Ακόμα βυζαίνει

Eleni-27f

Νεοφερμένο μέλος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Καταστάρι (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Εχω μια θηλυκιλα γατα που παρολο που ειναι ενος χρονου ακομα βυζαινει. Την υιοθετησα πριν λιγες μερες και μου εχει σαλιωσει ολα μου τα λουτρινα διοτι τα βυζαινει κανονικα...........Πως μπορω να της το κόψω αυτο το συνήθειο???????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΑΚΟΜΑ ΒΥΖΑΙΝΕΙ

Καλησπέρα.:) Πρώτη φορά το ακούω αυτό.Μήπως τα γλύφει ,ώς ένδειξη περιποίησης; Πάντως όπως και να έχει..βρέθηκε σε καινούργιο περιβάλλον και ίσως το κάνει απο ανασφάλεια.Δώστης χρόνο για να προσαρμοστεί.Αλλά γιατί σε ενοχλεί τόσο πολύ;;:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μ ενοχλεί απλα το βρισκω περίεργο το να βυζαίνει:hmm::hmm:..........κ οχι πιστεψε με δεν τα γλυφει αλλα βυζαίνει κανονικα :redface::redface::redface:.......σίγουρα ισως το κανει απο ανασφαλεια αλλα εχω κ αλλο θεμα,βλεπεις βρεθηκαμε σε καινουριο περιβαλλον και βγηκαμε εξω απο τα νερα μασ.........Παρατηρησαα οτι "φοβαται " κατα καποιο τροπο την τουαλέτα........Ενω καποιες φορές πήγαινε μόνη της σημερα το πρωι διαπιστωσα οτι ηταν λιγο ανησυχει κια καταλαβα οτι θελει τουαλετα.......την εβαλα τα ποδαρακια της λιγο εκει μπροστα μηπως λεω παλι αποπροσανατολιστικε αλλα δεν ήθελε...Αφου έκανε αρλετουσ γυρους στο σπιτι ανησυζη σαν να εψαχνε κατι σκφετηκα να τιν καθαρισω την τουαλετα και με το που εβγαλα το καπακι απο πανω ηρθε μεσα στην αμμολεκανη και εκανε και τσισα κ μετα απο λιγο και κακα....Δεν ξερω ακριβως γιατι συμπεριφερεται ετσι.......Να βγαλω την πορτα, μηπως την φοβιζει ο κλειστος χωρος?να βγαλω το καπακι τελειως?δεν γίνεται γιατι θα πεταει ολη την αμμο εξω και θα μυριζει και το σπιτι.......Η να περιμενω λιγες μερες και να δω πως θα περπατησει???

Τωρα μόλις έγινε το ίδιο σκηνικό.....μύρισε την τουαλετα απο εξω την ΄πορτα γύρω γύρω και εφύγε........δεν μπήκε......με το που την ανόιξα απο πανω ήρθε αμεσως και τα εκανε..........δεν ξερω τι γινεται......και πως μπορω να το διορθωσω αυτό........

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αν δεν έχει συνηθίσει σε κλειστή αμμολεκάνη..πάλι είναι λογικό λίγο να τη φοβάται.Το ίδιο ακριβώς έκαναν και τα δικά μου.Να σου πω εγώ τι έκανα.Την 1η μέρα την είχα ξεσκέπαστη.Την επόμενη της έβαλα το καπάκι αλλά χωρίς το πορτάκι,για να αρχίζει να το συνηθίζει ,αλλά 3 φορές την ημέρα το έβγαζα,ουτως ώστε αν το φοβόταν και δεν πήγαινε ,να πηγαίνει τουλάχιστον την ώρα που το έβγαζα το καπάκι για να μην μου τα κάνει εκτός.Μετά απο κανα-δυό μέρες έβαλα και το πορτάκι..και όταν την έβλεπα να θέλει να πάει και να ψιλοφοβάται..την έβαζα εγώ μέσα.Σε μία βδομάδα περίπου δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα.:)Απλά θέλει και αυτό με ρέγουλα..και σταδιακά για να το συνηθίσει.Βέβαια κάποια γατιά τη συνηθίζουν αμέσως..αλλα δεν έχουν όλα την ίδια προσωπικότητα..και μην ξεχνάμε κιόλας ότι αυτή η καημένη έχει και το φόβο του καινούργιου περιβάλλοντος..:)

Οκ.....Ετσι θα κάνω κ γω λοιπον μεχρι να συνηθίσει.......Ευχαριστω για ακομα μια φορα για τις συμβουλές...και θα τα λεμε εν καιρώ!!!!:clapup::clapup:

Και βέβαια να τα λέμε και να μας γραφεται και τα νέα σας!!!:D

τι κανει η γατουλα εμαθε;

Κι εμένα βυζαίνει, το κόβουν αυτό κάποια στιγμή; Έχω 2 γατούνια 6 μηνών, τα βρήκε η μαμά μου παρατημένα νεογέννητα σε ένα πάρκο (4 αδερφάκια συνολικά), τα μάζεψε, τα μεγάλωσε (με μπιμπερό αλλά και με γάλα από μία γατομαμά που υπήρχε σπίτι) και όταν έφτασαν περίπου 2 μηνών πήρα εγώ τα 2 και τα άλλα 2 μία συνάδελφος. Από την αρχή το θηλυκό βύζαινε μεταξύ αντίχειρα και δείκτη και το κάνει ακόμα 4 μήνες μετά. Θα σταματήσει μόνη της ή πρέπει εγώ να της το κόψω;

Γιατί να της το κόψεις βρε καλή μου?
Και ο δικός μου 4,5 μηνών βυζαίνει το λαιμό μου όταν πάμε για νάνι αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου ίσα ίσα που αν δεν το κάνει ανησυχώ ότι κάτι έχει.

Έλα ντε, μάλλον κάνω το συνειρμό ότι πρέπει να το κόψει κάποια στιγμή όπως το κάνουν και οι άνθρωποι. Κατά τ' άλλα δε μ' ενοχλεί ιδιαίτερα (εκτός κι αν το κάνει πολλήηηηηηηηη ώρα). Γιατί το κάνουν όμως, ξέρεις;

Ενδειξη τρυφεροτητας προφανως.
Μην ταυτιζουμε τα μωρα παιδια..με τα γατια μωρα.:)

Ίσως αυτά που "έχασαν" νωρίς τη μανούλα τους να το κάνουν λόγω έλλειψης - στέρησης. Ίσως το κάνουν όλα έτσι και αλλιώς ως ένδειξη λατρείας και εμπιστοσύνης (έχω παρατηρήσει ότι ο δικός μου δεν το κάνει σε κανέναν άλλο παρά μόνο σε εμένα). Δεν ξέρω...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back