Αλίνα: Βρέθηκε πυροβολημένη και τώρα είναι το τρίτο παραλυτάκι της μεγάλης γατοπαρέας

gelly01

Δραστήριο μέλος

Η gelly01 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 63 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 413 μηνύματα.
Αλινα η μικρη με τον δικο της πραγματκα γολγοθα. Η ιστορια της πραγματκα με προβληματισε σε ποιο θεμα θα επρεπε να εμφανισθει. Προτιμησα να δωσω εμφαση στον αγωνα που εδωσε ο ανθρωπος που την βρηκε για να την σωσει και οχι στον τραυματισμο της μικρης που θελω ενδομυχα να πιστευω οτι ηταν καποιο ατυχημα και οχι εσκεμμενος.
Την μικρουλα Αλινα την βρηκε πριν απο περιπου 20 ημερες ενας απο τους λιγους πραγματκα φιλοζωους ανθρωπους στην αγορα της Ξανθης. Την βρηκε σε μια πραγματικα τρισαθλια κατασταση να σερνεται και να κρυβεται μεσα σε ενα υπογειο. Προσπαθουσε απεγνωσμενα να βρει τον τροπο που θα μπορουσε να απεγκλωβισει την μικρη απο τον χωρο και εκει ηταν που ξεκινησε και ο δικος του μαραθωνιος αλλα ταυτοχρονα και γολγοθας. Επι μια εβδομαδα ολοκληρη προσπαθουσε να απεγκλωβισει την μικρη απο τον χωρο και προσπαθουσε να καταλαβει αν η Αλινα ειχε την δυνατοτηα να περπατησει η ηταν παραλυτη. Στο τελος ζητησε την βοηθεια κτηνιατρου απο την πολη. Πηγαν μαζι και μετα απο πολυωρη προσπαθεια καταφεραν και επιασαν την μικρη.
Η διαγνωση του κτηνιατρου ηταν οτι η μικρη ηταν παραλυτη στα πισω ποδαρακια της απο καποιο κτυπημα. Και εδω ηταν που ξεκινησε το μαρτυριο του ανθρωπου προκειμενου να σωσει την μικρη. Οι προτεινομενες λυσεις απο τους κτηνιατρους της πολης καθως και απο τα φιλοζωικα σωματεια: ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ. Δεν δεχθηκε ουτε στιγμη να δεχθει την λυση που του προτειναν και αφου βρηκε μια κτηνιατρο να φιλοξενησει την μικρουλα για μια εβδομαδα αρχισε τον αγωνα του για να βρει λυση για την μικρη μιας και οι πραγματικες οικογενειακες συνθηκες δεν του αφηναν το περιθωριο για να την κρατησει.
Η κτηνιατρος, που φιλοξενησε την Αλινα για μια εβδομαδα, του προτεινει να φερει την μικρη στις κλινικες της Κτηνιατρικης. Δεν περασε ουτε μια ωρα και ο ανθρωπος παιρνει την Αλινα και την μεταφερει στην χειρουργικη κλινικη της Κτηνιατρικης με δυσπιστια και ετοιμος να εκδηλωσει πια τον θυμο και την οργη απο την αντιμετωπιση που ειχε η μικρη Αλινα μεχρι εκεινη την στιγμη απο τους κτηνιατρους και τα φιλοζωικα σωματεια της Ξανθης.
Νευρολογοι και ορθοπαιδικοι αναλαμβανουν την μικρη Αλινα και προς μεγαλη του εκπληξη βλεπει γιατρους να φροντιζουν την μικρη με αγαπη και συμπαθεια.
Η διαγνωση μετα την ακτινιλογικη εξεταση της Αλινα: H γατουλα ειχε μια σφαιρα στην σπονδυλικη της στηλη. Προτεινομενη αντιμετωπιση της καταστασης ηταν το χειρουργειο για να βγει το ξενο σωμα( σφαιρα) χωρις ομως πολλες ελπιδες για την εκβαση προς το καλυτερο της αναπηριας της.
Συνφωνησαν στο χειρουργειο και οι χειρουργοι προχωρησαν αμεσα σε αυτο. Εμειναν πραγματικα αφωνοι οταν βρηκαν την σφαιρα απο οπλο Flober να εχει σφηνωθει στον σπονδυλο της Αλινα. Η εκτιμηση για τον χρονο πυροβολισμου ηταν οτι αυτο ειχε συμβει τουλαχιστον ενα μηνα πριν και η μικρη ειχε περασει ενα μεγαλο χρονικο διαστημα χωρις φαγητο και νερο προσπαθωντας μαλλον να κρυφτει . Το γεγονος οτι η σφαιρα ηταν απο Flober αποκλειει την πιθανοτητα για ατυχημα κατα την διαρκεια κυνηγετικης δραστηριοτητας. και πως αληθεια θα μπορουσε να ηταν οταν η μικρουλα βρεθηκε μεσα στην πολη της Ξανθης και οχι σε καποιο προαστειο η σε δασος!!!!!
Υποσχεθηκαν ατον ανθρωπο οτι θα τον βοηθησουν να βρει λυση για την κακομοιρη την μικρουλα Αλινα η οποια απο την πρωτη στιγμη ηταν πολυ συνεργασιμη με τους γιατρους.
Ετσι λοιπον δεχθηκα κληση απο την κλινικη και μου ζητηθηκε αν μπορω να αναλαβω την μικρη. Ηταν 19 Δεκεμβριου και ημερα Παρασκευη. Η πρωτη μου αντιδραση και απαντηση ηταν ΟΧΙ. Με πολυ θαρος ,γιατι γνωριζουν πολυ καλα την κατασταση στο σπιτι καποιοι απο τους χειρουργους, τους ειπα οτι ειναι αδυνατον να αναλαβω και τριτο αναπηρο γατι. Ωστοσο ζητησα να μου δωσουν χρονο μεσα στο Σαββατοκυριακο για να το ξανασκεφθω. Τους υποσχεθηκα ωστοσο να βοηθησω την Μικρη Αλινα για το διαστημα που οι κλινικες θα ηταν κλειστες για τις διακοπες των Χριστουγεννων.
Γνωρισα την μικρουλα την Τριτη 23 Δεκεμβριου.που βρεθηκα στις κλινικες για καποιο προβλημα που αντιμετωπιζει ενας αλλος γατουλης που φιλοξενειται στο σπιτι μου. Η μικρη Αλινα τρυφεροτατη και πολυ υπομονετικη σε καθε ιατρικη φροντιδα. Μια υπαρξη τοσο προβληματιοσμενη για ολα αυτα που ειχαν συμβει και εξακολουθουσαν να συμβαινουν στην ζωη της. Με κερδισε απο την πρωτη κιολας στιγμη και εκει ηταν που της υποσχεθηκα οτι θα συνεχισει την υπολοιπη ζωουλα της στο σπιτι μου με αγαπη και φροντιδα.
Την ιδια μερα γνωρισα και τον Ανθρωπο που την βρηκε και εδωσε εναν πραγματικα μεγαλο αγωνα για να την σωσει και να εξασφαλισει την υπολοιπη ζωη της μικρης με αγαπη και φροντιδα. Ενας ανθρωπος που δεν προσπαθησε να ξεφορτωθει το προβλημα της μικρης αλλα συνεχιζει να ενδιαφερεται για την μικρουλα και να φρονζει να καλυπτει τις ιατρικες δαπανες της μικρουλας. Ενας ανθρωπος που ουτε ανημερα Χριστουφεννων αλλα ουτε ανημερα Πρωτοχρονιας ξεχασε να ενδιαφερθει για την Αλινα.
Ετσι λοιπον Η Αλινα μας εγινε το τριτο αναπηρακι στην μεγαλη γατοπαρεα.
Αλινα σου υποσχομαστε και εγω και ο κυριος Αλεκος οτι θα ζησεις την υπολοιπη ζωουλα σου γεματη αγαπη και φροντιδα.:)
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• Οι Γατες μου 050.jpg
    Οι Γατες μου 050.jpg
    203,8 KB · Εμφανίσεις: 69
  • Οι Γατες μου 045.jpg
    Οι Γατες μου 045.jpg
    220,2 KB · Εμφανίσεις: 65
  • Οι Γατες μου 044.jpg
    Οι Γατες μου 044.jpg
    182,6 KB · Εμφανίσεις: 71
Είναι πανέμορφη και φαίνεται απ' το προσωπάκι της ότι έχει πολύ γλυκό χαρακτήρα. Μπράβο σε όσους βοήθησαν να σωθεί!:)
Να ρωτήσω, χρειάζεται βοήθεια στο άδειασμα της κύστης ή μπορεί και μόνη της;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχως η σφαιρα εκοψε τον νωτιαιο μυελο και δεν λειτουργει το νευρικο συστημα. Χρειαζεται λοιπον αδειασμα της κυστης και του εντερου. Αυτην την στιγμη ειμαστε στο σταδιο της προσαρμογης και της αναρρωσης απο την ουρολοιμωξη.. Η μικρη Αλινα πρεπει να εμεινε πολυ καιρο κρυμενη στο υπογειο μετα τον πυροβολισμο. Με την κατακρατηση των ουρων ειχε σαν αποτελεσμα την ουρολοιμωξη και με την μεγαλη περιοδο ασιτιας οι αιματολογικες εξετασεις εδειξαν προβλημα στον οργανισμο της. Οι γιατροι ομως ειναι σιγουροι οτι με μια καλη διατροφη και ελεγχο των ουρων η μικρη θα ξεπερασει ολα τα αλλα προβληματα και το μονο της προβλημα θα ειναι η αναπηρια της στα πισω ποδαρακια της.

Κρίμα.:( Ρώτησα, επειδή δεν ανέφερες κάτι για κατακράτηση ούρων στο πρώτο μήνυμα και είπα μήπως γλίτωσε η μικρή απ' αυτό. Πρέπει να είναι αρκετά αδύναμη μετά από τέτοια περιπέτεια, αλλά κι εγώ πιστεύω πως με καλή διατροφή και φροντίδα θα πάρει γρήγορα τα πάνω της. Σας εύχομαι τα καλύτερα!

Ευχαριστω Ruko. Η μικρη ηταν πραγματικα πολυ αδυναμη, ομως ηδη εχει πολυ μεγαλη βελτιωση και πιστευω οτι μεσα στον επομενο μηνα θα εχει ξεπερασει και την ουρολοιμωξη και ολα τα αλλα προβληματα της. Ειναι αξιαγαπητη και πολυ συνεργασιμη και η καθε καινουρια μερα ειναι ενα καινουριο βημα στην προσαρμογη της και στην αποθεραπεια της.:)

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!δεν νομιζω πως μπορω να πω κατι αλλο...
και περαστια στην μικρουλα που βρεθηκε τυχερη μεσα στην ατυχια της!

Ευχαριστουμε ΑΓΓΕΛΕ. Ειμαι σιγουρη οτι η μικρουλα Αλινα θα παει καλα. Εχει πολυ κεφι και διαθεση για ζωη παρα την κατασταση της. Οι γιατροι της κλινκης εξαλλου δηλωσαν οτι θα ειναι διπλα μας στον αγωνα της μικρης για την αποθεραπεια της.

Μακάρι η φιλοζωία μου να μπορούσε να φτάσει τη δική σας...:redface:
Πανέμορφη η ιστορία σας...
Εύχομαι στην Αλίνα να γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο υγιής και ευτυχισμένη.

Σε ευχαριστω sofia=moyra για τις ευχες. Οσο για την φιλοζωια θελω να σου πω απο την εμπειρια μου οτι ο καθενας προσφερει οσο μπορει και Θελει. Επισης σημερα μπορει να ειμαι εγω αυτη που εχει την δυνατοτητα να προσφερει κατι περισσοτερο απο τους αλλους και αυριο να εισαι εσυ στον δικο μου ρολο. Ποτε δεν μπορεις να ξερεις.

Gelly μου το τι ζουν αυτές οι ψυχές είναι αδιανόητο:( Εύχομαι στην Αλίνα καλή ανάρρωση (σωματική και ψυχολογική) και σε σένα όλες μου τις ευχές να είσαι δυνατή και να δίνεις ζωή εκεί που πάνε να την αφαιρέσουν:)Χίλια μπράβο σου για το θάρρος και τη μεγαλοψυχία σου:)

Ευχαριστω Λοζυ μου για τα καλα σου λογια. Τους τελευταιους μηνες και ειδικοτερα απο τον Οκτωβριο που ηρθε στο σπιτι το δευτερο αναπηρακι μου, πολλες φορες η σκεψη μου γυρισε στην Κρισπουλα και στον δικο σου αγωνα για να την σωσεις. Στειλε της τα φιλια και την αγαπη μου.:)

Μπραβο σε ολους οσους φροντισαν και φροντιζουν τη συνονοματη μου Αλινα!!!!!Ολα να πανε καλα και γρηγορα να αναρρωσει απο ολα οσα της εχουν συμβει!

Σε ευχαριστουμε tzoutzoy.:)

να ειστε και οι 2 καλα και μπραβο στον κυριο που εσωσε την μικρουλα..ειναι πανεμορφη και το προσωπακι της δειχνει απιστευτη γαληνη..να εχετε δυναμη να της δειξετε οτι οποιο προβλημα και να εχει θα το ξεπερασει και θα ζησει χαρουμενη..καλη χρονια να εχετε..

Στεναχωρέθηκα και συγχήστηκα με την ταλαιπωρία της μικρής..Ταυτόχρονα όμως χάρηκα για την έκβαση της ιστορίας..Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια..

Σας ευχαριστουμε Hliana και undertow για τις ευχες. Η Αλινα χρειαζεται πολλη αγαπη και πολλη στοργη για να προσαρμοστει στις καινουριες εξελιξεις της ζωουλας της.:)

Αχου μοιάζει με την Μένια μου!:inlove: Οτι και να πω είναι λίγο, ευτυχώς που σ' αυτόν τον κόσμο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι... Gelly να' σαι πάντα καλά και κουράγιο... Πραγματικά θέλει πολύ μεγάλη ψυχή για να αναλάβεις και τρίτο παράλυτο! Μακάρι να πάνε όλα καλά, η Αλίνα είχε άστρο όπως φαίνεται...

Αχου μοιάζει με την Μένια μου!:inlove: Οτι και να πω είναι λίγο, ευτυχώς που σ' αυτόν τον κόσμο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι... Gelly να' σαι πάντα καλά και κουράγιο... Πραγματικά θέλει πολύ μεγάλη ψυχή για να αναλάβεις και τρίτο παράλυτο! Μακάρι να πάνε όλα καλά, η Αλίνα είχε άστρο όπως φαίνεται...

Σε ευχαριστω menia. Σου ευχομαι να χαιρεσαι και εσυ την ομορφουλα οσυ μενια για πολλα πολλα χρονια:)

Αυτό που με συγκίνησε περισσότερο σε αυτή την ιστορια είναι ότι έχει το σχήμα της ζυγαριάς..Από τη μια ένα κάθαρμα που πυροβολεί μια αθώα ψυχή και από την άλλη πραγματικοί φιλόζωοι που κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να σώσουν την εν λόγω ψυχή..Η μικρή απέδειξε ότι είναι μεγάλος μαχητής..Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει..

Αυτό που με συγκίνησε περισσότερο σε αυτή την ιστορια είναι ότι έχει το σχήμα της ζυγαριάς..Από τη μια ένα κάθαρμα που πυροβολεί μια αθώα ψυχή και από την άλλη πραγματικοί φιλόζωοι που κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να σώσουν την εν λόγω ψυχή..Η μικρή απέδειξε ότι είναι μεγάλος μαχητής..Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει..
Η Αλινα πραγματικα απεδειξε οτι ειναι ενας μεγαλος μαχητης, Το γεγονος οτι αντεξε τοσο καιρο μετα τον τραυματισμο της ,κρυμενη σε ενα υπογειο χωρις φαγητο και νερο , λεει πολλα για την μικρη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back