Αλίνα: Βρέθηκε πυροβολημένη και τώρα είναι το τρίτο παραλυτάκι της μεγάλης γατοπαρέας

Ποτέ δεν ξεχνάμε τα φιλαράκια μας που μας συντρόφευσαν στην σύντομη ζωούλα τους. Δεν ξεχνώ ούτε ένα από τότε που ήμουν παιδί. Όσο για τους κτηνιάτρους άστα έχω βιώσει πολλά από άσχετους που δεν ήξεραν την τύφλα τους. Πιο πολλά έμαθα από το φόρουμ παρά από μερικούς από αυτούς. Το κακό είναι ότι το πλήρωσαν με την ζωούλα τους ζωάκια μου:cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ποτέ δεν ξεχνάμε τα φιλαράκια μας που μας συντρόφευσαν στην σύντομη ζωούλα τους. Δεν ξεχνώ ούτε ένα από τότε που ήμουν παιδί. Όσο για τους κτηνιάτρους άστα έχω βιώσει πολλά από άσχετους που δεν ήξεραν την τύφλα τους. Πιο πολλά έμαθα από το φόρουμ παρά από μερικούς από αυτούς. Το κακό είναι ότι το πλήρωσαν με την ζωούλα τους ζωάκια μου:cry:

Υπηρξε ομως και κατι πολυ θετικο απο την ευθανασια του μικρου μου Ιασωνα.
Και αυτο τωρα το διαπιστωνω. Οι ιδιοι οι κτηνιατροι που πριν απο δεκα χρονια ουτε μπορουσαν να διανοηθουν οτι μπορουν να προτεινουν κατι αλλο εκτος απο την ευθανασια σε αναπηρο ζωο, τωρα μετα την εμπειρια που εχουν απο την παραλυτουλα μου την Ζουζουνα και βλεποντας την ποιοτικη ζωη του παραλυτου ζωου, ΔΕΝ προτεινουν την ευθανασια.
Εχω δεχθει πολλες κλησεις απο ανθρωπους που εχουν παραλυτα ζωα γιοα να τους καθοδηγησω και να τους μεταφερω την εμπειρια μου. Και αυτο γινεται μμε συσταση των ιδιων κτηνιατρων που προτειναν την ευθανασια στον Ιασονακο μου.
Ετσι λοιπον βρισκετε εν ζωη και η Αλινα. Ειναι οι Ιδιοι κτηνιατροι που με καλεσαν για να αναλαβω την μικρη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eύχομαι η Αλίνα να έχει την καλύτερη εξέλιξη και να τους διαψεύσει όλους

Μας στεναχωρησες με τον γατουλη σου.....κριμα που και τοτε οι κτηνιατροι δεν προσπαθουσαν λιγο παραπανω για αυτα τα ζωακια...:(

Μας στεναχωρησες με τον γατουλη σου.....κριμα που και τοτε οι κτηνιατροι δεν προσπαθουσαν λιγο παραπανω για αυτα τα ζωακια...:(

Ποναει ακομα ΝNonika και ποναει πολυ γιατι υπαρχουν και οι τυψεις μαζι γιατι δεν προσπαθησα λογω της αγνοιας.:(

Καταλαβαινω,αμα μπαινεις στην διαδικασια να σκεφτεσαι τι θα μπορουσες να ειχες κανει ζοριζεσαι.:(
Απο την αλλη ομως δεν φταις εσυ,οταν οι γιατροι σου λενε οτι ειναι η πιο...ανθρωπινη λυση τους εμπιστευεσαι.Κριμα που κι αυτοι δεν ηταν -και καποιοι ακομα δεν ειναι-αρκετα ενημερωμενοι επι του θεματος.:/:

Παρα πολυ συγκινηθηκα, ειναι δυσκολο να φροντιζουμε πολλα ζωα που δεν εχουν αναπυρια αλλα τοση αγαπη τοσην αφοσιωση και σε γατες με ειδικες αναγκες με αφησαν χωρις φωνη:up: γιατι πραγματικα πρεπει να εισαι συνεχως διπλα . Μπραβο και ολη η αγαπη αυτη να σου γυρησει με καθε τροπο.

Ποναει ακομα ΝNonika και ποναει πολυ γιατι υπαρχουν και οι τυψεις μαζι γιατι δεν προσπαθησα λογω της αγνοιας.:(

...όμως εμεις βλέπουμε και θαυμάζουμε το άλλο: το πόσα αναπηρα γατάκια εφτασαν αργότερα στα χέρια σου και τα εσωσες. Για πόσα γατάκια η ευθανασία ήταν μονοδρομος, αλλα η αγάπη σου παράτεινε τη ζωή τους.
Βλέπουμε το πόσο εσυ (και άλλοι σαν εσενα) δεχονται να μοιραστούν την εμπειρία και τη γνώση τους επάνω στην φροντίδα γάτων με ειδικές ανάγκες.

Οι εποχές ήταν διαφορετικές τότε. Δεν γίνεται να φταις εσύ. Δεν εφταιγαν καν οι κτηνίατροι. Τωρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Οι κτηνίατροι δεν προτεινουν πια ευθανασία, παρα μόνον όταν δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα.
Αλλα το πιο παρήγορο απ όλα είναι οτι αυξήθηκαν εκεινοι που δεν φοβουνται πια να βάλουν στην αγκαλιά τους ενα ανάπηρο γατάκι, γιατί ξέρουν πια πως είναι δυνατόν να το φροντίσουν σωστά αν ενημερωθούν λιγάκι.

Και σ αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της ενημέρωσης, πιστευω εχεις παιξει πολύ σημαντικό ρόλο... :)

Δεν ξέρω αν υπάρχει ήδη στο φόρουμ θέμα ή άρθρο σχετικό με συμβουλές για το πως φροντίζουμε ενα γατάκι με αναπηρία. Αν δεν υπαρχει, θα ήθελα πολύ να επιμεληθείς ενα τετοιο. Ειναι πολύ χρήσιμες πληροφορίες για όλους μας...

Με καλυψες πληρως...:happy:

Eύχομαι η Αλίνα να έχει την καλύτερη εξέλιξη και να τους διαψεύσει όλους

Θα το κανει Ρανια ειμαι σιγουρη οτι θα το κανει γιατι εχει μεγαλο πεισμα και πολυ πολυ θεληση για να ζησει και να τους διαψευσει.
Οι ενδειξεις που εχω καθε μερα απο την μικρουλα ειναι ολο και καλυτερες και την επομενη εβδομαδα θα δωσει το δικο της ρεσιταλ και μηνυμα στην κλινικη και στους γιατρους της.:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταλαβαινω,αμα μπαινεις στην διαδικασια να σκεφτεσαι τι θα μπορουσες να ειχες κανει ζοριζεσαι.:(
Απο την αλλη ομως δεν φταις εσυ,οταν οι γιατροι σου λενε οτι ειναι η πιο...ανθρωπινη λυση τους εμπιστευεσαι.Κριμα που κι αυτοι δεν ηταν -και καποιοι ακομα δεν ειναι-αρκετα ενημερωμενοι επι του θεματος.:/:

Nonika Το μυνημα σε μενα απο την πολυ οδυνηρη εμπειρια με τον Ιασωνα μου ηταν οτι ποτε μα ποτε δεν προχωρας στην εσχατη των λυσεων οποιος και αν ειναι αυτος που σου την προτεινει αν πρωτα δεν δοκιμασεις και μονη πεισθεις οτι ειναι η μονη λυση. Αυτο ηταν το τραγικοτερο λαθος μου. Δεν δοκιμασα.
Το πληρωνω ακομη και νομιζω οτι θα ποναει σε ολη μου την ζωη ο αδικος θανατος του ζωου που πραγματικα σημαδεψε την ζωη μου.:(

Παρα πολυ συγκινηθηκα, ειναι δυσκολο να φροντιζουμε πολλα ζωα που δεν εχουν αναπυρια αλλα τοση αγαπη τοσην αφοσιωση και σε γατες με ειδικες αναγκες με αφησαν χωρις φωνη:up: γιατι πραγματικα πρεπει να εισαι συνεχως διπλα . Μπραβο και ολη η αγαπη αυτη να σου γυρησει με καθε τροπο.

Σε ευχαριστω aramis για τις ευχες σου. Εισπρατω το ανταλαγμα για τον κοπο απο την λατρεια που μου δειχνουν οι τρεις αυτες ψυχουλες.:)

...όμως εμεις βλέπουμε και θαυμάζουμε το άλλο: το πόσα αναπηρα γατάκια εφτασαν αργότερα στα χέρια σου και τα εσωσες. Για πόσα γατάκια η ευθανασία ήταν μονοδρομος, αλλα η αγάπη σου παράτεινε τη ζωή τους.
Βλέπουμε το πόσο εσυ (και άλλοι σαν εσενα) δεχονται να μοιραστούν την εμπειρία και τη γνώση τους επάνω στην φροντίδα γάτων με ειδικές ανάγκες.

Οι εποχές ήταν διαφορετικές τότε. Δεν γίνεται να φταις εσύ. Δεν εφταιγαν καν οι κτηνίατροι. Τωρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Οι κτηνίατροι δεν προτεινουν πια ευθανασία, παρα μόνον όταν δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα.
Αλλα το πιο παρήγορο απ όλα είναι οτι αυξήθηκαν εκεινοι που δεν φοβουνται πια να βάλουν στην αγκαλιά τους ενα ανάπηρο γατάκι, γιατί ξέρουν πια πως είναι δυνατόν να το φροντίσουν σωστά αν ενημερωθούν λιγάκι.

Και σ αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της ενημέρωσης, πιστευω εχεις παιξει πολύ σημαντικό ρόλο... :)

Δεν ξέρω αν υπάρχει ήδη στο φόρουμ θέμα ή άρθρο σχετικό με συμβουλές για το πως φροντίζουμε ενα γατάκι με αναπηρία. Αν δεν υπαρχει, θα ήθελα πολύ να επιμεληθείς ενα τετοιο. Ειναι πολύ χρήσιμες πληροφορίες για όλους μας...

Cloud and Snow Τον Οκτωβριο βρισκομουνα στην κτηνιατρικη κλινικη με εναν γατουλη μου που παρουσιασε σοβαροτατο αναπνευστικο προβλημα και παλευανε οι γιατροι για την διαγνωση Καρκινος Η Βρογχικο ασθμα σε τραγικη ομως μορφη. Κατα την διαρκεια της παραμονης μου στην κλινικη και καθως περιμενα τα αποτελεσματα των εξετασεων απο το υγρο που πηραν οι κτηνιατροι απο τον πνευμονα του γατουλη, με πλησιασε μια κοπελα δακρυσμενη με ενα μικρο σκυλακι στην αγκαλια της (κανισακι τεριε) και με ρωτησε αν ημουν εγω η κοπελα στην οποια την εστειλαν οι γιατροι για να της εξηγησω τις δυσκολιες και τα προβληματα και κατα ποσον ειναι εφικτο να κρατησει εν ζωη το παραλυτο πια σκυλακι της.
Μιλησαμε περιπου μια η και περισσοτερη ωρα και οταν της εξηγησα τις ιδαιτεροτητες ενος παραλυτου ζωου, μου ειπε φευγοντας οτι οταν με συναντησε εκλαιγε απο απογνωση και οταν εφευγε εκλαιγε απο χαρα γιατι υπηρχε η δυνατοτητα να εχει το ζωακι της που λατρευε, μια ποιοτικη ζωη.
Πιστεψε με ηταν μια μεγαλη πραγματικα ικανοποιηση που ηρθε λιγο να απαλυνει τις τυψεις μου για τον χαμο του μικρου μου Ιασονα.:)
Οσο για το αρθρο: Θα ψαξω στο forum και αν δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο θα σας μεταφερω την εμπειρια μου απο τα παραλυτα μικρα μου ζωακια και πολυ πιθανον να ζητησω και καποιες εξειδικευμενες πια γνωσεις απο τον κτηνιατρο στην κλινικη της κτηνιατρικης για να σας τις μεταφερω.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα πρωτα μας παιχνιδια μετα την προσαρμογη

Ειναι οι πρωτες μας φωτογραφιες απο τα πρωτα παιχνιδια με το παραλυτο φιλαρακι της τον Κουκλο.
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Συνημμένα

• Κουκλος και Αλινα 002.jpg
    Κουκλος και Αλινα 002.jpg
    247,3 KB · Εμφανίσεις: 46
  • Κουκλος και Αλινα 004.jpg
    Κουκλος και Αλινα 004.jpg
    252,8 KB · Εμφανίσεις: 47
  • Κουκλος και Αλινα 006.jpg
    Κουκλος και Αλινα 006.jpg
    235,1 KB · Εμφανίσεις: 49
Εχει ορεξη για παιχνιδια η ζουζου;:PΟ γατουλης ειναι οντως κουκλος,ονομα και πραγμα,τι φουντωτη ουριτσα ειναι αυτη!!!:happy::happy::happy:

:up::up::up: μπράβο στη γατουλίνα. Πολύ ευχάριστα τα νέα gelly, να μας την φιλήσεις κ να της ψιθυρίσεις ότι πιστευουν σε αυτήν κάτι καλές νεράιδες σε ένα νεραιδοφορουμ που αγαπάει πολύ τα γατάκια κ εύχονται πάντα τα καλύτερα για αυτά μεταφέροντας την θετική τους ενέργεια :):):)
Υπέροχα κ τα υπόλοιπα γατάκια σου που μας σύστησες, ειδικά η μικρή μπεμπούλα είναι τρέλα αλλά κ ο πορτοκαλοάσπρος κούκλος:):) να'σαι καλά για την σοβαρή προσπάθεια που κάνεις:) είμαι σίγουρη ότι ο γατοθεός (νομίζω ότι υπάρχει;)) θα σε προσέχει για να προσέχεις τα πλάσματά του που έχουν την ανάγκη σου:)
Φιλιά σε όλα τα ζουζούνια σου:)

Καλησπέρα,

διαβάζω το θέμα και είμαι πάρα μα πάρα πολύ στεναχωρημένη και ευτυχισμένη, νευριασμένη και ήρεμη ταυτόχρονα!!! Στεναχωρημένη για τον τραυματισμό της Αλίνας, ευτυχισμένη που φαίνεται να πηγαίνει όσο το δυνατόν καλύτερα (και ολόψυχα εύχομαι να έχει την βέλτιστη ανάρωση), νευριασμένη γι' αυτον που σήκωσε το χέρι και πυροβόλησε την Αλίνα (δεν μπορώ ναι 'μαι αισιόδοξη και να πιστέψω οτι ήταν ατύχημα) και τέλος ήρεμη γιατί υπάρχουν 'άνθρωποι' (με όλη την έννοια της λέξεως) σαν εσένα, τον Κο Αλέκο και τους γιατρούς που δέχτηκαν να βοηθήσουν την μικρούλα!!!
Bravo, bravo και πάλι bravo!!! για την ψυχική σου δύναμη, την αγάπη σου για την Αλίνα και τ' άλλα μικρά.... και εύχομαι να γίνεις παράδειγμα για μίμηση!!!

Εύχομαι να δούμε την μικρούλα να στέκεται άνετα και να μπορεί να χαίρεται την φροντίδα σου και την υπόλοιπη γατοπαρέα της (που πιστεύω οτι θα το κάνει γιατί θέλει έτσι να ανταποδώσει την αγάπη που της δώσατε)!!! :up::up::up::up::up::up::up::up:

Ειναι οι πρωτες μας φωτογραφιες απο τα πρωτα παιχνιδια με το παραλυτο φιλαρακι της τον Κουκλο.
View attachment 22157

View attachment 22158

chin1.jpg

Ηρθε και η ωρα της στειρωσης για τα δυο μικρα παραλυτα φιλαρακια. Ετσι λοιπον το Σαββατο επιχειρησαν οι γιατροι να τα στειρωσουν.
Ο Κουκλος , αποδειχθηκε κατα την διαρκεια της επεμβασης οτι δεν ειχε εξωτερικα ορχεις. Φοβηθηκαμε για κρυψορχιδια και προχωρησαν οι γιατροι σε ανοικτη επεμβαση κοιλιας χωρις ομως αποτελεσμα. Η τελικη διαγνωση ειναι οτι οι ορχεις του καταστραφηκαν απο το ατυχημα και προχωρησαν στα αναγκαια για την ολοκληρωση της στειρωσης.
Η Αλινα με την κλινικη εξεταση πριν απο την στειρωση διαπιστωθηκε οτι ειχε τρεις ογκους στην κοιλιτσα της. Κατα την διαρκεια της επεμβασης για την στειρωση της μικρουλας διαπιστωθηκε οτι οι ογκοι ηταν κηλες οι οποιες προηλθαν απο τον πυροβολισμο της μικρης. Οι γιατροι την εραψαν εσωτερικα και προχωρησαν και στην διαδικασια της στειρωσης.
Σημερα τριτη μερα μετα τις επεμβασεις ο Κουκλος και η Αλινα αναρρωνουν και δειχνουν υγιεστατοι και πολυ πολυ κεφατοι για παιχνιδι.
Θελω να πιστευω οτι ηταν η τελευταια ταλαιπωρια για τα ταλαιπωρα και τοσο ατυχα γατουλια και οτι απο εδω και περα θα απολαμβανουν μονο την αγαπη και την φροντιδα.:)

Απάντηση: Αλίνα: Βρέθηκε πυροβολημένη και τώρα είναι το τρίτο παραλυτάκι της μεγ

Περαστικα στα γατουδια,καλη τους αναρρωση!!!:)

Gelly να τους δώσεις σε παρακαλώ από ένα μεγάλο φιλί και μια αγκαλιά στον καθένα.

Αχ Gelly μου ευχομαι τα καλυτερα στην μικρουλα σου! Περστικουλια! Ευχομαι να γινει γρηγορα καλα. Μακαρι να υπηρχαν περισσοτεροι ανθρωποι σαν εσενα, που να αγαπουν και να φροντιζουν ανυμπορα ζωακια...
Καλη τυχη και καλη αναρρωση! :D

Απάντηση: Αλίνα: Βρέθηκε πυροβολημένη και τώρα είναι το τρίτο παραλυτάκι της μεγ

Σας ευχαριστουμε ολους για τις ευχες σας για την αναρρωση μας. Τα νεα μας ειναι πολυ καλα και ειναι πολλα.
Ομως επειδη αυτην την στιγμη υπαρχει μια πολλη πολλη μεγαλη προτεραιοτητα στο να σωθουν τα δεκα γατακια που καποιοι καλοι συγγενεις της γατομαμας τους τα πεταξαν κυριολεκτικα στον δρομο και γινεται μια μεγαλη προσπαθεια για να βρεθουν οικογενειες για τα ζωακια, θα σας πουμε τα νεα μας μολις μπορεσουμε να εξασφαλισουμε τα μικρα μας φιλαρακια και τα μαζεψουμε απο τον δρομο.
Ανταποδιδουμε τις ευχες και τα φιλια σε ολους σας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back