Αλλάζει δόντια;

evi27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η evi27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 354 μηνύματα.
Την τελευταία βδομάδα ο Λεόν ενώ τρίβεται και μου δίνει φιλάκια ένα λεπτό μετά με δαγκώνει με μανία!:worry: Έχω φτάσει σε σημείο να χτυπάω παλαμάκια μπροστά στην μύτη του και αντί να σταματήσει ορμάει χειρότερα. Δεν είχα ιδέα ότι οι γάτες αλλάζουν δόντια και διάβασα εδώ τυχαία κάποιες δημοσιεύσεις (ευτυχώς που υπάρχει αυτό το σάιτ για να ξεστραβώνονται μερικοί μερικοί :whistle::whistle::whistle:). Έλεγξα τα δόντια του και έχει και τους 4 κυνόδοντες αλλά ακριβώς στο κενό πίσω από τον πάνω αριστερό κάτι ξεπροβάλλει (όσο μ'άφησε να δω :mad:)... Υπάρχει περίπτωση να βγάζει δόντια γι'αυτό να δαγκώνει ή μήπως με τα παλαμάκια νομίζει ότι πάω να τον χτυπήσω γι'αυτό επιτίθεται? Γενικά όταν κάνει κάτι κακό ή επικίνδυνο απ'την αρχή χτυπούσα παλαμάκια για να το καταλάβει και σταματούσε αμέσως (το αμέσως σχετικό τελοσπάντων σταματούσε :P). Είναι 3.5 μηνών... Α!Επίσης ρωτάω για τα δόντια γιατί παρατήρησα ότι ενώ πεινάει μου ζητάει φαγητό ενώ έχει γεμάτο μπολ! Σκέφτηκα μήπως πονάει και δεν μπορεί να φάει...:confused: Ουφ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αλλάζει δόντια?

Μην μου αγχώνεσαι καλέ:) Δοντάκια αλλάζουν όντως.Το χαρακτηριστικό είναι ότι μυρίζει το στοματάκι τους.Για το δάγκωμα μπορεί να φταίει και αυτό..αλλά γενικά το κάνουν παρα πολύ τα μικρά.Είναι μέσα στο παιχνίδι που θα έκαναν με τη μαμά και τα αδελφάκια τους,μόνο που τώρα αυτόν τον ρόλο τον παίζεις εσύ.Μέσα απο το παιχνίδι μαθαίνουν ..γιατί παιχνίδι είναι..μην φανταστείς ότι ο Λεόν σου μετατράπηκα ξαφνικά σε άγριο αιλουροειδές..:hehe::hehe::hehe:Όταν λες ότι σου ζητάει φαγητό ενώ είναι γεμάτο το μπωλ..δεν εννοείς ότι δεν τρώει...ε;..αυτό μου το έκανε και εμένα ο μπουκάκος μου,ακόμα μου το κάνει...δεν νομίζω ότι δείχνει κάτι..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το τρώει αλλά σε πολλές δόσεις... Απ' ότι κατάλαβα πρέπει να πεινάσει πολύ για να το ακουμπήσει..Αλλά ο καημενούλης παίρνει και πολύ καιρό αντιβίωση και μπορεί να φταίει κι αυτό :( Σε λίγο θα βγάλω κρόσσια στο χέρι (και μετά θα τα τραβάει :crazy:). Ευχαριστώ για τα φώτα σου!!:D:D

Πόσα γραμμάρια τροφής βάζεις περίπου ημερησίως; Εγώ φαντάσου ότι τους βάζω 40 γραμμάρια ακάνα στο καθένα..και τα έχουν για όλη την ημέρα..και εμένα σε δόσεις την τρώνε.:)

γύρω στα 50 γραμμάρια. Τα δικά σου πόσο είναι?:)

Καλά...ο μπουκάκος μου είναι 7 χρονών και η πουπυ περίπου δυο..αλλά τους δίνω Ακάνα που χρειάζονται πολύ λιγότερα γραμμάρια απο άλλες τροφές γιατί εχει πολύ πρωτεϊνη και καθόλου σιτηρά:)

Αχ τα γλυκούλια! :D Κ εγώ ψάχνω ακάνα και όριτζεν αλλά για να βρω πρέπει να αγοράσω και αυτοκίνητο :mad:

Όταν αλλάζουν δόντια, εκτός από το ότι μπορεί για μια δυό μέρες να πονάνε και να μην τρώνε όλο το φαγητό τους, μπορεί να γλύφονται συνέχεια. Πάντως, το φαγητό σε δόσεις το κάνουν σχεδόν ΄'ολα τα γατάκια, κι όσο για τις δαγκωνιές.......αν δεν τον σταματάς, δόντια ξε-δόντια, θα συνεχίσει να σε δαγκώνει με την πρώτη ευκαιρία. Να τον διώχνεις από κοντά σου, να του φυσάς το πρόσωπο, να του δίνεις μια ελαφρά με το δάχτυλο στη μύτη (έτσι κάνει η μαμά γάτα) ή, εν ανάγκη, ψέκασέ τον με λίγο νεράκι....θα μάθει μια χαρά, ότι το χέρι της μαμάς δεν είναι παιχνίδι. Α, δώσε του κανένα μικρό ποντικάκι με κατ-νιπ (το χόρτο που τους αρέσει η μυρωδιά του), να δαγκώνει αυτό, να του περνάει η λύσσα:D:D:D

Λες για αυτο να γλυφεται τοσο και η δικια μου?Δαγκωνει αρκετα...Να τα βγαλει να ησυχασουμε λιγο.Δεν μου αρεσει να τη μαλωνω κιολας.

Το δικο μου το τερατακι δεν ειχε κανενα "συμπτωμα" απο αυτα που περιγραφετε.Απλα ενα βραδυ που τον ειχα αγκαλια και μου γουργουριζε επεσε ενα δοντακι πανω μου και μειναμε λιγες μερες με ενα μικρο κενο.Τιποτα αλλο ουτε δαγκωνε περισσοτερο, ουτε αυτο με το φαγητο του που περιγραφετε.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές θα τις δοκιμάσω! Πάντως όντως γλύφεται συνέχεια και με μανία!! Μάλλον δόντια βγάζει αλλά καλά λες ας μην γίνει και συνήθειο γιατί έτσι πως τον βλέπω δεν θέλει και πολύ για να δαγκώνει συνεχώς! :D:D:D

Ρε παιδιά ο Λεόν έχει 4 κυνόδοντες........Μπροστά απ'αυτόν που ήξερα έχει βγει άλλος ένας. Πιάνω τον παλιό και δεν κουνιέται, φυσιολογικό είναι αυτό ή αντί για γάτο έχω βαμπίρ?

δεν εχω ιδεα...:worry:...για ρωτα στο θεμα του γιατρου...:)

Ωιμέ τι άλλο..........Θα ρωτήσω :worry: Όλα θα τα δεχτώ μόνο στραβά μην βγουν και μου ζητάει και σιδεράκια! :crazy::crazy::crazy: Εύη + Λεόν ----------> το ανελέητο θρεντ όπενινγκ ακα η μέρα φεύγει, το αναπάντητο ερώτημα έρχεται!

κατι σαν αυτο;;; Η φωτο ειναι του γατου μου πριν 2 χρονια. Ετσι ηταν οι 3 κυνοδοντες του, ο ενας επεσε πριν φυτρωσει ο αλλος. Σιγα σιγα επεσαν και οι αλλοι. Αν δεις ομως οτι αργουν πολυ να πεσουν, καλο θα ηταν να κανατε μια επισκεψη στον κτηνιατρο.

Τελευταία επεξεργασία:

Μπράβο ακριβώς αυτό βλέπω sakura chan! Έπεσαν ε? Άντε να μην ανησυχώ :D Τι γάταρος είναι αυτός ο ναρούτο τον λατρεύω απλά :inlove:

ναι επεσαν, μην ανησυχεις :D Μονο ο ενας τον δυσκολεψε λιγο πριν πεσει (ματωσε) :) Μη φοβασαι παντως, δεν θα φυτρωσουν στραβα. Εγω στην αρχη νομιζα οτι ειχαν φυτρωσει στραβα, αλλα τωρα μου φαινονται ενταξει. Συνηθως οι γατες που εχουν στραβα δοντια ειναι οι περσικες λογω της ανατομιας του κρανιου τους

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back