Αδέσποτη γατούλα γέννησε σπίτι μου!

MissKit

Επιφανές μέλος

Η Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.727 μηνύματα.
Χθες το μεσημέρι οι οσμές μάλλον προσέλκυσαν στο σπίτι μου δυο γάτες. Ήταν αρκετά σκονισμένες και δε φορούσαν λουράκι. Έναν αρσενικό λιγάκι άγριο και μια θηλυκή η οποία είχε μια τεράστια κοιλιά και οι θηλές της ήταν πρησμένες. Την είχα ξαναδεί εδώ γύρω και στο παρελθόν να τρώει από το φαγητό που αφήνουμε στον κήπο. Από αυτά που είχα διαβάσει κατάλαβα πως ήταν ετοιμόγενη. Η αδερφή μου της έφτιαξε φωλίτσα στο λεβητοστάσιο, γιατί η μαμά δεν ήθελε να την πάρουμε μέσα :( Το βράδυ γέννησε 3 πανέμορφα μωρά. Αύριο θα πάω να της πάρω τροφή κιττεν,έχω διαβάσει αρκετά πράγματα για το πως να τα φροντίσω αν χρειαστεί. Αυτό που θέλω να μου πείτε είναι αν μπορώ να στειρώσω τη γάτα άμεσα, για να μη φύγει όταν της έρθει οίστρος πάλι. Όποια συμβουλή σας θα είναι πολύ χρήσιμη..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αμεσα οχι,γιατι τα μικρα δε θα μπορουν να θηλασουν...Νομιζω πως μεχρι να γινουν ενος μηνα δεν θα της ερθει οιστρος λογικα,στο μηνα ξεκινα τους κονσερβουλα και στειρωσε την.Θα σε κατατοπισει κι ο γιατρος καλυτερα.
Καλώς τα δεχτήκατε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν και ήρθαν απρόσμενα, ευχαριστούμε πολύ! :)
Εξετάσεις για να μάθουμε αν είναι υγιή τα μωρά και η μαμά πότε μπορούμε να κάνουμε; Χρειάζεται να δώσω κάτι άλλο στη μαμά πέρα από καλή τροφή;

Στη μαμα μπορειτε να κανετε οποτε θελετε,αρκει να σας εχει συνηθισει και να μην την αναστατωσετε,και να ειναι ανω του ετους περιπου γιατι καποια τεστακια δεν δειχνουν απολυτα αξιοπιστα αποτελεσματα νωριτερα.Θα ελεγα να κανετε μια απλη αιματολογικη για να δειτε αν δειξει κατι ανησυχητικο,ωστε να μην την ταλαιπωρησετε πολυ (εννοειται οχι αυριο,ασε να σε εμπιστευτει πρωτα και να ασχοληθει με τα μωρα της,αυτο προεχει).Για τα μωρακια ακομα τιποτα...Αν δεν παραπονιουνται σημαινει οτι τα εχει ζεστα και ταϊσμενα και δεν υπαρχει καποιο σοβαρο προβλημα αφου τα εχει κοντα της.Καλη τροφη kitten,κι αν το κρινει σκοπιμο ο γιατρος σας λιγη βιταμινουχα παστα,αν και τρια μωρακια δεν ειναι πολλα.Φροντισε να κρατας εξω τους γατους και να μην τα αφηνει πανω απο δυο ωρες μονα τους.

Τη χαϊδεύουμε άνετα αλλά δείχνει ακόμα λίγο φοβισμένη.. Τα μωρά δεν τα έχει αφήσει από χθες καθόλου.. Τα έχει κοντά της και είναι πολύ καθαρά :) Θα προσπαθήσω να ασχοληθώ μαζί της ώστε να με συνηθίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου :)

Μια χαρα λοιπον,απο οτι φαινεται προς το παρον δε χρειαζεται να ανησυχειτε για τιποτα.Βαλε τους και μια αγγελια να τρεχει απο τωρα,γιατι γινεται χαμος απο μωρακια αυτες τις μερες...;)

Λέω να περιμένω λίγο για την αγγελία για να βγάλω και φωτογραφίες. :) Μακάρι να είναι καλότυχα και υγιή..

κ εγω στο ευχομαι!!!:)

DSC00338.jpg

Ορίστε και μια φωτογραφία της όμορφης μανούλας! :D Να σας ρωτήσω κάτι ακόμα; Πόσο να κρατήσω τα μωρά; Ξέρω ότι το σωστό είναι να μείνουν όλοι μαζί για 3 μήνες αλλά θα είναι ασφαλή στον κήπο; Δεν είναι περιφραγμένος τόσο ώστε να μη μπορούν να βγουν παρά μόνο στο σημείο που υπάρχει πρόσβαση στον κεντρικό δρόμο και δεν υπάρχει περίπτωση να μας επιτραπεί να τα βάλουμε μέσα.. :(

Είναι πολύ όμορφη η μαμά!:) Επειδή όσο και να περιφράξεις τον κήπο, τα μικρά πάντα βρίσκουν τα ανοίγματα που δεν βλέπει κανείς,:P θα σου έλεγα να τα βάλεις αγγελία από τώρα και να τα δώσεις γύρω στον 1-1,5 μήνα, μόλις αρχίσουν να τριγυρνούν.

Η αγγελία έχει μπει ήδη και τρέχει.. Απλώς ήθελα να με συμβουλεύσετε για να ξέρω πότε να πω ότι μπορούν να τα πάρουν.. Ένας μήνας μου φαίνεται πολύ λίγος όμως.. Εγώ υπολόγιζα 1,5-2 μηνών το νωρίτερο.. :worry:

Δίκιο έχεις, τώρα την είδα.:P Δεν ξέρω πώς είναι η αυλή σου, αλλά πιστεύω πως πρέπει να τα δώσεις μόλις αρχίσουν να ξεπετάγονται και να τριγυρνούν μόνα τους και νομίζω πως αυτό συμβαίνει σ' αυτή περίπου την ηλικία (αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος - δεν έχω τρομερή εμπειρία από μικρά που μεγαλώνουν). Πάντως είναι πολύ όμορφα όλα τους.:)

Είναι όντως :inlove: Ας βρεθούν καλοί γονείς και την ηλικία που θα δωθούν τη βρίσκουμε.. Ευχαριστώ πολύ :)

Εγω το Σειριο τον πηρα 33 ημερων γιατι η κοπελα που τον φιλοξενουσε ειχε αλλεργια και δε γινοταν να τα κρατησει αλλο.Νομιζω μετα τις 40 μερες αφου ειναι ετσι η κατασταση αν τρωνε μονα τους μπορουν να αρχισουν να πηγαινουν σπιτακια τους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back