Ακάρεα

Μυρτω4038

Διακεκριμένο μέλος

Η Νίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.967 μηνύματα.
Μου ετυχε ενα πολυ δυσαρεστο γεγονος στο σπιτι.Η μητερα μου που εδω και καιρο, τον περισσοτερο καιρο μενει μαζι μου,παρουσιασε μια αλλεργικη αντιδραση στο δερμα(μικρα εξανθηματα με εντονο κνησμο).Στην αρχη νομισαμε οτι ειναι αλλεργια σε καποιο τροφιμο(συγκεκριμενα τα ακτινιδια) αλλα αρχισα να το ψαχνω λιγο περισσοτερο και κατεληξα οτι ειναι αλλεργικη αντιδραση στα ακαρεα.Χθες το επιβεβαιωσε και ο δερματολογος που εδωσε τριημερη αγωγη και μετα απο μια βδομαδα επαναληψη της.Την αγωγη αυτη με το ειδικο σπρευ θα την κανω και εγω αφου κατοικουμε μαζι αυτην την περιοδο,αν και εγω δεν εχω κανενα συμπτωμα.Το θεμα τωρα ειναι οι γατες μου.Χθες το βραδυ βρηκα στο Τελειο βιβλιο της Γατας(του David Taylor) οτι και η γατες μπορουν να προσβληθουν απο ακαρεα.Σημερα το απογευμα μιλησα με τον κτηνιατρο μας.Λοιπον μου ειπε οτι ο ψεκασμος που εκανα την Δευτερα με φροντλαιν
(ηταν συμπτωματικα ο μηναιος ψεκασμος που τους κανω) δεν πιανει τα ακαρεα.Υπαρχει ειδικη αμπουλα της εταιρειας Frezeer που πιανει τα ενδοδρεματικα ακαρεα θα μου τις φερει την παρασκευη και για τα δυο γατια μου, και μετα απο δυο βδομαδες επαναληπτικη δοση.
Τις γατες μου τις εξετασα πολυ σχολαστικα (κεφαλακι,αυτακια και αναμεσα στα δαχτυλα των ποδιων) αλλα δεν παρατηρησα τιποτα διαφορετικο.Αυτο που με προβληματισε ειναι οτι μου ειπε οτι οι γατες μπορει να ειναι φορεις ενδοδερματικα των ακαρεων και να ειναι ασυμπτωματικες.Σκεφτομαι λοιπον μηπως ο Αρουλης, που υιοθετησα αδεσποτο 7 μηνων τελος Ιουλιου, ηταν φορεα και μολυνε τα κλινοσκεπασματα και τις κουβερτες(ετσι μεταδιδονται τα ακαρεα), μια που κοιμαται οποτε θελει στα κρεβατια μας.
Με τον κτηνιατρο μιλησα μονο απο το τηλεφωνο, την παρασκευη που θα τον δω θα μου τα εξηγησει ολα αναλυτικα και θα σας τα μεταφερω.
Σιγουρα το παρατεταμενο καλοκαιρι,η ζεστη και η υγρασια ευνοουν τα ακαρεα αλλα δεν παυω να σκεφτομαι μηπως ο Αρουλης ηταν ο φορεας και μολυνε την μητερα μου.Αν μου το ειχε πει καποιος, τοτε που τον υιοθετουσα,οτι υπαρχει και αυτο το ενδεχομενο θα μπορουσα μαζι με την αγωγη για τα εξω-ενδοπαρασιτα να κανω και αυτην την αγωγη.
Θα ειχαμε γλυτωσει απο τοση ταλαιπωρια.:(
Ξερει κανεις να μου πει περισσοτερα?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω τίποτα για το θέμα, αλλά περαστικά στη μαμά σου! :)
Σκέφτομαι όμως... αν ήταν φορέας ο Άρης, δεν θα είχε εμφανιστεί νωρίτερα το πρόβλημα; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δώσε μου 10 λεπτά.:) Και μην μου στεναχωριέσαι!!!;)
https://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=127
https://www.entgr.com/akarea.htm
https://health.in.gr/travel/Article....A%FC%F2+%EF%E4%E7%E3%FC%F2+%F5%E3%E5%DF%E1%F2
https://zefyra.pblogs.gr/2008/03/skotwste-ta-akarea.html

Δυστυχώς, τα ακάρεα υπάρχουν και θα υπάρχουν. Δεν υπάρχουν εξαιτίας, των γατιών ή άλλων ζώων.
Μπορεί να είναι φορείς, δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα δεν είναι η αιτία μιας και σπιτι χωρίς ακάρεο δεν υπάρχει, αλλά χωρίς γάτα υπάρχει.

Δες τα λινκ, εχει χρήσιμες πληροφορίες, και τρόπους ελλάτωσής τους, προσωρινά πάντα, και για λίγο.

εγώ Νίκη μου έχω ακούσει ότι ακάρεα υπάρχουν στα περισσότερα στρώματα και δεν είναι εμφανή με γυμνό μάτι. Απλά μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε αυτά. Κάπου έχω ακούσει ότι υπάρχει ειδικός σπρέυ που ψεκάζεις τα στρώματα. Ψάξτο λίγο στο ιντερνετ. Δεν έχω ακούσει ποτέ ότι έχει να κάνει με τα γατάκια. :hmm:

Και εγω το σκεφτηκα αυτο αλλα αφ'ενος υπαρχει μεγαμη περιοδος επωασης μερικες βδομαδες νομιζω, και αφ'ετερου εδω και ενα μηνα περιπου αρχισαμε να χρησιμοποιουμε κουβερτες και παπλωματοθηκες.
Δεν ξερω τι να υποθεσω, σιγουρα η ζεστη και η υγρασια τα ευνοουν αυτα,
αλλα νιωθω τυψεις μηπως μπορουσα να ειχα κανει κατι να τα αποφυγω.:hmm:Θα δω τι θα πει ο κτηνιατρος.:hmm:

Δες τα λινκ Νικη. Το μόνο που είδα είναι τα κατοικίδια έξω απο την κρεβατοκάμαρα, όταν κάποιος είναι αλλεργικός.

Τα άλλα είναι θέμα καθαριότητας, δωμάτιο ¨νοσοκομείου"ειδικά καλλύματα στο στρώμα, οχι χαλιά, μοκέτες, όχι πολλά αντικείμενα στο δωμάτιο κλπ κλπ.

Νίκη μου αυτό που είπε η Τζούλια έχει δίκαιο αλλά δεν είπες πως τον Άρη τον πήρες Ιούλιο και το πρόβλημα άρχισε όταν έβαλες τις κουβέρτες??? Μήπως να δείς το θέμα με τα σκεπάσματα και όχι τόσο στο γατούλη σου????:hmm::hmm::hmm:

εγώ Νίκη μου έχω ακούσει ότι ακάρεα υπάρχουν στα περισσότερα στρώματα και δεν είναι εμφανή με γυμνό μάτι. Απλά μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε αυτά. Κάπου έχω ακούσει ότι υπάρχει ειδικός σπρέυ που ψεκάζεις τα στρώματα. Ψάξτο λίγο στο ιντερνετ. Δεν έχω ακούσει ποτέ ότι έχει να κάνει με τα γατάκια. :hmm:

Και εγώ έτσι ξέρω...αλλά ψάξτο λίγο και στο ιντερνετ...και πες μας τι θα σου πει ο γιατρός να μάθουμε και εμείς.:hmm:
Υ.Γ. Περαστικά στην μανούλα σου:)

Στα λίνκ που έβαλα, έχει και πληροφορίες και ονόματα εταιριών που πουλάνε ειδικά καλύμματα και μαξιλαροθήκες, καθώς και τρόπους βελτίωσης της ατμόσφαιρας του υπνοδωματίου. :)

Οι γάτες και τα ζώα ΔΕΝ είναι η αιτία σίγουρα.
Μην αφήνεις την γάτα να μπαίνει στο δωμάτιο της μαμάς σου, κάνε και τα άλλα που λένε τα λίνκ... και περαστικά και απο μένα.:)

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια:kiss::kiss::D
julia ευχαριστω πολυ για τα link.
Θα το ψαξω με τις ειδικες θηκες(δεν ηξερα οτι υπαρχουν)
Και δυστυχως εχω χαλια με ψηλο πελμα.
Σκεφτομουν το Σ/Κ να τα περασω ολα με ατμοκαθαριστη.
Παντος το "εξω τα κατοικιδια απο τις κρεβατοκαμαρες"
δεν μου αρεσε καθολου!:down:

λοιπον....ειμαι αλλεργικη στα ακαρεα και συγκεκριμενα στο ακαρι της σκονης.παλευα να το ξεπερασω σχεδον 10χρονια....:|οπως ισως ξερεις αλλεργια παρουσιαζεται στα ξαφνικα...:|ειδικοτερα με τα ακαρεα ερχομαστε σε επαφη καθημερινα....μεσω του αερα...με το δερμα...ετσι και η μαμα σου..., απλα καποια στιγμη ο οργανισμος της το αναγνωρισε σαν κατι παθογονο(ενω δεν ειναι) και αρχισε να εμφανιζει ολες αυτες τις αλλεργικες αντιδρασεις.υπαρχουν ειδικες εξετασεις αιματος που μπορει να βρει ακριβως τι την πειραζει....ωστοσο στο μονο που η γατα σχετιζεται ειναι οτι το τριχωμα της το οποιο, οπως και το δικο μας η οπως ενα λουτρινο παιχνιδι μεταφερει σκονη.:cool:η σκονη τωρα ειναι το μερος που ζουν τα ακαρεα.ως παθουσα και ακολουθωντας απειρες συμβουλες και αγωγες γιατρων το μονο που μπορω να σου πω ειναι μακρυα απο φλοκατες και λουτρινα....:mad:στα φαρμακεια υπαρχει ειδικο σπρευ για τα ακαρεα που ψεκαζεις στωματα και ολο το σπιτι.χρησιμοποιηστε το ιδιαιτερα στο δωματιο της μαμας σου:up:.τιμη γυρω στα 50-60ευρω μπορω να σου πω και ακριβως ποιο ειναι....τελος θα σου πω πως η αλλεργια μου ξεπεραστηκε μονο με ομοιοπαθητικη :up::up:ενω ολοι οι αλλοι γιατροι με γεμιζαν κορτιζονες και αντισταμινικα μωρο παιδι(τωρα 21χρονων)...:down::down:.να σου πω επισης πως απο την στιγμη που εμφανισα αλλεργια στα ακαρεα μετα απο 3χρονια λογω του χαμου του γατου μου δεν ειχα καμια γατα ουτε ερχομουν σε επαφη,αλλεργια ομως ειχα γιατι δεν οφειλεται σε γατα!!!!μονο επηρεαζεται οπως επηρεαζει και η δικη σου παρουσια στην εξαπλωση της σκονης στο σπιτι σας....να ξερεις πως τα ακαρεα τρεφονται με τριχες και απο τα πεσμενα κυτταρα μας...αυτο σημαινει οτι στο κρεβατι σου υπαρχουν πολυ περισσοτερα δικα σου κυτταρακια παρα του γατου σου....προσπαθησε να βαζεις τακτικα και ενα σουιφερ ωστε να απομακρυνεται η σκονη οσο γινεται και απαγορευονται φλοκατες καιτα πολλα λουτρινα!!!!:blink::blink:συγγνωμη για το μεγαλο μου μηνυμα αλλα το προβλημα της αλλεργιας που ειχα ηταν μεγαλο(και εγω εκζεματα παρουσιαζα) και δεν εβρισκα λυση για χρονια...;)

ακριβως οπως σου ειπαν τα κοριτσια ο γατος δεν φταει.οσο για το δωματιο της μαμας σου προσπαθησε να ειναι το πιο καθαρο χωρις υστεριες ομως και η μαμας σου να κανει οσο λιγοτερο δουλειες που σχετιζονται με σκονη.....δυστυχως ειναι απο τις πιο ασχημες αλλεργιες γιατι την σκονη δεν μπορεις να την αποφυγεις...ειναι παντου γυρω μας.....φαντασου οτι πηγαινα απλα σε εργαστηριο στη σχολη που ειχαν χρονια να το καθαρισουν και φουντωνα....και εμενα με πειραζαν πολυ τα μαλλινα(κουβερτες.πουλοβερ)...επιδυνωναν την κατασταση....και για να καταλαβεις ειμαι με το γατο μου τωρα σε ενα μικρο σπιτι και αυτος κυλοφορει παντου(κρεβατι,καναπε) και ειναι ολα οκ....απλα σουιφερ και μαζεμα τριχες δικες του και δικες μου και ειμαι οκ....μετα την ομοιοπαθητικη βεβαια....

με το ματι δεν καταλαβαινεις αν ειναι αλλεργια στα ακαρεα....:P:cool:ουτε ο γιατρος μπορει.:confused:μονο μεσα απο ληψη αιματος και μετα αλλεργικα τεστ σε αυτα που πιθανολογειται εσεις και ο γιατρος οτι οφειλεται η αλλεργια π.χ.ακαρεα,ακτινιδια,ξηρους καρπους κ.α. θα βρεθει που οφειλεται οντως η αλλεργια.:|

Nickis σε ευχαριστω πολυ :D που μοιραστηκες την εμπειρια σου μαζι μου.
Αντισταμινικα εδωσε ο δερματολογος στην μητερα μου για ενα μηνα.
Εγω ευτυχως θα κανω μονο την τριημερη αγωγη και την επαναληπτικη με το σπρευ.Θα δουμε τωρα πως θα εξελιχθει η κατασταση, παντος αυτο με την ομοιοπαθητικη για τις αλλεργιες, απο πολλα ατομα το εχω ακουσει.:hmm:Αν δεν γινομαι φορτηκη μπορεις να μου πεις την εμπορικη ονομασια του σπρευ για τα στρωματα και τις επιφανιες? Η εδω η με π.μ:)
Σε ευχαριστω πολυ και παλι.:D

Nickis σε ευχαριστω πολυ :D που μοιραστηκες την εμπειρια σου μαζι μου.
Αντισταμινικα εδωσε ο δερματολογος στην μητερα μου για ενα μηνα.
Εγω ευτυχως θα κανω μονο την τριημερη αγωγη και την επαναληπτικη με το σπρευ.Θα δουμε τωρα πως θα εξελιχθει η κατασταση, παντος αυτο με την ομοιοπαθητικη για τις αλλεργιες, απο πολλα ατομα το εχω ακουσει.:hmm:Αν δεν γινομαι φορτηκη μπορεις να μου πεις την εμπορικη ονομασια του σπρευ για τα στρωματα και τις επιφανιες? Η εδω η με π.μ:)
Σε ευχαριστω πολυ και παλι.:D

φυσικα θα σου στειλω π.μ.την ονομασια.τι ευχαριστεις καλε??:redface:και σε μενα οι γονεις μου ηταν επιφυλακτικοι αρχικα με την ομοιοπαθητικη αλλα απο την αρχη ειχε τεραστια αποτελεσματα...:up::up:και τωρα που τελειωσα ειναι ολα μια χαρα.ελπιζω να πανε ολα καλα σε σενα και την μαμα σου....:happy:

Σημερα μου φερε η φαρμακοποιος μου ενα σπρευ για αδρανοποιηση αλλεργιογονων.Λεγεται Tre-san(28 ευρω) και απ'οτι διαβασα στις οδηγιες εκτος απο ακονη(και ακαρεα) κανει και για αλλεργια στις γατες(δυστυχως μου περασε και αυτο απο το μυαλο).Θα το δοκιμασω και θα σας πω τις εντυπωσεις.:D

Ακάρεα των πτηνών!

Niki περαστικά στη μαμά σου!
Μια και λέτε περί ακάρεων, στο σπίτι μας τον Ιούνιο είχαμε και εμείς ένα πρόβλημα με άκαρι των πτηνών και είπα να το μοιραστώ μαζί σας για να το έχετε υπόψη σας! Στην αρχή εγώ και ο άντρας μου είδαμε κάτι σαν τσιμπηματάκια στα χέρια μας και στα πόδια μας, παρόμοια με κουνουπιού, με φοβερή φαγούρα όμως. Μετά είδαμε και ένα ζωύφιο να περπατάει στο κούτελό μου και μας έπιασε υστερία. Είναι πάρα πολύ μικρά, σχεδόν δε φαίνονται με γυμνό μάτι. Το πιάσαμε με σελοτέιπ και το πήγαμε στον κτηνίατρο, γιατί λίγο καιρό πριν (1,5 μήνα) είχαμε μαζέψει τη Μπουμπού από το δρόμο και ήταν γεμάτη μύκητες και ψύλλους και σκεφθήκαμε ότι μπορεί να είχε και άλλα "κατοικίδια" πάνω της! Ο κτηνίατρος μας το είδε στο μικροσκόπιο, άνοιξε τεφτέρια και αποφάνθηκε ότι είναι ακάρεο ψώρας από τη γάτα ( η οποία είχε ήδη κάνει θεραπεία για ψώρα, αλλά τέλος πάντων) και ξαναρχίσαμε stronghold και πέρασα μία μαύρη εβδομάδα απολυμάνσεων και καθαρισμού που δε θέλω να θυμάμαι (χώρια τη μουρμούρα του άντρα μου για το γατί μέσα στο σπίτι). Πήγαμε και σε μια δερματολόγο που εμπιστεύομαι και μας είπε τα ίδια... η γάτα φταίει και σας τσιμπάνε τα ακάρεα της ψώρας! Ευτυχώς όμως παράλληλα έψαξα στο ίντερνετ και διάβασα για το άκαρι των πτηνών (bird mite) και ο νους μου πήγε στα περιστέρια που φώλιαζαν στα παράθυρα της σκάλας. Πήραμε το ζώυφιο (πάντα κολλημένο στο σελοτέιπ, ήταν ζωντανό το άτιμο για 2 ημέρες, φρίκη) και βουρ για το Νοσοκομείο Συγγρού! Εκεί, αφού είδαν τα σημάδια που είχαμε και αφού άκουσαν για τη γάτα και τα περιστέρια, μας είπαν ότι χωρίς δεύτερη σκέψη φταίνε τα περιστέρια και είναι πολύ συχνό το φαινόμενο στην Αθήνα να γεμίζει μια πολυκατοικία από μια φωλιά στον ακάλυπτο! Μας είπαν και ψεκάσαμε παντού με Baygon πράσινο και περαστήκαμε και μία εμείς με σπρέυ για τις ανθρώπινες ψείρες και δεν έμεινε τίποτα! Στη Μπουμπού κάναμε τη θεραπεία με το stronghold.
Αυτά τα είπα απλά για να σας υποψιάσω... Μόλις ακούσει κάποιος για γάτα στο σπίτι, αμέσως βρίσκει την αιτία όλων των κακών! Συγχίστηκα πάλι!:mad: Όσο σκέφτομαι τι φάρμακα έχει παρει η καημένη η Μπουμπού μέχρι να καταλήξουμε σε σωστό κτηνίατρο (και ανθρωπογιατρό) τρελαίνομαι!

Δυστυχώς, οι κτηνίατροι πρέπει-στην πλειοψηφία τους- να ονομάζονται κυνίατροι, αφού ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με σκύλους και ελάχιστα με γάτες, αν πεις δε για πουλιά, ούτε λόγος, δεν ασχολούνται καν, λες και είναι είδος αναλώσιμο. Της αδελφής μου το καναρίνι έχασε τη φωνή του, εξαιτίας ακάρεων της αναπνευστικής οδού . Ο κτηνίατρος της Μπασσέτ, δεν ασχολείται με πουλάκια, ούτε κάποιος άλλος στη γειτονιά μου, γι'αυτό καταλήξαμε στον κτηνίατρο του πετ-σίτυ στη Λ.Κηφισίας, ο οποίος πολύ προσεκτικά έκανε διάγνωση και έδωσε θεραπεία. Πώς λοιπόν να δώσεις εμπιστοσύνη σε κτηνιάτρους, που έχουν περιορισμένο αντικείμενο εργασίας; Πού να ξέρουν για ακάρεα πτηνών και για ακάρεα γενικότερα; Εδώ, πολλές φορές αγνοούν πολύ πιο σοβαρά πράγματα:(

λοιπον....ειμαι αλλεργικη στα ακαρεα και συγκεκριμενα στο ακαρι της σκονης.παλευα να το ξεπερασω σχεδον 10χρονια....:|οπως ισως ξερεις αλλεργια παρουσιαζεται στα ξαφνικα...:|ειδικοτερα με τα ακαρεα ερχομαστε σε επαφη καθημερινα....μεσω του αερα...με το δερμα...ετσι και η μαμα σου..., απλα καποια στιγμη ο οργανισμος της το αναγνωρισε σαν κατι παθογονο(ενω δεν ειναι) και αρχισε να εμφανιζει ολες αυτες τις αλλεργικες αντιδρασεις.υπαρχουν ειδικες εξετασεις αιματος που μπορει να βρει ακριβως τι την πειραζει....ωστοσο στο μονο που η γατα σχετιζεται ειναι οτι το τριχωμα της το οποιο, οπως και το δικο μας η οπως ενα λουτρινο παιχνιδι μεταφερει σκονη.:cool:η σκονη τωρα ειναι το μερος που ζουν τα ακαρεα.ως παθουσα και ακολουθωντας απειρες συμβουλες και αγωγες γιατρων το μονο που μπορω να σου πω ειναι μακρυα απο φλοκατες και λουτρινα....:mad:στα φαρμακεια υπαρχει ειδικο σπρευ για τα ακαρεα που ψεκαζεις στωματα και ολο το σπιτι.χρησιμοποιηστε το ιδιαιτερα στο δωματιο της μαμας σου:up:.τιμη γυρω στα 50-60ευρω μπορω να σου πω και ακριβως ποιο ειναι....τελος θα σου πω πως η αλλεργια μου ξεπεραστηκε μονο με ομοιοπαθητικη :up::up:ενω ολοι οι αλλοι γιατροι με γεμιζαν κορτιζονες και αντισταμινικα μωρο παιδι(τωρα 21χρονων)...:down::down:.να σου πω επισης πως απο την στιγμη που εμφανισα αλλεργια στα ακαρεα μετα απο 3χρονια λογω του χαμου του γατου μου δεν ειχα καμια γατα ουτε ερχομουν σε επαφη,αλλεργια ομως ειχα γιατι δεν οφειλεται σε γατα!!!!μονο επηρεαζεται οπως επηρεαζει και η δικη σου παρουσια στην εξαπλωση της σκονης στο σπιτι σας....να ξερεις πως τα ακαρεα τρεφονται με τριχες και απο τα πεσμενα κυτταρα μας...αυτο σημαινει οτι στο κρεβατι σου υπαρχουν πολυ περισσοτερα δικα σου κυτταρακια παρα του γατου σου....προσπαθησε να βαζεις τακτικα και ενα σουιφερ ωστε να απομακρυνεται η σκονη οσο γινεται και απαγορευονται φλοκατες καιτα πολλα λουτρινα!!!!:blink::blink:συγγνωμη για το μεγαλο μου μηνυμα αλλα το προβλημα της αλλεργιας που ειχα ηταν μεγαλο(και εγω εκζεματα παρουσιαζα) και δεν εβρισκα λυση για χρονια...;)

ακριβως οπως σου ειπαν τα κοριτσια ο γατος δεν φταει.οσο για το δωματιο της μαμας σου προσπαθησε να ειναι το πιο καθαρο χωρις υστεριες ομως και η μαμας σου να κανει οσο λιγοτερο δουλειες που σχετιζονται με σκονη.....δυστυχως ειναι απο τις πιο ασχημες αλλεργιες γιατι την σκονη δεν μπορεις να την αποφυγεις...ειναι παντου γυρω μας.....φαντασου οτι πηγαινα απλα σε εργαστηριο στη σχολη που ειχαν χρονια να το καθαρισουν και φουντωνα....και εμενα με πειραζαν πολυ τα μαλλινα(κουβερτες.πουλοβερ)...επιδυνωναν την κατασταση....και για να καταλαβεις ειμαι με το γατο μου τωρα σε ενα μικρο σπιτι και αυτος κυλοφορει παντου(κρεβατι,καναπε) και ειναι ολα οκ....απλα σουιφερ και μαζεμα τριχες δικες του και δικες μου και ειμαι οκ....μετα την ομοιοπαθητικη βεβαια....

με το ματι δεν καταλαβαινεις αν ειναι αλλεργια στα ακαρεα....:P:cool:ουτε ο γιατρος μπορει.:confused:μονο μεσα απο ληψη αιματος και μετα αλλεργικα τεστ σε αυτα που πιθανολογειται εσεις και ο γιατρος οτι οφειλεται η αλλεργια π.χ.ακαρεα,ακτινιδια,ξηρους καρπους κ.α. θα βρεθει που οφειλεται οντως η αλλεργια.:|

συμφωνω απολύτως...να κάνεις τα τεστ αλλεργίας για να είστε σιγουροι τι εχετε...κι εγω ειμαι αλλεργική στα ακάρεα της σκόνης και σε ένα φυτό το περδικάκι, οι γάτες μου δεν με επηρεάζουν καθόλου:)

Σημερα μου φερε η φαρμακοποιος μου ενα σπρευ για αδρανοποιηση αλλεργιογονων.Λεγεται Tre-san(28 ευρω) και απ'οτι διαβασα στις οδηγιες εκτος απο ακονη(και ακαρεα) κανει και για αλλεργια στις γατες(δυστυχως μου περασε και αυτο απο το μυαλο).Θα το δοκιμασω και θα σας πω τις εντυπωσεις.:D

Νίκη, περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία τα αποτελέσματα, διότι υπάρχουν φορές που κι εγώ υποφέρω, παρόλες τις ομοιοπαθητικές κλπ... Ελπίζω να λειτουργήσει το σπρέυ και να μας πεις σύντομα τις εντυπώσεις σου:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back