mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Βιβή, Κατερίνα, Τζούλια, είστε απαράδεκτες! Είχατε στριμώξει τη Νότα και ΔΕΝ την πήγατε για στείρωση;
Τσκ τσκ τσκ...
(Την επόμενη φορά, βάλτε της μισό calmivet σε μια πίτα-γύρο και θα με θυμηθείτε
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος

Εντωμεταξύ πήρε μια κυρία στο κτηνιατρείο να ρωτήσει για τις γάτες που μαζέψαμε στο παρκάκι στην Κυψέλη... Λειπουν λέει κάτι 2 έγγυος και γιατι τα κάνουμε αυτά τα πράγματα.

1 έγγυο μονο είχαμε πάρει πρώτον. Και δεύτερον για το καλό της να μην την περύχω την κυρία στο παρκάκι που θέλει 40 γάτες να γεννοβολάνε για να τις φολιάζουνε μετά.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
μήπως να κολλήσουμε κανά φυλλάδιο εκεί στην κολώνα που να αναφαίρει τον νόμο για το πόσα ζώα μπορεί να έχει κάποιος και πως σε μπαλκόνια, ακάλυπτους και γενικότερα εξωτερικούς χώρους είναι παράνομο μπας και τρομάξει? να ξέρουμε δηλαδή, είναι δικές της οι γάτες ή όχι? αν είναι να τις πάρει σπίτι της 
drusilia
Διάσημο μέλος
Δεν πτοούμαστε με αυτα, και ναι, καλη ιδεα να κολησουμε κατι σαν αφισούλα που να εξηγεί οτι έχει ξεκινήσιε διαδικασία στειρώσεων στο πάρκο για να περιοριστεί ο πληθυσμός και τα στειρωμένα είναι μαρκαρισμένα με το κόψιμο στο αυτάκι.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

zeta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κι εγώ αν έβλεπα κάποιους να παίρνουν τα γατάκια του κήπου μου χωρίς να ξέρω τίποτα, θα τα έπαιρνα χοντρά
Κι άλλωστε κανείς δεν έχει το αλάθητο, έτσι δεν είναι?
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
zeta
Εκκολαπτόμενο μέλος
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
οι γάτες δεν ήρθαν μόνες τους στις πόλεις να γίνουν αδέσποτές και να τις ποδοπατούν, από κάτι ανεύθυνους "φιλόζωους" βρήσκονται εδώ που τις έχουν να γεννούν και μετά τις πετάνε τις δρόμο σε "παρκάκια"

zeta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και όσο για το αν οι γάτες "ταιριάζουν" στις πόλεις, απ΄ότι ξέρω πάντα ήταν κομμάτι του αστικού ιστού, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και στη Ρώμη υπάρχουν αδέσποτες γάτες & στη Βαρκελώνη & στη Βενετία. Και πάντα υπήρχαν στην Αθήνα. Καλό είναι να ζουν τα αδεσποτάκια όσο γίνεται καλύτερα, όχι ο αποδεκατισμός τους. Τουλάχιστον εγώ αυτό πιστεύω
RedCat
Διάσημο μέλος

zeta
Εκκολαπτόμενο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
Kατ' αρχήν κανείς δεν αγιοποιείται όντας εν ζωή, αλλά δεν είναι κακό να αναγνωρίζουμε ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν κάτι καλό με τα δικά τους μέτρα. Δεν ξέρω τί θα έκανε η συγκεκριμένη κυρία με τα γατάκια, αλλά δεν θέλω να θεωρώ ότι όλοι οι ανθρωποι είναι ανεύθυνοι. Και δεν ξέρουμε αν η ίδια έχει πετάξει ποτέ ζώο σε παρκάκι. Γι' αυτό ας coolάρουμε λίγο.
Και όσο για το αν οι γάτες "ταιριάζουν" στις πόλεις, απ΄ότι ξέρω πάντα ήταν κομμάτι του αστικού ιστού, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και στη Ρώμη υπάρχουν αδέσποτες γάτες & στη Βαρκελώνη & στη Βενετία. Και πάντα υπήρχαν στην Αθήνα. Καλό είναι να ζουν τα αδεσποτάκια όσο γίνεται καλύτερα, όχι ο αποδεκατισμός τους. Τουλάχιστον εγώ αυτό πιστεύω
cool είμαι αλλά δεν μου αρέσει να κάθομαι να κάνω ιστορικές αναδρομές ούτε να ψηρίζω την μαϊμού, μηλάμε για τώρα 2008 παρκάκι 2χ2 και τι κάνουμε εμείς για αυτό.
Εδώ θα είμαστε να δούμε τι θα απογίνουν τα γατάκια, λες και δεν έχουμε δει ποτέ ξανά στο παρελθόν, αν και για όποιον πάει και τα δει φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλα ανοίκουν στην ίδια οικογένεια, φωτοτυπίες είναι (νισάφη πια)

καλός και ο ρομαντισμός όμως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν βοηθάει

drusilia
Διάσημο μέλος
Η κυρία αυτή μπορεί να αγαπάει τις γάτες με τον τρόπο της, αλλά δεν μπορεί να μας κάνει και φασαρία για το θέμα αυτό γιατί δικές της γάτες δεν είναι, αν είναι ας τις πάρει σπίτι της.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν κάποιος ερχόταν και χωρίς να με ρωτήσει μπαγλάρωνε τις γάτες που φροντίζω, θα έκανα μεγάλη φασαρία. Δεν τις έχω σπίτι μου, όμως τις φροντίζω καθημερινά. Όσο δεν ανήκουν σε μένα, άλλο τόσο δεν ανηκουν και σε εκείνον. Και επ' ουδενί θα ήθελα να γίνει στείρωση σε έγκυο γατούλα (ευνόητο το γιατί...).
Έχω καταλήξει πως ό,τι μπορεί ο καθένας, καλώς το κάνει... Τις γάτες τις αγαπάμε... δεν θέλουμε να στειρωθούν όλες και να εξαφανιστεί το είδος!!
Δεν είναι δυνατόν όλες να ζήσουν μέσα στο σπίτι, ούτε όλες να φτάσουν 20 χρονών. Πολλά αδεσποτάκια ζουν 2-3 χρόνια της ζωής τους, μέσα στη φύση και ΖΟΥΝ ΚΑΛΑ. Και ζουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ... Γιατί πρέπει να επιλέξουμε εμείς τον τρόπο που θα ζήσουν?
Προφανώς οι αντιλήψεις μου αυτές σας βρίσκουν αντίθετες. Σταυρώστε με λοιπόν κι εμένα και την κακομοίρα την κυρία που είδε κάποιους να μαζεύουν τις γάτες που φροντίζει (όπως μπορεί) και να τις πάνε βουρ για σείρωση... Και μόνο το γεγονός ότι μπήκε στον κόπο να τηλεφωνήσει, αποδεικνύει το ενδιαφέρον της...
Έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτό σε γάτες "ημιαδέσποτες" με την δικαιολογία ότι οι γάτες αυτές δεν ζούν σε κάποιο σπίτι; Και ποιός τελικά κρίνει αν οι συνθήκες διαβίωσης κάποιων γατιών είναι καλές ή κακές; Και με τί κριτήρια...?
Δεν ξέρω..........
RedCat
Διάσημο μέλος
Νομιζω Βικτωρία ότι αλλο ο κηπος σου αλλο ενα δημοσιο παρκο που ειναι όσο το παρτερι του κηπου σου (τον κηπο σου δεν το ξερω αλλα το παρκακι ναι) και σε λεωφορο σχεδόν..
Οσο για τη στειρωση σε εγκυο γατα, οταν στειρωσα την Πιτσιλω με την ομολογουμενως ευγενικη χορηγία του Αιλουρου, είχε 4 μωρά και θα γεννουσε αμεσα...ποια θα ήταν η τυχη τους?? Η γατουλα ειχε γεννησει τουλαχιστον (οσο γνωριζω) ήδη μια φορα και αυτή και τα μικρα της είχαν ταλαιπωρηθει πολύ, μη θιξω βεβαια τους εξαγριωμενους γειτονες και τις απειλες που ακουγα...
Ο σκοπος δεν ειναι να εξαλειφθει το είδος της γατας αλλα να ζουν όσο μπορουν περισσότερες σε καλύτερες συνθήκες και να έχουν μια υποτυπώδη περιθαλψη. Το δεν μπορω να τις πιασω είναι μια δικαιολογια που χρησιμοποιούσα και εγω πολυ καιρο τωρα με αποτελεσμα να χασω δύο απο τα πολύ αγαπημενα μου αδεσποτακια ...τωρα το παλευω περισσότερο..και πιστεψε με αξίζει τον κοπο....΄
δεν παμε για βραβεια φιλοζωιας, όπως πολλες φορες εχει ειπωθεί, ουτε εχουμε υπερβαλλοντα ζήλο, απλά αυτη η ασχημια πρεπει να σταματήσει καποια στιγμή και ναι μπορει αυτος να ειναι ο σκληρος τρόπος αλλα και η αληθεια καπως ετσι ειναι και πρεπει να την αντιμετωπισουμε καποια στιγμή νομίζω..
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
Μιλήσαμε με την κυρία.....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool