Αιμορραγία εγκύου... Βοήθεια!

saloniCAT

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η saloniCAT αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 137 μηνύματα.
Παιδιά όσα έγραψα περί εγκυμοσύνης της Survi στο θεματάκι της https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=32573&page=4 τα έγραψα πριν περίπου μια ώρα. Μόλις τελείωσα είδα κάτι που με τρόμαξε πολύ! Η μικρή καθόταν στην αγκαλιά μου κι είχε αίμα στην ουρά. Το αίμα προερχόταν από τον κόλπο της! :(

Δε νιαουρίζει, ούτε παραπονιέται! Τηλεφώνησα αμέσως στον κτηνίατρο που μου είπε ότι είτε γεννάει... είτε... :( Ανησυχώ μήπως αποβάλλει γιατί δεν είναι στις μέρες της και δεν έχει άλλα υγρά που να δείχνουν ότι πρόκειται για γέννα!

Την καθάρισα με λίγο βρεγμένο χαρτί κουζίνας και ψάχνω εδώ και πόση ώρα για ανάλογο θέμα στο mycat. Η Surviέχει κυριολεκτικά «ξαπλάρει» πάνω στα πόδια μου. Είναι τεντωμένη, απλώνεται άλλο τόσο όταν τη χαΪδεύω και δείχνει μια χαρά. Ο γιατρός μου είπε να ξαναεπικοινωνήσω μαζί του, αν ξαναδώ αίμα. Μέχρι στιγμής δεν είδα κάτι. Η μικρή είναι πιο χαδιάρα και χουζουρλιάρα από ποτέ.. Χουρχουρίζει και με κοιτάει σαν ερωτευμένη!!! Αίμα άλλο δεν έχει.

Εγώ όμως ανησυχώ... Τι συμβαίνει; :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορει να γουργουριζει κι απο τον πονο...Υπερηχο εχει κανει;Τι ηλικια εχει;Σπασμους στην κοιλια,γρηγορη αναπνοη;Αν εχουν περασει πανω απο δυο ωρες απο την αιμορραγια μην το καθυστερεις και πηγαινε τη στο γιατρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχομαι ολα να πανε καλα.Συγγνωμη που δεν μπορω να σε βοηθησω:(Το μονο που μπορω να κανω ειναι να σου ευχθω να πανε ολα καλα!Ενημερωσε μας και ευχομαι τα γατακια σου και η γατουλα σου να ειναι υγειοι

Ευχαριστώ fenaki... Η συμπαράστασή σου είναι τονωτικό από μόνη της για μένα, γιατί εγώ είμαι αυτή που έχει φρικάρει..

Moukelis ευχαριστώ κι εσένα, γιατί οι συμβουλές σου είναι πολύτιμες. Σχετικά με αυτά που ρωτάς, ο γιατρός δεν της έκανε υπέρηχο - μόνο την ψηλάφησε.
H Survi είναι 15 μηνών και αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να κάθεται στα πόδια μου. Η αναπνοή της είναι κανονική, σπασμούς στην κοιλιά δεν έχει, ούτε έβγαλε άλλο αίμα (έχω στρώσει λευκή πετσέτα στα πόδια μου, για να μπορέσω να το δω αμέσως). Ο γιατρός μου είπε ότι θα μπορέσει να είναι στο ιατρείο του από τις έξι και μετά. Και μάλιστα είπε να του τηλεφωνήσω και να την πάω μόνο εφόσον ξανακάνει αιμοραγία ή υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα. Η ποσότητα αίματος που είχε αρχικά ήταν μάλλον 3-4 σταγόνες (υπολογίζω από το πόσο λερωμένη ήταν).

Για την ώρα η Survi μου κάνει κολπάκια... Στριφογυρνάει στην αγκαλιά μου, χουρχουρίζει χωρίς να δείχνει αν πονάει και απλά μοιάζει να προσπαθεί να βολευτεί! Είναι τελείως ήρεμη, έτοιμη να κοιμηθεί..

Έχω μπερδευτεί! :blink:

Λογικά ξεκίνησε ο τοκετός.

Είτε είναι η ώρα της, είτε όχι, δεν μπορείς να κάνεις πολλά, ούτε ο γιατρός...
Θα γεννήσει....:redface:

Χμ.....Και εγω λεω να την πας σε κτηνιατρο οταν ανοιξει ο δικος σας,και να μας κρατας ενημερους αν μπορεις βεβαια γιατι πρεπει να εχεις σοκαριστει!Ελπιζω οοοολα να πανε καλα,αληθεια!Η μικρη σου δεν ειναι στις μερες τις?Ποσο καιρο θελει πανω κατω ακομα?Ειναι η πρωτη της φορα?

ΠΛΑΚΕ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!! :blink:

Μα δεν έχει άλλα υγρά! Ο γιατρός μου είπε κάτι για κίτρινα υγρά... πράσινα.... άχρωμα......

Τι τοκετός είναι αυτός; Έχω διαβάσει ότι κάποιες γατούλες γίνονται λίγο νευρικές, αναστατώνονται,πάνε σε σκοτεινά μέρη του σπιτιού. Αυτό που βλέπω με τα μάτια μου δεν περιγράφεται: η πλήρης απάθεια! Πώς είναι τα αδέσποτα γατάκια το καλοκαίρι που ξαπλώνουν με 40 βαθμούς κελσίου στην άσφαλτο; Έτσι είναι αυτή τη στιγμή η Survi. Το σώμα της πάνω στα πόδια μου και το κεφάλι με τα μπροστινά ποδαράκια κρέμονται βαριεστημένα κάτω! Λίγο το αφτί κουνάει μόνο αν ακούσει κανένα θόρυβο ή αν κουνηθώ...! :blink:

Όλα τα είχαμε.... έγινε και σεισμός τώρα!!!!!!!!!!!!

Ναι και εγω τον καταλαβα,δεν μου ειπες ομως,πρωτη φορα ειναι που ειναι εγκυος κ γενναει?Ξες σε ποσο καιρο φυσιολογικα θα γεννουσε?

Ο τοκετός παίρνει ωρα...
Σπάνε τα νερά τώρα, μη φανταστείς πλημμύρα..λίγο υγρό θα δείς ή λίγο αίμα... και μπορεί να γεννήσει το βράδυ.

Το ότι η γάτα σφυρίζει αδιάφορα, έχει πολλές ερμηνείες. Μπορεί να μην είναι ακόμα να σπρώξει, μπορεί να νοιώθει ασφάλεια κοντά σου, μπορεί να μην ξέρει ότι θα γεννήσει, και απλά νοιώθει ένα φούσκωμα... είναι πολλά. Όταν θα έρθει η ώρα θα γεννήσει.:redface:

Εγω παντως το φοβαμαι το αιμα...στις ποσες μερες ειναι η εγκυμοσυνη της;Θα μωρα κινουνται;

χμμμ...:hmm:όταν είχε γεννήσει η δικιά μου έβγαλε λίγες μόνο σταγόνες υγρό και αμέσος άρχισε να γεννά.Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά!;):happy:

ελπίζω να πάνε όλα καλά:up:αν είχε κάτι μη φυσιολογικό δεν θα ήταν και ανήσυχη ή κρυμμένη κάπου???καλή υπομονή!!don't panic!!

ε...αν είχε κάτι μη φυσιολογικό δεν θα ήταν και ανήσυχη ή κρυμμένη κάπου???!

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ...
Έχουν περάσει 8 ώρες και δεν είχαμε κανένα περιστατικό. (Έλειψα βέβαια κάποιες ώρες) Ούτε άλλο αίμα, ούτε υγρά ούτε τοκετός. Είναι η πρώτη φορά που είναι έγκυος.
Η σύλληψη πρέπει να έγινε 27 ή 28 Αυγούστου, ΑΛΛΑ εδώ υπάρχει ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα. Ενώ το είχε σκάσει εκείνες τις δύο μέρες, το πάθημα δε μου έγινε μάθημα... :redface:
Ή μάλλον για να το θέσω πιο σωστά. Είχα θέσει τον εαυτό μου σε επιφυλακή για τον επόμενο οίστρο. Το πρόβλημα είναι πως 24 Σεπτεμβρίου εξαφανίστηκε πάλι για δύο μέρες (από το ίδιο παράθυρο :mad: ) χωρίς να έχει οίστρο. Ξέρω ότι ήταν λάθος μου που το άφησα ανοικτό, αλλά ο χώρος είναι ημιυπόγειος και δεν μπορούμε να ανασάνουμε κι σκέφτηκα - πολύ κακώς όπως αποδείχτηκε - ότι όσο δεν βρίσκεται σε οίστρο δε θα την κοπανάει.

Ο γιατρός που την είδε την περασμένη εβδομάδα είπε ότι η σύλληψη πρέπει να έγινε τον Αύγουστο (27-28) και ότι θα γεννήσει το άλλο ΣΚ ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη 27/09.

Εκτός όμως από το αίμα με ανησυχεί και κάτι άλλο. Δε βλέπω "κίνηση" στην κοιλίτσα της... :( ούτε έχει καταβάσει ακόμα γάλα...

Είμαι σίγουρη ότι ο γιατρός ξέρει τι ακριβώς θα πρέπει να κοιτάξει αύριο το πρωί που θα την πάω, αλλά όσες γνωρίζετε από γέννες, πείτε μου αν ξέρετε που πρέπει να δώσουμε προσοχή, Πώς θα διαπιστωθεί με ασφάλεια ότι τα μικρά και η μαμά είναι καλά και πώς θα καταλάβουμε από τι ήταν αυτή η αιμοραγία..;

Ευχαριστώ

Τα μικρα θα επρεπε να τα νιωθεις σε αυτο το σταδιο της εγκυμοσυνης...Μονο αυτο μπορω να σου πω με σιγουρια,απο τη δικη μου πειρα.

Ξαναδιάβαζα τώρα το θέμα και με προβληματίζε αυτό. Το "φούσκωμα" δε φαίνεται καθόλου όταν είναι ξαπλωμένη πλαγίως. Φαίνεται κάπως όταν περπατάει και περισσότερο όταν την κρατάω όρθια από τα μπροστινά πόδια. Ή έκανε λάθος υπολογισμό ο γιατρός και η σύλληψη έγινε τελικά Σεπτέμβριο ή.... :cry:
Τον παίρνω αμέσως τηλέφωνο!

Μήπως να της κάνατε κανέναν υπέρηχο; Αυτό που περιγράφεις μου θυμίζει μια αδεσποτούλα σε παρόμοια κατάσταση και τελικά αποδείχτηκε ότι δεν είχαν κατέβει τα μικρά. Δεν λέω ότι είναι αυτό, αλλά καλύτερα να το κοιτάξετε.

Λοιπόν ο γιατρός ήταν πολύ καθησυχαστικός...
Μου είπε ότι δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνουμε κίνηση και ότι αν κάποιο γατάκι είχε πεθάνει μέσα της, θα μας το έδειχνε με τη συμπεριφορά της (μπορεί να ανέβαζε πυρετό και άλλα). Ευτυχώς τίποτα από αυτά δε συμβαίνει.

Θα την πάω να την εξετάσει αύριο για ουρολοίμωξη και για να κάνουμε κι έναν υπέρηχο!

Όσο για τη Survi με ακούει να μιλάω στο τηλέφωνο για υπέρηχους κι εξετάσεις κι έτσι όπως κάθεται στα πόδια μου σηκώνεται όρθια και μου κλείνει το στόμα με την μπροστινή της πατουσίτσα! Για εξετάσεις... ούτε να ακούσει!!! :lol:

Μήπως να της κάνατε κανέναν υπέρηχο; Αυτό που περιγράφεις μου θυμίζει μια αδεσποτούλα σε παρόμοια κατάσταση και τελικά αποδείχτηκε ότι δεν είχαν κατέβει τα μικρά. Δεν λέω ότι είναι αυτό, αλλά καλύτερα να το κοιτάξετε.

Τι εννοείς "δεν είχαν κατέβει τα μικρά"; η γάτα όμως δεν είχε ενοχλήσεις; δεν "παραπονιόταν";
Θα την πάω αύριο για υπέρηχο. :)

Ελπιζω να πανε ολα καλα,πες μας νεα σας!

Τι εννοείς "δεν είχαν κατέβει τα μικρά"; η γάτα όμως δεν είχε ενοχλήσεις; δεν "παραπονιόταν";
Θα την πάω αύριο για υπέρηχο. :)

Απ' όσο κατάλαβα, τα έμβρυα δεν ήταν στη σωστή θέση. Όμως δεν την πήγα εγώ στον κτηνίατρο κι έτσι όσα ξέρω είναι από δεύτερο χέρι. Η γατούλα ήταν αδέσποτη κι έτσι δεν είχαμε παρατηρήσει ενοχλήσεις ούτε εγώ ούτε οι άλλες κοπέλες που ταΐζουμε στο ίδιο σημείο.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη μικρή σου.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back