RedCat
Διάσημο μέλος
είμαι καινούργια εδω και δεν είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε. Καλως σας βρήκα λοιπόν!
Θα ήθελα να ρωτήσω πως αντιμετωπίζετε την φροντίδα των αδέσποτων τώρα τον χειμώνα.
Εχω ήδη ένα γάτο στο σπίτι , αλλά ταίζω άλλον ένα αδέσποτο. Θα προτιμούσα τώρα που πιάνουν τα κρύα να τον πάρω και αυτό σπίτι αλλά 1) φοβάμαι την αντίδραση του δικού μου καθώς και τις ασθένειες που μπορεί να του μεταφερθούν και 2)ο φίλος δεν ειναι και από τους πιο εύκολους να πιάσεις καθώς έχει μάθει να τριγυρίζει έξω.
Εσείς πως περιποιείστε τα αδέσποτα γατιά που φροντίζετε? θα βοηθούσε ένα σπιτάκι στην πυλωτη για να προφυλάσσεται κάπως από το κρυο?
Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε και ελπίζω να τα ξαναπούμε..
Νότα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Δύσκολα θα τον πείσεις να μένει στο σπίτι αν έχει μάθει έξω. Επίσης αν τελικά αποφασίσεις να τον πάρεις μέσα καλό θα είναι να περάσει πρώτα από κτηνίατρο για να σου πει αν είναι υγιής και να εμβολιαστεί/αποπαρασιτωθεί. Πιστεύω ότι το σπιτάκι στην πυλωτή θα ήταν πολύ καλή ιδέα γιατί θα τον προστατεύει από την βροχή κι από το κρύο. Ίσως έτσι ημερέψει κιόλας και μπορείς να τον πάρεις στο μέλλον στο σπίτι!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Το σπιτάκι στην πυλωτή ακούγεται καλή ιδέα. Με πολλά ζεστά πανιά μεσα.
Τα γατιά τι ηλικία περίπου έχουν? Ίσως να μην είναι δύσκολο να τον δεχτεί ο δικός σου. Θα χει και παρεούλα όταν λείπεις!
Εγω εχω δεκα γατες στον κηπο μου, τις οποιες ταιζουμε και προσεχουμε.Ενα σπιτακι ειναι πολυ καλη ιδεα. Στις δικες μας εχουμε κατω απο τα τραπεζια του κηπου(τα οποια εχουν μακρυα τραπεζομαντηλα)χαρτοκουτες με μαλλινα ρουχα για να ζεσταινονται.
Επισης, τους αρεσει να καθονται κατω απο τα αμαξια που ειναι παρκαρισμενα στο γκαραζ.
RedCat
Διάσημο μέλος
Τα γατιά βλέπετε είναι και τα 2 αρσενικά και απ'οτι πιστεύω πρέπει ο Φίλος να είναι περίπου στην ίδια ηλικία με τον δικό μου (2 ετών δηλαδή).
ελπίζω να τα ξαναπούμε
Νότα
ladycat
Διάσημο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
!!ο γατουλης σου ειναι ενας κουκλος!!πως και δεν τον εχεις στειρωσει ακομα?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος

Εγώ δεν το κάνω ,γιατί θα τα τσακίσουν οι γάτες και δε θέλω.Είναι αμαρτία....εγώ συνηθίζω να αφήνω ψίχουλα και τροφή για τα σπουργιτάκια.![]()

RedCat
Διάσημο μέλος
O Che σας ευχαριστεί για τα καλά σας λόγια. Δεν τον έχω στειρώσει ακόμη γιατί δεν έχει δείξει επιθυμία για ζευγάρωμα (παρόλο που είναι 2 χρονών). Ο κτηνιάτρος με συμβούλευσε (αφού ειδικά δεν βγαίνει καθόλου έξω) να μην τον υποβάλουμε προς το παρόν στην ταλαιπωρία της στείρωσης, αφού και ο ίδιος δεν ταλαιπωρείται αλλά ούτε και εμένα με ενοχλεί (με "ψεκάσματα" κλπ). Αν θέλετε πείτε μου και εσείς τη γνώμη σας σχετικά.
Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα και στα όμορφα γατιά σας
Νότα
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα ήθελα να σου γράψω την δική μου άποψη:
αν έχεις την δυνατότητα και μια και είναι μόλις ένα γατάκι, σε συμβουλεύω να το πάρεις μέσα στο σπίτι σου. Ειλικρινά, θα του σώσεις τη ζωή. Ναι, δεν θα πεινάει έξω, όμως δεν μπορείς να το προστατεύσεις από τους λοιπούς κινδύνους, τα αυτοκίνητα, τις φόλες.
Οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε χάσει πολλές φορές αδέσποτα που ταίζουμε με αυτό τον τρόπο.
Μία βόλτα στα threads αυτού του forum το αποδεικνύει αυτό.Περαιτέρω, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από δύο γάτες στο ίδιο σπίτι, αν δεν μισιούνται θανάσιμα. Ο ένας έχει παρέα τον άλλο και τα παιχνίδια τους είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. Στο συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
rotonda
Δραστήριο μέλος
Μάλλον θα ξεκινήσω με το σπιτάκι της πυλωτής και βλέποντας...
Σε πολυκατοικία μένεις; Τότε ίσως θα έπρεπε πρώτα να τσεκάρεις αν συμφωνούν και οι συγκάτοικοι για να βάλεις σπιτάκι σε κοινόχρηστο χώρο. Γιατί αν ο γατούλης καλομάθει και εξαρτηθεί απόλυτα από σένα και μετά βρεθεί κάποιος στριμμένος γείτονας και σου κάνει φασαρία, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα...
RedCat
Διάσημο μέλος
ειλικρινά δεν περίμενα να μας "αγκαλιάσετε" τόσο πολύ. σας ευχαριστώ και πάλι για το άμεσο όλων των απαντήσεων.
Μαριελ, η γατουλα σου και σένα είναι κούκλα. Οσον αφορά στις στειρώσεις: ναι για τις θηλυκές το έχω ακούσει και εγώ. Τη σιαμέζα της γιαγιάς μου την στειρώσαμε αμέσως μόλις αρχισε ο οιστρος. Για τους αρσενικούς ο κτηνίατρος μου είπε οτι αν δεν είναι στο δρόμο για να ζευγαρώνουν ή να κολλήσουν κάποια ασθένεια και αν δεν δείχνουν επιθυμία δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Τώρα τι να σου πω παραπάνω δεν γνωρίζω.
Ροτόντα, ευτυχώς είμαι ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος. Η πολυκατοικία είναι οικογενειακή, οπότε δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα (ελπίζω) να εγκαταστήσω το σπιτάκι για τον γάτο στην πυλωτή.
Σας ευχόμαστε μια όμορφη μέρα
Νότα-Τσέ

χριστινα
Διάσημο μέλος
. Πανέμορφος ο γατούλης σου. Και για τον εξω, με το σπιτάκι και φαγάκι θα είναι μια χαρά πιστεύω. Βάλε και κανένα μάλλινο ρουχαλάκι να κουκουλώνεται αν θέλει. Κι εγώ έτσι βόλευα τα αδέσποτα στο παλιο σπίτι και ηταν μια χαρά. Τις πολύ κρύες ημέρες, αφθονο φαγάκιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rotonda
Δραστήριο μέλος
ευτυχώς είμαι ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος. Η πολυκατοικία είναι οικογενειακή, οπότε δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα (ελπίζω) να εγκαταστήσω το σπιτάκι για τον γάτο στην πυλωτή.
Ωραία!
Τότε μην ανησυχείς, ο γατούλης θα είναι μα χαρά με το σπιτάκι του! Θα έχει τα "υπέρ" του σπιτικού γατιού και την ελευθερία του αδέσποτου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool