Αδέσποτος γατούλης, (ενδεχόμενη) ταραχή από την επίσκεψη στο γιατρό και στείρωση

761

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η 761 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 234 μηνύματα.
Όπως ίσως σας έχω ξαναπεί, εκτός από τη γατούλα που έχω εδώ, υπάρχει ένας αδεποτάκος που πάει στο σπίτι των γονιών μου και τον ταϊζουν. Βασικά, είναι εξοχή, έχει και άλλα σπίτια και γενικά πρέπει να το έχει δίπορτο (τρίπορτο, τετράπορτο, ποιος ξέρει) και να τρώει και αλλού, γιατί από την πρώτη στιγμή ήταν εντελώς εξοικειωμένος με τους ανθρώπους και γενικά το χειμώνα γίνεται τετράπαχος, ακόμη και όταν λείψουν οι δικοί μου και δεν τον ταϊζουν (την πρώτη φορά που τον είχαμε δει, μετά από 2-3 μήνες απουσίας, νομίζαμε ότι ήταν θηλυκό και έγκυος :) :) :), τόσο χοντρούλης είχε γίνει :inlove: ). Και, από ότι μαθαίνω, πάλι έχει γίνει θεοστρόγγυλος. :)
Θέλω να τον πάω στο γιατρό, αφενός για να του κάνω εμβόλια (αφού τσεκάρουμε ότι δεν έχει κανει πρώτα -είπαμε, πρέπει να κυκλοφορεί και σε άλλες αυλές) και αφετέρου για να τον στειρώσω (είναι και πολύ σεξουαλικός, τα καλοκαίρια χάνει τόσο βάρος που μοιάζει με τριών μηνών γατί).
Έχω, όμως, δύο προβληματισμούς. Ο πρώτος είναι μήπως ταραχτεί, αν ξαφνικά τον βάλω σε μία γατοφόρο και τον πάω σε ένα άγνωστο χώρο και έρθει ένας άγνωστος και τον πονέσει κιόλας. Είναι δύο χρόνια που έρχεται στο σπίτι, προφανώς μας εμπιστεύεται, αλλά φοβάμαι μην πάθει κανένα ταράκουλο από την επίσκεψη στο γιατρό και πάψει να έρχεται.
Το δεύτερο έχει να κάνει με τη στείρωση. Ισχύει ότι η ανάρρωση (και όχι η επέμβαση) είναι πιο δύσκολη στα αρσενικά; Δεν θα μπορέσω να τον κρατήσω μέσα στο σπίτι μετά την επέμβαση (λόγω μαμάς, επειδή είναι αλανιάρης, φοβάται μικρόβια και τέτοια) και φοβάμαι μη χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και έχει πρόβλημα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω παρει και γω αδεσποτο που ταιζα μεσα σε γατοφορο στον κτηνιατρο. Οταν το πηγα πισω στην αρχη εφυγε αλλα οταν ειδε πως επεστρεψε στο ιδιο μερος ερχοταν παλι. Οποτε δεν πιστευω να παψει να ερχεται..ειδικα αν ειναι τοσο λιχουδης που τον περιγραφεις:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απο την επίσκεψη στον κτηνίατρο δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Ναί, θα τον ενοχλήσει και ίσως τον τρομάξει, όπως θα ενοχλούσε και θα τρόμαζε ένα παιδάκι που πάει στον παιδίατρο για εμβόλια. Αυτό όμως μόνο για εκείνη τη στιγμή. Θα ηρεμήσει και θα του περάσει. Το θεματάκι ίσως το έχεις με τις επόμενες επισκέψεις ( γι'αυτό είναι σημαντικό να συμπαθήσει τον ιατρό με τη πρώτη ) που ίσως σου κρύβεται αν ψιλιαστεί γατοφόρο.
Ο δικός μου μυξοκλαίει μόλις τον βάζω μέσα αλλά όταν ο κτηνίατρος τον παίρνει αγκαλιά γουργουρίζει απο τη χαρά του, τόσο δυνατά που τον παρακαλά να σταματήσει για να τον ακροαστεί. Τα έχουν βρεί.
Τα αρσενικά όταν ευνουχίζονται, λόγω αναισθησίας χρειάζονται πολύ ζέστη. Δε μπορούν να ανεβάσουν απο μόνα τη θερμοκρασία στο σώμα τους. Εμείς τον Daffy τον είχαμε σκεπασμένο στις κουβέρτες και με σόμπα κοντά. Επίσης καλό θα ήταν να έχεις την άμμο κοντά γιατί απο τον ορό που θα έχει πάρει θα κατουρήσει κανα νεροπότηρο:P.
Τέλος δε πρέπει να παραλείψεις την αντιβίωση που θα πάρει μετά την εγχείρηση.
Θα στα πεί ο κτηνίατρος καλύτερα...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να φοβάσαι που θα τον πας στον κτηνίατρο. :)
Απλώς όταν τον ξαναπάς στο σπίτι των γονιών σου ίσως κρυφτεί για λίγο αλλά σύντομα θα το ξεπεράσει και δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει πρόβλημα.
Πρώτη φορά ακούω ότι η ανάρρωση είναι πιο δύσκολη στα αρσενικά, εγώ με το δικό μου δεν είχα κανένα πρόβλημα από την πρώτη μέρα κιόλας και το βράδυ ήταν σα να μη συνέβη τίποτα. :)

καλησπερα κι απο μενα
μην σε στεναχωρεί η επισκεψη,μπορει να κλαιει και να χτυπιεται στη γατοφορο,γενικα να ειναι λιγο δυσκολο το εγχειρημα,μπορει ομως και οχι,οπως και να εχει μην σε ''φοβίζει''!
τωρα για τη στειρωση,επειδη προσφατα στειρωσα τον γατο μας που ειναι σε παρομοια φαση με το δικο σας,δηλ ειναι περιπου 3 +χρονια μαζι μας,ερχεται τρωει καθε μερα κοιμαται και εδω στο μαγαζι,αλλα εχει και τις βολτες του,θα σου προτεινα την πρωτη ημερα αν μπορειτε να τον εχετε καπου που να μην μπορει να φυγει,τουλαχιστον με το δικο μου,που τον στειρωσα πρωι,μετα τον εφερα στο μαγαζι,σκεπασμενο με κουβερτες διπλα σε ζεστη και κοιμοταν.Οταν ξυπνησε ηθελε να βγει εξω,αλλα απο την αναισθησια κουτουλουσε παντου,κοινως αν τον αφηνα να φυγει,δεν υπηρχε περιπτωση να μην το χτυπησει αμαξι!!!!!Δυσκολευτηκα και εγω και ο γατος,αλλα ηταν για το καλο του!Το βραδακι ειχε συνελθει,αλλα και παλι τον κρατησα με τα 1000 ζορια μεσα,για παν ενδεχομενο!Αν μπορειτε σε καποιο δωματιο να τον εχετε εστω για μια μερα,μεχρι να συνελεθει πληρως θα ηταν καλα πιστευω!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, παιδιά. :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back