Αλλαγή σπιτιού και ιδιοκτήτη γάτας Siam

Panos`88

Νεοφερμένο μέλος

Ο Panos`88 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Καλησπέρα Χαρίσανε στη μάνα μου μια θηλύκια siam γάτα η οποία είναι 3χρονών !

το πρόβλημα είναι οτι την έχουμε 2 μέρες στο σπίτι και είναι λες και έχει πάθει κατάθλιψη
πάει και κρύβεται κάτω από καναπέδες πίσω από έπιπλα κλπ κλπ και δεν θέλει να βλέπει κανέναν
πάει και χώνεται κάτω από σκεπάσματα να κρύβει μόνο το κεφάλι της γενικά νομίζει οτι είναι στρουθοκάμηλος παρά γάτα :P
δεν έχει φάει από την ώρα που ήρθε ούτε έχει πιει σταγόνα νερό 2 μέρες τώρα...
τρομάζει ακόμα και όταν ακούει κάποιον να περπατάει κοντά της !

ήταν μαθημένη μέσα σε σπίτι δεν έβγαινε έξω ποτέ και ήταν χαδιάρα από όσο μας είπαν αλλά τώρα είναι στα πρόθυρα αυτοκτονίας και την λυπάμαι απίστευτα έτσι όπως είναι, πέρα από χρόνο να συνηθίσει τι μπορώ να κάνω για να καταλάβει οτι δεν θέλουμε να την φάμε :P παρόλο που είμαστε 5 άτομα στο σπίτι ( στο προηγούμενο ήταν 3 )
σε εμένα κάθετε λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους αλλά εγώ 2 μέρες την χαϊδεύω μπας και ηρεμήσει...
το σπίτι είναι μεγάλο 120tm τροφή τις δίνουμε ότι έτρωγε και πριν αλλά δεν

η γάτα ζούσε στο παλιό της σπίτι με 2-3 άλλα γατιά αλλά δεν μπορούσαν να τα κρατήσουν πια για δικούς τους λόγους οπότε τα έδωσαν ! και πήραμε εμείς το πιο μικρό για να είναι πιο εύκολη η μετάβασή του αλλά δεν το βλέπω

ρίχτε καμιά ιδέα θα συνέλθει ποτέ ;

ορίστε και η μοναδική photo που κατάφερα να την βγάλω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Αλλαγή Σπιτιού και Ιδιοκτήτη Γάτας siam

Καλησπερα και καλωσηρθες.:)
Ειναι απολυτα φυσιολογικη η συμπεριφορα της.Εκτος απο το δεσιμο που προφανως ειχε στους προηγουμενους ιδιοκτητες της,η γατα δενεται αφανταστα και με τον χωρο.Οποτε ,οπως καταλαβαινεις εχει παθει ενα σοκ.
Το καλυτερο ειναι αυτη την στιγμη να μην την πιεζετε για χαδια κλπ.Προτιμοτερο θα ηταν να την εχετε για καποιες μερες σε ενα δωματιο με τα πραγματακια της..σιγα σιγα ανοιγουμε την πορτα του δωματιου και την αφηνουμε μονη της να εξερευνησει τον χωρο.Οχι δυνατους θορυβους για να μην τρομαζει.
Γενικα δεν θελει πιεση σε τιποτα.Η γατα εχει το χαρακτηριστικο οτι αυτη πλησιαζει τον ανθρωπο πρωτα.:)
Και πρεπει οπωσδηποτε να φαει και να πιει νερο.Οποτε οπωσδηποτε,κατα την προσωπικη μου αποψη θα πρεπει να την βαλετε σε ενα δωματιο με κλειστη την πορτα,με το φαγητο της,το νερο της και την αμμολεκανη της ετσι ωστε να ηρεμισει ,να νιωσει ασφαλεια και να φαει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τώρα είναι στο μικρό μπάνιο έχει χωθεί στην ντουζιέρα εκεί έχει και φαΐ και νερό και άμμο τι να κάνω να της κλείσω και την πόρτα να μην βγαίνει έξω ;

οταν πεθανε η γιαγια μου ειχε πολλες γατες,μερικες εμειναν μαζι μας,μερικες ηταν μερονυχτα πανω απ το μνημα,τους πηγαιναμε εκει τροφη και νερο,το γατακι σου πενθει,δως του το χρονο που χρειαζεται.ασε το μες το μπανιο μεχρι να δεις οτι τρωει,πρεπει να φαει,και αφησε του μισανοιχτη τη πορτα να φευγει οποτε θελει,παρτο να κοιμηθητε μαζι,οταν νιωσει ετοιμο.μιλα του να μαθει τη φωνη σου,ζεστανε το να μυρισει το δικο σου χνωτο,εχει μια φατσουλα ολο πικρα!να το χαιρεσαι και καλη επιτυχια!

κ εγω οταν πηρα το γατακι μου ειχε μπει κατω απο το κρεβατι μου και με τιποτα δεν εβγαινε απο το δωματιο μου! 3 μερες δεν εφαγε τιποτα και πραγματικα ειχα αρχισει να ανησυχω! αλλα αφου καταλαβε οτι δεν κινδυνευει βγηκε και πλεον ζει μια πολυ ευτυχισμενη ζωη πανω στα τραπεζια...στους καναπεδες και οσων αφορα τον υπνο πιανει πρωτο τραπεζι πιστα στο μαξιλαρι μου!!! δως της το χρονο της να γνωρισει το καινουριο της σπιτι και μετα θα πανε ολα καλα!!! καλη επιτυχια και να παρνατε καλα!!!

οκ το αφήνω μέσα αν και μου φαίνεται λίγο cruel να το παρατήσω μόνο του αλλά για να λέτε !

όταν είναι με το καλό και αποφασίσει να φάει και να πιει νερό θα βγει έξω ή θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του στην ντουζιέρα :hmm:

ελπίζω να συνέλθει ! πόσο καιρό να περιμένω μέχρι να αρχίσω να του δίνω prozak :P

όταν βγει έξω από μόνο του τι κάνω αρχίζω και το κυνηγάω να το χαϊδεύω ή θα έρθει μόνο του ;

Εχμ..δεν εννοουσα στο μπανιο.:worry:
Αλλο δωματιο κανονικο δεν υπαρχει;
Για καμια μερα μιλαμε καταρχην.Και οχι,..ειναι κανονας οτι δεν το πλησιαζουμε εμεις στην αρχη.Θα ερθει μονο του αυτο,οταβν νιωσει ασφαλεια.

ε σε αυτό το μπάνιο δεν πατάει κανένας :P όλα τα άλλα δωμάτια έχουν κόσμο πάντα είπαμε είμαστε και 5 άτομα :P

να το κλείσω μέσα στο δικό μου μαζί με μένα ;

Τι να σου πω;:worry:Τεσπα..εγω μαλλον θα το αφηνα σημερα μεσα,με ολα του τα πραγματακια..μπας και φαει τουλαχιστον και πιει και νερακι.Απο αυριο ομως απλα ανοιχτε την πορτα και αφηστε το μονο του να εξερευνησει τον χωρο.:)

αυτό θα κάνω ! και θα ενημερώσω για εξελίξεις :)

Καταρχάς να την χαίρεστε. :)
Η γάτα είναι όντως ένα πλάσμα το οποίο δένεται πολύ και με τους ανθρώπους που μένουν μαζί της και με τον χώρο του σπιτιού γενικότερα.
Θα σε συμβούλευα κι εγώ να την αφήσετε να εξερευνήσει τον χώρο μόνη της και να συνηθίσει το νέο περιβάλλον για αυτήν, φροντίζοντας να μην κάνετε απότομες κινήσεις, πολύ θόρυβο, να μη μιλάτε δυνατά, να μην την πιέζετε για χάδια κλπ.
Όταν εγώ έφερα την δική μου στο σπίτι την έβαλα στο δωμάτιο που της έχω την τροφή, το νερό και την αμμολεκάνη (η αμμολεκάνη μακριά από το φαγητό και το νερό της) και της έκλεισα την πόρτα ενώ ήμουν κι εγώ μαζί της για αρκετή ώρα προτού την αφήσω μόνη της.
Περιεργάστηκε τον χώρο κι ύστερα από λίγες ώρες της άνοιξα την πόρτα και δεν ασχολήθηκα μαζί της, αφήνοντας την να κάνει ό,τι ήθελε και να κυκλοφορήσει όπου ήθελε.
Αυτό απέδωσε κι ύστερα από ώρες είχε έρθει από μόνη της μέχρι και πάνω μου.
Μόνο για 2 - 3 ημέρες κρυβόταν λίγο όταν με έβλεπε να σηκώνομαι και να κυκλοφορώ μέσα στο σπίτι αλλά το ξεπέρασε.

Επειδή η κάθε γάτα έχει τον δικό της χαρακτήρα και τις δικές της ιδιαιτερότητες, μπορείς να βάλεις την γατούλα σε ένα δωμάτιο ώστε να νιώσει ασφάλεια - καλό είναι αυτό να γίνει εκεί που είναι η άμμος και το φαγητό της - και την επόμενη ημέρα ή μετά από κάμποσες ώρες (αναλόγως με την δική της διάθεση κι άνεση) να της έχεις ανοιχτή την πόρτα ώστε να εξερευνήσει ό,τι αυτή θέλει.
Απλώς προσποιηθείτε ότι κάνετε ό,τι κάνετε γενικότερα στην καθημερινότητα σας χωρίς να την πειράζετε, πολύ σύντομα θα νιώσει οικεία στον χώρο και θα έρθει εκείνη από μόνη της για παιχνίδια, χάδια κι αγκαλιές.
Να αναφέρω μόνο ότι ο χώρος του μπάνιου δε μου ακούγεται ως ο καταλληλότερος διότι είναι αρκετά περιορισμένος, καλύτερα να την αφήσετε σε ένα δωμάτιο μεγαλύτερο.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά! ;)

Μην ανησυχείς! Η γατούλα βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια όπως φαίνεται αφού υπάρχει προβληματισμός. Δώσε της χρόνο και χώρο και αντάμειψε το κάθε της καινούριο άνοιγμα με τρυφερότητα.

Ευχαριστώ παιδιά ! το θέμα είναι οτι εγώ και στο δωμάτιο να την φέρω δεν θα φέρνει βόλτες να ψάχνετε θα πάει απλά και θα κρυφτεί και θα μείνει εκεί :(
ήδη σκέφτομαι να την φέρω στο δωμάτιο να την έχω εδώ με τα πράγματά της κλπ αλλά δεν ξέρω τι αντίδραση θα έχει

Τότε μπορείς να την φέρεις στο δωμάτιο σου κι εάν θέλει να κρυφτεί, άσε την να κρυφτεί.
Σιγουρέψου μόνο ότι της έχεις υποδείξει το σημείο που είναι η αμμολεκάνη της και το φαγητό - νερό της κι όταν νιώσει εκείνη άνετα θα αρχίσει να ξεθαρρεύει.
Απλώς άσε την να βρει τους ρυθμούς της, να εξερευνήσει τον χώρο όταν εκείνη νιώσει έτοιμη για αυτό και προσπάθησε να μην κάνεις πολλούς θορύβους.
Όλα καλά θα πάνε. :)

Έτσι θα είναι στην αρχή, θα κρύβεται. Η δικια μου εκανε εναν μηνα να μας συνηθισει για τα καλα. Αρχικα κρυβοταν, μετά εβγαινε σιγα σιγα και εξερευνουσε και μετά ξανα κρυβόταν. Αστην στο δωματιο σου χωρίς να την πιέζεις. Δηλαδή κάνε ότι θα έκανες, σαν να μην υπάρχει γάτα στο δωμάτιο σου. Σιγά σιγά θα ξεμυτίσει από την κρυψώνα της. Και απέφυγε φωνές και φασαρία όσο γίνεται. Το δωμάτιο μου ακούγεται καλός χώρος για αρχή.

Κι εμένα έκανε σχεδόν ένα μήνα κρυμένος. Αν μπορείς φέρε την στο υπνοδωμάτιό σου μαζί με την αμμολεκάνη της και τα μπωλάκια της με το νερό και το φαγητό της και άσε της όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να ηρεμήσει και να εξικοιωθεί. Μην την πιέσεις καθόλου γιατί θα φέρεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Μπορείς ομως να της μιλάς πολυ ήρεμα όταν τρώει.

ολα οσα ειπαν παραπανω ισχυουν ολα θελουν το χρονο τους... καποια ισως λιγο πιο πολυ απλα μονο βεβαιωσου οτι τρωει εστω και λιγο.. ο δικος μου απο την πρωτη στιγμη που τον εφερα σπιτι αρχισαμε τις αγκαλιες και τα χαδια απο την πρωτη κιολας στγμη.. ο χρονος προσαρμογης του ηταν δεκαπεντε λεπτα.:) και φυσικα απο εκεινο το βραδι κοιμωμαστε αγκαλια!!!! :clapup:

δωσε λιγο χρονο και ολα θα γινουν..;)

άντε να δούμε ! Σας ευχαριστώ όλους !

Το πιο βασικό από όλα είναι να μην την κυνηγάτε για χάδια. Αφήστε την στην ησυχία της. Θα σας πλησιάσει από μόνη της. Δοκιμάστε να της δώσετε κονσέρβα τόνου για γάτες ή κάποια άλλη κονσέρβα με ψάρι για γάτες για να ξεθαρρέψει. Κινείστε την προσοχή της με παιχνίδια αλλά μείνετε μακριά της για να μη νιώθει ότι απειλείται. Εγώ πιθανότατα δεν θα την έκλεινα σε ένα δωμάτιο, θα την άφηνα όμως στην ησυχία της. Θα συμπεριφέρομουν σαν μην υπάρχει.

Μμμ..Είναι πολύ λογικά όλα αυτά..Θέλει λίγο χρόνο και γιατί όχι λίγο καλόπιασμα....Δεν ξέρω εά μπορείς να βρεις ένα κονσερβάκι που το λένε Schesir..Όλες οι γάτες τρελαίνονται γι'αυτο, μέχρι και αδέσποτο με έχει πλησιάσει για αυτη την ακαταμάχητη λιχουδιά:P
Πάρε 5-6 διαφορετικές γεύσεις και άστη να σε συνδέσει με κάτι καλό όπως αυτό:) Όταν το τρώει (εάν το φάει μπροστά σου) να της μιλάς απαλά και πολύ ήρεμα, με λίιιγο λεπτότερη φωνή από το κανονικό.
Παιχνιδάκια με καλό, φρέσκο catnip βοηθούν επίσης..
Τέλος, εάν έχεις χρόνο, διάθεση και (λίγο) χρήμα, υπάρχει και το felifriend της σειράς feliway.. Είναι φερομόνες που της βάζει ο άνθρωπος στο χέρι του για να σε συνδέσει με κάτι καλό. Περιληπτικά, δημιουργεί μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και ασφάλειας για άγνωστα προς τη γάτα αντικείμενα:)
Δεν ξέρω πως αλλιώς να σε βοηθήσω, πάντως όπως όλοι λένε, ΜΗΝ προσπαθείς να την πιάσεις/πλησιάσεις κτλ με το ζόρι..Αυτό είναι ό,τι χειρότερο και δε θέλεις να χτίσεις μια άσχημη σχέση με τη γατούλα σου:/: Κάνε λίγη υπομονή και όλα θα φτιάξουν σιγά-σιγά..:)
Σίγουρα η γατούλα δε νιώθει πολύ καλά τώρα γιατί είναι σε shock και όλα είναι άγνωστα..Ακόμη, της λείπουν και οι πρώην ιδιοκτήτες της..Γι'αυτο είναι σημαντικό να καλύψεις έξυπνα ΕΣΥ αυτο το κενό:)
Καλή τύχη σου εύχομαι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back