Αδέσποτος φίλος

RedCat

Διάσημο μέλος

Η RedCat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.443 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους,

είμαι καινούργια εδω και δεν είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε. Καλως σας βρήκα λοιπόν!
Θα ήθελα να ρωτήσω πως αντιμετωπίζετε την φροντίδα των αδέσποτων τώρα τον χειμώνα.
Εχω ήδη ένα γάτο στο σπίτι , αλλά ταίζω άλλον ένα αδέσποτο. Θα προτιμούσα τώρα που πιάνουν τα κρύα να τον πάρω και αυτό σπίτι αλλά 1) φοβάμαι την αντίδραση του δικού μου καθώς και τις ασθένειες που μπορεί να του μεταφερθούν και 2)ο φίλος δεν ειναι και από τους πιο εύκολους να πιάσεις καθώς έχει μάθει να τριγυρίζει έξω.
Εσείς πως περιποιείστε τα αδέσποτα γατιά που φροντίζετε? θα βοηθούσε ένα σπιτάκι στην πυλωτη για να προφυλάσσεται κάπως από το κρυο?
Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε και ελπίζω να τα ξαναπούμε..:)
Νότα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νότα καταρχήν καλωσήρθες.
Δύσκολα θα τον πείσεις να μένει στο σπίτι αν έχει μάθει έξω. Επίσης αν τελικά αποφασίσεις να τον πάρεις μέσα καλό θα είναι να περάσει πρώτα από κτηνίατρο για να σου πει αν είναι υγιής και να εμβολιαστεί/αποπαρασιτωθεί. Πιστεύω ότι το σπιτάκι στην πυλωτή θα ήταν πολύ καλή ιδέα γιατί θα τον προστατεύει από την βροχή κι από το κρύο. Ίσως έτσι ημερέψει κιόλας και μπορείς να τον πάρεις στο μέλλον στο σπίτι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα ο Χιόνης μου αδέσποτος ήταν, ερχόταν απλά και τον τάϊζα. Όταν όμως αρρώστησε και τον πήγα στον γιατρό, έμεινε αδιαμαρτύρητα 13 μέρες σ' ένα κλουβί και τώρα στο σπιτάκι του κήπου (15 τ.μ. περίπου)και είναι πολύ ήσυχος. Μάλιστα μου κάνει εντύπωση που όταν ανοίγω την πόρτα να μπω μέσα βγάζει το κεφαλάκι του να δει αλλά δεν κάνει καμια προσπάθεια να βγει έξω.Όύτε όταν ανοίγω το παράθυρο για να αερίσω τον χώρο. Φαντάζομαι ότι όταν θα στειρωθεί δεν θα έχει λόγο να θέλει να γυρίζει έξω.

καλώς ήρθες κι εσύ κι ο κούκλος γάτος σου!
Το σπιτάκι στην πυλωτή ακούγεται καλή ιδέα. Με πολλά ζεστά πανιά μεσα.
Τα γατιά τι ηλικία περίπου έχουν? Ίσως να μην είναι δύσκολο να τον δεχτεί ο δικός σου. Θα χει και παρεούλα όταν λείπεις!

Καλως ηρθες.
Εγω εχω δεκα γατες στον κηπο μου, τις οποιες ταιζουμε και προσεχουμε.Ενα σπιτακι ειναι πολυ καλη ιδεα. Στις δικες μας εχουμε κατω απο τα τραπεζια του κηπου(τα οποια εχουν μακρυα τραπεζομαντηλα)χαρτοκουτες με μαλλινα ρουχα για να ζεσταινονται.
Επισης, τους αρεσει να καθονται κατω απο τα αμαξια που ειναι παρκαρισμενα στο γκαραζ.

σας ευχαριστώ κορίτσια για τις άμεσες απαντήσεις. Μάλλον θα ξεκινήσω με το σπιτάκι της πυλωτής και βλέποντας... Και εγω θα ήθελα να έχει μια παρέα ο Che (ο γάτος που καμαρώνετε στην φωτογραφία) αλλά είναι λίγο εξαρτημένος απο μένα και φοβάμαι μην γίνει πολύ ανταγωνιστικός, καθώς είναι αστείρωτος.
Τα γατιά βλέπετε είναι και τα 2 αρσενικά και απ'οτι πιστεύω πρέπει ο Φίλος να είναι περίπου στην ίδια ηλικία με τον δικό μου (2 ετών δηλαδή).
ελπίζω να τα ξαναπούμε
Νότα

το σπιτακι ειναι μια παρΑ πολυ καλη ιδεα αν δεν μπορεις να τον κρατησεις στο σπιτι.Αν τωρα ο δικος σου ο γατος τον δεκτει στο σπιτι καλο θα ηταν να περασετε μια βολτα απο το κτηνιατρο πρωτα για πιθανες ασθενειες .Καλως ηρθες στην παρεα

καταρχην καλως μας ηρθες:) !!ο γατουλης σου ειναι ενας κουκλος!!πως και δεν τον εχεις στειρωσει ακομα?

Nota ,εγω εχω στην αυλη ένα σκυλόσπιτο μεγάλο , που βάζω πάντα ξηρή τροφή μέσα και οποια γάτα θέλει μπαίνει και κοιμάται και προστατεύεται και από το κρύο και την βροχή.

Παιδιά καλό είναι να θυμόμαστε όλα τα ζωντανά πλάσματα ειδικά το χειμώνα που βρίσκουν πιο δύσκολα τροφή. Εκτός από φαγητό για τις αδέποτες γατούλες (σκυλιά όλως περιέργως δεν έχουμε στη γειτονιά) εγώ συνηθίζω να αφήνω ψίχουλα και τροφή για τα σπουργιτάκια. Βέβαια εκτός από τα σπουργίτια μαζεύονται περιστέρια, δεκαοκτούρες και ότι άλλο βάζει ο νους σας και η βεράντα γίνεται μες στις κουτσουλιές, αλλάα αξίζει τον κόπο.:)

...εγώ συνηθίζω να αφήνω ψίχουλα και τροφή για τα σπουργιτάκια.:)
Εγώ δεν το κάνω ,γιατί θα τα τσακίσουν οι γάτες και δε θέλω.Είναι αμαρτία.:(

Σοφία μάλλον αυτό θα κάνω και εγώ. Θα πάρω ένα μεγάλο σπιτάκι και θα του βάλω τροφή τουλάχιστον να μην κρυώνει και να τρέφεται σωστά προς το παρόν.
O Che σας ευχαριστεί για τα καλά σας λόγια. Δεν τον έχω στειρώσει ακόμη γιατί δεν έχει δείξει επιθυμία για ζευγάρωμα (παρόλο που είναι 2 χρονών). Ο κτηνιάτρος με συμβούλευσε (αφού ειδικά δεν βγαίνει καθόλου έξω) να μην τον υποβάλουμε προς το παρόν στην ταλαιπωρία της στείρωσης, αφού και ο ίδιος δεν ταλαιπωρείται αλλά ούτε και εμένα με ενοχλεί (με "ψεκάσματα" κλπ). Αν θέλετε πείτε μου και εσείς τη γνώμη σας σχετικά.

Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα και στα όμορφα γατιά σας
Νότα

Κι εμεις εχουμε εφτα οχτω γατες κατω αρχισα με το να προφυλασσω τη μαμα δυο πολυ κουτσικων και πηρα μια παρατημενη πορτα θα την κοψουμε με εναν της πολυκατοικιας και θα φτιαξουμε ενα υποστεγο σπιτακι να προστατευονται τα φαγητα τους και να μπορει να χωνεται οποια θελει κατα τ αλλα προσεξτε γιατι οταν ειναι χειμωνες και μερικες γενανε παρ αυτα τα γατακια τα μικρα πανε για ζεστη στισ μηχανες των αυτοκινητων μεσα και αντε να τα βγαλεις με κονσερβες μετα

Nota ο γάτος σου είναι πανέμορφος.
Θα ήθελα να σου γράψω την δική μου άποψη:
αν έχεις την δυνατότητα και μια και είναι μόλις ένα γατάκι, σε συμβουλεύω να το πάρεις μέσα στο σπίτι σου. Ειλικρινά, θα του σώσεις τη ζωή. Ναι, δεν θα πεινάει έξω, όμως δεν μπορείς να το προστατεύσεις από τους λοιπούς κινδύνους, τα αυτοκίνητα, τις φόλες.:down:
Οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε χάσει πολλές φορές αδέσποτα που ταίζουμε με αυτό τον τρόπο. :( Μία βόλτα στα threads αυτού του forum το αποδεικνύει αυτό.
Περαιτέρω, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από δύο γάτες στο ίδιο σπίτι, αν δεν μισιούνται θανάσιμα. Ο ένας έχει παρέα τον άλλο και τα παιχνίδια τους είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ. Στο συστήνω ανεπιφύλακτα!!!:)

Νοτα,για τη στιερωση...στις θηλυκες απο ο,τι εχω διαβασει εδω μεσα,οι πιθανοτητες αναπτυξης καρκινου αν ειναι αστειρωτες και δεν ζευγαρωνουν ειναι μεγαλυτερες.για τα αρσενικα για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω αν ισχυει κατι παρομοιο...

Μάλλον θα ξεκινήσω με το σπιτάκι της πυλωτής και βλέποντας...

Σε πολυκατοικία μένεις; Τότε ίσως θα έπρεπε πρώτα να τσεκάρεις αν συμφωνούν και οι συγκάτοικοι για να βάλεις σπιτάκι σε κοινόχρηστο χώρο. Γιατί αν ο γατούλης καλομάθει και εξαρτηθεί απόλυτα από σένα και μετά βρεθεί κάποιος στριμμένος γείτονας και σου κάνει φασαρία, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα...

Καλημέρα σας και πάλι,

ειλικρινά δεν περίμενα να μας "αγκαλιάσετε" τόσο πολύ. σας ευχαριστώ και πάλι για το άμεσο όλων των απαντήσεων.
Μαριελ, η γατουλα σου και σένα είναι κούκλα. Οσον αφορά στις στειρώσεις: ναι για τις θηλυκές το έχω ακούσει και εγώ. Τη σιαμέζα της γιαγιάς μου την στειρώσαμε αμέσως μόλις αρχισε ο οιστρος. Για τους αρσενικούς ο κτηνίατρος μου είπε οτι αν δεν είναι στο δρόμο για να ζευγαρώνουν ή να κολλήσουν κάποια ασθένεια και αν δεν δείχνουν επιθυμία δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Τώρα τι να σου πω παραπάνω δεν γνωρίζω.
Ροτόντα, ευτυχώς είμαι ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος. Η πολυκατοικία είναι οικογενειακή, οπότε δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα (ελπίζω) να εγκαταστήσω το σπιτάκι για τον γάτο στην πυλωτή.
Σας ευχόμαστε μια όμορφη μέρα
Νότα-Τσέ:)

Τυχερούλα είσαι που μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο χωρίς να παίξεις ξύλο με όλη τη πολυκατοικία... :) . Πανέμορφος ο γατούλης σου. Και για τον εξω, με το σπιτάκι και φαγάκι θα είναι μια χαρά πιστεύω. Βάλε και κανένα μάλλινο ρουχαλάκι να κουκουλώνεται αν θέλει. Κι εγώ έτσι βόλευα τα αδέσποτα στο παλιο σπίτι και ηταν μια χαρά. Τις πολύ κρύες ημέρες, αφθονο φαγάκι

ευτυχώς είμαι ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος. Η πολυκατοικία είναι οικογενειακή, οπότε δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα (ελπίζω) να εγκαταστήσω το σπιτάκι για τον γάτο στην πυλωτή.

Ωραία! :up: Τότε μην ανησυχείς, ο γατούλης θα είναι μα χαρά με το σπιτάκι του! Θα έχει τα "υπέρ" του σπιτικού γατιού και την ελευθερία του αδέσποτου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back