Αλλάζουμε δόντια!

Καλησπέρα,

τελικά έχω μπερδευτεί... πότε ακριβώς αλλάζουν δοντάκια (από τα μωρουδιακά στα ενήλικα;). Ποικίλει η ηλικία ανάλογα με ράτσα ή φύλλο; 'Εχω ακούσει για 4-5 μηνών και αλλού για 6-7.
Ο μικρός μου κοντεύει τους 4 και τα ούλα του έχουν αρχίσει να κοκκινίζουν και μερικές μέρες δεν θέλει σκέτες κροκέτες, πρέπει να του τις βρέξουμε... είναι φυσιολογικό; Α... και πόσο κρατάει αυτή η περίοδος αλλαγής δοντιών; :)

δεν αλλαζουν δοντια ακριβως την ιδια μερα ολες οι γατες. Οπως και εμεις αλλωστε :P Ο δικος μου αργησε να αλλαξει. Τους κοπτηρες τους αλλαξε οταν ηταν περιπου 4 μηνων και τους κυνοδοντες πολυ αργοτερα οταν ειχε γινει περιπου 7 μηνων. Τους προγομφιους τους αλλαξε μετα τους κυνοδοντες. Μεχρι 8-9 μηνων δαγκωνε πολυ παντως :lol:

Παρατηρησε τους κοπτηρες μπροστα να δεις αν λειπει κανενας για να καταλαβεις αν εχει αρχισει να αλλαζει τα δοντακια του :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα,

τελικά έχω μπερδευτεί... πότε ακριβώς αλλάζουν δοντάκια (από τα μωρουδιακά στα ενήλικα;). Ποικίλει η ηλικία ανάλογα με ράτσα ή φύλλο; 'Εχω ακούσει για 4-5 μηνών και αλλού για 6-7.
Ο μικρός μου κοντεύει τους 4 και τα ούλα του έχουν αρχίσει να κοκκινίζουν και μερικές μέρες δεν θέλει σκέτες κροκέτες, πρέπει να του τις βρέξουμε... είναι φυσιολογικό; Α... και πόσο κρατάει αυτή η περίοδος αλλαγής δοντιών; :)
Η διαδικασια αλλαγης των νεογιλων δοντιων με τα μονιμα ξεκιναει απο τους 2,5-3 μηνες και ολοκληρωνεται στους 7 μηνες περιπου:). Τα περισσοτερα δοντια δεν τα βλεπουμε γιατι τα καταπινουν με την τροφη ή φευγουν στο παιχνιδι και δεν τα βλεπουμε:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η διαδικασια αλλαγης των νεογιλων δοντιων με τα μονιμα ξεκιναει απο τους 2,5-3 μηνες και ολοκληρωνεται στους 7 μηνες περιπου:). Τα περισσοτερα δοντια δεν τα βλεπουμε γιατι τα καταπινουν με την τροφη ή φευγουν στο παιχνιδι και δεν τα βλεπουμε:)

Πώπω γι' αυτό ο μικρός μερικές μέρες είναι με τα φεγγάρια του και μασάει τα πάντα και δεν τρώει, ενώ άλλες είναι κυριλέ και άνετος.. πάω να δώ το στοματάκι του.... αν με αφήσει γιατί συνήθως με διώχνει... νομίζει οτι θα του βάλω κανένα φάρμακο!!!Με βλέπω με νέα τατουάζ... :lol:
Μπορώ να τον ανακουφίσω με κάτι όταν πονάνε τα ούλα του.. μέχρι τώρα απλά του δίνω μουσκεμένη την τροφή του;

Καλημέρα,

τελικά ο Τέρης μας έβγαλε χθές τον ένα κυνόδοντα... ο άλλος είναι ακόμα διπλός!!! Σύμφωνα με τον υπολιγισμό μας είναι σήμερα 4 μηνών... οπότε σε normal πλαίσια!!! :D

Δυστυχώς δεν τον πρόλαβα να τον μαζέψω, φαντάζομαι τον κατάπιε.. είδα απλά το αιματάκι όταν έπαιζε με το μανίκι μου!!! Ελπίζω να προλάβω τον άλλον!!! ;)

Καλημέρα,

τελικά ο Τέρης μας έβγαλε χθές τον ένα κυνόδοντα... ο άλλος είναι ακόμα διπλός!!! Σύμφωνα με τον υπολιγισμό μας είναι σήμερα 4 μηνών... οπότε σε normal πλαίσια!!! :D

Δυστυχώς δεν τον πρόλαβα να τον μαζέψω, φαντάζομαι τον κατάπιε.. είδα απλά το αιματάκι όταν έπαιζε με το μανίκι μου!!! Ελπίζω να προλάβω τον άλλον!!! ;)
Οι κυνοδοντες ειναι οι τελευταιοι που αλλαζουν στον 6-7 μηνα, για να τον ανακουφιζεις μπορεις να του βαζεις τα παιχνιδια του στο ψυγειο για να ειναι παγωμενα και να τον ανακουφιζουν:)

Οι κυνοδοντες ειναι οι τελευταιοι που αλλαζουν στον 6-7 μηνα, για να τον ανακουφιζεις μπορεις να του βαζεις τα παιχνιδια του στο ψυγειο για να ειναι παγωμενα και να τον ανακουφιζουν:)

Ευχαριστώ και πάλι... δεν είχα σκεφτεί να του παγώνω παιχνίδια, θα το δοκιμάσω... πάντως ο μικρός μάλλον έχει μπερδευτεί γιατί δεν έχει αλλάξει ακόμα τα υπόλοιπα δόντια και ξεκίνησε από τους κυνόδοντες.. απ' 'οτι βλέπω... και τα πίσω ούλα του είναι κατακκόκινα!!!
Εκτός αν δεν έχουμε υπολογίσει καλά.. αν και τα υπόλοιπα στοιχεία συμφωνούν ... :hmm: ε καλά πολύ πολύ να του κάνουμε 2 φορές γενέθλια κάθε χρόνο!!!:D:D

Πρόβλημα με τα δόντια

καλησπερα,εχω 4 γατακια 5 μηνων που αλλαζουν τα δοντια τους κ ενα ενω αλλαξε τους κατω κυνοδοντες οι πανω δε εχουν πεσει ενω ηδη βγηκαν οι καινουργιοι διπλα σε αυτους.προσπαθησα να τους βγαλω με το χερι αλλα δε κουνιουνται καθολου.τι μπορω να κανω?

Απάντηση: προβλημα με τα δοντια

Μάλλον θα πρέπει να τους αφήσεις να πέσουν μόνοι τους. Ρώτα, όμως για καλό και για κακό κάποιον ειδικό. Μου φαίνεται πως το έχω ακούσει και από όλους ότι μπορεί να συμβεί και έτσι, δηλαδή να βγουν τα καινούργια δίπλα στα παλιά.

καλησπερα,εχω 4 γατακια 5 μηνων που αλλαζουν τα δοντια τους κ ενα ενω αλλαξε τους κατω κυνοδοντες οι πανω δε εχουν πεσει ενω ηδη βγηκαν οι καινουργιοι διπλα σε αυτους.προσπαθησα να τους βγαλω με το χερι αλλα δε κουνιουνται καθολου.τι μπορω να κανω?
Λογικα μεχρι τους 7 μηνες θα εχουν πεσει:)

Απάντηση: Πρόβλημα με τα δόντια

θα πεσουν, στον δικο μου ειχε συμβει το ιδιο με τους 3 κυνοδοντες του... εχω και φωτο :P

ευχαριστω.και κατι ακομα.στην ηλικια των 5 μηνων εχουν βαρος 3.5 κιλα.ειναι καλο η λιγο?ειναι ολα αρσενικα.

μια χαρα ειναι :)

ο μοργαν μου ειναι 4,5 μηνων πλεον..εχω παρατηρησει οτι εχασε την ορεξη του εδω και 4 ημερες.. πηρα λοιπον λιγο ζαμπονακι και του το εκοψα πολυ ψιλα κομματακια και το εφαγε, δοκιμασα και λιγο γαλατακι..μηπως οφειλετε οτι αλαζει δοντακια? προσπαθουσε να φαει κοματακι απο κρεας αλλα αν ηταν μεγαλο το αναεβγαζε απο το στομα του..εσεις παρατηρησατε τετοια αλαγη στην ορεξη των γατουλινιων σας την εποχη που αλαζαν δοντακια?:hmm::/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πότε αλλάζουν δοντάκια;

Καλό θα είναι να ενημερώσεις τον κτηνίατρο σου.:)
Δεν ξέρω αν όντως χάνουν την όρεξη τους,μπορεί και ναι..πάντως στα δικά μου δεν παρουσιάστηκε κάτι τέτοιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

του αλαξα κονσερβα αντι για τονο του εβαλα αρνι με συκωτι και αρχισε να τρωει... ισως ειναι τυχαιο βεβαια να ειχε απλα μια αδιαθεσια.αποψε τον πηγαμε στην παραλια (μια και ζουμε σε παραθαλλασιο μερος) και επαιζε στην αμμουδια με τα βοτσαλακια και τωρα που γυρισαμε επεσε με τα μούτρα στο πιατακι του...:clapup:

και τωρα......:sleep::sleep::sleep:

Σπασμένο δοντάκι ή απλώς αλλαγή

Καλησπέρα σε όλους! Αυτή η silvoula μου νομίζω πως δεν θα με αφήσει να ησυχάσω στιγμή! Ήθελα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας μία νέα ανυσηχία που προέκυψε σήμερα πριν απο λίγο. Γύρισα λοιπόν σπίτι απο το γραφείο και περίμενα να την δω όλο χαρά να με περιμένει...εκεί που ανταμώσαμε και χαρήκαμε που είδαμε η μία την άλλη, άρχισα να συμαζεύω και παρατήρησα στο κατω μέρος της κουρτίνας 4-5 κηλίδες απο αιματάκι..στην αρχή δεν κατάλαβα τι ήταν και κοιτούσα γύρω γύρω να δω με τι μπορεί να λέρωσε... δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία και αρχίσαμε το παιχνίδι με την μικρή...όταν αρχισε τα γνωστά δαγκωματάκια της διαπίστωσα πως της έλειπε ένα δοντάκι!!!! :( για την ακρίβεια ο κάτω αριστερός κυνόδοντας! αμέσως θυμήθηκα την κουρτίνα και πήγα να ξανακοιτάξω καλυτέρα τον λεκέ...τότε βεβαιώθηκα πως ήταν αίμα αφού στο χαλάκι δίπλα βρήκα και το δοντάκι! την πήρα αγκαλίτσα και προσπάθησα να κοιτάξω καλά το στοματάκι της και όντως της λείπει το δοντάκι και γύρω γύρω το ούλο είναι ματωμένο! Και τώρα σκέφτομαι...το έσπασε πάνω σιο παιχνίδι, ή απλά αλλάζει δοντάκια και είναι το πρώτο της??? Η silva μου είναι περίπου 4+1/2 με 5 μηνών..και είναι η πρώτη φορά που έχω γατούλα... διάβασα διαφορα για γατούλες που αλλάζουν δοντάκια, το θέμα είναι πως απ ότι μπόρεσα να παρατηρήσω, γιατί νιαουρίζει με παράπονο όταν της ανοίγω το στοματάκι, δεν είδα να βγαίνει καινούργιο απο μέσα και εκτός αυτού το δοντακι που βρήκα είναι ολοκληρο και κατω κατω είναι σαν σπασμένο με ζικ ζακ τελείωμα, και όχι ομοιόμορφο όπως αυτά που βγαζαμε εμείς οι άνθρωποι όταν είμασταν μικροί.... κατα τα άλλα όπως την παρατηρώ, παίζει κανονικότατα και τρώει τα καρακεράκια της φυσιολογικά... είμαι στεναχωρημένη που δεν ήμουν μαζί της αν πόνεσε η καημενούλα... :(

Απάντηση: Σπασμένο δοντάκι ή απλώς αλλαγή

Η ηλικια ειναι οντως για αλλαγη δοντιου,ομως δεν ξερω κατα ποσον βγαζουν αιμα..δηλαδη αν οντως το εσπασε,και ετσι οπως το περιγραφεις και εμενα σπασιμο μου φαινεται.Εγω θα εκανα μια επισκεψη στον γιατριο καλου κακου.:)

Παντως εμενα ο δικος μου στο τελευταιο που εβγαλε επειδη εφυγε πανω στο παιχνιδι παρατηρησα και λιγο αιματακι.Δηλαδη το δοντι ναι μεν κουνιωταν αλλα δεν επεσε αλλα τραβηχτηκε.Σε αυτο και σε αλλο ενα δοντι του που βρηκα ειχαν και τα 2 στη βαση τους αυτη την ανωμαλη επιφανεια που περιγραφεις.Το μονο διαφορετικο ηταν οτι ειχε βγαλει το καινουριο δοντι πριν πεσει το ''παιδικο''.Δε χανεις τπτ να επισκευτεις εναν κτηνιατρο.

Ωραία ησύχασα πάλι!! :) τελικά αλλάζουμε δοντάκια! πριν πάω στη κτηνίατρο, την ξανακοίταξα και διαπίστωσα πως της έφυγε και το αλλο δοντάκι οπότε κατάλαβα πως αυτό πρέπει να παίζει...για να σιγουρευτώ βέβαια περάσαμε μια βολτούλα και απο την γιατρό η οποία με δαβεβαίωσε πως αυτό ήταν, όσο για τις κηλίδες στην κουρτίνα μάλλον η καημενούλα έπαιζε και όπως την δάγκωνε της έφυγε και το δοντάκι μαζί...το αιματάκι ήταν μάλλον επειδή τραβήχτηκε απότομα! Μετά που την ξανακοίταξα στο πρώτο δοντάκι που της έφυγε αφού είχε καθαρίσει πια μετά απο τόση ώρα απο το αίματάκι, είδα μία κορυφούλα!! μαλλον σκάει μυτούλα το νέο μας δοντάκι!! :clapup: δεν είχα ιδέα πως τα γατάκια αλλάζουν δοντάκια!!! Το μόνο κατοικίδιο που είχα βλέπετε ήταν σκυλάκι και δεν αντιμετώπισα κάτι τέτοιο ξανά.. ευχαριστώ κι εσάς πολύ!!!!

Απάντηση: Σπασμένο δοντάκι ή απλώς αλλαγή

:) θα γλιτώσουν και τα χέρια σου αν στα δαγνώνει, τα καινούρια δοντάκια είναι πιό στρογγυλά στην άκρη και λίγο πιό χοντρά :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back