Αδέσποτα!

fil-fil

Νεοφερμένο μέλος

Η fil-fil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
καλησπέρα σε όλες και όλους!

έχω το εξής πρόβλημα:
κάτω απο την πολυκατοικία μας ταίζω κάποια αδέσποτα. Συνολικά είναι 5 πλέον. 4 μικρά σχετικά (3 πορτοκαλάκια και 1 κουουουκλα λευκή μικρουλα πολύ) και 1 τιγρίτσα.
Μέχρι τώρα είχαμε 50-50 την ευθύνη τους, εγώ με τους γείτονες απέναντι που είχαν μονοκατοικία, και τυγχάνουν πολύ ζωόφιλοι: εκτός απο σκύλο και κουνέλι,πάντα τα αδεσποτα είχαν νερό και ξηρή τροφή.
Βέβαια, κανείς μας δεν είχε κάνει τον κόπο να στειρώσει κανένα και έτσι περάσαν απο τη ζωή μας διάφορες ψιψίνες που ζούσαν περίπου 2 χρόνια η καθεμιά.(δεδομένο των χοντρικά καλών συνθηκών που είχαν)...
Ηταν η φιλφιλίτσα, που την βρήκα νεκρή στο κήπο της πολυκατοικίας, η μαυρίτσα (βιονική γάτα, εντελώς μικρόσωμη, εζησε πανω απο 3 χρόνια) και μετά η πιτσιλίτσα-κορη της μαυρίτσας, που χάθηκε σχετικά νωρίς. Α! και να μην ξεχασω τα 5 μικρά της παραπάνω τιγρίτσας που είχε γεννήσει το καλοκαίρι και δεν ξέρω τι απέγιναν:/::baby::/:...
Δεν ξέρω ακριβώς ποιά ειναι η τύχη τους (δεν το αντέχω να δω άλλο νεκρό γατί) αλλά ξέρω οτι οι θηλυκές μπορεί να πεθαίνουν και απο την ταλαιπωρία τους απο τις συνεχείς γένες.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι οτι η απέναντι μονοκατοικία κατεδαφίζεται...
Εχω στεναχωρηθεί απίστευτα γιατι δεν ξέρω που θα πάνε τα μικρά μου. Είναι 4 θηλυκές και 1 αρσενικό. Κάθε βράδυ με περιμένουν όλα μαζί να φάνε...
Ηθελα να ρωτησω: σκεφτομαι να κανω στειρωση σε κάποια..ή καλύτερα θα θελα να κανω στειρωση, όμως:
α)δεν παιζουν λεφτα
β)δεν ξερω τη διαδικασια: τα πιανω και τα βαζω ενα-ενα στο καλαθι, και αν αφινιασουν; και μετα τη στειρωση που τα παω;
θαθελα λοιπον απο καποιον που εχει κανει αυτη τη διαδικασια να με βοηθησει λεγοντας μου πρακτικα πως και τι-για να μην ξαναανακαλυψω την αμερική.

υγ. δεν θα εχω βοηθεια απο κανενα αλλο...κανεις δε με καταλαβαινει...:(
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρώτα απο όλα μπράβο που τα φροντιζεις. Αλλά τι εννοεις, δεν παίζουν λεφτά;Επειτα, τα γατάκια πιάνονται; Αν πιανονται τα πιανεις απο το σβερκο για ακινητοποιηση και τα βάζεις στη γατοφόρο.Ενα ενα πάντα. Αν ειναι πιο άγρια μαλλον χρειάζεται γατοπαγιδα που μπορεις να παραγειλεις απο το ιντερνετ. Πιάνεις ετσι και το πιο άγριο με λιγη κονσερβα μεσα για δόλωμα. Μετα τη στειρωση μπορεις να το αφησεις στο ιατρειο για μια μερα. Ειναι πιο καλα ετσι απο να εχεις ενα κλουβι με μια ζαλισμενη γάτα στην εισοδο της πολύκατοικίας σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για καλύτερες τιμές στις στειρώσεις μπορεις να απευθυνθείς σε μια συγκεκριμενη φιλοζωικη ή στο κέντρο ΖΩΖΩ (θα προσπαθήσω να βρω τηλ/διευθύνσεις σε παλιοτερα ποστσ). Επιπλέον, το Κτηνιατρικό Κέντρο Γάτας στην Κυψέλη χρεώνει 40 ευρώ τη στείρωση αδεσπότα.

Στο σωματειο ΕΠΑΖ θα σε βοηθησουν πολυ για στειρωσεις , να πας εκ μερους του Αργου μονο χρειαζεται αυτοκινητο δικο σου η καποιου φιλου γιατι δεν εχουν μονο στειρωσεις κανουν παμφθηνα και καλα 6972866535

Κτηνιατρικο Κέντρο Γάτας:
αναφης 17 και ναξου
ωρες: 11.00-13.00 και 17.00-20.00 μ.μ
τηλ 210 8648140
και για εκτακτη αναγκη ολες τις ωρες 6976998362
Για αδέσποτη γατούλα μας ειπαν 40 ευρώ

Στη φιλοζωικη αν γραφτεις μελος εχεις και καποια στείρωση αδεσποτου δωρεαν η κάτι τέτοιο.
https://www.filozoiki.gr/identity/identity_2.php

Σχετικά με την φιλοζωική... Θέλω να γίνω μέλος. Το προτείνετε?

Όπως κι εγώ, έχουμε πάρα πολλές αδεσποτούλες κάτω, και παρομοίος έχω μια γριούλα γειτόνισσα με μονοκατοικία και τις φιλοξενεί όλες εκεί,αλλά έρχονται και σε μένα. Οι μόνιμες σε μένα είναι μια μαυρούλα και την ταίζω πιο καλά κι απ'την δική μου σχεδόν και πρόσφατα ήρθε ένας γκρι γάτος ο οποίος είναι τεράστιος και σχετικά οικίος, φοβάμε μην τον έχασε κανείς,τόσο χοντρή γάτα είναι σίγουρα από σπίτι!!! Αλλά τον ταίζω κι αυτόν και το πρόβλημά μου είναι το εξής,μπορώ να τα βγάλω πέρα μ' αυτές τις 2,αν έρθει όμως και τρίτη γάτα τι θα κάνω?? Οικονομικά δεν τα πάω και τόσο καλά ώστε να τα βγάλω πέρα,ακόμα δεν έχω βρει δουλειά και το φαί που τους δίνω είναι κλεμμένο απ'την δικιά μου. Κάθε μέρα κλέβω από ένα κουπάκι κονσέρβα και 2 χούφτες κροκέτες και τους δίνω χωρίς να το ξέρει η μητέρα μου και αν είμαι τυχερή και περισέψει λίγο απ'το φαί μας το πετάω στις γάτες, έχει τύχει να μην φάω για να ρίξω στα καημένα μου, τι προτείνεται εσείς να κάνω?

Μια, εγώ πάντως παίρνω κροκέτες 1.5 ευρω το κιλο και με το πολύ 4 ευρώ την εβδομάδα ταίζω 5-6 αδέσποτες γατούλες. Πρέπει να τρώνε κι αλλού, αλλά ειναι τακτικοι πελάτες σίγουρα. Σε πετ σοπ πιαθνώς μπορεις να βρεις μεγάλο σακούλι χυμα γατοτροφή, πολλά κιλα σε καλή τιμή αρκει να στο κουβαλήσει κάποιος σπιτι αν δεν οδηγείς.

Παιδια ναι γραφτειτε μελη και να επιμενετε να αλλαξετε οτι κακο σας φανει εαν σας φανει κατι απο μεσα πια. Ειναι πολυ χρησιμος κι ενας νεος εθελοντης ενεργος. Για παραδειγμε ενας νεος εθελοντης σε μας με ενεργο σπιτι φιλοξενειας αντιστοιχει σε 1-20 γατακια σωσμενα απο εξω το χρονο αναλογα με τις δυνατοτητες του.

Οσο για της τροφες πολλα πετ σοπ εχουν μεγαλα σακια με 20-30 ευρω για τα αδεσποτα ειναι πολυ καλα κ οικονομικα ρωτηστε στο δικο σας καθβως κι αν κανουν ντελιβερυ

Ιδού!

σας δείχνω τις φωτο των μικρών που έλεγα!
η ασπρούλα:

η γριζούλα:

το πορτοκαλάκι:

ο άντρας της παρέας (είναι τοοοοσο γλυκός!):

και τέλος η ώρα του φαγητού: (τα έχω κάνει χοντρά!)

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοηθειά σας...
μέσα σε 15 μέρες που θα πάρω και κάποια χρήματα, θα τηλ και κάτι θα κάνω για τα ζουζούνια...

τώρα για την ασπρούλα και την γκριζούλα που είναι πάρα πολύ άγριες δεν είμαι σίγουρη οτι θα τα καταφέρω, αλλά για τα γλυκύτατα πορτοκαλάκια, σίγουρα, γιατί τα πιάνω συνέχεια...

υγ. ο δικός μου κτηνίατρος στοιχίζει 120 η στείρωση σε θηλυκιά, επί 4 που είναι...το ποσό είναι αστρονομικό...(και τα δικά μου με πίεση-οικονομική, τα στείρωσα...)

σας δείχνω τις φωτο των μικρών που έλεγα!
η ασπρούλα:

η γριζούλα:

το πορτοκαλάκι:

ο άντρας της παρέας (είναι τοοοοσο γλυκός!):

και τέλος η ώρα του φαγητού: (τα έχω κάνει χοντρά!)

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοηθειά σας...
μέσα σε 15 μέρες που θα πάρω και κάποια χρήματα, θα τηλ και κάτι θα κάνω για τα ζουζούνια...

τώρα για την ασπρούλα και την γκριζούλα που είναι πάρα πολύ άγριες δεν είμαι σίγουρη οτι θα τα καταφέρω, αλλά για τα γλυκύτατα πορτοκαλάκια, σίγουρα, γιατί τα πιάνω συνέχεια...

υγ. ο δικός μου κτηνίατρος στοιχίζει 120 η στείρωση σε θηλυκιά, επί 4 που είναι...το ποσό είναι αστρονομικό...(και τα δικά μου με πίεση-οικονομική, τα στείρωσα...)

Ε,.... τότε δεν το συζητάω....... με 40 ευρω το θυληκο... Κέντρο Γάτας που αναφέρθηκε παραπάνω!!!!!!;);););):up::up::up:

Έλεος πλέον με τις χρεώσεις!!!!!!! ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ?????:mad: Με τέτοιες τιμές, πως ειναι δυνατόν να στειρωθούν τα αδέσποτα, και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος.......:|:|

Παιδιά στο site της φιλοζωικής (https://www.filozoiki.gr/member/member_1.php) λέει ότι αν γίνεις μέλος με 30 ευρώ το χρόνο, έχεις δικαίωμα για μια δωρεάν στείρωση σε αδέσποτο τον πρώτο χρόνο και 3 στειρώσεις απο τον δεύτερο χρόνο και μετά.:hmm:

Παιδιά στο site της φιλοζωικής (https://www.filozoiki.gr/member/member_1.php) λέει ότι αν γίνεις μέλος με 30 ευρώ το χρόνο, έχεις δικαίωμα για μια δωρεάν στείρωση σε αδέσποτο τον πρώτο χρόνο και 3 στειρώσεις απο τον δεύτερο χρόνο και μετά.:hmm:

Ειμαι μελος στην Φιλοζωική, και πληρώνω κανονικά την συνδρομή μου.... Έχω εκπτωση στα εμβόλια που εκανα εκει... (αλλαξα κτηνιατρο τωρα......) Για στειρωσεις οταν ρώτησα μου ειπαν οκ....

Το θέμα ειναι οτι "δεν εχουν παντα ελευθερο χρόνο, και χωρο για τα αδέσποτα.. " Θα πρέπει να ειναι ελεύθερο το πρόγραμμα του γιατρού.. κλπ...
και 2 φορές που ηθελα να κανονίσω για στείρωση.... δεν τους ειδα και ιδιαίτερα "ζεστούς" :hmm::hmm:. Τους εξηγησα οτι δουλευω... και οτι θα πρεπει να ειναι και διαθέσιμη η γάτα (αδεσποτη)......

Επίσης πληρώνεις ΚΑΝΟΝΙΚΑ οτι κάνουν σε αδέσποτο.. και σε περίπτωση που τους παρεις τηλέφωνο να ερθουν να παρουν καποιο αδέσποτο, έρχονται μόνο αν αναλάβεις εσύ τα έξοδά του... εμβόλια, περίθαλψη.. κα.... αν όχι..... ) Θα παθει κατι το αυτοκινητο, θα εχει κινηση.. κλπ) και δεν θα δεις κανέναν
Αν θες περισσοτερες λεπτομερειες στειλε pm....

Προτιμώ να πληρώσω 40ευρω και να ειμαι σιγουρη.....:):)

Αν δεν κάνω ΄λάθος υπάρχουν κάποια χρήματα που μαζεύτηκαν για ενα άλλο γατάκι.....που δεν τα κατάφερε....

Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά????? :)

για την στείρωση των δικών σου????

Εγώ πάντως συμφωνώ σε αυτο, που ειχα δώσει τότε. Ας το αναφέρουμε στο αντίστοιχο θέμα και η chouzouris που τα έχει ας μας πει.

Αχ ευχαριστώ!

να πω την αμαρτία μου...εχω τόσο καιρό που τα ταίζω και όλο και ήθελα να γράψω, αλλά δεν έγραφα...γιατί όταν τα λες-και γράφεις, τα νιώθεις πιο υπευθύνη σου...και γω φοβάμαι.
Δεν είναι οτι δεν θέλω να αναλάβω...είναι οτι φοβάμαι να δεθώ...
φοβάμαι γιατί είναι στο δρόμο. Και η μονοκατοικία εχει ήδη μισογκρεμιστεί...

Για το δια ταύτα...θέλω πολύ να τα στειρώσω-γιατί είναι η πιο μεγάλη βοήθεια πιστεύω που μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα αδέσποτο, ειδικά θηλυκό. Όμως επειδη περιμένω να πληρωθώ-υπολογίζω σε κανά 15μερο, θα σας ενημερώσω τότε για λεπτομερειες!

υγ. η άτιμη η ασπρούλα- εχει γίνει πολύ χοντρή.:hmm:..είναι περίπου 3 μηνών, υπάρχει περίπτωση να είναι έγκυος;(αυτή, παιδιά, έχει μεγάλη ιστορία, αλλά θα τη γράψω άλλη στιγμή!είναι κομάντο!!!:lol:)

χίλια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

(υπάρχει η ενδόμυχη ελπίδα μπας και πάρει κανείς τα πορτοκαλάκια που είναι γυαλιστερά και τρυφερά!!!:rolleyes:)

υγ.2 να οι βλακείες του ανθρώπου: έβαλα τη γάτα μου και γέννησε (ναι-ναι :down:) και τώρα φυσικά που μου ξέμειναν εκτός απο τη θηλυκιά μου, άλλα 2 πού να πάρω αδέσποτο;;;)

να και κανα δυο ακόμη φωτό απο τα μικρά!

έξω απο το υπο κατεδάφιση σπίτι τους:

μια γλυκιάαα κοπελίτσα:

και τέλος δείτε μας και όρθιους:

Αντε βρε, πάρτο απόφαση και κάπως θα το οργανώσουμε! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back