Αδέσποτο γατάκι που δεν τρώει

Ατσίδας

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ατσίδας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 183 μηνύματα.
Καλή χρονιά σε όλους! Βρήκαμε ένα γατάκι (περίπου 6-7 μηνών) το οποίο δεν τρώει ούτε πίνει νερό. Ο γιατρός είπε πως έχει σκουλίκια και χθες τελείωσε την αγωγή αλλά δεν δείχνει να είναι καλύτερα. Το ταϊζω με την σύριγγα με το ζόρι και του δίνω ζαχαρονερο όπως μου σύστησε ο γιατρός αλλά καμοιά βελτίωση. Όποια ιδέα και συμβουλή είναι καλοδεχούμενη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λογικα το γατακι σου ειναι αρρωστο... Το πηγατε και σε αλλο γιατρο? Εγω δεν γνωριζω πολλα (ελαχιστα) για γατες... Ευχομαι συντομα να γινει καλα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλή χρονιά σε όλους! Βρήκαμε ένα γατάκι (περίπου 6-7 μηνών) το οποίο δεν τρώει ούτε πίνει νερό. Ο γιατρός είπε πως έχει σκουλίκια και χθες τελείωσε την αγωγή αλλά δεν δείχνει να είναι καλύτερα. Το ταϊζω με την σύριγγα με το ζόρι και του δίνω ζαχαρονερο όπως μου σύστησε ο γιατρός αλλά καμοιά βελτίωση. Όποια ιδέα και συμβουλή είναι καλοδεχούμενη.

γατα που δεν τρωει και δεν πινει σημαινει οτι εχει προβλημα :( Εγω θα το πηγαινα σε αλλο κτηνιατρο για 2η γνωμη. Ποσες μερες ειναι σε αυτη την κατασταση;

Είναι η τέταρτη μέρα. Θα το είχα πάει και σε άλλον γιατρό αλλά λόγω γιορτών δεν μπορώ να βρω κανέναν και είπα μήπως είχε συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον και έχει καμοιά χρήσιμη συμβουλή.Το γατάκι είναι αδέσποτο. Έχουμε πολλά που τα ταϊζουμε. Αλλά αφού δεν ζούνε μέσα στο σπίτι μαζί μας με τα άλλα γατιά μας δεν ξέρουμε τα χούγια τους.Μόλις αντιληφθήκαμε ότι δεν τρώει την πήγαμε κατ ευθείαν στο γιατρό. Τώρα το έχω μ'εσα στο σπίτι απομονωμένο από τα άλλα γατιά γιατί μέχρι να βρούμε τι έχει φοβάμαι μήπως κολήσουν. Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση πάντως.

ωχ ειναι πολλες μερες χωρις τροφη. Προσπαθησε να του δωσεις κατι εστω και με το ζορι γιατι οταν μια γατα μενει χωρις τροφη για μεγαλο διαστημα επηρεαζεται το συκωτι της. Ρωτα τον γιατρο του φορουμ, ισως δει εγκαιρα το μηνυμα σου και σου απαντησει.
https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/ και https://www.mypetz.gr/member.php?u=13549

τα σκουλίκια σίγουρα μπορεί να είναι ενα πιθανό πρόβλημα γιατί παρόμοια συμπτώματα είχε και ένα γατάκι που μάζεψα απο τον δρόμο ομως το γεγονός οτι δεν είναι καλύτερα με την θεραπεία είναι κάπως ανησυχητικό..
καλό θα ήταν να συμβουλευτείς και κάποιον άλλον κτηνίατρο.
ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό και να γινει γρήγορα καλά το ζουζούνι.

Σήμερα πήγαμε ξανά σε γιατρό και μας είπε τα ίδια. Ότι από σκουλίκια είναι έτσι και ότι ναι μεν κάναμε την θεραπεία αλλά είναι πολύ εξασθενημένη η γατίτσα (που παρεπιπτόντος την ονομάσαμε Ευγενία) που δεν μπορεί να περπατήσει καλά και να φάει μόνη της. Παρατήρησα επίσης πως τα κάτω μεγάλα δόντια της τρίβονται με τα πάνω πράγμα που την δυσκολεύει λίγο αλλά ο γιατρός μας είπε πως είναι τα παιδικά και σε κανά δυο μήνες θα πέσουν. Βγάλαμε και ακτινογραφία και είναι όλα καλά.Ουφ! Φοβόμουν μήπως είναι χτυπημένη.
Της έκανε μια ένεση με αντιβιώση καλού κακού και μου έδωσε μια ειδική ρευστή τροφή γαι να την ζαίζω (με την σύριγγα) γιατί από την αδυναμία δεν τρώει μόνη της ούτε πίνει νερό. Μας είπε ότι θα γίνει καλά!:clapup::D

Ενα μεγαλο μπραβο για ολη αυτη τη προσπαθεια που κανεις για να σωσεις την Ευγενια. Ειμαι σιγουρος οτι με τη φροντιδα σου και με την τροφη αυτη που εδωσε ο γιατρος, θα παρει δυναμεις και θα το ξεπερασει. Ειναι πολεμιστες τα γατια. Εμενα ο δικος μου ηταν 12 μερες χωρις τροφη και εκανε και εμμετους! Ειχε καταπιει ενα κορδονι ενος μετρου μα τελικα τα καταφερε.
Περαστικα.......

μπράβο σου!!!
και περαστικούλιαα :)

καλη αναρρωση!!!

Περαστικά και μπράβο σου για την προσπάθεια που κάνεις και την αγάπη που δίνεις στην Ευγενία (αλήθεια πόσο όμορφο όνομα διάλεξες:))

Περαστικά στην Ευγενία και υπομονή σε εσένα.
Μακάρι να πάνε όλα καλά!

Σας ευχαριστούμε όλους σας για τις ευχές. Η αλήθεια είναι πως τα γατιά είναι πολύ ανθεκτικά αλλά τους συμβαίνουν και απίστευτα πράγματα όπως αυτό με το κορδόνι του Kiss Bill. Που να πάει το μυαλό σου...

Ευχαριστώ πολύ. Σήμερα δείχνει λίγο καλύτερα και σίγουρα φωνάζει δυνατότερα! Καλό σημάδι αυτό.:)Της αύξησα και τη δόση του φαγητού αλλά η κακομοίρα δεν μπορεί να προχωρήσει από την αδυναμία. Και πρέπει ακόμα να κρυώνει παρόλο που της έχω το σπιτάκι της με εφημερίδες, πετσέτα και φλις κουβερτάκι και δίπλα στο καλοριφέρ.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δεν της βάζεις και καμμια θερμοφόρα;
Ζέστανε νερό και γέμισε ενα πλαστικό μπουκάλι, βίδωσε πολύ καλά το καπάκι του και βάλτο μέσα σε μια κάλτσα σου, ή καλύτερα σε δυό.
Ακούμπησε το μέσα στη φωλίτσα της κι όταν μετα απο 3-4 ώρες κρυώσει το νερό επανέλαβε την ίδια διαδικασία.
Νομίζω πως θα ζεσταθεί και θα κοιμηθεί χουρχουριστά αγκαλίτσα με το μπουκάλι:redface:;)

Δεν το είχα σκεφτεί. Ζέσταινα πανάκια στο καλοριφέρ και την τύλιγα αλλά το μπουκάλι΄με το ζεστό νερό είναι τέλεια ιδέα!:clapup: Ευχαριστώ πολύ.

Μακάρι να μπορούσα να βγάλω μια φωτο να την δείτε. Κοιμάται μέσα στο σπιτάκι με το κεφαλάκι της πάνω στο μπουκάλι-θερμοφόρα και το έχει πάρει αγκαλιά με το ένα της χέρι. Δεν κοιμάται απλά κάθεται κι απολαμβάνει!!!!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
:clapup::clapup: δε στο'πα; :D νοιώθουν πως έχουν αγκαλιά τη μαμά τους:redface:
είμαι πολύ χαρούμενη για την μικρή Ευγενία:baby::baby:
Βγάλε βρε συ με το κινητό να την καμαρώσουμε;)

Φίλοι μου έχουμε πρόβλημα!
Πήγα χτες την Ευγενεία για να την δει ο γιατρός και μου είπε πως είναι καλύτερα αλλά σήμερα τα ξημερόματα έκανε εύκοίλια και με ξύπνησε από τις φωνές της. Την καθάρισα, τισ καθάρισα την φωλιά, της ανανέωσα το νερό της θερμοφόρας και ηρλεμησε.Όμως το πρωί είχε σπασμούς και βογγούσε ενώ έκανε λίγα ευκοίλια ξαπλωμένη.Πήρα αμέσως τον γιατρό τηλ. και μου είπε να της δώσω ρυζόνερο το οποίο και έκανα. Είναι δυνατόν να μην ανεβάζει θερμοκρασία από παράσιτα?:worry::hmm:
Προσπάθησα να την ταϊσω αλλά δεν καταπίνει σαν να μην μπορεί.Την έχω αγκαλιά σε φλις κουβέρτα αλλά νιώθω πως κάνει σπασμούς στην κοιλιά (λιγότερους από τους πρωϊνους). Την βλέπω να ταλαίπωρε'ιται και απελπίζομαι. Ο γιατρός της θα επιστρεψει το βραδάκι και μου είπε ο άνθρωπος να την πάω. Ο άλλος δεν σηκώνει καν το τηλέφωνο. Καμοιά συμβουλή?

Για την απώλεια βάρους διάβασε εδώ
Για το γαστρεντερικό εδώ
Επέμεινε στην προσπάθειά σου να βρεθεί ο γιατρός πιο σύντομα κοντά σας
οι γιατροι οφείλουν να προστρέχουν όταν τους έχουμε ανάγκη
εστω κι αν είναι Κυριακή
Εγώ για παραδειγμα σήμερα μίλησα με το γιατρό μας γιατί είχαμε πρόβλημα.

Παρτον τηλέφωνο και ρωτα αν μπορείς να της δώσεις παιδικές σταγονίτσες ercefuril και πόσες πρεπει για τα κιλά της.Θα τις βρεις σε εφημερευον φαρμακειο.

Καλή δύναμη
Μην περιμ'ένεις μεχρι το βραδυ...

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Για τα σκουλίκια Ollanulus tricuspis διάβασα στον σύνδεσμο που μου έδωσες (πολύ ενημερωτική σελίδα) πως δεν υπάρχει θεραπεία.:worry::worry:
Ο γιατρός που συννεργάζομαι είναι αυτός που σήκωσε το τηλ. και είμαι σίγουρη πως είναι εκτώς. Δεν θα μου έλεγε ψέματα και σίγουρα θα την πάω το βράδυ να την δει.Μου είπε πως τα δεδομένα άλλαξαν μια που δείχνει να πονάει και να της δώσω ζαχαρόνερο για ενέργεια.

Ναι το ζαχαρόνερο κι η ζέστη είναι ο,τι πρέπει, επίσης πιστευω οτι θα της κάνει και ένεση ορού το βράδυ.
Εν τω μεταξύ όμως ρώτα και για το ercefuril γιατι κι εγώ σ'ένα γατάκι μωρό που είχα αυτό μου είχαν πει να δίνω για τη διάροια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back