Αδέσποτο με μόλυνση στα μάτια

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Αγγελική νομίζω οτι κολλάει, αλλα η γατα εάν τρεφεται καλα και εμβολιάζεται δεν νοσει ποτε. Αυτη η γατα του μπαμπα μου (το τεταρτο της γεννας) ειχε εκδηλωσει ρινοτραχείτιδα μικρο. Ηταν...ενα χαλι...με μυξες, τσιμπλες κολλημενες και το μισο σε μεγεθος απο τα αδελφια του.
Ο γιατρος ομως μας ειχε πει οτι αφου αυτο εκδηλωσε τη νοσο σημαινει οτι και τα υπολοιπα ειναι φορεις και η μανα τους. Επισης οτι εαν γινει καλά θα μπορει ακομη και τοτε να μεταδωσει τη νοσο.
Τελικα η γατα ειναι μια χαρα μετα απο αντιβιωση. 5 ετων τωρα.
Πάντως ο Σιβα που τυπικά (δεν ηταν αδεσποτο) δεν ειχε τη νοσο και εμβολιαζεται, κολλησε, αρωστησε και χρειάστηκε αντιβίωση, απο ενα γατο που ερχοταν στο μπαλκονι μας και ειχε τη νοσο αυτη με εκδηλα συμπτωματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι,δεν λεω οτι δεν κολλαει,απλα εμενα δεν ειχαν εκδηλωσει τουλαχιστον,καποιο συμπτωμα τα αλλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι,δεν λεω οτι δεν κολλαει,απλα εμενα δεν ειχαν εκδηλωσει τουλαχιστον,καποιο συμπτωμα τα αλλα.
Α ναι βεβαια. Και αν εμβολιαζονται και τρεφονται σωστα το πιθανοτερο ειναι να μην τα εκδηλωσουν ποτέ.

Εμένα ο δικός ήταν σε άθλια κατάσταση όταν τον βρήκα 10 μηνών περίπου, ετοιμοθάνατος σχεδόν από γρίπη της γάτας ή αλλιώς ρινοτραχείτιδα. Είχε τσίμπλες στα μάτια, μύξες και εμετό παντού. Μετά από 10ημερη θεραπεία με αντιβίωση και εμβόλια είναι μια χαρά γατούλης υγειέστατος και κούκλος! Ελπίζω και το μικρούλι σου να γίνει εντελώς καλά. Το tobrex και το tobratex τα έχουμε χρησιμοποιήσει επανειλημένα στο σκύλο που έχει αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Στο γάτο δεν έχει τύχει, αλλά δεν νομίζω ότι απαγορέυεται. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να καθαρίζεις τα μάτια είναι φυσιολογικός ορός.

περαστικά στο μικρούλι. Να γίνει γρήγορα καλά!!!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back