etzimas
Νεοφερμένο μέλος
Ο etzimas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
10-05-13
15:36
Εδώ και πάνω από ένα χρόνο η φίλη μου έχει αναλάβει τη φροντίδα μιας οικογένειας αδέσποτων γατιών (μάνα, δύο κόρες και ένας γιος) και έχει δεθεί ιδιαίτερα με τον αρσενικό της παρέας. Τον έχει μάλιστα περιθάλψει σε εκτεταμένο χειρουργείο μετά από μεγάλο τραυματισμό του από άλλο ζώο, τον έχει στειρώσει και κάποιες μέρες τον αφήνει να κοιμάται σε ένα ισόγειο γραφείο που διατηρεί, ενώ τις υπόλοιπες μέρες και ώρες το παρεάκι ζει στο πάρκο της γειτονιάς.
Επηρεασμένη από την εμπειρία με τη σκυλίτσα μου στο σπίτι και στις αποδράσεις, έχει αρχίσει να σκέφτεται να πάρει τον γάτο της στο σπίτι (100 μέτρα από το παρκάκι του). Σίγουρα η εμπειρία μου με την σκυλίτσα δεν μπορεί να βοηθήσει πέρα από το να την πείσω ότι τα κατοικίδια είναι φανταστικά, γιατί κατά τα άλλα είναι εντελώς διαφορετικά ζώα (τόσο σε μέγεθος, όσο και σε συμπεριφορά και ευκολία).
Οι απορίες που έχουμε είναι λοιπόν οι εξής:
- Ο αδέσποτος γάτος που καλοπερνά με την παρέα του ελεύθερος (και ταυτόχρονα απολαμβάνει και το εύκολο φαγητό και την φροντίδα καθημερινά) θα είναι πιο ευτυχισμένος σε σπίτι ή όχι;
- Αναγκαστικά επειδή περνάμε 1-2 βράδυα σπίτι μου και 1-2 στο δικό της, θα είναι κακό για το ζωντανό να έχει παρέα 4-5 ώρες μόνο αυτές τις μέρες; Υπάρχει βέβαια και η μητέρα που θα μπορεί να περνάει και να φροντίζει επιπλέον τον γάτο.
- Τα Σαββατοκύριακα που θα λείπουμε είναι καλύτερο να παίρνουμε μαζί τον γάτο στο εξοχικό ή να τον αφήνουμε σπίτι με επίβλεψη;
- Στην καλοκαιρινή άδεια ( 2 εβδομάδες);
Επηρεασμένη από την εμπειρία με τη σκυλίτσα μου στο σπίτι και στις αποδράσεις, έχει αρχίσει να σκέφτεται να πάρει τον γάτο της στο σπίτι (100 μέτρα από το παρκάκι του). Σίγουρα η εμπειρία μου με την σκυλίτσα δεν μπορεί να βοηθήσει πέρα από το να την πείσω ότι τα κατοικίδια είναι φανταστικά, γιατί κατά τα άλλα είναι εντελώς διαφορετικά ζώα (τόσο σε μέγεθος, όσο και σε συμπεριφορά και ευκολία).
Οι απορίες που έχουμε είναι λοιπόν οι εξής:
- Ο αδέσποτος γάτος που καλοπερνά με την παρέα του ελεύθερος (και ταυτόχρονα απολαμβάνει και το εύκολο φαγητό και την φροντίδα καθημερινά) θα είναι πιο ευτυχισμένος σε σπίτι ή όχι;
- Αναγκαστικά επειδή περνάμε 1-2 βράδυα σπίτι μου και 1-2 στο δικό της, θα είναι κακό για το ζωντανό να έχει παρέα 4-5 ώρες μόνο αυτές τις μέρες; Υπάρχει βέβαια και η μητέρα που θα μπορεί να περνάει και να φροντίζει επιπλέον τον γάτο.
- Τα Σαββατοκύριακα που θα λείπουμε είναι καλύτερο να παίρνουμε μαζί τον γάτο στο εξοχικό ή να τον αφήνουμε σπίτι με επίβλεψη;
- Στην καλοκαιρινή άδεια ( 2 εβδομάδες);
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool