Αδέσποτο γατί...

• Thread starter Thread starter Myst
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Myst

Νεοφερμένο μέλος

Η Myst αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος και θα ήθελα την συμβουλή σας σας πιο ειδικοί.
Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα γατί αδέσποτο που το συναντώ συνέχεια κοντά στο σπίτι μου. Είναι πολύ χαδιάρης και ήρεμος και φαίνεται να με συμπαθεί. Δεν ξανα είχα ποτέ γατί και δεν θα το σκεφτόμουνα εύκολα αλλά με το συγκεκριμένο τυπάκι συμπαθιόμαστε. Σκέφτομαι ότι θα τον φυλακίσω όμως και δεν ξέρω τι κάνω. Επίσης δεν έχω φροντίσει ποτέ γάτα και δεν ξέρω το μπορεί να αντιμετωπίσω. Α!!! επίσης λειπώ πολύ ώρα από το σπίτι και θα είναι αρκετές ώρες μόνο του.
Μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας?? Σίγουρα θα έχετε πιο σφαιρική γνώμη στο θέμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αδέσποτο γατι...

Είναι πολύ ωραίο αυτό που σκέφτεσαι να πάρεις το γατάκι, θα κάνεις καλό σε μια ψυχούλα που ζει στο δρόμο, η γνώμη μου είναι ότι μπορείς πολύ εύκολα να βρεις λύση για όλα, όποτε λείπεις να μπορεί να βγαίνει κι εκείνο τη βόλτα του, εγώ έτσι πήρα την πρώτη μου γάτα που είναι 11 χρονών τώρα και τόσα χρόνια κάθε μέρα βγαίνει τη βόλτα της στη γειτονιά και επιστρέφει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
γεια σου νέα φίλη του mycat!
κι εγώ δεν ξέρω πολλά πράματα από γάτες....αλλά θα γράψω μερικά πραγματάκια για αρχή...
πρώτα και κύρια ρώτα τον εαυτό σου εάν θέλεις αυτό το γατάκι, να σου κάνει παρέα αλλά και να αναλάβεις την ευθύνη του..
εάν απαντήσεις θετικά σε αυτό, τα υπόλοιπα θα κυλήσουν μόνα τους...

κι εγώ στην αρχή σκέφτηκα να πάρω ένα γατάκι, την αγαπημένη μου μουσταρδούλα!
και τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους...

νομίζω ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για να γράφεις τους προβληματισμούς σου,κι εμένα το φόρουμ με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και μάλιστα σε σημαντικά ζητήματα και προβλήματα...

εάν αποφασίσεις να το κρατήσεις, που μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις αυτό, επικοινώνησε με κάποιον κτηνίατρο της περιοχής σου ή δες κάποιον από την προτεινόμενη λίστα, όπως βολεύει τις μετακινήσεις σου

εύχομαι να βοήθησα ελάχιστα.. μην ανησυχείς από τώρα για την παρέα του, η πορεία θα σου δείξει τί να κάνεις....αυτή βέβαια είναι η άποψή μου

να είσαι καλά και εύχομαι καλές αποφάσεις ότι και να διαλέξεις!

Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Μαριτίνα πως το κατάφερες αυτό? Το κατέβαζες κάτω κάθε πρωί και σε περίμενε όταν γυρνούσες?

Το θέμα μου είναι οτι δεν ξέρω πως να φροντίζω ένα γατί και τι να περιμένω.

δεν ειναι οτι καλυτερο να βγαινει μονο του το γατι εξω!!! υποτιθεται θα το παρεις για να το σωσεις, κ εξω χωρις επιτιρηση ειναι πολυ επικινδυνο!!! το γατι δεν παθαινει τπτ αν μενει μονο του στο σπιτι. να του εχεις παιχνιδακια για να παιζει, μην ξεχναμε οτι οι γατες κοιμουντε παρα πολλες ωρες την ημερα οποτε δεν θα νιωσει οτι μενει μονο του τοσο πολυ. οι περισσοτεροι που εχουμε γατες λειπουμε αρκετες ωρες απο το σπιτι κ τα γατια μας ειναι ασφαλισμενα κ χαρουμενα
το αλλο που θα σου ελεγα, ειναι για να μην εχει τασεις φυγης αλλα κ για μια αρμονικη συμβιωση μαζι του, οπως επισης κ για την υγεια του , να το στειρωσεις. μετα τους 6 μηνες ειναι μια χαρα!
επισης, να του παρεις μια καλης ποιοτητας τροφη απο κτηνιατρειο ή πετ σοπ(οχι απο το σουπερμαρκετ). ετσι θα γλυτωσεις πολλα λεφτα για θεματα υγειας.
οτι βοηθεια αλλη θες, ευχαριστως να σου την δωσουμε!!! καλη συμβιωση κ απο μενα!

Μαριτινα, αφενος μην γραφεις με greeklish, απαγορευεται απο τους κανονες του φορουμ. Αφετερου, εσυ μενεις Μυτιλινη, οποτε δεν εισαι το μετρο συγκρισης.

Μyst, η θεση ενος κατοικιδιου ειναι διπλα μας, προστατευμενο στο σπιτι. Απο τοτε που τα εξημερωσαμε, ουτως ή αλλως εχουμε επεμβει στην φυση τους. Τα ζωα δεν ανηκουν στους δρομους, οπου δηλητηριαζονται, πεθαινουν απο αρρωστιες και την πεινα, απο αμαξια και καθε ανωμαλο εκει εξω. Ειναι πολυ γλυκο που σκεφτεσαι να δωσεις ενα ασφαλες σπιτικο στο αδεσποτακι που σου εκανε το κλικ. Θα στο ανταποδωσει με μια αγαπη που αν δεν την βιωσεις, δεν ξερεις τι χανεις. Οι γατες αγαπανε και δενονται με τους "ιδιοκτητες" τους, και ευγνωμονουν γιατι ξερουν ποσο δυσκολα ειναι το εξω, και ποσο πιο ευκολο το μεσα.

Η φροντιδα μιας γατας δεν ειναι τιποτα το εξεζητημενο. Θελει τις κροκετουλες της, καλης ποιοτητας, περιπου 20 ευρω καθε ενα με εναμιση μηνα. Θελει το καθαρο νερακι της, μια αμμολεκανη με αμμο που καθαριζεται συχνα απο τις ακαθαρσιες. Υπαρχουν πολλες αμμοι, για ολες τις τσεπες, διαλεγεις αυτη που σε ικανοποιει και κραταει επισης κανενα μηνα. Απο 5 ευρω μεχρι και 20βαλε. Μια γατοφορο για τις μεταφορες της, απο 16 ευρω. Θελει τα εμβολια της στην αρχη, νομιζω 3, περιπου 30 ευρω το ενα, και την στειρωση της αργοτερα, απο 60 ευρω τα αρσενικα και 80 τα θηλυκα. Πανω απο ολα θελει πολυ πολυ αγαπη, και υπομονη. Οι γατες ειναι εκπληκτικα πλασματα, ανεξαρτητα, καθενα με τον δικο του χαρακτηρα. Η εκπαιδευση τους θελει πολυ περισσοτερη υπομονη, απο οτι ενος σκυλου, και σε πολλες περιπτωσεις ειναι και αδυνατη :P Ελπιζω να αποφασισεις να βαλεις μια γατουλα στην ζωη σου!

εβελυνάκι και jappo-kid τα είπατε τέλεια!!!!!
πολύ συγκεκριμένα και οργανωμένα!!!!

διάβασε προσεκτικά αυτά τα 3 post νέα φίλη του φόρουμ και μετά σκέψου...ίσως περιπλανήσου και λίγο στις γατο-ιστορίες....

καλές επιλογές!

Μαριτίνα πως το κατάφερες αυτό? Το κατέβαζες κάτω κάθε πρωί και σε περίμενε όταν γυρνούσες?

δεν ξερω ουτε κ εγω πως τα καταφερα!! ημουν εκτη δημοτικου σκεψου τοτε, ισως κ απλα να ηταν εξυπνο γατι η σαρα μου :Pχαχαχα!:D κατεβαιναμε μαζι για βολτα στην αρχη με λουρακι μετα την αφηνα ελευθερη στην πιλοτη της πολυκατοικιας και ετσι εξελιχθηκε το πραγμα , κατεληξε να ακουει τα κλειδια μου απ το στενο και να τρεχει στην εισοδο! και με το που της ανοιξεις παει κ περιμενει προστα απ το ασανσερ να μπει πρωτη η κυρια!! οπως και το αντιστοιχο οταν βγει απ το σπιτι περιμενει μπροστα απ το ασανσερ για να την κατεβασεις να βγει την βολτα της!

δεν ξερω ουτε κ εγω πως τα καταφερα!! ημουν εκτη δημοτικου σκεψου τοτε, ισως κ απλα να ηταν εξυπνο γατι η σαρα μου :Pχαχαχα!:D κατεβαιναμε μαζι για βολτα στην αρχη με λουρακι μετα την αφηνα ελευθερη στην πιλοτη της πολυκατοικιας και ετσι εξελιχθηκε το πραγμα , κατεληξε να ακουει τα κλειδια μου απ το στενο και να τρεχει στην εισοδο! και με το που της ανοιξεις παει κ περιμενει προστα απ το ασανσερ να μπει πρωτη η κυρια!! οπως και το αντιστοιχο οταν βγει απ το σπιτι περιμενει μπροστα απ το ασανσερ για να την κατεβασεις να βγει την βολτα της!
να σημειωσω οτι ποτε μα ποτε δεν φευγει εκτος πιλοτης .

Μυστ, και εμείς τον Φούντο μου έτσι τον πήραμε. Ήταν αδέσποτος και τριγυρνούσε στη γειτονιά μας. Αλλά ήταν πολύ φιλικός. Μια μέρα η μαμά μου τον πήρε και τον έφερε σπίτι. Παρόλο που ήταν ενήλικος, μόλις μπήκε μέσα ξάπλωσε στο χαλί φαρδιά-πλατιά και συμπεριφερόταν σαν να ζούσε ανέκαθεν σε σαλόνια (και όχι σε αλώνια:P). Και ποτέ δεν φάνηκε να του λείπει ο δρόμος (εδώ παίζει ρόλο και η στείρωση)!
Οπότε αν ο χαρακτήρας του είναι έτσι όπως τον περιγράφεις και αφού γνωρίζεστε, πιστεύω θα προσαρμοστεί μια χαρά στο σπίτι. Και επειδή δεν είναι μωρό, δεν θα έχεις πρόβλημα να τον μάθεις να πηγαίνει στην άμμο. Ούτε θα υπάρχει πρόβλημα που θα μένει μόνος του. Απλά να σκεφτείς αν μπορείς να ανταπεξέλθεις στα έξοδα μιας γάτας, όπως τα ανέλυσε άριστα η Μικότο. Σε γενικές γραμμές η φροντίδα μιας γάτας είναι: φαγητό-νερό, χτένισμα, καθάρισμα άμμου, μέριμνα για την υγεία της (εμβόλια-αποπαρασιτώσεις, αμεση επίσκεψη στον κτηνίατρο αν κάτι δεν πάει καλά), παιχνίδι, και πολλά, πάρα πολλά χάδια και αγκαλιές!
Σας εύχομαι καλή συμβίωση!:D

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;2229316:
Μαριτινα, αφενος μην γραφεις με greeklish, απαγορευεται απο τους κανονες του φορουμ. Αφετερου, εσυ μενεις Μυτιλινη, οποτε δεν εισαι το μετρο συγκρισης.

Μyst, η θεση ενος κατοικιδιου ειναι διπλα μας, προστατευμενο στο σπιτι. Απο τοτε που τα εξημερωσαμε, ουτως ή αλλως εχουμε επεμβει στην φυση τους. Τα ζωα δεν ανηκουν στους δρομους, οπου δηλητηριαζονται, πεθαινουν απο αρρωστιες και την πεινα, απο αμαξια και καθε ανωμαλο εκει εξω. Ειναι πολυ γλυκο που σκεφτεσαι να δωσεις ενα ασφαλες σπιτικο στο αδεσποτακι που σου εκανε το κλικ. Θα στο ανταποδωσει με μια αγαπη που αν δεν την βιωσεις, δεν ξερεις τι χανεις. Οι γατες αγαπανε και δενονται με τους "ιδιοκτητες" τους, και ευγνωμονουν γιατι ξερουν ποσο δυσκολα ειναι το εξω, και ποσο πιο ευκολο το μεσα.

Η φροντιδα μιας γατας δεν ειναι τιποτα το εξεζητημενο. Θελει τις κροκετουλες της, καλης ποιοτητας, περιπου 20 ευρω καθε ενα με εναμιση μηνα. Θελει το καθαρο νερακι της, μια αμμολεκανη με αμμο που καθαριζεται συχνα απο τις ακαθαρσιες. Υπαρχουν πολλες αμμοι, για ολες τις τσεπες, διαλεγεις αυτη που σε ικανοποιει και κραταει επισης κανενα μηνα. Απο 5 ευρω μεχρι και 20βαλε. Μια γατοφορο για τις μεταφορες της, απο 16 ευρω. Θελει τα εμβολια της στην αρχη, νομιζω 3, περιπου 30 ευρω το ενα, και την στειρωση της αργοτερα, απο 60 ευρω τα αρσενικα και 80 τα θηλυκα. Πανω απο ολα θελει πολυ πολυ αγαπη, και υπομονη. Οι γατες ειναι εκπληκτικα πλασματα, ανεξαρτητα, καθενα με τον δικο του χαρακτηρα. Η εκπαιδευση τους θελει πολυ περισσοτερη υπομονη, απο οτι ενος σκυλου, και σε πολλες περιπτωσεις ειναι και αδυνατη :P Ελπιζω να αποφασισεις να βαλεις μια γατουλα στην ζωη σου!

συγνωμη αλλα που ειναι τα greeklish?? στα ελληνικα ειναι γραμμενη η απαντηση, και δευτερον, στην μυτιληνη δεν μενω αλλα σπουδαζω, εδω και 2 χρονια, την γατα μου στην αθηνα την μεγαλωσα και ακομα εκει βρισκεται :)

συγνωμη αλλα που ειναι τα greeklish?? στα ελληνικα ειναι γραμμενη η απαντηση, και δευτερον, στην μυτιληνη δεν μενω αλλα σπουδαζω, εδω και 2 χρονια, την γατα μου στην αθηνα την μεγαλωσα και ακομα εκει βρισκεται :)

Αν δεις στο τέλος του πρώτου μηνύματός σου γράφει "τελευταία επεξεργασία από ruko αιτία greeklish".
Όσο για τη γάτα, έχουμε αναλύσει πολλές φορές τους κινδύνους που διατρέχει μια γάτα που ζει έξω από το σπίτι, είτε στη Μυτιλήνη είτε στην Αθήνα. Δεν είναι ασφαλές!

Αν δεις στο τέλος του πρώτου μηνύματός σου γράφει "τελευταία επεξεργασία από ruko αιτία greeklish".
Όσο για τη γάτα, έχουμε αναλύσει πολλές φορές τους κινδύνους που διατρέχει μια γάτα που ζει έξω από το σπίτι, είτε στη Μυτιλήνη είτε στην Αθήνα. Δεν είναι ασφαλές!

η γατα βγαινει 2 ωρες τη μερα κ ειναι μεσα στην πιλοτη της πολυκατοικιας, μονο, και η περιοχη που μενω ειναι απομονωμενη απο κεντρικους δρομους κι αυτοκινητα, 11 χρονια καθε μερα το ιδιο πραγμα. ουτε γρατσουνια! μονο λιγη βρωμια απ το γρασιδι! :D

η γατα βγαινει 2 ωρες τη μερα κ ειναι μεσα στην πιλοτη της πολυκατοικιας, μονο, και η περιοχη που μενω ειναι απομονωμενη απο κεντρικους δρομους κι αυτοκινητα, 11 χρονια καθε μερα το ιδιο πραγμα. ουτε γρατσουνια! μονο λιγη βρωμια απ το γρασιδι! :D

Δεν χρειάζεται να είναι κεντρικός ο δρόμος, και ένα μικρό δρομάκι αρκεί για να γίνει το κακό. Ξέρεις πόσοι κάφροι κυκλοφορούν, που μόλις δουν ζωάκι στο δρόμο, αντί να πατήσουν φρένο, πατάνε γκάζι; Και υπάρχουν και άλλοι κάφροι, που στον ελεύθερο χρόνο τους πετάνε φόλες.
Σκυλιά δεν υπάρχουν στην περιοχή, που μπορεί να πιάσουν την γατούλα σου; Αδέσποτες γάτες, οι οποίες μπορεί να μαλώσουν με τη δική σου, ή με την επαφή να της μεταδώσουν ασθένειες (δυστυχώς τα εμβόλια δεν προσφέρουν 100% ασφάλεια);
Απλά μέχρι τώρα εσείς σταθήκατε τυχεροί...

η αληθεια ειναι πως σκυλια δεν εχω δει ποτε , οσο για γατες η σαρα ειναι τοσο κτητικη και ζηλιαρα που δεν αφηνει γατα να περασει στην πιλοτη! αρσενικοι δεν πλησιαζουν γιατι ειναι στειρωμενη απο οταν ηταν μηνων, καιμε φολες δεν εχει συμβει ποτε κανενα περιστατικο,

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back