Αλίνα: Βρέθηκε πυροβολημένη και τώρα είναι το τρίτο παραλυτάκι της μεγάλης γατοπαρέας

Αρα μονο με ανοιχτα ποδαρακια θα περπαταει πλεον αν δεν δειξει προοδο;
Οπως κι ο Αλερα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρα μονο με ανοιχτα ποδαρακια θα περπαταει πλεον αν δεν δειξει προοδο;
Οπως κι ο Αλερα;
Nonika Το καθε αναπηρο γατι ειναι και μια ιδιαιτερη περιπτωση. Εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες. Αυτοι εξαλλου οι παραγοντες ειναι και αυτοι που προσδιοριζουν την εξελιξη της πορειας και της πιθανης μερικης αποκαταστασης της αναπηριας του ζωου. Καποιοι απο τους πολυ σημαντικους παραγοντες ειναι το σημειο του τραυματισμου καθως και ο χρονος που μεσολαβησε απο τον τραυματισμο μεχρι την στιγμη που το ζωο μπαινει σε θεραπευτικη αγωγη. Για καποια ζωα ειναι τελειως ανεφικτο να εχουν καποια εστω και μικρη βελτιωση στην αναπηρια τους. Σε καποια αλλα οι προοπτικες ειναι πολυ καλυτερες. Εχω βιωσει παραδειγμα αναπηρου ζωου που μετα απο τεσσερις μηνες φυσιοθεραπειας απο τον γιατρο Νικο Δασκαλοπουλο σταθηκε, περπατησε και αρχισε να ελεγχει και την κυστη του.
Στην δικια μου περιπτωση Η ζουζουνα μου που την εχω εδω και οκτω χρονια , και η οποια ηταν αναπηρη και στα πισω και στα μπροστινα ποδαρακια, Η μονη βελτιωση που ειχε , Αλλα πολυ σημαντικη , ηταν οτι μετα απο καποιους μηνες εντατικης φυσιοθεραπειας χρησιμοποιησε τα μπροστινα της ποδαρακια και τωρα τρεχει και παιζει χωρις ομως να μπορει να χρησιμοποιησει στο ελαχιστο τα πισω ποδαρακια της. Και αυτο γιατι ο τραυματισμος της ηταν πολυ κοντα στον αυχενα.
Ο δευτερος αναπηρακος μου ,ο κουκλος μου, δεν ξερω τι προοπτικη θα εχει ,γιατι τον εχω απο τον Οκτωβριο. Δεν ειμαι πολυ αισιοδοξη για πολυ μεγαλη βελτιωση της καταστασης του γιατι μεσολαβησε πολυ μεγαλο διαστημα απο τον τραυματισμο του μεχρι την αρχη για καποια προσπαθεια αποθεραπειας. Ωστοσο δεν απελπιζομαι γιατι και για τον Κουκλο οι Νευρολογοι μου δινουν καποιες ελαχιστες ελπιδες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατ'αρχας και παλι μπραβο που εχεις αναλαβει τοσο δυσκολες περιπτωσεις,ειναι πολυ δυσκολο να δεσμευτει καποιος τοσο πολυ σε ζωακια που εχουν αναγκη τοσο ιδιαιτερη περιποιηση!!!:happy:
Οντως ειναι τοσο διαφορετικες οι περιπτωσεις,ο παραγοντας Χ ειναι καθοριστικος.:/:
Ελπιζω να πανε ολα οσο καλυτερα γινεται,δεν ξερω τι αλλο να σου πω.
Μακαρι να εβρισκα ατομο σαν εσενα και για τον Ραμσουλη μου.:)

Κατ'αρχας και παλι μπραβο που εχεις αναλαβει τοσο δυσκολες περιπτωσεις,ειναι πολυ δυσκολο να δεσμευτει καποιος τοσο πολυ σε ζωακια που εχουν αναγκη τοσο ιδιαιτερη περιποιηση!!!:happy:
Οντως ειναι τοσο διαφορετικες οι περιπτωσεις,ο παραγοντας Χ ειναι καθοριστικος.:/:
Ελπιζω να πανε ολα οσο καλυτερα γινεται,δεν ξερω τι αλλο να σου πω.
Μακαρι να εβρισκα ατομο σαν εσενα και για τον Ραμσουλη μου.:)

Σε ευχαριστω Νονικα:)
Μακαρι να μπορουσα να βοηθησω τον Ραμσακο. Αλλα ο γατουλης χρειαζεται εναν δικο του χωρο και αποκλειστικοτητα, προυποθεσεις που δεν μπορω να του εξασφαλισω. Στο θεμα ομως που μπορω να βοηθησω, θα το κανω.

Και ομως σταθηκαμε στα τεσσερα ποδαρακια

Τα νεα της μικρης μας Αλινα ειναι παρα μα παρα πολυ καλα. Στεκεται στα τεσσερα ποδαρακια της για πολυ ωρα,πανω απο δεκα λεπτα και αυτο μου δινει το κουραγιο να δουλεψω ακομη περισσοτερο μαζι της

Στην φωτογραφια πινει νερακι σε καναονικη σταση πατωντας στα τεσσερα
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Συνημμένα

• 009.jpg
    009.jpg
    207,7 KB · Εμφανίσεις: 55
  • 013.jpg
    013.jpg
    226,5 KB · Εμφανίσεις: 43
Μακάρι να σταθεί κανονικά και για πάντα στα ποδαράκια της!!!

Τι αισιόδοξη φωτογραφία είναι αυτή?!!:up::up:Εύχομαι τα καλύτερα στο κοριτσάκι..Συγχαρητήρια gelly για την προσπάθεια που καταβάλλεις..

Θα τα καταφέρει :)

Τα ζωα εχουν μια ασυλληπτη ικανότητα να ανταποδίδουν την αγάπη και τη φροντίδα που τους δειχνουμε οταν πονούν. Βαζουν ψυχή και δύναμη και αναρρωνουν....

Πραγματικά εύχομαι και το πιστεύω ότι τα πράγματα για την Αλίνα θα πηγαίνουν συνεχώς προς το καλύτερο!Μπράβο και πάλι μπράβο. :)

καλα τι ελπιδοφορα νεα ειναι αυτα??? χιλια μπραβο ξανα!!!:up::up:

Gelly τώρα διάβασα το ποστ και πραγματικά επιβεβαίωσα το προαίσθημα μου ότι πίσω από το nickname σου κρύβεται ένα πραγματικά συγκροτημένο και ευαίσθητο άτομο. Με συγκίνησες τόσο πολύ και εσύ και ο κος Αλέκος με το κουράγιο που δείχνετε για αυτή την ψυχούλα. Όταν βλέπει κανεις πόσο αδιάφοροι έχουν γίνει οι άνθρωποι για το τι συμβαίνει γύρω τους, το να βλέπει κανεις το φως που εκπέμπει η πράξη σας είναι πραγματικά βάλσαμο. Έχε πίστη και η μικρή Αλίνα θα μας καταπλήξει όλους πολύ περισσότερο από όσο φανταζόμαστε.
Θα σου πω μια σύντομη ιστορία για να καταλάβεις τι εννοώ. Πριν 13 χρόνια ενώ έγραφα στο κομπιούτερ μου άκουσα το σπαραχτικό ουρλιαχτό μιας σκυλίτσας. Βγήκα στο μπαλκόνι (τότε ζούσα κοντά σε λεωφόρο) και είδα μια σκυλίτσα χτυπημένη στο δρόμο από αυτοκίνητο το οποίο φυσικότατα την είχε εγκαταλείψει. Κατέβηκα την πήγα στον γιατρό την περιποιήθηκε έβαλε το ποδαράκι της σε γύψο αλλά μου είπε ότι λόγω του χτυπήματος η σκυλίτσα θα έπρεπε να ζήσει σε κτήμα γιατί δεν θα μπορούσε να ελέξει την κύστη της. Εγώ είχα το προαίσθημα ότι όλα θα πάνε καλά και αγνόησα αυτό που μου είπε. Της βρήκα και το αφεντικό της . Λοιπόν για να μην στα πολυλογώ η Λίζα μετά από 13 χρόνια είναι μια γριά σκυλίτσα που κάθε φορά που με βλέπει μου ρίχνει και ένα φιλάκι και δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την κύστη της.:)
Εύχομαι πραγματικά ο Θεός να βοηθήσει και την μικρή Αλίνα κατά τον ίδιο τρόπο

Μπραβο,τι τελεια να ειναι αυτα,μπραβο στην κουκλα που εχει τοση θεληση να ξαναπερπατησει και ξανα μπραβο σε σενα που το εκανες εφικτο για εκεινη!!!:up::up::up::up::up:

ειναι πολυ συγκινητικο να βλεπεις πλασματακια τοσο μικρα που δεν το βαζουν κατω και προσπαθουν..ολα καλα θα πανε θα δεις...:happy:

Σας ευχαριστω ολους για την συμμετοχη σας στην χαρα μου να βλεπω την μικρη Αλινα να στεκεται καθημερινα ολο και περισσοτερη ωρα ορθια στα τεσσερα ποδαρακια της. :) Η αλινα θα ειναι το επομενο μου στοιχημα εναντια στις προβλεψεις των κτηνιατρων για ελαχιστες ελπιδες για την μερικη αποκατασταση της αναπηριας της. Εβαλα πολλες φορες τετοια στοιχηματα και ειλικρινα πολλες μα πολλες φορες ημουν η νικητρια.:up:Δυο απο τα προσφατα στοιχηματα ειναι Romeo ο γατουλης της φωτογραφιας:

Τον μετεφερα στην κλινικη σε φρικτη κατασταση απο τοξικο διβητη, φρικτη παγκρεατιτιδα και σχεδον κατεστραμενο ηπαρ. Μετα απο τρεις μερες νοσηλειας με καλεσαν να υπογραψω την ευθανασια γιατι δεν υπηρχε καμια μα καμια προοπτικη για την σωτηρια του.:( Με σταματησε την τελευταια ακριβως στιγμη το νιαουρισμα του. Ηταν Παρασκευη απογευμα στις 6 και οι γιατροι της κλινικης πραγματι θα με μισησαν παραφορα. :lol:Ζητησα να γινει το αδυνατον δυνατον για να ζησει ο γατος και αρχισαν μεταγγισεις και εξετασεις και προετοιμασια χειρουργειου. Ο γατουλης τα καταφερε και τους διεψευσε. Μετα απο το χειρουργειο και νοσηλεια 10 ημερων στην εντατικη με πεθιδινες και μορφινες για τους πονους και αλλες 5 μερες νοσηλεια στην παθολογικη γυρισε στο σπιτι και τωρα ειναι υγιεστατος με την καθημερινη του φαρμακευτικη αγωγη.:up:
Και το τελευταιο και πιο προσφατα στοιχημα η μικρη μου μπεμπουλα:

Την βρηκα με τον αδελφουλη της πριν απο 5 μηνες σε ακατοικητο στην οδο Παπαφη. Στο σωμα τους δεν υπηρχε τριχωμα παρα μονο σε απειροελαχιστα σημεια καποιες τριχουλες, παρα το γεγονος οτι τα μικρουλια ηταν περιπου 2 μηνων. Στην αρχη πιστεψα οτι ηταν κατι δερματικο. Στην πορεια ανακαλυψαμε οτι το προβλημα ηταν καποιο πολυ σπανιο ορμονικο. Ο αδελφουλης της μετα απο δυο μηνες συνηλθε ομως η ιδια δεν μπορουσε να αφομοιωσει τα θρεπτικα συστατικα της τροφης και τα απεβαλε. Ετσι η προτεινομενη λυση ηταν η ευθανασια.:( Προγραμματιστηκε και αφου την ανεβαλα για τρεις μηνες η μικρουλα αρχσε να βγαζει το πρωτο χνουδακι στο σωματακι της και τωρα την καμαρωνω φουντωτη και ευτυχισμενη αλλα με πολυ μεγαλη καθυστερηση στην αναπτυξη της σε σχεση με τον αδελφουλη της. Μολις επιβεβαιωθει με εργαστηριακες εξετασεις, η αποθεραπεια της μικρουλας θα την προωθησω για υιοθεσια.:up:
Ετσι λοιπον η Αλινα ειναι το επομενο στοιχημα εναντια στις προβλεψεις των γιατρων. Και με τις δικες σας ευχες ειμαι σιγουρη οτι θα τους διαψευσει και μαλιστα πολυ πολυ συντομα.:up:

Συνημμένα

• 0 086.jpg
    0 086.jpg
    118,4 KB · Εμφανίσεις: 39
  • Οι Γατες μου 014.jpg
    Οι Γατες μου 014.jpg
    297,5 KB · Εμφανίσεις: 44
  • Οι Γατες μου 034.jpg
    Οι Γατες μου 034.jpg
    246,8 KB · Εμφανίσεις: 36
  • Οι Γατες μου 035.jpg
    Οι Γατες μου 035.jpg
    214 KB · Εμφανίσεις: 34
Βρε συ gelly01.... :cry:

Χίλια μπράβο σε ό,τι κάνεις. Να σ εχει ο θεός καλά κι εσενα και όλους όσους κάνουν το ιδιο και να στε σίγουροι πως το καλό που κάνετε θα σας ανταποδωθεί διπλό και τρίδιπλο....

Αυτά ειναι πραγματα να αξίζει να τα μαθαίνει όλος ο κόσμος. ΑΥΤΑ!

Να μου φιλήσεις τη μικρούλα σου!:happy::happy:
Χαίρομαι πολύ που πάει όλο και καλύτερα.

Καλέ ο Ρόμεο είναι ίδιος ο Αιμιλιάκος μου:kiss:

Σας ευχαριστω ολους για την συμμετοχη σας στην χαρα μου να βλεπω την μικρη Αλινα να στεκεται καθημερινα ολο και περισσοτερη ωρα ορθια στα τεσσερα ποδαρακια της. :) Η αλινα θα ειναι το επομενο μου στοιχημα εναντια στις προβλεψεις των κτηνιατρων για ελαχιστες ελπιδες για την μερικη αποκατασταση της αναπηριας της. Εβαλα πολλες φορες τετοια στοιχηματα και ειλικρινα πολλες μα πολλες φορες ημουν η νικητρια.:up:Δυο απο τα προσφατα στοιχηματα ειναι Romeo ο γατουλης της φωτογραφιας:

Τον μετεφερα στην κλινικη σε φρικτη κατασταση απο τοξικο διβητη, φρικτη παγκρεατιτιδα και σχεδον κατεστραμενο ηπαρ. Μετα απο τρεις μερες νοσηλειας με καλεσαν να υπογραψω την ευθανασια γιατι δεν υπηρχε καμια μα καμια προοπτικη για την σωτηρια του.:( Με σταματησε την τελευταια ακριβως στιγμη το νιαουρισμα του. Ηταν Παρασκευη απογευμα στις 6 και οι γιατροι της κλινικης πραγματι θα με μισησαν παραφορα. :lol:Ζητησα να γινει το αδυνατον δυνατον για να ζησει ο γατος και αρχισαν μεταγγισεις και εξετασεις και προετοιμασια χειρουργειου. Ο γατουλης τα καταφερε και τους διεψευσε. Μετα απο το χειρουργειο και νοσηλεια 10 ημερων στην εντατικη με πεθιδινες και μορφινες για τους πονους και αλλες 5 μερες νοσηλεια στην παθολογικη γυρισε στο σπιτι και τωρα ειναι υγιεστατος με την καθημερινη του φαρμακευτικη αγωγη.:up:
Και το τελευταιο και πιο προσφατα στοιχημα η μικρη μου μπεμπουλα:

Την βρηκα με τον αδελφουλη της πριν απο 5 μηνες σε ακατοικητο στην οδο Παπαφη. Στο σωμα τους δεν υπηρχε τριχωμα παρα μονο σε απειροελαχιστα σημεια καποιες τριχουλες, παρα το γεγονος οτι τα μικρουλια ηταν περιπου 2 μηνων. Στην αρχη πιστεψα οτι ηταν κατι δερματικο. Στην πορεια ανακαλυψαμε οτι το προβλημα ηταν καποιο πολυ σπανιο ορμονικο. Ο αδελφουλης της μετα απο δυο μηνες συνηλθε ομως η ιδια δεν μπορουσε να αφομοιωσει τα θρεπτικα συστατικα της τροφης και τα απεβαλε. Ετσι η προτεινομενη λυση ηταν η ευθανασια.:( Προγραμματιστηκε και αφου την ανεβαλα για τρεις μηνες η μικρουλα αρχσε να βγαζει το πρωτο χνουδακι στο σωματακι της και τωρα την καμαρωνω φουντωτη και ευτυχισμενη αλλα με πολυ μεγαλη καθυστερηση στην αναπτυξη της σε σχεση με τον αδελφουλη της. Μολις επιβεβαιωθει με εργαστηριακες εξετασεις, η αποθεραπεια της μικρουλας θα την προωθησω για υιοθεσια.:up:
Ετσι λοιπον η Αλινα ειναι το επομενο στοιχημα εναντια στις προβλεψεις των γιατρων. Και με τις δικες σας ευχες ειμαι σιγουρη οτι θα τους διαψευσει και μαλιστα πολυ πολυ συντομα.:up:
Μακάρι,μακάρι μακάρι.Σου το εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου κάθε μέρα που περνάει να διαψεύδεσαι τόσο ευχαριστα:up:Σας στέλνουμε όλη την αγάπη κ τη θετική μας σκέψη

Οσα μπραβο και να σου πω δεν ειναι αρκετα,αυτα τα γατακια δεν θα ειχαν καμια ελπιδα αν δεν τα εβρισκες ασυ,δεν ξερω τι να πω!:happy:

Gelly τώρα διάβασα το ποστ και πραγματικά επιβεβαίωσα το προαίσθημα μου ότι πίσω από το nickname σου κρύβεται ένα πραγματικά συγκροτημένο και ευαίσθητο άτομο. Με συγκίνησες τόσο πολύ και εσύ και ο κος Αλέκος με το κουράγιο που δείχνετε για αυτή την ψυχούλα. Όταν βλέπει κανεις πόσο αδιάφοροι έχουν γίνει οι άνθρωποι για το τι συμβαίνει γύρω τους, το να βλέπει κανεις το φως που εκπέμπει η πράξη σας είναι πραγματικά βάλσαμο. Έχε πίστη και η μικρή Αλίνα θα μας καταπλήξει όλους πολύ περισσότερο από όσο φανταζόμαστε.
Θα σου πω μια σύντομη ιστορία για να καταλάβεις τι εννοώ. Πριν 13 χρόνια ενώ έγραφα στο κομπιούτερ μου άκουσα το σπαραχτικό ουρλιαχτό μιας σκυλίτσας. Βγήκα στο μπαλκόνι (τότε ζούσα κοντά σε λεωφόρο) και είδα μια σκυλίτσα χτυπημένη στο δρόμο από αυτοκίνητο το οποίο φυσικότατα την είχε εγκαταλείψει. Κατέβηκα την πήγα στον γιατρό την περιποιήθηκε έβαλε το ποδαράκι της σε γύψο αλλά μου είπε ότι λόγω του χτυπήματος η σκυλίτσα θα έπρεπε να ζήσει σε κτήμα γιατί δεν θα μπορούσε να ελέξει την κύστη της. Εγώ είχα το προαίσθημα ότι όλα θα πάνε καλά και αγνόησα αυτό που μου είπε. Της βρήκα και το αφεντικό της . Λοιπόν για να μην στα πολυλογώ η Λίζα μετά από 13 χρόνια είναι μια γριά σκυλίτσα που κάθε φορά που με βλέπει μου ρίχνει και ένα φιλάκι και δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την κύστη της.:)
Εύχομαι πραγματικά ο Θεός να βοηθήσει και την μικρή Αλίνα κατά τον ίδιο τρόπο

Ρανια σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.
Διαβασα το ποστ σου Ποναει πολυ παιδια ο χαμος της Νινας και επισης την παραγραφο για την σκυλιτσα και διαπιστωνω τελικα οτι οι εμπειριες μας εινα πολυ παραλληλες. Με γυρισες δεκα χρονια πισω οταν ο ανηψιος μου βρηκε μια τραυματισμενη και φυσικα εγκατελειμενη σκυλιτσα την Λιζα. Ηταν παραμονες Χριστουγεννων και μου ανεθεσε την περιθαλψη της μικρης μας αλεπουδιτσας που μετα απο το ατυχημα εμεινε με δυο μιση ποδαρακια και τρυπια ουροδοχο κυστη με συνεπεια καθημερινες περιτοναικες κρισεις και ουρολοιμωξη απο αιμοφιλο. Αγωνας και στοιχημα ζωης και η μικρη Λιζα που η αποθεραπεια της διηρκεσε 3 μηνες νοσηλεια στην κλινικη της Κτηνιατρικης και δαπανη εκεινο τον καιρο 700.000 δραχμες. Η μικρη ζει σημερα και τρεχει και παιζει με την οικογενεια της αδελφης μου. Οι προβλεψεις των κτηνιατρων επισης τοτε αρνητικες και η προτεινομενη λυση ευθανασια.
Η μικρη ομως Λιζα ζηλευε υπερβολικα τον λατρεμενο μου γατουλη που ειχα τον Ιασονα και μια μερα τον κυνηγησε ασχημα και ο μικρος οντας σε απογνωση πηδηξε απο το μπαλκονι με αποτελεσμα να σπασει την σπονδυλικη στηλη και να μεινει αναπηρος. Τοτε δεν ειχα καμια εμπειρια απο τα αναπηρα ζωα και στην περιγραφη των συνθηκων που θα ειχε η ζωη του γατουλη μου με την αναπηρια οπως μου την ειχαν περιγραψει οι κτηνιατροι της κλινικης, δεχθηκα την λυση της ευθανασιας.
Περασαν δεκα χρονια και πιστεψε με εξακολουθω και πονω, πονω ακομη πολυ.
Ειναι τοσο συχνα στην σκεψη μου κκαι μπροστα μου η εικονα του που παρα τα χρονια και τα δεκαδες δεκαδων γατιων που περασαν απο τα χερια μου δεν μπορω να τον ξεχασω:cry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back