Αδύναμο γατάκι...

• Thread starter Thread starter Nonika
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Nonika

Διακεκριμένο μέλος

Η Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 7.403 μηνύματα.
Ενα απο τα γατακια της αδεσποτουλας που γεννησε στη γειτονια της μαμας μου ειναι πολυ αδυναμο και δεν μπορει να περπατησει,κουτρουβαλαει συνεχεια.Στην αρχη νομιζα οτι ηταν παραλυτο.Το πηγα στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι εχει αποβιταμινωθει λογω σκουλικιων κι οτι του λειπει ασβεστιο κ βιταμινη D.Του πηρα παστουλα για τα σκουλικακια και του δινουμε τυρακι,κασερακι και γιαουρτι,ετσι μας ειπε,και να βγαινει στον ηλιο.Εμεις του δινουμε και κρεατακι παντως,μοσχαρακι,κιμα κτλ.
Σε κανενα μηνα ειπε θα συνελθει,πολυ μου φαινεται ομως...:/:
ειναι τοσο αδυναμο που η μανα μου του κραταει το κεφαλακι του για να φαει,το σηκωνει και ξαναπεφτει το καημενο,δεν εχει τη δυναμη να το στηριξει μονο του,ειναι και μικρουλι,ενος μηνος.Υπαρχει τροπος να επισπευσουμε την αναρρωση του?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιατί δεν σας έδωσε βιταμίνες; Ή δεν κάνει σε τόσο μικρές ηλικίες? Μήπως να πάρετε δεύτερη γνώμη;:/:
Καλή και γρήγορη ανάρρωση εύχομαι!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νομίζω υπάρχουν βιταμίνες σε μορφή πάστας που μπορείς να του δίνεις ενισχυτικά αλλά δε θυμάμαι όνομα.Ισως αν του δίνατε ειδική τροφή kitten αυτό το διάστημα μέχρι να πάρει τα πάνω του?

Κονσέρβες ad, βιταμίνες, ορός, και τάισμα με το ζόρι.. αν δεν τρώει αρκετά.:hmm:

Τρωει μανιωδως,πολυ λαιμαργο,οτι και να του δωσεις!Να παρω κονσερβουλα λετε?Χρειαζεται και βιταμινες η ειδικη κονσερβουλα εχει τις καταλλξλες βιταμινες?Πινει και γαλατακι απο τη μαμα του ακομα.

Η ad είναι ότι πρέπει!:)

Ωραια,θα παρω μερικα κονσερβακια κ θα τα δωσω στη μανα μου να του δινει λιγο καθε μερα,παραλληλα με τα γαλακτοκομικα.
Η θεια μου πηρε κατι φτηνες κονσερβες απο το μαρκετ,να μην τις δωσει κι αυτες?

Όχι! Το τελευταίο που χρειάζεται τώρα είναι κονσέρβες από το σούπερ! Δώσε a/d είναι ό,τι πρέπει αλλά ρώτα τον ιατρό εάν χρειάζεται και ενισχυτικά βιταμίνες:hmm:

κορίτσια να ρωτήσω κι εγώ αυτή η a/d που λέτε είναι hills?
εγώ στα μικρά που έχω, επειδή το κοριτσάκι παρουσίασε αλλεργία του δίνω την z/d αλλά δεν ξέρω αν τα καλύπτει στην ανάπτυξή τους, έχετε καμμιά ιδέα?

Οκ,θα της πω να τις δωσει στ'αλλα αδεσποτα!

Παιδια δεν βλεπω να παει καλυτερα,το ξερω οτι ο κτηνιατρος ειπε οτι σ'ενα μηνα θα ειναι καλα αλλα δεν θα επρεπε να δω καποια αλλαγη?
Κι εκτος απο αυτο με πηρε τωρα η μαμα μου κ μου ειπε οτι εχει ενα ...ζελε στο ενα το ματακι,σαν να ειναι υγρο,θολο και ακομα ενα γατι,9μηνων στη γειτονια εχει κλεισει το ματι του απο κατι σαν ζελε κι οταν του το σκουπισε με ορο εβγαλε κιτρινο κ κοκκινο χρωμα-αυτος ειναι κ αρσενικος οποτε μπορει να ειναι κ πληγη!Ολα μαζι πεφτουν ρε γμτ,δεν ξερω προς τα που να πρωτοτρεξω!

Το μόνο πρόβλημά του είναι το μάτι? Ή έχει και κατάπτωση... δεν τρώει κλπ...

Αν είναι μόνο το μάτι, τότε μάλλον δεν έχει πετύχει την σωστή θεραπεία. Ή δεν έχει προλάβει να ενεργήσει. Έδωσε και αντιβίωση?

Υπάρχει μια ειδική παστούλα βιταμίνη Α, που την βάζουν μέσα στο μάτι. Τέτοια έβαλε?

Το πλένει συχνά με γαζούλα και φυσ. ορό? Μετά κολλύριο?

Θέλει χρόνο....:/:

Mήπως το ζελέ είναι το τρίτο βλέφαρο που λέμε? Αν του έβαζε σταγονίτσες tobrex πρωί μεσημέρι βράδι θα το βοηθούσαν πολύ.

Μπορεί, μπορεί να είναι και το ίδιο το μάτι... αν είναι πολύ χάλια, θέλει πολύ προσοχή ακόμα ΚΑΙ το καθάρισμα....:(

Λογικά το απλό tobrex δεν βοηθάει.. θέλει κάτι πιο ισχυρό, ίσως με κορτιζόνη, ΑΛΛΑ γιατρός θα το πεί αυτό.

To ειδε σημερα η μανα μου κι ειπε οτι ειναι καλυτερα κι οτι εχει ξεραμενες τσιμπλες,υπαρχει περιπτωση να ηταν κατι περαστικο?Δουλευω σπαστο σημερα οποτε δεν μπορω να το παω στον κτηνιατρο,μονο αυριο,εκτος αν εχει συνελθει απο μονο του.
Ειναι αδυναμο γενικα το γατακι κ τα πισω ποδαρακια δεν στηριζονται σωστα και δεν περπαταει,κουτρουβαλαει προσπαθωντας να τρεξει πισω απο τα αδελφακια του,ειναι θλιβερο να μην μπορει να παιξει μαζι τους:(.Μου εδωσε μονο παστα για σκουλικακια,ειπε οτι θα συνελθει μονο μ'αυτο και να του δινουμε τροφες με ασβεστιο,γιαουρτι,τυρι κτλ και να βγαινει στον ηλιο.Μας προειδοποιησε οτι θα κανει ενα μηνα να συνελθει αλλα δε μπορω να το βλεπω ετσι,αν του δωσω κ εξτρα βιταμινες μηπως ειναι κακο αντι για καλο?
Το αλλο το γατι εχει κλεισει τελειως το ματι του,θα το παω αυριο στον κτηνιατρο.εχω τρελλαθει αυτον τον καιρο,ολα μαζι επεσαν!Κι αν χασει το ματακι του πως να το αφησω εξω???

Ειδα το γατακι σημερα,το ματακι καθαρισε αλλα φυσικα ακομα δεν περπαταει...:(

Αυτο που με φρικαρε ομως ειναι το μεγαλυτερο που εχει το ματι κλειστο.Το ετριψε καποια στιγμη,εβγαλε μια ροζ...πετσα???βλεννα??? και μετα την εφαγε:sick::sick::sick:.
Θα προσπαθησω να το πιασω αυριο να το παω στον κτηνιατρο.Σας παει καπου το μυαλο σας αν οχι τραυματισμο?

κορίτσια να ρωτήσω κι εγώ αυτή η a/d που λέτε είναι hills?
εγώ στα μικρά που έχω, επειδή το κοριτσάκι παρουσίασε αλλεργία του δίνω την z/d αλλά δεν ξέρω αν τα καλύπτει στην ανάπτυξή τους, έχετε καμμιά ιδέα?

Η a/d είναι hills ναι ! Είναι για αδύναμα γατιά/σκυλιά. Ανεξαρτήτου ηλικίας.

μηπως,νονικα μου,πρεπει να αλλαξεις γιατρο??:hmm::hmm::hmm: βεβαια,δεν τον ξερω τον ανθρωπο..μπορει να ειναι και ο καλυτερος...

Δεν ξερω ρε συ,τον εχω πολυ ψηλα,πολυ ευγενικος,δεν κανει τα παντα να σου πουλησει η να σε υπερχρεωσει,εμπειρος,τον ξερω και σαν ανθρωπο,οχι μονο σαν τον κτηνιατρο μου:hmm:

Δεν ξερω ρε συ,τον εχω πολυ ψηλα,πολυ ευγενικος,δεν κανει τα παντα να σου πουλησει η να σε υπερχρεωσει,εμπειρος,τον ξερω και σαν ανθρωπο,οχι μονο σαν τον κτηνιατρο μου:hmm:

οκ και εγω για αυτο ειπα οτι δεν τον ξερω τον ανθρωπο. Κι εμενα ο δικος μου ειναι πολυ καλος,ομως απολυτη εμπιστοσυνη δεν εχω σε κανεναν για τον απλουστατο λογο οτι ειναι ανθρωποι,και μπορει κατι να τους ξεφυγει,να μην τους περασει απο το μυαλο...απλα,αν δεις οτι δεν καλυτερευει ,μπορεις να παρεις και τη γνωμη 2ου γιατρου:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back