Αλλαγή σπιτιού και ιδιοκτήτη γάτας Siam

είναι θεα ! ακόμα φοβάται τους άλλους αλλά με μένα είναι μια χαρά !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αλλαγή Σπιτιού και Ιδιοκτήτη Γάτας siam

Αμκαν βραδυατικα,ξελιγωθηκα..:D..οντως ειναι Θεα..πανεμορφη και πολυ..ζουζουνιαρα!!:clapup:
Ενταξει το πιο σημαντικο εγινε,εφοσον μαζι σου ειναι τοσο καλα.Σιγα σιγα θα εξοικιωθει και με τους αλλους φανταζομαι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αχχ! την αγαπω!!! :inlove:

Πρώτον, είναι πανέμορφη! Δεύτερον, δεν τα πάτε μια χαρά.. Σου δείχνει πλήρη εμπιστοσύνη, για να σου δίνει την κοιλίτσα της για χάδια. Όσον αφορά τους υπόλοιπους του σπιτιού, μου ήρθε μια ιδέα. Θα μπορούσαν κάποια ώρα της μέρας που θα είσαι κι εσύ σπίτι να κάθεστε μαζί με έναν από τους υπόλοιπους μαζί στο δωμάτιο σου με κλειστή την πόρτα. Το πιθανότερο είναι πως η Μαριλού θα κρυφτεί, αλλά μην σας πάρει από κάτω. Καθίστε κάπου κοντά της, τελείως ακίνητοι. Μπορεί να πάρει μέρες, αλλά τελικά θα καταλάβει πως δεν απειλείται και θα βγει από την κρυψώνα της. Το σημαντικό όταν βγει θα είναι να μην προσπαθήσετε να την αγγίξετε, γιατί θα τρομάξει. Αφήστε την να μυρίσει κι αν αρχίσει να τρίβεται, τότε μπορείτε να την χαϊδέψετε. Ελπίζω να πετύχει.

Όντως φαίνεται να τα πηγαίνετε μια χαρά και το γεγονός ότι σου δείχνει την κοιλιά της και σε αφήνει να την χαϊδέψεις σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται και νιώθει πολύ άνετα μαζί σου. :)
Τώρα, όσον αφορά τους υπόλοιπους στο σπίτι, θα πρέπει να τους γνωρίσει σταδιακά και να περνάει μαζί τους περισσότερο χρόνο.
Εφόσον σε εμπιστεύεται, μπορείς να είσαι κι εσύ μαζί κι εάν την δεις να κρύβεται φοβισμένη, μην την πιέσετε.
Αρχίστε να μιλάτε ήρεμα με το άλλο άτομο σα να μην είναι η γάτα εκεί κι εκείνη θα βγει όταν νιώσει άνετη.
Εάν οι υπόλοιποι στο σπίτι παίξουν λίγο μαζί της, της δώσουν μια λιχουδιά, της μιλούν ήρεμα και την χαϊδέψουν μόνο όταν εκείνη πάει σε εκείνους, πιστεύω ότι όλα θα πάνε μια χαρά. :)

Είναι πολύ όμορφη πάντως. ;)

Πώς τα πάει η μικρή; Είχαμε καμιά βελτίωση;

Συγγνώμη ρε παιδιά!!!!Αυτό το γατί που δεν ήθελε να δει και να ακούσει..και τώρα ξαφνικά δίνει και κοιλίτσες???Και τέλος πάντων....τι εχω κάνει λάθος στην ανατροφή της γάτας μου????:confused::confused::confused:
Μπράβο..συνεχίστε σιγά σιγά και με τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού.

χαχα έλα ντε βασικά είναι 3 χρονών οπότε ίσως να ήθελε απλά να συνηθίσει ακόμα φοβάται και κρύβεται πολλές φορές αλλά τα βράδια έχει πάει και στη μάνα μου και σε μένα και στην αδερφή μου

τον μικρό τον αδερφό μου βεβαία και τον πατέρα μου τον τρέμει ακόμα αλλά που θα πάει αυτοί δεν της δίνουν και πολύ σημασία κιόλας !

Είναι πανέμορφη!! Προβλέπω πως σ' ένα χρόνο από τώρα το δέσιμό σας εσένα και της Μαριλού θα είναι πολύ δυνατό!! Μάλλον μαζί σου θα δεθεί περισσότερο απ' ότι με όποιοδήποτε άλλον μές το σπίτι

το καλό που της θέλω να μην με ξυπνάει τα βράδια μόνο γιατί θα την χωρίσω! :whistle:

καλά τα πάμε σήμερα τριβόταν και στον πατέρα μου ! ο μικρός ( 11 χρονών ) έμεινε να ασχοληθεί λίγο μαζί της και είμαστε μια χαρά νομίζω αν και γενικά τον φοβάται γιατί φέρνει και αυτός 3-4 πιτσιρίκια στο σπίτι και παίζουν και ουρλιάζουν όλη μέρα και γίνεται χαμός γενικά και η Μαριλού κλάνει μέντες όταν είναι μαζεμένα...

αλλά που θα πάει θα στρώσει :P

το καλό που της θέλω να μην με ξυπνάει τα βράδια μόνο γιατί θα την χωρίσω! :whistle:
Δυστυχώς σχεδόν όλα τα γατιά είναι ξύπνια από τις 5 το πρωί. Πάρτο απόφαση από τώρα ότι θα σε ξυπνάει είτε από τα παιχνίδια του είτε που θα σου χουρχουρίζει στο αυτί.

ναι μωρέ χαβαλέ κάνω :clapup: ίσα ίσα ή είναι διακριτική αργά το βράδυ όταν πάρει χαμπάρι οτι κοιμόμαστε ή εγώ δεν νιώθω τίποτα όταν με πάρει ο ύπνος χεχε

Μπα.. περίμενε ακόμα λίγο να γνωρίσεις το "δέσιμο" που σου λέω και θα δεις για πότε η πρώτη σου έγνοια ακόμα και την ώρα του ύπνου είναι η γάτα σου και μετά ο ύπνος σου...ακόμα κι αν αυτή σου κάνει απλά γατοιδιοτροπίες μετά τα μεσάνυκτα..:whistle:

Μόνο η δικιά μου δεν με ξυπνάει δηλαδή? Κοιμόμαστε μαζί και όταν ξυπναω (ό,τι ώρα κι αν είναι) συνηθως ειναι ξυπνια και ξαπλωνει. Μετά έρχεται γουργουρίζοντας!! Νομίζω πως είναι πως θα τη μάθεις...Εγώ έκανα προσπάθειες να μην μου επιτίθεται τα βράδια όταν κοιμάμαι!

Σίγουρα παίζει ρόλο πως θα την μάθεις...Τ' ομολογώ..πολλές φορές θυσίασα τον ύπνο μου για τα καμώματά του :redface::redface::redface:

Παιδιά είμαι η πρώτη ιδιοκτήτρια τις Μαριλού! Ήταν η χαϊδεμένη μας,μαζί με τον "πατέρα" της με τον οποιο ήταν κολλητάρια!Μπορώ η πω ότι και ο δικός μας στεναχωρήθηκε απίστευτα πολύ τις πρώτες μέρες.. ήταν πολύ δεμένοι!Χαίρομαι όμως παρα πολύ για εκείνη γιατι ξέρω ότι βρίσκεται σε πολύ καλά χερια!!;)Ετυχε να πω στην ξαδέρφη μου ότι έδωσα τη γατούλα μου και μου ειπε για το forum που είχε δει εδώ!τρελή σύμπτωση!:D

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλημέρα Ραλού ! όπως έχω πει και στον πατέρα σου :) όποτε θέλετε μπορείτε να έρθετε να την δείτε :)

έχει ξεθαρρέψει τελείως πια :)

Τελευταία επεξεργασία:
να κάνουμε μια ανάσταση ! επειδή είναι η πρώτη θηλυκή γάτα που είχα ποτέ όλες στο παρελθόν ήταν αρσενικές ! είναι φισιολογικό που έχει τρελεθεί στο κλάμα τα βράδια εδώ και 3-4 μέρες ; μιλάμε όμως για πολύ κλάμα ! ούτε όταν έφεραν τον αδερφό μου μωρό στο σπίτι τόσο κλάμα :P

δεν είναι στειρωμένη από όσο ξέρω ! είναι ο καιρός τις τώρα και αρχίζει να τρελαίνεται ;
δεν τρώει όπως πριν κιόλας δεν έχει την ίδια όρεξη ! μόλις την χαϊδεύεις λίγο σταματάει το κλάμα αλλά δεν γίνετε να την χαϊδεύω όλο το βράδυ και να μην κοιμηθώ καθόλου :P

υπάρχει κάτι να κάνω για να μην κλαίει τόσο ; έχω αρχίσει και την λυπάμαι :S η απλά υπομονή και εγώ και η Μαριλού ;

Αν πράγματι δεν είναι στειρωμένη το πιο πιθανό να είναι οίστρος (και δυστυχώς υποφέρει). Έχεις παρατηρήσει μήπως σέρνεται στο πάτωμα όταν νιαουρίζει? ή τρίβει το προσωπάκι της σε γωνίες επίπλων?. Αν κάνει έστω κι ένα από αυτά σίγουρα είναι οίστρος και το ιδανικότερο για αυτήν θα πρέπει να στειρωθεί

Απο οτι ειδα στο αρχικο ποστ..η γατα ειναι 3 χρονων..και δεν ειναι στειρωμενη;;:eek: Μα και βεβαια ειναι φυσδιολογικο,αλλα παρα πολυ βασανιστικο για την ιδια..και επικυνδινο για εμφανιση πυομητρας και καρκινο στα γεννητικα οργανα και στους μαστους.

Ορισμός
Η πυομήτρα είναι μια πολυσυστηματική νόσος που συναντάται συχνά στα ζώα συντροφιάς. Χαρακτηρίζεται από συγκέντρωση πύου στη μήτρα.
Νοσούν κυρίως ζώα μέσης ηλικίας (7-10 ετών) χωρίς να αποκλείονται και άλλες ηλικίες.
Αιτιολογία
στην πυομήτρα βασικό ρόλο παίζουν τρεις κυρίως παράγοντες

1. η υπερευαισθησία του ενδομητρίου στην προγεστερόνη. Η προγεστερόνη μετά την ωορρηξία και για 9-12 εβδομάδες παραμένει σε πολύ αυξημένα επίπεδα στο αίμα (πάνω από 40 ng/ml)
  2. η αυξημένη συγκέντρωση οιστρογόνων. Ζωα τα οποία δεν έχουν ζευγαρώσει και ζώα στα οποία έχουν χορηγηθεί συχνά σκευάσματα για αναστολή οίστρου ή αποτροπή σύλληψης)
  3. μόλυνση της μήτρας με παθογόνα βακτήρια (E.Coli, Streptococcus, Staphylococcus, Proteus, Klebsiella κ.α.
Συμπτώματα-Διάγνωση
Τα συμπτώματα ποικίλουν και εξαρτώνται από τον τύπο(ανοικτή ή κλειστή πυομήτρα)και από την διάρκεια της νόσου.
Συνήθως αναφέρονται ανορεξία, καταβολή δυνάμεων ,πολυουρία, πολυδιψία, πυρετός(υποθερμία στα σηπτικά περιστατικά), διόγκωση κοιλιάς, έμετοι, διάρροια, κ.ά.
Στα περιστατικά ανοικτής πυομήτρας παρατηρείται δύσοσμο πυώδες ή βλεννοαιμοραγικό σκούρο καφέ-πράσινο κολπικό έκκριμα στα εξωτερικά γεννητικά όργανα και συχνά απότομο ΄ξεφούσκωμα’ της διογκωμένης κοιλιάς.
Η ακτινογραφίες και το υπερηχογράφημα είναι σημαντικές διαγνωστικές δοκιμές. Στον αιματολογικό και βιοχημικό έλεγχο παρατηρούνται συνήθως αύξηση λευκών αιμοσφαιρίων με ουδετεροφιλία(πάνω από 20.000/ul ) αναιμία, υπερπρωτειναιμία, αύξηση ηπατικών ενζύμων, κ.α.
Πρόγνωση
Σε έγκαιρη διάγνωση και όταν η κατάσταση του ζώου είναι καλή η πρόγνωση είναι καλή. ‘Όταν η κλινική κατάσταση του ζώου είναι κακή τότε και η πρόγνωση είναι επιφυλακτική ή και κακή.
Θεραπεία
Προηγείται υποστηρικτική θεραπεία (αντιβιοθεραπεία, ενυδάτωση, βιταμινοθεραπεία)
Αν δεν υπάρχει αναπαραγωγικό ενδιαφέρον συστήνεται η χειρουργική αντιμετώπιση (ωοθηκυστερεκτομή).
Η φαρμακευτική θεραπεία δεν είναι πάντα αποτελεσματική και αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης του ζώου(προσωπικά συστήνω την χειρουργική αντιμετώπιση στους πελάτες μου). Χρησιμοποιούνται η προσταγλανδίνη F2a ,μαζί με αντιβιοθεραπεία και υποστηρικτική αγωγή.
Πρόληψη
Το καλύτερο μέτρο είναι η ωοθηκυστερεκτομή(στείρωση) στα ζώα που δεν χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή. Ακόμη να μην δίδονται σκευάσματα για την πρόληψη του οίστρου στα ζώα, παρά μόνο μετά από ενημέρωση του ιδιοκτήτη από τον κτηνίατρο.
πηγη

Να θυμάστε πάντα, ότι εάν δεν σκοπεύετε να διασταυρώσετε το ζώο σας, καλό είναι να στειρωθεί έγκαιρα προς αποφυγεί εμφάνισης πυομήτρας.
πηγη

Η στειρωμένη θηλυκιά γάτα και σκύλα δεν έχουν ασθένειες σχετικές με το αναπαραγωγικό σύστημα (πυομήτρα, όγκους, κύστες). Παράλληλα και οι δύο παρουσιάζουν πολύ λιγότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.
πηγη

Αν θελεις η γατουλα σου να ειναι ευτυχισμενη,να μην βασανιζεται..και ναμμην κινδυνευει..στειρωση.:)Ήδη ειν αι πολυ το διαστημα που εχει μεινει αστειρωτη,και κινδυβνευει αμεσα απο πυομητρα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back