escape
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Μπιζού είναι 4 χρονών, στειρωμένη. Αλήτισα μεγάλη, παει συχνά τις βόλτες της στη γειτονια, όπως και οι άλλες γάτες του σπιτιού.
Τελευταία, έχει αδυνατίσει φανερά. Δεν τιμάει την ξηρά τροφή εύκολα, τις κονσέρβες με μέτρο έως και καθόλου, αλλά τσακίζει το ψημένο κοτόπουλο. Έχει γίνει πιο χαδιαρα απ' ότι ήταν μαζί μου και αγριεύει λιγότερο με τις άλλες (συνήθως είναι "στρίτζω"). Βλέπω το "τρίτο" βλέφαρο στα μάτια της, τα οποία κάνουν λίγες τσίμπλες. Πριν λίγες μέρες της έλειπε μια τούφα από το σβέρκο, αλλά δεν προχώρησε σε άλλα σημεία.
Δε δείχνει σημάδια αδυναμίας. Πηδάει κανονικά από το παράθυρο, τα αντανακλαστικά της ακμαία.
Να ανησυχήσω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δυστυχώς, οι κίνδυνοι του έξω είναι πολλοί και αν μπλέκει σε καβγάδες (όπως φαίνεται από την τούφα που της λείπει), μπορεί να έχει κολλήσει κάτι. Τα εμβόλια δεν προστατεύουν 100% και βέβαια υπάρχουν και πολλές ακόμα ασθένειες εκτός από αυτές για τις οποίες εμβολιάζουμε...
Εύχομαι να 'ναι περαστικά
escape
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο γιατρός μας έκλεισε ραντεβού για μεθαύριο. Τρέχει και δε φτάνει,είναι η αλήθεια. Αν προκύψει κάτι που να θυμίζει επείγον, είναι και πάλι στη διάθεσή μας.
Υποπτεύτηκα κι εγώ τον καυγά. Η Μπιζού δε μασάει στον τσαμπουκά, αλλά φυλάει και τα νώτα της. Ίσως βρέθηκε κάποιος πιο στριμμένος, τι να πω... Ποιά η σχέση όμως με το αδυνατισμα; να την έχει μολύνει ας πούμε; Ποιος ξέρει...
moukelis
Επιφανές μέλος
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
escape
Εκκολαπτόμενο μέλος
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για τα ενδοπαράσιτα (σκουληκάκια στο έντερο), αποπαρασίτωση γίνεται κάθε 3 μήνες και συνήθως δίνεται χάπι (αν και υπάρχει και αμπούλα για ενδοπαράσιτα)... Ποιά αμπούλα της βάζεις;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
escape
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο γιατρός πάντως δεν θεώρησε ότι χρειάζεται να τον δούμε κατεπειγόντως. Το ραντεβού είναι για Τετάρτη. Λέτε να είναι ραγδαία η εξέλιξη;
melaslog
Δραστήριο μέλος
Πως τις κουμαντάρεις;
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι, εννοώ την αμπούλα για τα εξωπαράσιτα. Ομολογώ ότι τα ενδοπαράσιτα τα έχω αμελήσει παρόλη την επιμονή του γιατρού γιατί δεν είναι εύκολο να τους δώσω το χάπι (έχω δοκιμάσει όλες τις πονηριές). Λες να φταίει αυτό; Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι.
Ο γιατρός πάντως δεν θεώρησε ότι χρειάζεται να τον δούμε κατεπειγόντως. Το ραντεβού είναι για Τετάρτη. Λέτε να είναι ραγδαία η εξέλιξη;
Χωρις να ειμαι ο πλεον ειδικος αλλα τα ενδοπαρασιτα ειναι αυτα που δεν θα επρεπε να αμεληθουν σε καμια περιπτωση.
Επισης δεν ειναι απαραιτητο να τους δωσεις χαπι αφου υπαρχει και αμπουλα (profender ) για τα ενδοπαρασιτα.
julia
Διακεκριμένο μέλος
είναι σίγουρα απώλεια βάρους? Μήπως απλά έχει χάσει το χειμωνιάτικο τρίχωμα και έχει ξεφουσκώσει?

escape
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν εξαιρέσεις ότι τώρα την άνοιξη βάζω ηλεκτρική κάθε μέρα καθώς και το γεγονός ότι δε μιλάνε ελληνικά για να ανταλλάσουμε απόψεις, κατα τ΄αλλα καλα! χαχαχα!Δεν είναι τόσο δύσκολο γιατί μπαινοβγαίνουν στο σπίτι. ΤΟ μόνο που θα θελα να είχα κήπο, αυλή, κάτι. Το σκέφτομαι να μετακομίσω στας εξοχάς του νησιού, θα δούμε...
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα ενδοπαράσιτα πάντως δικαιολογούν και την απώλεια βάρους και την προβολή του 3ου βλεφάρου. Ειδικά σε μια γάτα που ζει και έξω από το σπίτι. Αν δεν μπορείς να δώσεις χάπι (σε καταλαβαίνω γιατί και εμείς δίνουμε μάχη για το χάπι, 3 άτομα κρατάμε την κάθε γάτα
) δοκίμασε το profender (αν και σε μας δεν έκανε δουλειά...
).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
escape
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επειδή δεν έβλεπε κάτι ενδεικτικό παρα μόνο το τρίχωμα που δεν είναι λαμπερό όπως πρώτα και το αδυνάτισμα που το είπα εγώ, κάναμε εξετάσεις αίματος και βρήκαμε ψηλές τρανσαμινάνσες. Δηλαδή συκώτι. Τρεις είναι οι πιθανές ασθένειες: Λέμφωμα, λιπιδίαση και κάτι άλλο που δε θυμάμαι την ονομασία του. Έχουμε 2 επιλογές: ή βιοψία που θα καθυστερήσει γιατι τα αποτελέσματα πάνε σε ειδικό συνεργάτη εκτός νησιού ή αγωγή για αυτόπου δε θυμάμαι. Λυπάμαι αν τα λέω λίγο μπερδεμένα αλλά δεν είναι ξεκάθαρα και σε μένα ακόμα.
Βέβαια η γάτα τρώει κανονικά πλέον (η κακομαθημένη δεν αρεσκόταν στην ξηρα και της πήρα άλλη μάρκα).
Δε ξέρω πως να το χειριστώ, ομολογώ.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
...σου ευχομαι να μην ειναι κατι σοβαρο..και ολα να πανε καλα..
escape
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το θέμα είναι ότι τρώει κανονικά και ως συμπεριφορά δεν έχει αλλάξει κάτι: κάνει τις βόλτες της, απαιτεί χάδια (ναι, ναι, δε σηκώνει κουβέντα επ' αυτού), νευριάζει με τις άλλες (βλ. τζώρας!), όλα κανονικά. Μόνο αδυνάτισε και το τρίχωμά της δεν είναι λαμπερό.
Πήρα την ευθύνη να μην πάρουμε κορτιζόνη ή άλλο φάρμακο γιατί δεν είναι ευκρινές από τις εξετάσεις ποιο είναι το ακριβες πρόβλημα, αλλά να τρώμε i/d. Βλέποντας και κάνοντας.
Έχω μεγάλη αγωνία.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Lio
Νεοφερμένο μέλος
escape
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα το ξεπεράσει γρήγορα πιστεύω.Δε νομίζω ότι είναι η ίδια περίπτωση, πάντως.
Επι τη ευκαιρία, είμαστε σταθεροί στο βάρος, τρώμε l/d, ψαράκια (να θυμηθώ να πάρω αύριο) οι συνηθειές μας κανονικά.
Και τώρα υπομονή...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool