerina finitsi
Νεοφερμένο μέλος
Όλοι μας βιαζόμαστε καθημερινά παντού, ξέρω περιπτώσεις και έχω ακούσει από το σπίτι στο δρόμο στο σχολείο στη δουλειά είναι φρικτό σε καταλαβαίνω και συμπάσχω κιόλας να σου πώ, αλλα ας μην φεύγουμε από το θέμα που είναι σε αυτή την περίπτωση τα ζώα. Υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες που έχουν ποικίλα θέματα που αφορούν τον άνθρωπο και μόνο.
Χωρίς παρεξήγηση και εντελώς φιλικά κούκλα δεν έχω τίποτε εναντίον σου

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Το διάβασες καλά το μήνυμά μου;
Εγώ δεν εκνευρίστηκα ούτε χαλάστηκα (!). Αλήθεια! Τι να πω παραπάνω για να με πιστέψεις καλέ; Αλήθεια, αλήθεια!

Εσύ μου φαίνεσαι εκνευρισμένη...
Ξαναδιάβασε τι έγραψα σε παρακαλώ.

Υ.Γ. αυτό με τις προσ.υποδείξεις και τα επικοινωνιακά υπάρχει σε παραλλαγή στους κανόνες καλής συμπεριφοράς του site. Τόσο πολύ σε πείραξε που το είπα;
Δεν είναι κακό να προσέχουμε πώς γράφουμε. Εμένα πάντως δε με πείραξε τόσο πολύ που μου είπες "θα'πρεπε να σε απασχολεί" κ.λ.π. Δε μου άρεσε η διατύπωση και το είπα. Επειδή θα γράφουμε και θα διαβάζουμε τα posts ο ένας του άλλου (και απευθύνομαι σε όλους), να ξέρετε πως εγώ τουλάχιστον λέω ακριβώς αυτά που εννοώ και τίποτα παραπάνω. Μη βάζετε διάφορα στο μυαλό σας λοιπόν. Όσον αφορά εμένα, απαντάω διευκρινιστικά (π.χ. στη διπλή ερώτηση τι εννοώ με τα "φριχτά και παράλογα"). Δε σημαίνει ότι θυμώνω, ακόμα κι αν κάνω μια υπόδειξη.
Αλλά κανείς μας δε δέχεται εύκολα υποδείξεις, είναι φανερό.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Μη στενοχωριέσαι!

Με άλλους τα έχουμε! Δε θα μαλώνουμε και μεταξύ μας.
Ismini
Διάσημο μέλος
Συμφωνώ.Αρχική Δημοσίευση από katerina finitsi:Ας μείνουμε τότε στο θέμα μας, στα Ζώα και στο τί μπορούμε να κάνουμε για αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα, εδώ και τώρα και στο άμεσο μέλλον, αύριο μεθαύριο, γιατί αυτό νομίζω μπορούμε να το κάνουμε ο καθένας από τη μεριά του να προσφέρει οσα μπορεί σε αυτές τις γλυκές ψυχές που το μόνο που θέλουν είναι να ζήσουν χωρίς να υποφέρουν.
Εμεις τι όμως τι μπορουμε να κανουμε περα απο "ιδιωτικες πρωτοβουλιες"? Πχ να ταϊζουμε αδεσποτα, να στειρωσουμε καποια ή να τα παρουμε σπιτι μας? (καποιο - καποια γιατί δεν γινετε και ολα).
Εξάλλου κι αυτες οι προσπαθειες χρειαζονται χρονο και χρημα. Στο www.stray.gr ζητουν εθελοντες για να βοηθουν ζωα, οι οποιοι να διαθετουν χωρο για να τα φιλοξενουν, μεσο μεταφορας για τα αρωστα και χτυπημενα ζωα (και ενοειται ζητουν και ελευθερο χρονο).
Εγω π.χ. πολυ θα ηθελα να γινω εθελοντης αλλα τιποτα απο ολα αυτα δεν διαθετω....
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλύτερα θα'ναι από μερικές ακόμα υπογραφές ή μια ακόμα διαδήλωση...
Ουσία, παιδιά, ουσία και όχι κορώνες!

katerina finitsi
Νεοφερμένο μέλος
Στην περιοχή που μένω υπάρχουν πολλά αδέσποτα και αυτό το κάνω ηδη εθελοντικά για την περιοχή μου προσέχω και προστατεύω όσο μπορώ τα αδέσποτα, και δεν είμαι μόνη μου υπάρχουν κάποια άτομα που βοηθούν και οικονομικά, μαζεύουμε όλοι μαζί ένα ποσό και για στειρώσεις και για εγχειρήσεις και για ότι χρειαστεί, όταν χρειαστεί φυσικά. Δεν είναι ανάγκη να έχεις λεφτά ή αυτοκίνητο βοήθεια να έχεις απο ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν και όχι να λένε μόνο λόγια.
Αυτό λοιπόν που κάνω το λέω κιόλας και παροτρύνω και άλλους να το κάνουν είναι ωραίο να κάνεις αυτά τα πράγματα, μέσα απο αυτά εγώ βοηθιέμαι σαν άτομο και κατα κάποιο τρόπο εξιλεώνομαι γιατί είμαι άνθρωπος και ντρέπομαι που οι συνάνθρωποί μου δεν ντρέπονται για αυτά τα κακά πράγματα που κάνουν
Λυπάμαι άν κάποιοι θεωρούν ότι αυτά είναι υποδείξεις και εντολές, ακόμα κι αν είναι έτσι νομίζω ότι όλοι μας κάποιες φορές τις χρειαζόμαστε τελικά για να μας ταρακουνάνε λιγουλάκι, και δεν βγάζω τον εαυτό μου στην απ΄εξω. Επίσης έχω διαβάσει τους κανόνες καλής συμπεριφοράς της ιστοσελίδας και ξέρω πολύ καλά τι γράφω και όποιος έχει κάποιο πρόβλημα με αυτά που γράφω μπορεί κάλιστα να κάνει τα παραπονά του

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool