Αδεσποτολόγιο

To βιντεάκι είναι υπέροχο. Απεικονίζει την πραγματικότητα με πάρα πολύ ωραίο τρόπο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είδα τωρα το θέμα και απαντώ στο παρακατω.

Διαφωνώ απόλυτα με το να μη στειρώνεις αδέσποτα ζώα γιατί ''δεν έχεις το δικαίωμα'' ή ''γιατί αγαπάμε τις γατες και θελουμε να υπαρχουν και να αναπαραγονται''!
Μην ανησυχείς,όσο υπαρχουν ιδώτες,παντα θα υπάρχουν και γατακια...(Το πιασατε το υπονοουμενο.)

Αν κάποιος επιανε τις γατες που φροντίζεις,απ τη στιγμή που ΔΕΝ είναι δικές σου και τις πηγαινε για στείρωση μονο καλο θα εκανε!
Σίγουρα δεν ανήκουν κ σ εκείνον,αλλα η στείρωση επιβαλλεται σε αδεσποτα ζώα προκειμένου να μην αυξανονται και να μην υποφερουν στους δρόμους.

Αν αγαπάς(δεν απευθυνομαι προσωπικα σε σενα,μιλαω στο καθενα,σε β προσωπο)τις γατες,και αν αγαπας και τα αδεσποτα(γιατι πολλοι αγαπουν τα ζωα,αλλα μονο τα δικα τους) για μενα ειναι αλληλενδετο και αυτονοητο οτι στειρωνεις για να μη γεννανε και να μη πεθαινουν τα γατακια,να μη τα βρισκουν σκυλια και τα πνιγουν,να μη τα πετανε γειτονες που τους ενοχλησαν,να μη τα κλοτσανε περαστικοι,να μη μεινουν ορφανα και πεθανουν βασανιστικα αν πχ σκοτωσει τη μανα τους ενα αμαξι κλπ κλπ κλπ!!!!!!!!

Αναφερεις ότι πολλα ζουν 2-3 χρονια...Θεωρείται πολυ???Γιατι σε φιλοζωϊκα άρθρα το χω διαβασει ως αντιθετο!Δηλαδη παιρνανε τοσο χαλια και τοσα κακα που ζουν μολις 2-3 χρονια!Οι γατες,που ζουνε και 15 και 20 και 25 ,στο δρόμο ειναι καταδικασμένες σε σύντομη ζωη!
Το αν ειναι στη φυση τους(αυτο ειναι ενα μεγαλο θεμα) ειναι αμφισβητισιμο.Ποια φυση μεσα στην Αθηνα?Ποια φυση μεσα στα αυτοκινητα?

Σίγουρα υπαρχουν αδεσποτακια που ζουν ''καλα'' σχετικα( γιατι ο δρομος καλος δεν ειναι,αλλα δυστυχως δεν γινεται να βρουν ολα σπιτι)και ισως ειναι καλυτερα απο το να ταν σε σπιτι,γιατι πχ ειναι πιο ''αγρια'' ή πιο ανεξαρτητα,μαθημενα ετσι,πχ σε προστατευμενες αυλες ή αλλο....
Ομως το να στειρωσεις καποιο ή να δωσεις για υιοθεσία δεν ειναι οτι επιλεγεις τον τρόπο που θα ζησει με αρνητικη εννοια!Με την ίδια λογική και εσυ τις γατες σου απο το δρομο με το ζόρι της φυλακισες και τους στερησες την ελευθερια!!!Ειναι λιγο αντιθετικο αυτο......:|

ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,
που επαναλαμβανουμε συνεχως ...
Η στείρωση ειναι η κυριοτερη και σημαντικοτερη ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΓΙατί υποφερουν!Οσο κι αν υπαρχει η κυρια της γειτονιας που ταϊζει 50 γατες,δεν ειναι παντα ολες καλα.....

Το να διαφωνείς με τον αλλο ,δε σημαινει οτι τον σταυρωνεις..Εγώ ειμαι 100% αντιθετη στο να μη στειρωνονται αδεσποτα.εννοειται.

Οσο για τον όρο ''ημιαδεσποτες'' ..Αν και υπαρχουν και ακομα και εγω εχω σκυλο ημιαδεσποτο,γιατι δε μπορω να παρω αλλον στο σπιτι,διαφωνώ με τον όρο.Ημίαδεσποτη δε σημαινει ημιδεσποζόμενη,αρα ότι δε μπορει αλλος να την αγγίξει ,εκτός απο μας που τη φροντίζουμε!
Ημιαδεσποτη σημαινει οτι ειναι ΑΔΕΣΠΟΤΗ αλλα εχει και φαϊ και εμβολια ίσως,αλλα σπανια καταφυγιο.
Ο οποιοσδηποτε απ τη γειτονια εχει δικαιωμα να υιοθετησει,να στειρωσει,να μεταφερει ισως σε ασφαλεστερο μερος ενα ημιαδεσποτο της γειτονιας!

Το ποιός κρίνει τις συνθηκες νομιζω...ειναι η κονη λογικη.Δε μπορει ο δρομος να θεωρείται ιδανικος,σε καμια περιπτωση.Προστατευμενη αυλη ναι.Αλλα πχ ενα γατι που ερχεται απλα 1 φορα τη μερα και το ταϊζω και δεν ξερω που βρισκεται ολες τις αλλες ωρες,μερες,μηνες κλπ....κινδυνευει απο ολα!Ανθρωπους,φολες,αυτοκινητα,σκυλια κλπ..Τι να λεμε τωρα...

Δηλαδη εσυ είσαι κατα της στείρωσης αδεσποτων?Και τα γατακια που γεννιούνται δεν ειναι κριμα να μεγαλωνουν στους δρομους????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην ανησυχείς,όσο υπαρχουν ιδώτες,παντα θα υπάρχουν και γατακια...(Το πιασατε το υπονοουμενο.)

το πιάσαμε:/:

τα αδέσποτα του σήμερα (2008) δεν είναι οι απόγωνοι της προ Χρηστού Αθήνας είναι της Κατερίνας (της οποιασδήποτε Κατερίνας) που τα πετάει στο δρόμο κάθε φορά που γεννάει η γάτα της

τα μικρά που γεννιούνται από αδέσποτες στο δρόμο (αδέσποτες και όχι ημιαδέσποτες που ταϊζονται δεν έχουν και μεγάλες πιθανότητες επιβίωσης)

το πιάσαμε:/:

τα αδέσποτα του σήμερα (2008) δεν είναι οι απόγωνοι της προ Χρηστού Αθήνας είναι της Κατερίνας (της οποιασδήποτε Κατερίνας) που τα πετάει στο δρόμο κάθε φορά που γεννάει η γάτα της

τα μικρά που γεννιούνται από αδέσποτες στο δρόμο (αδέσποτες και όχι ημιαδέσποτες που ταϊζονται δεν έχουν και μεγάλες πιθανότητες επιβίωσης)
Aπλά επιλέγω να μην απαντήσω. You do your way, I do my way

Καλό μεσημέρι

Ο κάθε ένας από μας έχει την δική του γνώμη και πράττει ανάλογα με την συνείδησή του.
Η δικιά μου προσωπική άποψη, την οποία καταθέτω, ειναι ότι θάπρεπε τα αδέσποτα να στειρώνονται, δεν θα αναλύσω για άλλη μια φορά τους λόγους, τους ξέρετε πολύ καλά.
Παραθέτω όμως εδώ την περιγραφή φίλης, πριν από 2 ώρες :
Κεντρικός δρόμος στο Π.Φάληρο, ένα γατάκι κείτεται νεκρό από αυτοκίνητο, η μαμά γάτα το παίρνει στο στόμα της, το παει σε μια άκρη και αρχίζει να το γλείφει....όχι, εγώ κουράστηκα να βλέπω πτώματα στους δρόμους, κουράστηκα να διαβάζω για ανευθυνότητα ανθρώπων που πετάνε σε κάδους ή όπου βρουν κουτάβια και γατάκια, κουράστηκα για το ζαμανφουτισμό που μας δέρνει σαν χώρα και το ότι μεγαλώνουμε παιδιά χωρίς παιδεία για το περιβάλλον, τη φύση και τα ζωα.
Όσες γάτες και σκύλους και να στειρώσουμε, το είδος δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Μήπως μπορούμε να υπολογίσουμε πόσες χιλιάδες γάτες ζουν εντός του Ν. Αττικής ? Μάλλον δεν υπολογίζεται εύκολα.
Είναι πασιφανές οτι και τα δεκαπλάσια άτομα να είμαστε , πάλι θα ήταν αδύνατον να καταφέρουμε να στειρώσουμε τις χιλιάδες των γατιών ή σκυλιών που ζουν σ'αυτή την πόλη. Γίνεται μια προσπάθεια να μειώσουμε τις ανεξέλεγκτες γεννήσεις. Κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι όχι.
Το σίγουρο είναι ότι όλοι μας, έτσι κι αλλιώς, κάνουμε την προσπάθειά μας για κάτι καλύτερο, στην ζωή αυτών των πλασμάτων, που ήρθαν σ'αυτή την ζωη χωρίς να ερωτηθούν. Όλοι μας έχουμε πονέσει, κι έχουμε κλάψει και θα συνεχίσουμε να πονάνε και να κλαίμε πολύ.
Επομένως δεν έχει νόημα, οι μεν να πεισουν τους δε. Όποιος συμφωνεί με τις στειρώσεις συμφωνεί, όποιος δεν, δεν..
Καλό σας βράδυ.

παιδια εδω ειναι ενα βημα για το αδεσποτολογιο ας μην επαναληφθει το ιδιο τροπαρι περι στειρωσεων ηθικολογιων και τα λοιπΑ KAI EDO!!!

λοιπον ας κλεισει αυτη η παρενθεση...
τελευταια νεα.
οι γατουλες του χαλανδριου επστραφηκαν και επανατοποθετηθηκαν με ασφαλεια, ειμασταν τυχεροι και πετυχαμε μια απο τις ενοικους της πολυκατοικιας που τα αυποδεχτεικε με χαδια και λιχουδιες και εστι οι γατουλες αισθανθηκαν αμεσως ανετα..
για την ιστορια ηταν 2 θυλικα και 2 αρσενικα αλλα μενουν ακομη καμια 17αρα γατια αστειρωτα..θα κανουμε αλλη μια προσπαθεια το σαββατο, δυτσηχως εχει αρκετα μωρα καποια δεν την βγαλαν καθαρη...
πεταξα 2 νεκρα που ηταν πνιγμενα απο αλλες γατες και ενα που αιμοραγουσε απο μυτη και ποπουδακι γιατι γεννηθηκε αρρωστουλι...
το πηγαμε σε γιατρο στο χαλανδρι και ειπε οτι δεν την βγαζει... τουλαχιστον να μην υποφερει το κακομοιρο ,τοσο πολυ αιμα απο ενα τοσοδα μικροσκοπικο πλασματακι...
και ηταν και πανεμορφο γμτ...

με επιασε το παραπονο και η παραφροσυνη και ηθελα να ψαξω να βρω τους γονεις της Αβανας μου, την Αβανα τη βρηκα στα σκουπιδια αλλα καποια γατουλα τη γεννησε, που να ειναι τωρα αυτη η γατουλα?
χιλιαδες σκεψεις , πολυ αιμα, πολυ περισσοτερις πονος και τα αγαπημενα μου πλασματα να βρισκουν τραγικο θανατο καθε μερα σε διαφορετικες γωνιες της πολης...
κι εγω ανυμπορη και ηττημενη ,
αυτο το μωρουδακι που αιμοραγουσε και ανοιγε το στοματακι του να ουρλιαξει και δεν του εβγαινε φωνη μου σπαραξε την καρδια...:(
το εχω μνημονευσει και θα ψαξω σε αυτη την αυλη να βρω τη μαμα του και να τη στειρωσω..

Έχεις δίκιο ....:)

Άλλα νέα, εχτές πήγαμε στο οικόπεδο-τετράγωνο... στον Άγιο Λουκά...Το Οικόπεδο έχει φάτσα την Πατησίων.:|
Μέσα άνετα 50 γάτες.. όλων των μεγεθών, χρωμάτων και συνδυασμών...

Νεογέννητα, μικρά, μάνες με ξεχειλωμένες κοιλιές... αρσενικά χαρακωμένα....Κεσεδάκια πολλά και φαγητό άπλετο... Έχουν κλείσει την πρόσβαση προς τον δρόμο (ή έστω προσπαθούν να την κλείσουν) 2-3 Άρρωστα... άλλα με μύκητες, τσίμπλες... Έχει από όλα!!!

Πιστεύω θα πρέπει να δούμε λίγο και αυτό το μέρος. :)

Υπάρχει πρόβλημα εισόδου :hmm:

παντού υπάρχει μία τρύπα, μπορεί να χρειαστεί να κυληστείς στο χώμα αλλά κάτι θα υπάρχει, πρέπει να το δω από κοντά

παντού υπάρχει μία τρύπα, μπορεί να χρειαστεί να κυληστείς στο χώμα αλλά κάτι θα υπάρχει, πρέπει να το δω από κοντά

Μαίρη και εγώ μπαίνω...:rolleyes:
Είναι 3 μεριές τοίχος ψηλός, στο βάθος συκιά και λοιπά δέντρα...( απο κεί μια πιθανότητα) και στην φάτσα
Πατησίων συρματόπλεγμα με ξύλινες σανίδες.

Υπάρχει και λουκέτο στην φάτσα.. μπορούμε ίσως απλά να βρούμε το κλειδί... :hmm:;)
γιατί άντε εμείς μπαίνουμε... τα σύνεργα κλπ κλπ???

Μας βλέπω να σταματάει η κυκλοφορία...:cool::cool:

Οπως το ειδα ΙΣΩΣ σκαρφαλωνεται το συρματοπλεγμα... Αλλα αντε μετα να βγαλουμε γατοφορους με γατες απο εκει... Θα πρεπει να δουμε τον χωρο καλα, γιατι πιθανως κάποιος να ταιζει τις γατουλες απο τις πολυκατοικιες απο πισω. Να χτυπάγαμε κανένα κουδουνι στην διπλανη πολυκατοικία;

κανεις απο πατησια για βοηθεια και μεταφορα βρε παιδια???:(

νεα!!!

το αδεσποτολογιο στο wordpress ανανεωθηκε!
δημειουργηθηκε μια επιπλεον σελιδα που φιλοξενει τα ζωακια της θεσσαλονικης!
Ενημερωθηκε η λίστα με τους κουμπαράδες,
να ευχαρηστήσουμε τη stayshelp kai to adespoto.gr
που προωθησαν την ιδέα.
ελπίζουμε σε περισσότερες υιοθεσίες και στεριρώσεις!:up:

Έχουμε ετοιμάσει τις νέες αφίσες για προώθηση των γατόσκυλων που ψάαχνουν σπίτι.
Όποιος μπορεί ας τυπώσει και ας κολήσει σε πετ σοπ, κτηνιατρεία ή οπου πιστεύει ότι θα υπάρξει ανταπόκριση. Μέχρι τώρα πάντως είχαμε υιοθεσίες από πετ σοπ, ευχαριστούμε όσους έχουν κολήσει ήδη τις αφισούλες! :)

Για σκυλάκια θα βρείτε αφίσα εδώ και για γατάκια εδώ.

με γεια τα καινουρια αφισσακια!!!!!:up::up::up:
ευχομαι να τα βλεπω ακομη και στο καθαρηστηριο, σε φροντηστηρια, σχολια, πανεπηστιμια, καφετερειες παντου!!!!

μπορω να πω οτι το φυλαλδιο τοξοπλασμωση και δημοσια υγεια ειχε μεγαλη απηχιση στους λουομενους της παραλιας "χορευτο"
επρεπε να ειχα προμηθειυτει και τις αφισσες.:P:hmm::/:

τα κακα νεα ειανι οτι μεσα στη μαυρη νυχτα ενα φιλικο μου αμαξι στην πελοπονησο σταματησε γιατι βρηκε ενα κινουμενο ζωακι ...ηταν ενα κουταβι εμβρυο και 3 μετρα πιο κει τα αδερφακια του νεκτα σε μια σακουλα σκουπιδιων...:mad:
Η μαμακια ορισμενων ορισμενων συνεχιζεται.....
το κουφο ειναι οτι η ιδια κοπελα που το μαζεψε και που ειδε την ακτασταση του , μου αρχισε ενα κυρηγμα απιστευτο γιατι να στειρωσω την κουβα (τη σκυλιτσα μου) ....
απορω πια ...ποσο πιο πασηφανες να γινει ..οτι δεν αντεχουμε αλλα αδεσποτα:|

το κουφο ειναι οτι η ιδια κοπελα που το μαζεψε και που ειδε την ακτασταση του , μου αρχισε ενα κυρηγμα απιστευτο γιατι να στειρωσω την κουβα (τη σκυλιτσα μου) ....

:blink::blink::blink::blink:
Καλά... από πού νόμιζε ότι προήλθαν τα κουτάβια στη σακούλα;;;

ελα ντε!!!
μου ειπε να αφησω την κουωβα να γινει μια φορα μανα:hmm:
και τα εξι εφτα κουταβια που θα κανει το κουβι δεν τα υπολογιζει...
τελος παντων τεταρτηη 3 σεπτεμβρη το κουβι στειρωνεται ....! ηταν η αχρηστη πληροφορια της ημερας απο την αβανα:P

Μπαίνει ο σεπτέμβρης και πρέπει και εμείς να ξεκινήσουμε δυναμικά.:)
Στόχος είναι να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες στειρώσεις, ειδικά σε σημεία με μεγάλους πληθησμούς.
Θέματα:
--Το αδύνατό μας σημείο είναι οι μεταφορές. Όποια κοπέλα μπορεί να την έχουμε υπόψη αν χρειαστεί ας το πει.
--Και φυσικά το άλλο μεγάλο θέμα ειναι το οικονομικό. Και τα 10 ευρώ είναι πολύτιμα και σημαντικα όταν μια στείρωση ειναι 40-50 ευρώ.
--Φιλοξενίες. Όποιος μπορεί για όσο μπορεί να κρατήσει κάποιο μικρό ή μεγάλο γατάκι που είναι σε αναμονή για υιοθεσία ας μας το πει. Εννοείται ότι το διάστημα φιλοξενίας το επιλέγει ο ίδιος χωρίς δέσμευση.
--Φυλλάδια και αφίσες. Και τα δύο χρήσιμα και αποτελεσματικά όπως έχει αποδειχθεί. Αν κάποιος δεν εχει την δυνατότητα να τυπώσει μου το λέει να του δώσω τυπωμένο υλικό.
--Αυλές και ακάλυπτοι. Υπάρχουν ζωάκια που μπορούν κάλιστα να ζήσουν σε αυλή ή ακάλυπτο, σχετικά προστατευμένο. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιον τέτοιο καλό χώρο επανατοποθέτησης ας μας το πει.
--Εθελοντική εργασία σε στέγες. Ζωάκια που περιμένουν σε καταφύγια αδεσπότων να υιοθετηθούν έχουν ανάγκη από καθαριότητα, βόλτες, κοινωνικοποίηση ή απλά ένα χάδι. Όποιος ενδιαφέρεται ας μας το πει να τον κατευθύνουμε.

Αυτά τα (όχι και τόσο) λίγα.:)

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Νεα...!
εχουμε νεες αφίσες και νέο υλικο με ζωάκια τα οποια περιμένουν την όποια προωθηση, με μαιλ στις επαφες σας, η με αφισσοκοληση σε φουρνους , καθαρηστηρια, πανεπηστιμια ή οπου αλλού νομίζεται...:)

επισης το αδεσποτλογιο απέκτησε τηλεφωνο!!!:)

Για αυτον τον μήνα θα θελαμε να στειρωσουμε οσο το δυνατων περισσοτερες γατούλες σε αποικιες γατιων που έχουν εντοπιστεί σε διάφορες επριοχες της αθήνας ,για να υπάρξει ένας ελενχος πλυθησμου μια απο αυες ειναι η αποικια του χαλανδρίου σε πυλωτη μεταξυ Σωλομού και Ζαλοκώστα..

Γινονται διαφορες ενεργειες, με τον δημο Πορου (μετα απο το σκηνικό με το leo για μια πιο ουσιαστικη οργανωση στα θεματα των αδέσποτων)
αναλυτικο update σε λίγες μέρες στο blog!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Σήμερα με εκπρόσωπο των επτάψυχων πήγαμε κοντά στο μετρό πανόρμου (σχεδον πανω στην πανορμου, εξω απο δυο καφετέριες διπλα σχεδον στο μετρό) όπου την προηγούμενη φορά υπήρχαν γατούλες σε άσχημη κατάσταση.
Τα πράγματα ήταν πολύ ενθαρρυντικα. Είδαμε κροκέτες σε σημείο αφημένες και μάλιστα μια γατούλα φρεσκοστειρωμένη.
Αυτο δείχνει οτι σιγά σιγά όλο και περισσότεροι παίρνουν πρωτοβουλιες για τα ζωάκια στην γειτονιά τους. :)
Αν κάποιος γνωρίζει ποιος φροντίζει τα γατάκια εκει ας μας φέρει σε επαφή να συντονιστούμε για το θέμα αυτό. Η φρεσκοστειρωμένη γατούλα δεν είχε ελαφρά κομένο αυτάκι οπως συνηθίζεται για τα αδέσποτα και υπάρχει κίνδυνος να πηγαίνουμε για στείρωση ήδη στειρωμένα θηλυκά...

Περιμένουμε νεότερα για το αν θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες κινήσεις για θεραπείες/ στειρώσεις και τι ακριβώς χρειάζεται.

Θέλω να πω εδώ ένα μπράβο στις επτάψυχες, που φροντίζουν τόσα χρόνια τις γατούλες στον εθνικό κήπο. Μας ανέφεραν μάλιστα το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκυλιά στο σημείο εκείνο και οτι βρίσουν συχνά γάτες πεθαμένες απο αυτα... :(

Αν θέλει κάποιος να τις βοηθήσει να βοηθήσουν ακόμα περισσότερα γατάκια, στοιχεία επικοινωνίας εδώ.

Νεα...!
εχουμε νεες αφίσες και νέο υλικο με ζωάκια τα οποια περιμένουν την όποια προωθηση, με μαιλ στις επαφες σας, η με αφισσοκοληση σε φουρνους , καθαρηστηρια, πανεπηστιμια ή οπου αλλού νομίζεται...:)

επισης το αδεσποτλογιο απέκτησε τηλεφωνο!!!:)

Για αυτον τον μήνα θα θελαμε να στειρωσουμε οσο το δυνατων περισσοτερες γατούλες σε αποικιες γατιων που έχουν εντοπιστεί σε διάφορες επριοχες της αθήνας ,για να υπάρξει ένας ελενχος πλυθησμου μια απο αυες ειναι η αποικια του χαλανδρίου σε πυλωτη μεταξυ Σωλομού και Ζαλοκώστα..
οποτε όποια θελει αν συνεισφέρει οικονομικα, ας επικοινωνησει μαζί μου η με τη drussilia με πμ..
ακόμη και 5 ευρω ειναι πολυ πολύ σημαντικά.!:)

Γινονται διαφορες ενεργειες, με τον δημο Πορου (μετα απο το σκηνικό με το leo για μια πιο ουσιαστικη οργανωση στα θεματα των αδέσποτων)
αναλυτικο update σε λίγες μέρες στο blog!!!

Αβανα, καντε ο,τι θελετε με το Δημο Πορου.
Αλλα επειδη καπου εχω στενοτατη σχεση με Πορο και ξερω τα πως και τα τι, και παρ οτι αηδιασα προσωπικα και απλα μου μεταφερουν συγγενεις το τι και πως γινεται... ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ. Οι ανθρωποι απλα σιχαινονται τα ζωα. Τα βλεπουν σαν κατι που παιζουν μαζι τους και μετα αντε γεια και οταν λεω γεια ειναι κοτρωνες στο κεφαλι των ζωων.
Αν τωρα θελει ο δημος η ο οποιοσδηποτε αλλος να κανει τη διαφορα ... ε, γι αυτο και το δημοσιοποιει,αυτο καναμε, εκεινο κανουμε, το παραλλο σκοπευουμε να κανουμε, ΜΗ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΑΝΕ. Πολλα χαμογελα και ολα καλα και πισω απ τη πλατη... γελακια με νοημα.

ΣΟΡΡΥ ΠΟΡΙΩΤΕΣ, αυτα εμαθα τα τελευταια 27 χρονια στο νησι σας... και οσο σκεφτομαι οτι ακομα ψηφιζω εκει.. μπρρρρ. (δεν αναφερω και το Γαλατα... τρις χειροτερα!!!)

Συνελθετε.
Κατερινοφρου

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back