Αλλαγή κατοικίας!

cataddict

Νεοφερμένο μέλος

Η cataddict αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Γειά σας γατόφιλοι! 'Εχω έναν γατούλη ενός έτους και ζω στην επαρχεία σε ένα αρκετά μεγάλο σπίτι με πολύ μεγάλο κήπο...O γάτος κινείται εντός και εκτός του σπιτιού και γενικά πηγαινει όπου θέλει. Το θέμα είναι ότι θα μετακομίσω στην Αθήνα για σπουδες σε ενα πολυ μικροτερο σπιτι (75 τετραγωνικα) με πολυ μικρη αυλη και θελω οπωσδηποτε να παρω τον γατο μαζι μου! Τι πρέπει να κάνω για να μη φρικάρει με αυτή την αλλαγή; Θα πρέπει μήπως να τον στειρώσω; Να τον αφήσω να βγαίνει έξω (το διαμέρισμα είναι ισόγειο); Σκεφτομαι επίσης ότι θα λείπω αρκετές ώρες και θα μένει μονός του! Θα πρέπει μήπως να βρω δεύτερη γάτα να του κανει παρέα ή να του αφήνω ανοιχτά απο κάπου να βγαίνει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αλλαγή κατοικίας!!!SOS

Nα τον στειρώσεις γιατί μπορεί κάποια μέρα να φύγει και να μην επιστρέψει ξανά. Οταν θα πας στο άλλο σπίτι καλό θα είναι να τον έχεις μόνιμα μέσα. Αν θέλεις να βγαίνει (με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται), τότε θα πρέπει να τον έχεις για αρχή αρκετό καιρό μέσα στο σπίτι για να συνηθίσει και να μη προσπαθήσει να φύγει για να επιστρέψει στο παλιό του σπίτι. Αργότερα μπορείς να τον αφήνεις έξω με επίβλεψη μέχρι να συνηθίσει. Πολλές γάτες χάνονται όταν γίνεται μετακόμιση γι' αυτό και χρειάζεται λίγη προσοχή. Μην ανησυχείς για το αν το σπίτι είναι μικρό. Θα συνηθίσει. Το ίδιο ισχύει και με το ωράριο σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα.:)
Σε καμία περίπτωση να μην τον αφήνεις να βγει έξω.Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την πατήσει απο κάτι.Μα απο αυτοκίνητο,μα απο φόλα,μα απο αρρώστια.
Σαφέστατα και θα πρέπει να τον στειρώσεις.Καταρχήν για την δικιά του υγεία.Δες εδω

Αν μπορείς να πάρεις 2η γάτα,είναι ότι καλύτερο.Θα έχει παρέα,θα παίζει και σαφέστατα θα είναι πιο ευτυχισμένος

Μην αφήσεις το γατάκι να κυκλοφορεί ελεύθερα έξω. Η Αθήνα δεν είναι εξοχή και πολύ σύντομα κάτι άσχημο θα του συμβεί.
Στείρωσέ τον, όπως σου είπε και η Έφη για τη δική του υγεία. Αλλά όπως σου είπε και η Ceres Victoria για να σταματήσει να έχει την ανάγκη να γυρνάει.
Από τη στιγμή που θα μετακομίσετε σε ένα μικρότερο χώρο το γατάκι σίγουρα χρειάζεται προσαρμογή. Η άποψη μου είναι ότι θα χρειαστούν μήνες να συνηθίσει να μην μπορεί να βγει έξω. Όταν λες μικρή αυλή εννοείς του σπιτιού; Ή είναι κοινόχρηστη; Θα μπορούσε άραγε να περιφραχθεί; :hmm:
Μια άλλη λύση θα ήταν να εκπαίδευες το γατάκι να βγαίνει με σαμαράκι και λουρί έξω. Και τα βράδυα όταν επιστρέφεις να τον βγάζεις στην αυλή με αυτό τον τρόπο. Έτσι θα έχει και την ευκαιρία να χαρεί το έξω.
Και φυσικά αφού περάσει το πρώτο διάστημα και προσαρμοστεί τότε γιατί όχι, να έπαιρνες και ένα άλλο γατάκι!:)

Ευχαριστω για τις συμβουλες.:) Η αυλη δεν ειναι κοινοχρηστη και σίγουρα θα την περιφράξω.

Επίσης, θα σου πρότεινα να βάλεις feliway diffuser στην πρίζα (αν μπορείς και μέρες νωρίτερα πριν μετακομίσεις τον γατούλη στο νέο σπίτι) ώστε να προλάβει να δράσει. Ομως, όποτε και αν το βάλεις, βάλτο για τουλάχιστον 2 μήνες.
Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε μορφή spray τοπικά. Είναι μεγάλη βοήθεια για νέες καταστάσεις!

Ακόμη, επειδή οι γάτες, ως γνωστό, δένονται με τον χώρο/τα πράγματά τους, καλό θα ήταν να φέρεις μαζί σου (αν όχι όλα, δηλ. αν πάρεις εδώ καινούρια έπιπλα) κάποια έπιπλα ή είδη από το προηγούμενο σπίτι σας, ώστε να φέρεις την παλιά "μυρωδιά" σας μαζί, για να βοηθήσεις την προσαρμογή του γατούλη.

ΠΡΟΣΟΧΗ στη μετακόμιση. Να είναι ΟΛΑ έτοιμα και μετά, τελευταίο να φέρεις το γατούλη. Καλό θα ήταν να είναι στειρωμένος όταν τον φέρεις (δηλ. κάντο τώρα, αν μπορείς). Προσοχή στις πόρτες/παράθυρα. Συμφωνώ πως θα πρέπει να μείνει μέσα για τουλάχιστον 3-4 μήνες και μετά, αν θελήσεις να βγει στην αυλή αν και προσωπικά είμαι κατά του έξω, εκτός κι αν θέλεις/μπορείς, να κάνεις στην αυλή ένα "κλουβί" (enclosure, δηλ. μεταλλικό "κλουβί" σαν "παιδική χαρά") που θα μπορεί να μπαίνει εκεί μέσα ο γατούλης και να παίζει ασφαλής.

Η δεύτερη γάτα είναι επίσης, πολύ καλή ιδέα. Ομως, μέχρι τότε, πάρε π.χ. ένα μεγάλο έπιπλο ονυχοδρόμιο για γάτες, ώστε ο γατούλης να ασκείται/ασχολείται.

Συμφωνώ με τον Feline Angels.
Εδώ μπορείς να δεις τη περίφραξη που έκανα για το μικρό μου

https://www.mypetz.gr/οι-γάτες-μου/ο-disney-το-ξαφνιασμένο-μουτράκι-35784/3/

κι εδώ:

https://www.mypetz.gr/οι-γάτες-μου/ο-disney-το-ξαφνιασμένο-μουτράκι-35784/4/

Δες επίσης εδώ:

https://www.mypetz.gr/threads/Το-γνωστό-πρόβλημα-Γάτα-στο-μπαλκόνι.224176/

κι εδώ:

https://www.mypetz.gr/συζήτηση-επι-παντός-γατιστητού/περίφραξη-για-γάτες-απορίες-38149/

Ακόμη αν θελήσεις τουλάχιστον μέχρι να περιφράξεις την αυλή να βγάλεις το γατόνι σου με σαμαράκι/λουράκι και χρειάζεσαι βοήθεια, έχω εκπαιδεύσει επιτυχώς τον δικό μου και μπορώ να σε βοηθήσω! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back